לנסות עוד שנה או ללכת למכללה

לנסות עוד שנה או ללכת למכללה

הי יש לי ממוצע בגרות 99 ו594 פסיכומטרי. מה אתם אומרים? להשקיע עוד שנה בלימודים לעוד פיסוכמטרי או בגרויות כדי להתקבל בשנה הבאה למדעי המחשב בר אילן או בבן גוריון או ללכת למכללת אריאל כבר השנה? ועוד שאלה, מה עדיפ, בר אילן או בן גוריון? ושאלה אחרונה, מה אומרים על הבתחומי במדעי המחשב?

תלוי...

תלוי בהרבה דברים מעבר למה שאני אזכיר פה שזה עניינים פיננסיים אישיים שלך, ובקשר לבר אילן כמה אתה רוצה או לא רוצה ללמוד קורסי יהדות... אם נשים את כל זה בצד וניגע רק בחשיבות אקדמית של המוסדות אז לדעתי בן גוריון עדיפה מבחינת רמה לימודית על בר אילן, מה גם שלבר אילן אתה לא מתקבל עם הנתונים האלה אבל לבן גוריון כניראה שכן. (מניסיון עם נתונים פחותים משלך). בינתחומי? אישית אני לא מחזיק מהם בכלל. (או מכל מוסד פרטי שהקיום שלו תלוי באופן ישיר ורק בסטודנטים שישלמו לו, ואם משהו לא ילך בדרך שלהם המרצה יהיה בחוץ. => מבחנים כניראה ברמה נמוכה). בקיצור, אם אתה מתקבל לבן גוריון (ושוב נראה לי שכן תתקבל) אין פה התלבטות בכלל - לך לשם. אם לא, תשקול את האוני' הפתוחה (אין תנאי קבלה) או מכללות אחרות מסובסדות ע"י המל"ג. (המכללה האקדמית ת"א-יפו,מכון טכנולוגי חולון).

1500vs1525

New member
הוא רחוק מאוד מלהתקבל לב"ג..

תלוי בפירוט כמותי מילולי אנגלית בגדול.. אבל הרף של הסכם עולה משנה לשנה בצורה דראסטית...הוא צריך סכם כמותי של 690 שרק עם 150 כמותי הוא בול על ה 690..השנה לפי דעתי הסכם גם יקפוץ זה מקצוע שהביקוש אליו לאחרונה הגדיל את הסיכויי קבלה בצורה דראסטית..

נכון - עכשיו בדקתי.

יובל, בהתאם לממוצע בגרות שלך, קשה לי להעריך את הציון פסיכומטרי שאתה צריך, אבל לפי מה שבדקתי, 140 בכמותי ו-125 בעברית ו-125 באנגלית וציון הסכם שלך הכמותי הוא 695 שזה 5 נקודות מעל לסף של מדעי המחשב. זה לא בשמיים, אם תעשה עוד פסיכומטרי ותשקיע, אתה יכול להוציא את זה. לדעתי, שווה לנסות.

עוד משהו...

ראיתי שאתה גר באזור השרון, אין טעם להגיע למרכז כדי ללמוד במכללה שיש לך כבר ליד ביתך. אז אם אתה לא מתקבל לבן גוריון, ואתה לא רוצה ללמוד בפתוחה, לך למכללת אריאל.

HaifaMan

New member
שיקול שלך

תואר אוניברסיטאי הרבה יותר נחשב בעיני המעסיקים. נראה לך שאם תשקיע שנה תתקבל בוודאות? אם כן זה מה שאני הייתי עושה.

generala

New member
תשמע !!

הבגרות שלך גבוהה עם בונוסים, אבל הפסיכו מאוד מאוד מאוד נמוך למישהו שמעוניין במדמ"ח. ההצעה שלי היא אם אתה נעול על מדמ"ח ואתה לא מסוגל לשפר פסיכו לפחות לאיזה 750, חבל לך על הזמן לפחות עם הטכניון, ואני מניח שמדמ"ח בב"ג ובב"א דורשים לא מעט. (אולי ב"א קצת מקלים אבל התואר שם שווה ניגוב לרוב). אם אתה שואל אותי... תראה אם אתה נעול על ההנדסה הזאת... תלמד לפסיכומטרי רציני הפעם אם אתה מאמין שאתה מסוגל לחצות את קו ה-700 ותירשם להנדסה בטכניון או בב"ג (יותר קשה = ביקוש גבוה מאוד). ובטכניון יש לך עם 700 סיכוי מעולה להתקבל להרבה הנדסות לא רעות בכלל, שמהן לפי ציוניך תוכל לעבור כם למדמ"ח.

אני עכשיו עושה בגרויות בכמה מקצועות כדי

להעלות את הממוצע ל104 -106 פסיכומטרי של 620-640 יספיקו לי בבר אילן, לא?

generala

New member
כן אבל....

מה נדבקת לב"א הזה דווקא ? מה רע בפתוחה בלי לשפר ציונים ? ואם לא פתוחה אז סבבה מה רע בב"ג ?

לא רע בבן גוריון

אבל בבן גוריון אני לא מתקבל עם הסכם הנוכחי... ואני לא מאמין בפתוחה....

מה זאת אומרת לא מאמין ?

אני בעצמי לומד עם בחורה שלמדה בפתוחה בעבר, ויש לי מכרים (חברים של חברים) שלומדים בפתוחה ומכולם הבנתי שהרמה באוניברסיטה הפתוחה גבוהה (לא יודע בקשר לאוניברסיטאות אבל לפחות יותר מכל המכללות). אין תנאי קבלה, רמה גבוהה של לימודים, ואתה נדרש למשמעת עצמית גבוהה עקב לימוד עצמי. (יתרון-חיסרון כזה). אם זה לא מתאים לך מבחינת משמעת עצמית או כל דבר אחר סבבה, אבל בעניין רמה אקדמית "תרחרח" קצת מסביב לפני שתקבע דעה.

generala

New member
ועוד משהו...

אל תלך למכללה אם אתה מסוגל אונ'. ואם אתה לא יכול להתקבל תנסה ללמוד באו"פ אשנב + JAVA. אם הלך לך טוב באלה תנסה אולי אפיק מעבר למוסדות אחרים. (תגגל: "אפיק מעבר").

למעלה