לנשים בחבורה

llkessem

New member
לנשים בחבורה

שלום לכולם! אני כמעט שלא מגיעה לפורומים בימים אלה, אבל רציתי להודיע לנשים בקהילה הפגאנית על הארוע הזה. זה לא יהיה ארוע פגאני במוצהר, אבל הוא כן יהיה ארוע פגאני במהותו. כמובן שאי אפשר להבטיח איך ילך טכס, אבל בעבר הטכסים של נשימא היו בין הטכסים החזקים ביותר שחוויתי. אני מניחה שמישהו ישאל למה רק נשים, כי זה לא כל כך נפוץ בין פגאנים בארץ כמו בחו''ל. לא אקח זמן להסביר את הכל, אבל נשים רבות מתוודות לאלה בקבוצות של נשים בלבד, בסביבה של דומות לנו שתומכת בשבירת הטאבו על אלוהות נקבית. למי שעוסק בעניין, זה מוכר שקבוצות דיכוי זקוקות למרחב מוגן ובטוח משלהן בשביל תהליך הבראה והעצמה, ובחברה שלנו נשים זה עדיין קבוצה מופלית במובנים רבות (על ידי השפה והדת, לדוגמא, אבל אם מישהו לא רואה את זה, דרוש הסבר יותר ארוך ממה שאתן כאן.) בכל מקרה, הטקסט הרשמי של ההזמנה מצורף למטה. אני מקווה לחגוג עם חלק מכן. היו ברוכות! -רינה הזמנה לנשימא חגיגת הטבע הנשי בקיץ לקראת היום הארוך ביותר, עם הלבנה המלאה מוצ"ש 14.6.03, 18:00-24:00 , טכס – 21:00 גן האגם, פרדס חנה אחרי כמה שנים של חגיגת הלילה הארוך ביותר בחורף - השנה אנו שמחות לחגוג יחד את היום הארוך ביותר של הקיץ מתחת לכיפת השמים – ליד המים. הערב כולל כינוס של בנות השבט הנשי בכל הגילאים, מעגל טכס אנרגטי ומוסיקלי המלווה את סבא שמש בשקיעתו ואת סבתא לבנה בזריחתה, מעגלי שיתוף, במה פתוחה לכישרונות ולנתינה, ארוחה משותפת, מדורה, ריקודים, שירים וכיף פשוט של להיות ביחד. בחגיגת נשימא של הקיץ כולנו מוזמנות לשמוח בעוצמת נשיותנו, להכיר באיכויות הזכריות שלנו, לאסוף את הזרעים לקראת הסתיו, לתת ולקבל השראה ולהאיר ביחד את הדרך! "אחיות אנו בדרך, קול לנו אחד בשיר נאיר גם לילה שחור נטבול אותו ביופי, נשטוף אותו באור!" את האורחת ואת המארחת! את מזומנת להביא כל מה שיאפשר לך לחגוג, לשתף ולהרגיש בנוח: חברות ובנות משפחה – נערות עד סבתות, תבשילים וכיבוד לארוחה משותפת (צמחונית), כלים לאוכל, שתייה, עץ למדורה, שק שינה/כרית/מחצלת, תרסיס נגד יתושים, כלי נגינה, צעיפים, נרות גדולים, פנס ומתנות קטנות לחברות. תינוקות יונקים מוזמנים. (בהתאם למקום- אין פעילויות לילדים ולא לכלבים). החגיגה מאורגנת בהתנדבות על ידי מעגל נשים וצוות דרך אם, פרדס חנה 6272172 - 04 במהלך הערב יאספו תרומות לכיסוי ההוצאות. הכניסה חופשית הכניסה על כביש פרדס חנה-בנימינה, מול המרכז הגריאטרי – "המלבן", על פי השלטים. אנא העבירי את ההזמנה לחברות!!!

Justin Angel

New member
לציין דבר מה קטן :)

פשוט אנשים בכלליות בעבר וכיום דיברו איתי כדרך אגב על למה הטקס סגור לגברים, והרגשתי נימה מה של מרמור בקולם. אני אגיד מנקודת המבט שלי, גם במסורת הקלטית שאין בה ברמה העקרונית אפליה (אני בטוח שאם יחפשו יפה ימצאו דוגמאות לאפליה כהנה וכהנה) גם יש טקסים שמיועדים לנשים. שהייתי באירלנד אחרי טקס כלשהו שלנו הנשים המשיכו הלאה לתוך היער להמשך טקס משלהן, ששאלתי באמת מה הסיבה נתנו לי סיבה פרגמטית פשוטה ומומלץ לכל מי שלא מבין למה הדבר כך להפנים אותה: לנשים יש רחם ומכך היכולת ליצור חיים (כמובן שזה הולך הרבה מעבר לדבר פיזיולוגי, אבל אין זה המקום וקצרה היעירה מלהרחיב על כך), ברוב הטקסים גברים יכולים להשתמש בלב כאשר נשים משתמשות ברחם. אבל ישנם מקרים שבהם הדבר לא ייתכן, ולכן גברים לא מוזמנים. לפחות אצלנו, זה לא שהטקס סגור לגברים, זה שהוא מיועד לנשים, והגברים מתוך יראת כבוד לטקס ומשתתפיו לא מגיעים. ברכות זוהרות

wicca sphere

New member
אם בארזים נפלה שלהבת...

אם וויקאנית עושה טקס שהוא לא דואלי... מה יגידו אזובי הקיר? באמת שכבר עייפתי מלדון בזה פעם אחר פעם (במיוחד עם רינה) על עקרון הדואליות... על האחדות... על שילוב האנרגיות של הזכר והנקבה במקום ליצור את החוצץ הזה שהפמיניסטיות הפגאניות יוצרות בין המינים (שזה גרוע בדיוק באותה מידה כמו שובניזם) לדעתי גברים יכולים להשתתף בטקס לפולחן האלה בדיוק כפי שנשים יכולות להשתתף בטקס שהוא פולחן לאל. אין צורך לעשות הפרדה... לדעתי האישית, עצם ההפרדה זה צביעות. לאמר מצד אחד "דואליות! שוויון! אחדות בין המינים!" ומצד שני לתמוך בטקס שהוא לנשים בלבד. אבל כנראה שזה רק אני. Wicca Sphere

llkessem

New member
זה לא שאני לא מבינה אותך

-ועוד פחות שאני לא אוהבת ומעריכה אותך. אבל איריס, שהיא המארגנת של נשימא, היא לא וויקנית. אילו הייתה, אז באמת היה נכון להעיר לה. היא פגאנית (אם אתיימר לדבר בשמה), ולא כל הפגאנים דוגלים בדואליות, כפי שבדיונים כאן בעבר רום הראל המחיש הרבה יותר טוב ממני. רק אחרי ששלחתי את ההודעה, נזכרתי במונח womens mysteries, מושג פגאני ידוע, וחשבתי שהיה עדיף אם הייתי פשוט משתמשת בזה ככותרת במקום לנסות להצטדק. מצדי, שנראה פה גם womens mysteries וגם mens mysteries ובעיקר עוד המון המון המון עבודה טקסית משותפת מכל הגוונים האפשריים. בברכות חמות, רינה

romharel

New member
יש משהו יפה באי נגישות

לחגיגות הדיוניסיות ביוון........... לשירותי נשים........... למסיבת רווקות.............. לערבי טפרוור.......... והגברים..... טוב יעשו אם יטקסו עצה סביב מדורות ביער העמוק ויתחברו מחדש עם הזין ועם הקדמוני [שלום טל] ועם האדם הקדמון שבתוכם..... ROBERT BLY הוא סופר שנותן את הכיוון הזה לגברים סקרניים תאבי דרך

romharel

New member
אי נגישות בטארוט

שימו לב לתחום המגודר על פסגת ההר זה מקום שאיננו נגיש לבני תמותה [מקור המונח טאבו]מסורתי לקלף השמש

wicca sphere

New member
התנצלות לרינה ותודה

אני משום מה הנחתי שמארגנת הטקס לנשים היא וויקאנית בצורה עיוורת ועל כן אני מתנצל, כי אם כפי שציינת היא פגאנית ולא וויקאנית אז כל האמרות הנ"ל שלי לא מתאימות במקרה זה :) אז שוב סליחה. תודה על הזמן שהקדשת לרשום ולהסביר את עצמך. אני עדיין חושב שוויקאנים לא צריכים להשתתף בטקס מסוג זה אבל אני מניח שזה אישה אישה באמונת תחייה :) יום טוב ותהני בטקס.

hadaraviram

New member
Wicca Sphere היקר!

במאמרי הפורום תמצא מאמר שלי על "פאגאניזם ופמיניזם" ובו מידע בסיסי על Dianic Wicca - ויקה לנשים בלבד, הסוגדת לאלה. זהו זרם ותיק ומוכר בארה"ב. כך שאפשר גם אחרת...

wicca sphere

New member
dianic wicca זה בזיון.

מי שלמד את הוויקה, מי שחקר את הוויקה, מי שיודע את העקרונות של הוויקה יודע את עקרון הדואליות. מי שיודע את עקרון הדואליות, לא יכול שלא להרים גבה למראה חבורת מגוחכת שכזו שמבצעת טקסים לאלה בלבד (לרוב) ולא מכניסות גברים לטקסים שלהם. אין מה לעשות.. אל תוך הוויקה המקורית נכנסו זרמים שונים ומגוחכים שהקשר בינם לבין הוויקה האמיתית הוא מקרי בהחלט. הוויקה הפכה להיות מטריה לאמונות פגאניות שונות שנוצר מצב שכל אחד ממציא לו זרם משלו, והוויקה הדיאנית נכללת בקטגוריה המגוחכת הזו. לא ניתן למצוא שום עקרון על דואליות, על שוויון, על שילוב האנרגיות, על שום דבר בסגנון בוויקה הדיאנית. מי שלא השתכנע, מוזמן לקרוא 13 ספרים על וויקה שהיא לא דיאנית, איזה 13 ספרים שיבחר, ןלאחר מכן יקרא 5 ספרים על המסורת הדיאנית. מי שמצליח להגיד שיש קשר בינהם הוא או שיכור או הוזה. המסורת הדיאנית היא אמנם פגאנית, goddess religion בצורה ברורה למדי. אבל היא לא דומה לוויקה האמיתית.

Justin Angel

New member
וזאת הסיבה...

שלא אמרתי להדר שאתה מטורף שהיא ניסתה להזכיר את זה, חיכיתי שתדגים את זה בעצמך. ואני חושב שהוכחת את הנקודה שלי נהדר :) אז, אני מבין שוויקה דיאנית לא עמדה ברשימת הדרישות שלך להיות וויקה או דת פאגאנית? מסכן, אולי כדי שתעדכן את רשימת הדרישות המוחלטת, הלינארית והאלוהית שלך :) אתה נראה כל-כך Aodreable שאתה טועה :)

gwizard

New member
אני חולק עליך חלקית :)

מצד אחד, אני מסכים איתך שללא עיקרון הדואליות והקוטביות זה כבר "לא זה". זה לא מה שגרדנר חשב עליו, ויותר מזה - זה יוצר פילוג בין המינים - משהו שאף אחד לא רוצה. אם נוסיף לזה שחלק גדול מהעוסקות בוויקה דיאנית הן פמיניסטיות ותיקות וחלק מסויים מאלו שונאות גברים, אז תומר צודק. ולמרות כל זאת, וויקה דיאנית היא דת פאגאנית וצריך להתייחס עליה עם קצת יותר כבוד. אני אישית לא הייתי קורא לה וויקה, אבל השם הזה תפס, אז כנראה אין ברירה. ועוד נקודה מעניינת, אני מתרגם את "אראדיה - ספר הבשורה של המכשפות" ולפיו דיאנה היתה אלת הכל, גם גברים וגם נשים. לפי איזה מיטולוגיה / שיטה וויקה דיאנית מתבססת אין לי מושג. ואני אשמח אם מישהו/י יסבירו לי את זה. אלון.

Justin Angel

New member
לא ניכנס לזה...

אבל רוב וויקה דיאנית זה לא מה שזה היה בשנות ה-70'. אומנם חלק מהדאניות שדיברתי עימן בזמן שחקרתי (אם אפשר לקרוא לזה כך) על הנושא היו פמינסטיות, אך רובן ציינו יותר את הקשר לנשיות כהרבה יותר חשוב מהקשר לפמניזם. בימינו הן לא אותן חבורה של פמניסטיות קיצוניות מתבודדות ושונאות גברים שהן היו לפני שלושים שנה, היום הם זהו הפלג המוגדר האהוב עליי ביותר בוויקה (אבל אני סתם דרואיד מתלמד, אז מה אני קשור). אגב, אתה מתרגם ספר בלי חומר רקע עליו? לפני שאני תירגמתי את הסיפורים הקדומים שהופיעו ב"חלום הבריאה הפאגאני" קראתי כמות ניכרת של חומר רקע רק כדי שלא יהיו טעויות עקרונויות בפעולות ובתוכן שמאחוריהן. אולי כדי שתקח הפסקה ותקרא קצת חומר רקע וניתוחים על הספר... ברכות זוהרות :)

wicca sphere

New member
במקום לקפוץ בראש בהכרזות ג'סטין

תבדוק את האמת במקום לנסות סתם לטעון שאנשים אחרים מטורפים. אם אין לך מה להוסיף או לסתור את התגובות שלי, בשביל מה אתה טורח להגיב? אם יש לך הערות חכמות להעיר - בשמחה. אם לא, בשביל מה? אני שמח לראות שgwizard מסכים עם דעותי בנוגע לעד כמה קשורה הוויקה הדיאנית לוויקה האמיתית. אכן, אם מורידים את האלמנט של הדואליות, "זה כבר לא זה". מן הסתם "זה כבר לא זה", כי זה מאבד כל קשר בסיסי לוויקה. מעולם לא טענתי שהדיאניות לא מנהלות דת פגאנית. אכן, יש פגאניות פמיניסטיות שלא רוצות טקסים עם גברים ורוצות להתפלל רק לאלה - שיהנו. אבל מפה ועד להגדיר אותן כוויקאניות המרחק הוא ענק. ג'סטין, טענת שדיברתי עם דיאניות שונות והם ציינו שזה הרבה יותר קשור לנשיות מאשר לפמיניזם. אבל זה ממש לא קשור לנושא, או לנקודה שהעלתי מקודם. מצידי שהדיאניות יהיו מחוברות לנשיות, לפמיניזם, לחזיות שרופות או לשנאת גברים. עצם העובדה שהן לא עונות על הקריטריונים (ולא רק שלי, אלא של כל משהו שקשור להגדרה של "וויקה". אל ואלה, דואליות, זכר ונקבה, קוטביות...) של הוויקה הופך אותן לפגאניות ולא וויקאניות ולכן לדעתי אין להתייחס לאותן קבוצות כקבוצות וויקאניות. אם עדיין לא הבנת למה בשום פנים ואופן אותן קבוצות הן רק פגאניות, goddess religion, ולא וויקאניות אני ממליץ לך לחזור לקרוא ספרים על הוויקה האמיתית. שוב פעם, לא טענתי שהן א', לא טענתי שהן ב'. טענתי דבר אחד - המסורת הדיאנית לא תואמת את הדת הוויקאנית בשום צורה שהיא.

Justin Angel

New member
אני להוסיף?

ועוד פי אלפי חלילה - לסתור? סברה וחלילה, אני לא אעז. ההפך הוא הנכון, אני שמח מאוד שיש לך דת אובסולטית מוגדרת וברורה מראש עם הגדרות מילוניות מדוייקות עד אלפית המילימטר עד כדי כך שאתה יכול לבטל בהינף יד פלג וויקאני שלם (או מכחול, ובמקרה שלנו - מקלדת). כמו שאני תמיד אומר, העיקר שאתה שמח :) עומד כאן לפנינו מצב דומה למצב הנודע בלשון החוק "קורפוס אימדיום" (אני מקווה שהטרמינולוגיה הלטינית שלי נכונה, אף פעם לא הייתי טוב בזה). מצב שבו לשון החוק אינה מעידה על מטרת החוק, ולכן נוצר פער מסויים בהבנה. ברוב המקרים בימינו פשוט מעבירים חקיקה נוספת או חקיקת משנה במקרה של ישראל וכך מבהירים את ההפרש בין לשון החוק למטרת החוק. אך ישנם מקרים שבהם לשון החוק אינה ברורה דיו ומטרת החוק לא מובהרת ולא ניתנת לבירור. למשל מיקרה קטן ואפלולי של טקסט לא ידוע כמעט - חוקת ארה"ב. כפי שידוע לכולנו, חוקת ארה"ב נכתבה כלפני 200 שנה, ובהתאם לכך האנשים אשר כתבו אותה אינם עימנו יותר להבהיר שאלות. המחוקק בארה"ב לא מעז לגעת בחוקה ונשארים הרבה מאוד שטחים אפורים שלא מובהרים לחלוטין בחוקה עצמה (למשל הזכות לפרטיות המוסקת מסעיפים 2,4,5, אך לא מצויינת ישירות). וכך אנו נשארים במצב שבו האנשים שבו המחוקק אינו מתקן את חוסר הבהירות ומטרת החוק, אשר יכולה להיות ברורה רק אם האבות המייסדים היו מבהירים מהי, גם אינה ברורה. ומה הקשר של כל זה למצבכם, וויקאנים יקרים? פשוט. האיש האחד שידע מהי וויקה על כל רבדיה, האיש שהמציא, כתב, תיכנן ואירגן את מהותה של וויקה, איננו עימנו יותר. מפאת מחסור ברור באחד ג'ארלד גארדנר אתם נשארים בבעיה מה. כל אחד יטען להתגלות אלוהית יחידה במינה על מהותה של דת הוויקה, ויהיו כאלו שאף יטענו שהתשובה האלוהית שאליה הם הגיעו היא הנכונה. אותם אנשים יטענו הרי שכמובן ניתן להבין מכתביו של גארדנר למה הייתה כוונתו. אך לפי דעתי הענווה, איש אינו יכול לטעון למהי כוונתו של דארדהר חוץ מהוא עצמו. אני לא נתקלתי בשום מכתב או ספר מאת גארדנר שקבע בצורה חד משמעית ופשוטה ש"וויקה נטולת דואליות מוחלטת כפי שאנשים מסויימים קצרי רואין רואים אותה, היא אינה וויקה". כמו כן אני מניח שלא אתם, ולא אחד ממכריכם, נתקל במשפט דומה. אז בבקשה הסבירו לי (ואם אפשר בפרוטרוט, היות והנושא באמת ובתמים מענייני) כיצד עדה משפטית שלמה המכילה את כל עורכי הדין, השופטים והעוסקים בארכאות משפטיות שונות בארה"ב לא יכולים להסיק מהר של ניירת למה הייתה כוונתם של אנשים שאמרו את כוונתם באנגלית פשוטה, וכיצד מישהו כאן יכול להסיק ממספר ספרים ומכתבים של גארדנר מה הייתה כוונתו? תומר, אתה מנסה לטעון שהכל ברור ופשוט, ואישית, אני לא חושב שיש משהו כזה איפהשהו, בטח לא בדת. בנוסף לכך כפי שציינתי קודם לכן, גם אם גארדנר דיבר על דואליות אינך יכול לדעת מה הייתה כוונתו בדיוק (גם אם הוא אמר באנגלית פשוטה, הסביר בפרוטרוט ואף הדגים על כ1,000 עמודים בגובהך). וגם אם נניח לרגע את ההנחה המוטעת ביסודה שכן תידע כזה דבר - האם תוכל לקבוע מהי מקומה של אותה דואליות בתוך וויקה? האם תוכל לטעון שהמיקום שלה מוחלט ואובסולטיו היא עמוד תבל היחידי שעליו נשנענת וויקה כולה? האם אתה לא חושב שניתן להגיד שיש מישהו אחר איפהשהו שם שתופס דואליות בצורה שונה ממך? ושמה וויקה לא עומדת ונופלת על תפיסתך היחודית למושג זה? הייתכן קיומה של דת, אשר כל אחד תופס בצורה שונה, שתתקיים במקום כלשהו בצורה שאינה הצורה שבה אתה תופס אותה? אני באמת מקווה שלא סתם קישקשתי והבהרתי את כוונתי, ואם לא - אני בטוח שהשאלה תתעורר בקוראים בעוד כמה שנים שהם ישכילו וילמדו עוד מספיק כדי להיקלע לצומת דרכים זו, ואולי אז כוונתי תהיה ברורה. ובבקשה ממכם, לא להימהר לענות באקדחים שלופים, זהו נושא שדורש מחשבה מועמקת על תקופת זמן שגדולה מזאתי שלוקח לכתוב תגובה בתפוז. ברכות זוהרות

wicca sphere

New member
איך אני אוהב שאתה רושם סתם..

עכשיו ניצבת מולי בעיה.. האם לרשום משפטים בלטינית שלא קשורים לכלום, על אחת כמה וכמה לבעיה שהצגתי פה מקודם, או האם להתייחס למה שרשמת ברצינות.. על מנת לא להטריח באמת את מי שקורא פה על קיום משטר החוק בארה"ב (למרות שזה *מאוד* קשור לשאלה... פשוט מ-א-ו-ד) אני אגע בנקודות שנגעתי בהן והתעלמת מהן: 1) הוויקה אמיתית היא הוויקה של גרדנר. הוא האדם שבנה את הוויקה. גרדנר, רשם ספרים... כן כן! ספרים!, באותם ספרים הוא מציין מהיא הוויקה, מהיא אותה דת שהוא התכוון אליה. אז לנחש יותר מדי לא צריך, להבין יותר מדי צריך רק מתוך קריאה ומתוך ראיה של הקוונים הגרדנריאנים. תקח את הוויקה הגרדנריאנית, תשם מולה את הדיאניות, ותעשה רשימה של דומה ושונה. (דומה..? יש משהו דומה..? אה כן.. יש אלה....) 2) אי אפשר שלא לקבל את העובדה שאל הוויקה נוספו זרמים נוספים. נכון. אבל תקח לדוגמא את Alexandrian Wicca, הם אומנם שינו מספר דברים, הזיזו מספר דברים - אבל נשארו במבנה של הדת המקורית! (שוב, אל אלה, כהן כהנת, זכר - נקבה, קוטביות..) אולי תבדוק לפני שאתה מדבר?! אני לא מבטל את עצם קיומה של הדת הפגאנית שסוגדת לדיאנה, ולא מקבלת גברים לתוכה. אני מוכיח פעם אחר פעם, בהודעה אחר הודעה, שאין קשר בין הוויקה, האמונות שנמצאות בוויקה, המוטיבים שנמצאים בוויקה, לבין הדברים המופיעים במסורת הדיאנית. הדיאניות מוציאות את כל מה שהוויקה עומדת עליו, משנות אותו, מורידות דברים, אבל נושאות את השם "וויקה" עבור מטרה אחת בלבד לדעתי: דת פגאנית שיש לה את השם "וויקה", מוכרת יותר ומקובלת יותר בחברות מסוימות בארצות מסוימות. אם מישהו רוצה להוסיף (כן גם ג'סטין) או לסתור, בבקשה שלא יזרוק מילים לאוויר אלא יגע בנקודות הרלוונטיות לסוגיה. תודה Wicca Sphere

Justin Angel

New member
מענה נהדר.

אבל בזמן שכל תשובה היא מענה, לא כל מענה הוא תשובה. אני שמח שאתה יודע דברים, באמת נרגש ונפעם בעמקי נשמתי, אבל הקשר להודעה שלך לנקודות שהעלתי - נעלם ממוחי הזעום. תראה, אם אתה לא חושב שיש קשר בין מה שאני אמרתי לבין נושא הדיון - אז אני באמת עובד עצות על איך להסביר לך את הנושא. תקרא שוב את ההודעה. ציינתי מונח בלטינית שמציין מצב חוקי שדומה מאוד למצב שעומדת בפנינו בלהכיר את דת הוויקה האחת, האמיתית המושלמת שבורכה על ידי גארדנר וכל קהילת מלאכי שמיים, לא כדי להפגין את הידע המפוקפק שלי בגאלית. בכל הרצינות, נתתי לך תגובה רצינית, ארוכה ומנומקת שבה העלתי כמה נקודות - ואתה סתם מקשקש וממשיך בשלך. אתה פוטר את התגובה שלי כדבר של אין מה בכך בגלל עזות המצח שלי לנמק בצורה הגיונית על הדימיון בין המצבים. כללתי מספר נקודות, ואם הקושי של לקרוא שני מילים בלטינית גדול מדי עבורך, אז תרגיש חופשי להתעלם מהן. אבל להכחיש שהעלתי מספר נקודות ראויות לדיון בינך לבין עצמך, זה להטעות את עצמך. אגב, אני רואה שלא לקחת את העצה שלי לחשוב באמת על הנושא יותר מעשר דקות וישר רצת באקדחים שלופים קדימה. העיקר שאתה שמח ויודע שאתה צודק לחלוטין ואין מצב קל שבקלים שאתה טועה :) ברכות זוהרות

תומר וג'סטין! תרגעו מיד!

א. ג'סטין, הכותרת לא מזכירה לך את הבית?! ב. וויקה זו כת ברזילאית עתיקה ואם תחפשו טוב טוב תגלו גם שהוויקאנים הברזילאים הם הרב... ואיך אני יודעת את זה? סתם צפייה בערוץ 8 שהסביר על ההלוואין(כן, החג הנוצרי..) והם אמרו, טענו, והביאו הוכחות לכך שהחג ניגנב מכת ברזיליאית עתיקה נשית ששמה וויקה... תתפלאו מה גם שיחה עם ברזילאית אסלית תורמת לתחושתי הזו...

suki da yo

New member
well, knock em down and call me joe

ויק היא לא ההמצאה של גראלד גרדנר, בחור חביב שחי לפני מספיק זמן למות מאז, אב בטח לא מספיק שהדת הזו תהיה עתיקה?

למעלה