לנקות את גוף האנרגיה

bertcat

New member
לנקות את גוף האנרגיה

לפני שבוע עשיתי תרגיל אשר משפיע על גוף האנרגיה, משהו בסגנון טאי צ´י, מעברים קסומים. המדריך שאיתו עבדתי, הוא רואה, כלומר מסוגל לראות אנרגיה באופן ישיר, הוא ראה שחלקו התחתון של גוף האנרגיה שלי עכור, מלוכלך. באיזור זה של גוף האנרגיה, כפי שאני יודע, אגורים ההרגלים שלנו, ההדחקות, הזכרונות שלנו, ועוד דברים מאוד אנושיים. מה זה אומר שהחלק הזה עכור, אני צריך לנקות אותו? איך? על ידי שחזור זכרונות חיי, תרגול מעברים קסומים, לחימה בהרגלים... HELP!!!

קרן אור8

New member
אולי דרך ניקיון של הצ´אקרות...

נראה לי שכדאי לעבוד במספר מישורים מקבילים : המישור האנרגטי (ניקיון הצ´אקרות והזרמת אנרגיה חדשה ) , המישור הפסיכולוגי (כמו ריברסינג - לידה מחדש וכאלה ). בטח יש עוד דרכים שאינן ידועות לי , אבל בזמן מדיטציה נקה צ´אקרה צ´אקרה כל אחת לפי צבעה , דמיין קרן אור שאתה מושך אליך מהשמש , אשר שוטפת כל צ´אקרה ואת האנרגיה שאינה רצויה תזרים דרך צינור (פליטה) אשר ימצא לאורך עמוד השדרה , חשוב לעשות את התהליך מלמעלה למטה . למדתי את זה רק השבוע בקורס תקשור , עשינו זאת לקראת השנה החדשה , ולדעתי זהו תרגיל מצוין . בנוסף מה שנקרא לידה מחדש , מעין תהליך שאמור לשחרר מיטענים רגשיים וכדומה , אמור להתבצע בעזרת מדריך . ניסיתי לעזור ומקווה שכך אם תשמע על דרכים נוספות אשמח ללמוד כי אני מתמודדת עם אתגר דומה , פחות או יותר דרך צלחה ידידי , ספוגת אור ואהבה שלך קרן אור

WhiteBear

New member
כמה דברים. (בן - תיקרא!)

(טכניקות מגיעות בסוף. וגם הודעה קטנה לבן טל שחר.) אז ככה, אני בא ממערכת אמונות שגורסת ש: רגשות = אחד הכלים שלנו להבין את העולם. אחד הכלים שלנו לנתח את מה שקורא סביבנו. כמו המערכת הלוגית הקווית. כך גם המערכת הריגשית (צבעים, אם תירצו. אני לא נכנס לטאפורות. אבל יש, אם תבקשו). בניה לוגית (לא מושקעת מדי) של הרעיון: כולנו היינו ילדים. בתור ילדים תפסנו את העולם בצורה מעוותת. כל דבר רע שקרא לנו יצא מפרופורציה ריגשית. (אמא הלכה, אמא לא תחזור אף פעם. נהיה רעבים לעד - אנחנו הולכים למות) כל רגש רע מדי שהיה לנו הדחקנו. הדחקנו = העמדנו פנים שהכול חלום רע, אז אין מה להרגיש, והכול טוב (טרא לה לה, לה לה) בתור מבוגרים, הרגשות שהדחקנו נישארים במערכת. כאשר קורא לנו משהו שמזכיר בתת המודע את אותו מאורע כואב, הרגש עולה ומעפיל על יכולת השיפוט שלנו. בשלב הזה עולים הרבה מנגנוני הדחקה, שקצרה הירעה מכדי להיכנס אליהם (שוב, אם תבקשו ניכנס גם לזה). בתימצות, האומנות שלי גורסות, שכדי שהמערכת הריגשית שלנו תהיה "צלולה" אז צריך להיכנס לתוך הרגש הרע שהודחק. ולהרגיש אותו. זה לא אומר שצריך לזכור על איזה לכי האבא שלנו נתן סתירה, אנחנו רק צריכים לזכור שזה הרגיש רע. ולהרגיש את זה. דבר מאד חשוב בהבנה הזאת היא בכי. הבכי הוא אחד מהדרכים הבסיסיות ביותר לשיחרור כאב. והוא מאד מודחק בחברה שלנו (הרבה פחות בימנו). אז צריך להרשות לבכי לבוא, אם הוא רוצה לבוא. ---------------------------------------- ---------------------------------------- בנוגע לטכניקות- (אני לא פסיכולוג. ואני אולי גם לא ממש מבין מהחיים שלי, אבל אני מקווה שיבינו לאן אני חותר. ושאני חותר למקום טוב
) שיטות איבחון: 1) לשים לב כשהתגובה שלנו למאורע ניראית לנו מוגזמת. 2) להבחין בהכללות שלנו כמו - אף אחד לא אוהב אותי. 3) להקשיב לחברים שלנו כשהם אומרים שאנחנו לחלוטין מגזימים. 4) כשרואים שמתעקשים ממש בכוח - להפסיק! 5) כשאנחנו רוצים שהעולם יהיה משהו שהוא לא, ומתלוננים על כך שוב ושוב בפני כל מי שאנחנו מכירים. 6) לראות כשאנחנו משתמשים במילים כדי להתעלם מהמציאות 7) לשים לב כשיש את התחושה של "אני לא בסדר, ומה מי שמסתכל עלי יחשוב - ואני מתבייש!!" (זה רגש שעולה המון אצל אנשים בריקודים, בבדיחות, ובסקס... ועוד כל מיני) שיטות התמדדות: 1) לשים לב מה הגוף שלנו מרגיש כשאנחנו מרגישים רע (כאבי בטן היא דוגמא מאד חזקה) 2) לנסות להבחין מה אנחנו מרגישים. 3) להזכר בפעמים אחרות בעבר שלנו שהרגשנו רע דומה (קרה לי שהגעתי לילדות הרחוקה גם.) 4) לא לדבר על הכאב הרבה! קל להתחמק מהרגש באמצעות מילים, והסחות דעת. וכל דבר אחר. לא לברוח מלבכות. להשתמש במילים רק כשלא מצליחים לבכות. אבל בד"כ הבכי הוא על קצה הגרון, ומעדיפים להתחיל לדבר במקום. 5) להתחיל לשחזר את ההסטוריה שלנו עם אנשים. לחשוב על שם של מישהו שקשור לרגש. ואז להיזכר בפעם הראשונה שנפגשתם. ולהמשיך הלאה בקו הזיכרון. ולהתאמץ על כל פרט. 6) טיפול ריקי שעשיתי פעם הוציא ממני פרצי צחוק ובכי מאד חזקים. נקודות חשובות מאד: - שהכאב לא יהיה המרכז של הכול. אם אתה משתחרר מכאב, זה לא אומר שאתה יודע איך לחיות. זה רק אומר שאתה יכול להסתכל על המציאות דרך עיניים נקיות יותר. במקביל כדאי למצוא מסגרות שהחיים שלך יעברו דרכם (טאי צ´י, אולי?). ורק דבר אחרון: לבן - ההודעה הזאת היתה לי בראש כבר כמה זמן. מאד מעניין אותי לשמוע את דעתך. ולהגיד וואו ולחייך ולחבק לא משחרר אותך. (אבל אתה כמובן מוזמן בחום להגיד וואו, לחייך ולחבק - אם אתה רוצה
). מתפלסף וצריך לישון, הדוב הלבן.

וואו! ../images/Emo6.gif ../images/Emo24.gif

דעתי: 1. אם זה עובד - אני אומר: "אחלה!!!" אם זה לא עובד - אני אומר: "משהו לא עובד פה!!!" 2. אהבתי. מהטכניקות אהבתי במיוחד את שיטות האבחון ואת שיטות ההתמודדות!!!
3. מי שיישם ומיישם 50% ממה שכתבת הוא ממש בנאדם מופלא, מאושר, מאוזן ונקי!!! שלך ב-א-ה-ב-ה בן נ.ב. למה יש לי הרגשה שזה לא מה שרצית? אולי בגלל שזה לא מה שרצית? אז מה לעזאזל רצית?!?!

WhiteBear

New member
מה רצית: אושר, עושר, שיער כסוף...

אהבה, כסף, בחורות, פירסום, מכונית, חיית מחמד (!), שאח שלי יחזור לארץ... אה, מה רציתי ממך! זה הרבה יותר פשוט. אני רציתי לשמוע את דעתך על מה שכתבתי (ומה שהוספתי וכתבתי מאז), בהקשר של האמונות שלך. כדי למקד את זה יותר אני אשאל שאלות: מה דעתך על בכי? איזה חשיבות והתייחסות יש במערכת האמונות שלך ל: רגשות (בתור לוחם, לדוגמא)? הקשר בין רגשות לגוף (אבל את התשובה שלך לזה אני בטח מכיר)? איזה רעיונות וכיווני חשיבה יש לך להתמודד עם קשיים של כאב ריגשי? (מדיטציה, איזה סוגים, לחימה, הדחקות וכן הלאה). אני קצת מבולבל, אולי גם אני לא יודע מה אני רוצה ממך (חיבוק?). אבל תאמת, קיוויתי שהכתיבה שלי תיתן לך קצת השראה לכתוב על הנושא, מהכיוון שבו באתי. עד כאן, בחיבה מהולה בבהלה (אני צריך לחזור ללמוד), הדוב הלבן.

התחושה שלי, כשאני פותח את עצמי

כדי לשלוף משם "תשובה", היא כמו שפניתי אל מנוע חיפוש באינטרנט והוא הביא לי 10,857 אתרים... יש לי המון תשובות, המון מידע, שרק האינדקס שלהם, איננו זמין לשכלי בבת אחת... (אלא מחולק לעמודים... ורק הראשון זמין לשכלי המוגבל). בקיצור, לא יודע איך להתמודד עם תשובה לשאלה הזאת, כשהיא נשאלת כך!! בחיי!!! אתה מאמין לי?!?!?! אז אני אגיב בספונטניות, בלי לחשוב יותר מדי - ותכוון אותי הלאה, אם צריך (אשמח!): בכי - אני אוהב לבכות, זה עושה לי טוב; רגשות - אני עצור רגשית, יש לי הרבה הדחקות, אני עובד על זה; הקשר בין רגשות לגוף - לא יודע בשניה זו למה הכוונה... זה מרגיש לי כללי כמו "הקשר בין יד ימין ליד שמאל", כאילו, ברור שיש קשר... יש אינסוף קשרים... מה השאלה בעצם? זאת התחושה שלי... התמודדות עם כאב רגשי - טראח!!! כאן מנוע החיפוש שלי באמת קורס... לא יודע איך להתמודד עם זה. כלומר, אני יודע שכאב רגשי אסור להדחיק ואני יודע שכל כאב הוא מסר נפלא וחשוב המפנה אותנו אל בעיה... ושהבעיה היא בעיה שצריך לפתור... אה! הבנתי! זה כמו שתשאל אותי "מה דעתך על כאב באצבע..." ברור שהדיעה שלי היא שכדאי לא להדחיק את הכאב אלא להסתכל על האצבע ולראות למה הכאב נמצא שם... כדי שיהיה אפשר לפעול בהתאם. בקיצור, שוב לא עניתי לך כמו שאתה רוצה, אבל אני מקווה שתהיה מספיק סבלני ומבין כדי לשאול שוב, אחרי שהבנת שכנראה אינני מבין את כוונתך, כדי שהפעם אולי אוכל לענות על שאלתך האמיתית... שלך באהבה, בן

WhiteBear

New member
כנראה ש

אני פשוט סקרן בנוגע אליך. (מוזר אה
) אז אני מנסה לתת פה איזושהי כיוון לגבי דברים שהם חלק ממני, ואני מחפש לראות מה זה יעלה אצל אנשים אחרים בפורום.(תגובות אנשים!) תאמת, קיבלתי את כל התשובה שרק רציתי... תזכור להזמין אותי אם אי פעם תעביר מפגש מדיטציה, טל.

deep ocean

New member
טל1 טל! טל! טל! טל!

ההודעה שלך היא ממש חזקה!!!!!! ואוו כאילו שאני צריכה עוד אישוש לזה שאני מאד אוהבת אותך אתה כותב דברים נפלאים והעברת את הרעיונות בצורה ממש טובה! תודה הולכת ליישם שם חלק דברים בהזדמנות :) חיבוק ארוך. מיכלי :)

eliii

New member
דוב לבן... בהקשר לכתיבתך שיש לזהות

תגובות מוגזמות.....האם לדעתך נקיעת הנפש מהפיכה לבדיחה(ולא שאין כאן פאן מבדר)ופרסום על מנת להתלוצץ של אדם שאשתו קרעה לו את כל איבריו הפנימיים כך שדימם למוות.....האם להערכתך ,הסתכלות על כל המסייעים לכתיבת הכתבה(אנשי אף בי איי למיניהם,העיתונאי,והקוראים שצורכים את החרא הזה,וכו´)כדו פרצופיים,מצד אחד ישייכו עצמם ליפי הנפש של העת החדשה האוהבים ושופעים חמלה ובלה בלה בלה,ומצד שני הם לא בוחלים בשימוש בסבלות השני למען התלוצץ...[יסלחו לי אלה מהם שלא מתיימרים להיות יפי נפש אלא פשוט מודים בחוסר אכפתיותם בסבל האחר]......האם העובדה שנפשי נוקעת מזה,מצביעה על הדחקות שלי,או שמא אני הנורמלי מכולם.....

WhiteBear

New member
נו טוב, נענה ברצינות, למרות ש

לא ברור לי כמה אתה באמת רוצה לשמוע מה שיש לי לומר (שויין, אני תמיד מגיב כשפונים אלי) נידמה לי שמה שאמרת הלך ככה: -היה מקרה שבו מישהי רצחה מישהו בצורה נוראית. -אנשים ומקורבים דיווחו על זה והיו מבודחים מצורת הרצח. -אתה ניפגעת לנוכח חוסר הרגישות שהם הפגינו. שבה לידי ביטוי בצורה שבה הם סיפרו על המיקרה. -אתה שואל אותי: האם הכאב שאתה חש מידיעת המאורע, וההתחברות שלך למיקרא - האם זוהי הדחקה או שאתה "נורמלי"? אז התשובה שלי היא כזאת: במקרה שלך - אם כבר, לא מדובר בהדחקה, כי אם בתגובת יתר. אתה שומע סיפור (שנניח כמובן שהתרחש) ומתחבר איתו מאד, וכואב לך. תשמע, זה בחירה שלך. על אותו המשקל, אני מכיר אנשים שמזדהים עם שחיטה של עוף. הם מרגישים כאילו העבירו סכין על האח שלהם או משהו, וזה כואב ומעורר בהם בחילה (חלק מהצימחונים שאני מכיר). אני לא חושב שמערכת ריגשית לקויה היא הגורם (הישיר) לסוג כזה של תופעה(/תגובה) - כי אם, דרך החינוך והקניית הערכים שהעבירו להם.(בין במילים, בין בחוויות) אבל, אני מאמין, שבתור אנשים בוגרים - אנחנו צריכים לקבוע את הערכים שלנו בעצמנו. ואני, אישית, משתדל לקבוע את הערכים שלי לפי יכולת השיפוט שלי של מה תורם לי ומה לא. וזה כן מושפע מהיכולות של המערכת הריגשית שלי. בהמשך לכל ההקדמה שנתתי, אני לא מרשה לעצמי להתחבר לכל מאורע מזוויע שעובר לי בין האוזניים. מהסיבה הפשוטה הבאה: אני מאמין שיש כל כך הרבה זוועות, שאם אני אקשיב (והחפש) להתחבר לכולם, אז אני: 1) או יצא מדעתי. 2) או יאבד כל רגישות לזוועות שאני כן יכול להשפיע עליהם (בסביבה שלי, חברים, משפחה, אחיינים וכו´). לכן, יכול להיות שאותם אנשים שהתבדחו על מיקרה כזה הם בעלי לקויות חינוכיות וריגשיות שמנעו מהם להתחבר למיקרה. סביר גם שזה כך, רוב מי שאי פעם היכרתי היה "לקוי" ריגשית בצורה זאת או אחרת. כלומר, הגיב לחיים שלו בצורה, שלטעמי, לא הייתה אופטימלית. גם כשהיו לו את כל הנתונים. דוגמא קטנה כדי להבהיר את כוונתי: הדרך שבה אנשים מתמודדים עם ההורים שלהם כשהם גרים בבית. היא בד"כ מאד הרסנית כלפי עצמם וההורים. ובד"כ מתוך מישקעים ריגשיים שבאים מכל שלב שהוא בחייהם. (במיקרה ביקרתי אתמול חבר, מבוגר יחסית, שגר עם אימו חולת הסרטן. ונוהג בה בצורה מאד גסה לטעמי. צעקות וכן הלאה על הרגלי המטבח שלה ושלו שמתנגשים) בנוגע אליך, אני לא יודע אם ההתחברות שלך למאורע, והזעזוע שאת חשה תורמת לך או לא. זה גם לא ממש חשוב. אבל כן תשימי לב לדבר אחד - התגובות של אנשים למיקרים קיצוניים היא בהרבה מיקרים לשים את המיקרה שלפניהם ללעג. וכך הם יכולים להגיד לעצמם -"אני לא צריך לבכות כי החבר שלי מת. כי הוא מת בצורה מצחיקה" (זוהי בריחה והדחקה, למי שלא הבין). אני זרקתי הרבה רעיונות בתגובה הזאת. אני לא יודע אם משהו מהן פגע במטרה או לא. אבל אני מקווה שאתה ואני קצת יותר על אותו גל עכשיו
. זה יעלה לך גרוש (לפסיכולוגיה), ועוד חצי גרוש בשביל השתיה, עד כאן, הדוב הלבן.

eliii

New member
עד כאן הכל טוב ויפה..ואיך זה מתיישב

עם העובדה שאתה הבאת את הסיפור המדובר ועוד כמה סיפורי מיתה ( שחלקם ,יש להודות מעלים חיוך ברמה מסוימת)משונה על מנת להצחיק...בעוד שאתה עצמך כותב שאנשים אלו לקויים רגשית....טוב.....אני לא מצפה לתשובה...כי כבר נתת אותה...אבל כן אומר שגם אותי תוכל לתפוס בקטעים של ציניות....בעצם את מי לא....כמעט ולא יהיה אחד שלא יחטא בקרירות הלב או ציניות לפעמים או בנושאים מסוימים....עדיין לטעמי האישי אנשים הרוצים ללכת בדרכי הטוב מוטב להם שיימנעו מלפרסם חומר שכזה מלכתחילה(אני אישית אף מוקיע פרסומו מלכתחילה בעיתונות של חומר ההופך מיתות משונות לבידור) אשתה לחייך על חשבוני בשווי שני גרושים לחיים וייסער בער(דוב לבן)

WhiteBear

New member
../images/Emo6.gif אז למה לא אמרת

שאתה מוקיע את העיתונות. זה נושא אחר לחלוטין. אני מתעב עיתונאים. אני חושב שהם עם נחות ופתתי. ואני אמור לדעת, אבי ואחי הם עיתונאים!
בוא נאמר ככה (ונסכם את הנושא ברוח טובה): כשחיים צריך: לקחת כל רגע ברצינות מוות. (כמו הסינים) ולא לקחת שום דבר ברצינות (כמו הסינים). אז מי קובע מה מי מתי להרגיש? אנחנו (אני מתאר לעצמי). ובלי קשר לזה, היה דיון קטן בפורום אומנויות לחימה שדיבר על - האם כשמורה באומנויות לחימה עובד בשביל כסף - הוא מתפשר על איכות עבודתו. העיתונות היא מקור נהדר לזבל צרוף, שחיטות, תת אנושיות ומלעה דוגמאות בשפע של דברים מבזים. אז אתה רואה, אנחנו מסכימים במאה אחוז. (רק חבל שאנחנו עדיין ממשיכים לקרוא עיתונים
) מסכם את הדיון בזאת, הדוב הלבן. (תחליק אחי
)

eliii

New member
../images/Emo45.gif<--הכי קרוב לחליקה ../images/Emo13.gif תמיד

כשאני מתנחבל(זה צירוף של מתנחל ומחבל...מין סלנג אישי) על מישהו בקשר למשהו.יעני מטיף לו מיד זה בא לי אחרי זה בגדולה....אז הערב אחרי ההטפה האחרונה שלי מצאתי עכבר חי ומסכן על המלכודת הדביקה(הדבק לבד לא ממש משך אותם אבל הקטע של הגבינה הצהובה עבד
)...בארון(בית פרטי...אם אפשר לקרא לצריף הזה בית)ולא ממש ידעתי מה לעשות איתו..רציתי לשחרר אותו ברחוב אבל הרגליים הקטנטנות שלו היו דבוקות לגמרי למלכודת..ניסיתי להטביע אותו כדי לחסות ממנו מוות איטי ברעב ובצמא..אבל ראיתי שהוא לא מת מיד ..אז לא רציתי לגרום לו יסורים..נתתי לחתול ..חשבתי אולי יהרוג אותו ברגע...אז החתול רק נשך אותו קלות...ונדבק בעצמו למלכודת...בסוף נאלצתי לשים לידו חתיכה של גבינה צהובה ושמתי אותו בפח הגדול בחוץ..מי יודע אולי יתמזל מזלו והזבל ימיס את הדבק...וזהו...ומה הוא בסך הכל עשה חוץ מלהשאיר לי קקי של עכברים בארון ולנגוס מעט חולצות טריקו.... אבל אולי זה יכול להיות שיעור בשבילי בן האדם לא להתלונן כשיגיע זמני היות וגם אני מתקיים על חשבון חיי יצורים אחרים...אולי פשוט אלמד מהחיות למות..באלגנטיות...בלי כל הסרמוניה..ובלי ההמצאות על חיי נצח אמונה בחיים שאחרי המוות היא לגיטימית לחלוטין אם היא באה מתוך תבונה הגיונית או תחושה חזקה ובלתי משוחדת שזה אכן כך..אבל אם מאמינים רק כדי לא "למות"....זו אמונה תפלה הנובעת מתוך צורך פחדני לקבור את העינים בקרקע ולא לראות את המציאות......

למעלה