לנסוע בעקבות גרנד טור

אילילי

New member
לנסוע בעקבות גרנד טור

היי. יודעת שפה זה לא פורום טיולים אבל מאמינה שיש מי מכם שיצא להם לנסוע לחו״ל בעקבות אחד הטורים. אנחנו שוקלים להגיע לאיטליה לחוות 2-3 שלבים מהג׳ירו.
האם מישהו מכם עשה זאת? מעניינת אותי האופרציה כי אני מאמינה שהכבישים נחסמים מוקדם בבוקר ונפתחים בערב לאחר סיום הקטע. יש עצות? האם אפשר סתם לישון בעיירה לא מוכרת בסביבה ולצאת בבוקר(אפילו מוקדם) לאזור ממנו אנו רוצים לראות את הרוכבים או שמא הכרחי ללון באותו מקום??
תודה מראש
אילי

ItsikH

Member
לגבי הג'ירו איני יודע אבל מניח שלא שונה בהרבה מהוואלטה אז
הכביש נסגר רק לקראת התחרות ממש, ונפתח מיד אחרי מעבר הרוכבים. להולכי רגל ורוכבי אופניים הכביש פתוח ממש עד הופעת האופנוע המוביל של התחרות. הבעיה העיקרית אינה הגעה למסלול התחרות לפני סגירת הכביש, כמו החניה וההתמקמות בקרב המון האדם שמגיע לצפות בנקודות המענינות. לפחות במקרה אחד שהגעתי עם רכב הפסדתי ממש את התחרות בגלל העיכוב הזה. יש משקיענים שמגיעים ערב קודם וישנים ברכב או באוהל בכדי לצפות בתחרות! שווה גם לבדוק במפה ולאתר גישה לאתר המבוקש מכיוון אחר מהתחרות, שלא ייסגר לתנועה - ועדיין כדאי להקדים כי סביר שיהיה צפוף ביותר שם, אפילו חניה קשה למצוא בטווח הליכה סביר.

אילילי

New member
בלאגן

זהו..שנראה לי שהכי טוב יהיה אולי באמת להגיע לנקודת הסיום בה אנו מתכננים לצפות בערב לפני ולמצוא מקום לינה ממש בסביבה הקרובה ואז אחרי המרוץ לנסוע למקום לינה באזור בו יהיה הסיום ביום למחרת.
מכיוון שמתוך טיול של שבוע מחצית תהיה מיועדת לצפייה ברוכבים ומחצית לטיול ״סטנדרטי״ הייתי מעדיפה למצוא מקום לינה אחד לכל השבוע וכל יום לנסוע לאן שצריך אבל ממש חוששת מהבלאגן בדרכים אז נראה לי שבאמת נעשה טיול מתגלגל שכזה.
לפעמים כשמסתכלים במפת הטור המרחקים לא נראים כל כך גדולים אבל בגלל שהכל הרים לפעמים רק כביש עוקף מגיע ממקום למקום והמרחקים במציאות הרבה יותר ארוכים מהרושם הראשוני מצפיה במפה.
לי אישית ממש באסה שקאנצאלרה לא משתתף כי אני המעריצה מספר 1שלו
וגם סגאן לא יהיה אבל הבן רוצה את קונטדור אז צריך לתת לו להנות (כי אחרי זה בא צבא )

lolob

New member
הקטעים ההרריים הכי מעניינים אבל...

הם גם הכי קשים לוגסטיים כיוון שהם מרוחקים מישובים וערים גדולות,מנסיון של רכיבה בעקבות כמה טורים.
לעומת זאת בקטעים מישוריים שעוברים בתוך הערים "השיירה" עוברת די מהר ולא רואים הרבה, לכן צריך לתכנן מראש
ולהחליט כמה זמן רוצים להשקיע, כי יש בזבוז זמן רב . אפשרות אחת היא ללבחור קטע עם עליה שקרובה לעיירה וללכת ברגל כמה קילומטרים
אל תוך העליה. אפשרות נוספת היא לבחור עיר בה יש זינוק או סיום של קטע ואז יש הפנניג עם דוכנים מזכרות וכו' ואם יתמזל מזלכם תוכלו אפילו להתכך עם הרוכבים.

ItsikH

Member
מנסיוני הזינוק לא ממש מעניין, מספיק לבקר בקו הזינוק עם שחר
ותראה כל מה שיש לראות בערך. הסיום יכול להיות מעניין ביותר, אבל גם צפוף בה במידה. המעניין ביותר לטעמי הוא העליות המנוקדות, בפרט בקטגוריות הגבוהות, ושם יש גם מקומות בשפע להתמקם, כדאי לקרוא את הפרופילים מראש ולזהות מהם המקומות המעניינים באמת לתצפית. חלופה אפשרית היא נקודות הספרינט.

אילילי

New member
תודה לכל העונים

נראה לי שאם נעשה את זה אז באמת יום אחד נתנחל בקו הסיום ויום אחד יהיה בקטע הררי.
באמת קצת באסה העובדה שזה פשוט יום שלם לעמוד איפשהוא בשביל זמן קצת יחסית של צפיה ברוכבים,פשוט הבן נורא רוצה אז נראה איך ייצא

למעלה