לנסות עוד שנה או ללמוד במכללת רעננה

לנסות עוד שנה או ללמוד במכללת רעננה

קבלתי ציון פסיכומטרי 594 עם ממוצע בגרויות 99. ולא התקבלתי השנה למדעי המחשב בבר אילן ובבן גוריון. שאלתי: מה עדיפ ? לנסות פסיכומטרי בשנית כדי להתקבל לאחת מהאוניבריטאות או ללמוד במכללת רעננה?

2good2b

New member
אתה יכול לברר באילו קורסים יכירו

ואז להתחיל ללמוד במכללת רעננה ולעבור אחר כך אם תרצה חבל להפסיד שנה

אבל אני לא יודע לאיזה אוניברסיטה אני אלך שנה

ובנוסף לכך אם אני עושה פסיכומטרי שוב לא יהי לי זמן לשניהם...

2good2b

New member
היתי מתחילה עם קורס 1 - אלגברה לינארית

אם מכירים בו בתל אביב יכירו בו לדעתי גם באונ' אחרות. כך תוכל לדעת האם שיטת הלימוד בפתוחה מתאימה לך, ואם לא - והתקבלת למקום אחר - לא בזבזת זמן וכסף. אולי אפילו תתקבל למקום אחר ותחליט להשאר בפתוחה :)

vinney

Well-known member
קשה בכל מקום, מדעי המחשב זה תחום קשה

ולא, לא פחות נחשב

tamarhp

New member
יש לי שאלה

רפרפתי על הסילבוס של חלק מהקורסים, למשל בדידה 1, לינארית 1 וכדו'. מה שמקיפים בפתוחה בקורס אחד כזה (בסמסטר אחד) - למשל בדידה 1 - זה כמו 2 קורסים אצלנו: בדידה 1 ובדידה 2 (שנה שלמה). בעצם אני גם נמצאת באוניברסיטה פחות שעות, גם עושה בערך אותה כמות תרגילים, וגם לומדת יותר חומר בבת אחת! איך זה יכול להיות?

generala

New member
ככה

אנשים שעובדים יכולים להתקדם מהר יותר בתואר ולבוא לפחות מפגשים מאשר אם זה היה בכמה קורסים.

tamarhp

New member
וזה ריאלי ללמוד כ"כ הרבה חומר בבת אחת?

טוב, ברור שזה ריאלי כי אנשים עושים את זה - אבל הקורס עצמו לא הופך לפי 2 יותר עמוס וקשה? אחת ההתלבטויות שלי לעבור היא בגלל שבבר אילן מנסים להכשיל ואז אני מקבלת ציונים נמוכים - השאלה היא אם באו"פ לא יקרה אותו הדבר לא כי מנסים להכשיל אלא כי מראש הקורסים יותר עמוסים...

בידי82

New member
אל תשכחי שיש גם פחות קורסים

אני לא יודע להשוות בנושא הקושי או העומס. אבל בסך הכל צריך לעשות פחות קורסים בפתוחה על מנת לעמוד בדרישות לתואר. (אין קורסים של 1.5 או 2 נקודות זכות ויש לא מעט של 6). אז גם הקורסים יותר עמוסים יש פחות מהם. :) שחר.

ailag

New member
באת"א היה לי קורס אחד של בדידה, אגב

ושאלת אם כדאי לעבור וכו', אז ממה שאני יודעת לא כואב לנסות בפתוחה* - חוץ מבכיס. אם את יכולה להרשות את זה לעצמך את יכולה לקחת קורס לנסיון באו"פ, וגם אם לא ילך אז יכול להיות שתקבלי עליו פטור באוניברסיטה הסגורה שתבחרי. וגם אם לא תקבלי עליו פטור, שוב, זה רק כאב בכיס (בלי שום זלזול בכיסים..), כי את החומר כבר תדעי. בזמנו מישהו שלמד איתי באת"א לא קיבל פטור על כל מה שלמד באו"פ לפני כן, ופשוט ישב בכיתה וידע הכל מראש. נדמה לי שעדיין יש הרשמה לסמסטר קיץ..? מה שכן, יש אולי פחות דגש על התאוריה כי חלק גדול ממנה רק לומדים לבד ולא כל החומר זה שאלות למבחן. מצד שני, זה קורה ממש ככה גם באוני' סגורות - אנשים רק לומדים מהתרגולים ולא מהשיעורים ולא יודעים תאוריה, גם אם הקשיבו בשיעור. אז לפחות במפגשים באו"פ מלמדים יותר תאוריה מתרגולים באו"ס.. * הרי לא צריך ציונים בשביל להרשם, ותכלס גם אם יש דרישות קדם לקורס זה רק בגדר המלצה, אז לא צריך פטורים. חוץ מקורסים מתקדמים שלהם צריך פטור מאנגלית, זה בערך הדבר היחיד שאוכפים.

2good2b

New member
בתור תלמידה דואלית (פתוחה - I תל אביב - II)

לכל מקום יש יתרונות וחסרונות. בתואר השני לקחתי קורסים מתואר ראשון של ת"א ולפתוחה היו יתרונות רבים. דבר ראשון יש חומר מובנה ואתה לא תלוי בשגעון של מרצה ספציפי, אם יש בעיות יש למי לפנות, חומר הלימוד מרוכז בספרים - לא צריך לבלות שעות בספריה וכו'. התואר הוא פחות נקודות, והרבה פחות קורסים, אפשר לשלב עבודה במקביל וכו'.

טום55

New member
אפשר אבל קשה...

זה קשה לשלב עבודה במקביל לתואר במדעי המחשב בפתוחה למרות שזה נראה אפשרי 2-3 קורסים מקסימום בכל סמסטר.... ו1 בסמסטר קיץ. זה עדיין קשה כי עדיין צריך ללמוד בצורה יסודית מהספרים שלהם והספרים שלהם מפוצצים חומר ואם אתה לא יודעת את החומר כמו שצריך תצפי לנכשל. וזה טונות של חומר ליניארית 1 - 9 ספרים 1100 עמודים את צריכה שליטה מוחלטת חומר קשה סתם דוגמא כנל אינפי אפילו האשנב 900 עמודים 4 ספרים. זה טונות חומר אומנם זה משתלם ללמוד את זה אבל לשלב עם זה עבודה קשה מאוד מאוד... אין לך חומר שמועבר בשיעור או משהו הכל זה בעצם לא מסיכומים אלא מספרים וזה פי כמה חומר מבחינת היקף ככה לפחות דעתי אולי אני טועה

בידי82

New member
יש כאן הנחה לא נכונה.

לא רק שבמכללת רעננה אין ממש קורסים בתחום מדעי המחשב, גם אין שם כבר "דמי מכללה" ולמיטב ידיעתי היא מרכז לימוד לכל דבר של האו"פ. בנושא הפיסכומטרי, אתה יכול כמו שכבר הציעו כאן, להמשיך בשני כיוונים בו זמנית, 1. להירשם לקורס או שניים בפתוחה ולראות האם מתאימה לך השיטה ובמקביל לנסות לשפר פסיכומטרי, אולי גם תוכל לקבל פתורים על סמך הקורסים בפתוחה (או לעשות אפיק מעבר). בהצלחה. שחר.

neko

New member
חבל להשלים

סתם בזבוז זמן - כמה שיותר מהר תואר יותר טוב. כשיש לך תואר, לאף אחד לא יהיה אכפת מהבגרויות והפסיכומטרי.

ועדיין...

גם כשיש לך תואר, לא מסתכלים האם הוא הגיע מהאוניברסיטה הפתוחה או ממקום כמו מכללת אריאל?

neko

New member
יש שכן, יש שלא

בסופו של דבר מי שטוב ומתאים לתחום יגיע למקום טוב, ומי שלא לא. כרגע יש עודף ביקוש לאנשי תוכנה, אני לא מכיר בוגרים שלא מצאו עבודה.

למעלה