לנשים בחבורה

Justin Angel

New member
אז הנקודה שלך היא היחידה שיש?

אני בדיוק מנסה לגרום לך לנטוש לכמה דקות את הנקודה המושלמת והנכונה לחלוטין ללא-עוררין שלך ולבדוק שאולי דשת והתבצרת לעומק מדי באותה נקודה ולשקול נקודות מבט שונות. כמובן שהנקודה הראשונה נכונה ומושלמת, אבל אולי יש עוד כמה ששוות התייחסות חוץ מזאתי שאתה, היהווה האחיד הגדול, הגעת אליה. יש הרבה נקודות ונושא אחד ראשי, אולי כדי שתצא מחוץ למסגרת הנכונה האחת שלך ותביט מנקודות מבט שונות שאומנם עלולות להוביל לזיהום האמת האחת המושלמת, אבל זה סיכון ששווה לקחת :) מזג האויר בטוקיו עדיין לא הוזכר כאן, למרות שאני שומע שיחסית נעים שם עכשיו. חוקת ארה"ב היא דימוי נהדר לבעיה שקיימת להבין מהי הוויקה המקורית, הנכונה והמוחלטת, גם לחוקת ארה"ב וגם לספרי גארדנר יש אנשים שטוענים מכל כיוון שטוענים שהכל ברור מאליו רק שהם טוענים בדיוק ההפך אחד מהשני, והמחברים המקוריים טיפה מתים. כך שזוהי אותה בעיה. ועד עכשיו לא עשיתי שום השוואה בין לטינית לגאלית, בעיקר והדימיון הוא בטח לא בהיגוי, והגאלית הקדומה גם לא הייתה דומה בצורת האלפבאת. אל תעוות את דבריי, אם אתה לא אוהב לקרוא הודעות מנומקות יפה בעלות טיפה הרחב מעבר למשפט וחצי שטוען שהכותב מושלם ודעתו היא התנ"ך, אז אני ממליץ שתמשיך לקרוא את ההודעות שלך שהן בדיוק ככה. אתה טוען שוויקה דיאנית היא לא כמו הוויקה הגארדנירית ולא כמו האלכסנדרית ולכן לא וויקה אמיתית. נסתור את קטגורית: - מאיפה אתה יודע שוויקה גארדנירית בימינו היא "וויקה מקורית"? איך אתה יודע מה הייתה בדיוק כוונתו של גארדנר וכך שזה שהנחיותיו וחלומו מתממש בוויקה גארדנירית? זה נשמע לי קצת מופרח שלמרות אלוהתך הקרבה ובאה אתה יודע בדיוק מה גארדנר רצה וחשב, וגם שאתה יכול להשוות את רצונו המעורפל (במצב הטוב) של גארדנר למה שכיום וויקה גארדנירית היא? - עכשיו השאלה היא למה וויקה אלכסנדרית היא וויקה אמיתית? אתה טוען שזה מכיוון ויש רק שינוי קל מהוויקה האמיתית, המוחלטת והמושלמת של גארדנר, אבל מי אתה שתקבע שהשינוי הזה הוא לא מספיק כדי שהם לא יהיו וויקאנים? אומנם אתה אל בכמה מישורים ואף ישות מרוממת מעמד במקומות נידחים כמו אפריקה והמישור האסטראלי, אבל אני בספק עמוק אם גרמי שמיים עוצרים לפקודתייך ואם כל מלכי-תבל עוצרים נשימתם להחלטותייך בנושא מיהו וויקאן ומיהו לא. כלומר, כיצד תקבע שהשינוי "לא כזה חשוב" והם עדיין וויקאנים ומתי הוא "פשוט בלתי מתקבלת על הדעת הרציונאלית" ואז הם כבר לא וויקאנים? עכשיו בנושא של העובדה המוכחת והברורה מאליו שוויקה דיאנית לא שומרת על ה"בלה בלה" של הוויקה המקורית והמוחלטת, השאלה היא כן - איך אתה יודע? חקרת את הוויקה האחת והמושלמת לעומק? ואז חקרת לעומק וויקה דיאנית שהיא כמובן חיקוי זול? ועשית השוואה בעלת קריטריונים אקדאמיים? השוואה כזאתי לא יכולה לתקיים, ולכן אתה לא יכול לתת קביעה שכזו. לפי דעתי הם וויקאנים מאותה סיבה שאני חושב שאתה וויקאן - כי ככה אתם אומרים. אני לא שואל שאלות מיותרות, אני לא מחפש למי יש סימן לידה על התחת בצורת מריה הקדושה, ולא מחפש בנרות אחרי איזה אבן רוזטה שתפענח מיהו וויקאן ומיהו לא. הם וויקאנים כי הם קראו את כל הספרים שעוסקים בוויקה שהיו בתקופת היווסדם (והרבה יותר לעומק ממך, אותה אחד שמבטל אותם בהינף יד). הם וויקאנים כי אם נתחיל לבדוק בציציות של כל מי שאומר שהוא וויקאן וכל מי שהוא פאגאן וכל מי שאומר שהוא וויקנג, אז אף אחד לא ייצא מזה שום דבר וגם מכיוון שזה לא משרת שום מטרה לבדוק כזה דבר. דיאניות היא וויקאנית כי ככה וויקאנים דיאנים אומרים, אסאטרו היא לא מכיוון וככה הוויקינגים אומרים. זה פשוט חד וחלק, ואם תתחיל לפקפק, לחפש ולהוקיע אנשים שלפי דעתך הם לא באמת פאגאנים - אז מחר תמצא שגם אתה לא וויקאן. אם מיהו אומר כזה דבר בלב מלא, בכנות מוחלטת שהוא מיודע למה הוא אומר - מבחינתי הוא אחד כזה. מה לעשות שלא כולנו ניכנו באמונה המסודרת, נקייה ולינארית שלך על מיהו מה ומיהו לא. ברכות זוהרות

wicca sphere

New member
ג'סטין? אתה רציני?

הרשה לי כמובן לא להתייחס לשלוש הפסקאות הראשונות שכרגיל הקשר בינן לבין מהות ההודעה הוא מקרי בהחלט, ולהתמקד בעיקר: "ואז הם כבר לא וויקאנים? עכשיו בנושא של העובדה המוכחת והברורה מאליו שוויקה דיאנית לא שומרת על ה"בלה בלה" של הוויקה המקורית והמוחלטת, השאלה היא כן - איך אתה יודע? חקרת את הוויקה האחת והמושלמת לעומק? ואז חקרת לעומק וויקה דיאנית שהיא כמובן חיקוי זול? ועשית השוואה בעלת קריטריונים אקדאמיים? השוואה כזאתי לא יכולה לתקיים, ולכן אתה לא יכול לתת קביעה שכזו. " איך אני יודע שהוויקה הדיאנית לא מתאימה למאפיינים של הוויקה המקורית? אתה רציני??? "לפי דעתי הם וויקאנים מאותה סיבה שאני חושב שאתה וויקאן - כי ככה אתם אומרים." לדעתך, קבוצה שלמה של נשים בעלות דת מסוימת הן וויקאניות רק בגלל שהן אומרות כך..? ג'סטין, אתה אדם נבון. תקרא על הוויקה בבקשה לפני שאתה ממשיך את הדיון... בבקשה... כל ספר על הוויקה... הוויקה היא דת קיימת ג'סטין... יש לה מאפיינים... אנשים הם וויקאנים אם הם הולכים בדרך של הדת הזו... הוויקה זה לא משהו באוויר שאתה משתייך אליו ברגע שאתה אומר זאת, אתה צריך להאמין בדברים מסוימים.. הדברים המסוימים הללו, הדיאניות לא מאמינות בהן. שוב פעם, אותה נקודה. תקשיב, אתה יכול להמשיך לדבר על כך שלא ידוע מה גרדנר במקור החליט... כיום, לוויקה יש הגדרה. הוויקה היא דת. לוויקה יש מערכת של אמונות ואידיולוגיות. תקרא ספר. מה לעשות, המסורת הדיאנית חורגת מהאידיולוגיה, חורגת מהאמונה שמייחדת את הוויקה. זה כמו לאמר שאם מישהו בעל אמונה בדת האסטרו מחר יחליט שהוא וויקאן, למרות שהוא הולך עפ"י הערכים והאמונות של דת האסטרו! זה מצב לא הגיוני, לפי הדעה שלך אתה צריך לצדד בו, כי יכול להיות שגרדנר התכוון בכלל לדת האסטרו ולכן כל מי שמאמין בדת האסטרו הוא וויקאן אם הוא מחליט שזה שם מגניב וכייפי. אולי בכלל גרדנר התכוון לוויקה בצורה של יהדות? כל יהודי מעכשיו הוא וויקאן! למה? כי הוא אומר! תעשה טובה... אתה מעלה נקודות מגוחכות ולא רציונליות. תקרא ספר. מישהו, בבקשה, תגיבו... מישהו שקרא ספר... HELP!! אני מחפש אנשים שיודעים מה זה וויקה... בבקשה! אפילו שקראו את הספרים של קנינגהם!!! אלו שמפרטים בשתי מילים!!

Justin Angel

New member
כמובן, איך לא ראיתי את זה קודם.

הכל ברור עכשיו, אחרי ההודעה המבורכת הזאת חיי הוטבו ובכך הבנתי שאתה האל הגדול תומר מחזיק בכל הידע שניתן לדעת על וויקה וכל אדם אשר טוען אחרת - טועה. קראתי ספר על וויקה, קראתי למעשה כמה ספרים, אבל כמובן שכצפוי מבור כפרי כמוני כולם היו מלאים ברובם בתמונות צבעוניות והמילים המעטות שכן היו היו בכתב מאוד גדול ומנוקד. אך כמובן שאתה, ארכ-מאגוס דגול, קראת גרימורים וכתבים מתקופות שאותן מוחי החלוש לא מסוגל אפילו לתפוס, ולכן אני לא חס ושתילה מנסה לתקן אותך או אפילו לגרום לך להבין היכן הטעות שלך, אלא פשוט לחלוק את תפיסתי של המצב ואז שתוכל לתקן אותי בעזרת האור האלוהי שלך שמאיר אותנו הכופרים חסרי הידע וההשכלה. תסביר לי למה אתה בדיוק וויקאן? אתה בערך הבן-אדם הכי לא נחמד שאני מכיר, אתה מלא בעצמך (ומסיבה טובה, אתה עוד מעט מוכתר למלך היקום הידוע), אתה מזלזל באנשים אחרים (או לפחות כלפיי), אז מה בדיוק הופך אותך לוויקאן? העובדה שאתה לבטח יודע לדקלם בעל-פה את הWitch's rune? או שאתה היהרהרת עמוקות על המשפט And harm ye none do what thou wilt והיגעת למסקנה הברורה מאליו שאתה לא צריך לשנות את הגישה שלך לחיים, היות והיא הייתה מושלמת עוד לפני שניתקלת במשפט ברור מאליו זה? או שקראת ספר וחצי על וויקה שכמובן מתאים בדיוק לתיאור שלך של הדת האחת המושלמת והנכונה? לא ידידי תומר, אף אחד מהשטויות הטיפשיות האלו לא הופכות אותך לוויקאן, הרי שאם זה מבחינת הכשרה למעשה אתה שואף לחלקיק ממה שגארדנר לבטח היה רוצה מוויקאנים ואם זה מבחינת אופי אז יש לך דרך ארוכה מאוד לפני שתתאים לפרופיל הוויקאני החברותי, מה שהופך אותך לוויקאן זה העובדה שאתה מאמין בזה שאתה וויקאן ואתה אומר את זה מונף בנס גאון. אין שום דבר אחר, שום אסמכתא, שום דיו על נייר, שום מספרים על דף, שום תארים, שום מידה של זיוני שכל, שהופכים אותך למי שאתה יודע שאתה חוץ מכך שאתה מאמין בכך. אם אמונה לא מספיקה כדי להיות מי שאתה, אז מה כן יספיק? ובדבריו של לאנון התשוש שהיה ראשון לסיירים לפני בוא המלחמה: "אני מאמין. מה עוד יש להגיד?" ואולי במקום הלעג הצפוי מהיודע-כל אולי כדי שבאמת תשקול, תהרהר ותחשוב על מה באמת הופך אדם לפאגאן, וויקאן או אם כבר כל אדם באשר הוא לדבר שהוא באמת. "סלה."

wicca sphere

New member
איך הצלחת?

איך הצלחת בהודעה כל כך ארוכה לדבר רק עלי ואפילו לא על הנושא שהעלתי, בלי נסיון להראות קשר בין הדיאניות לוויקה? כשרון אמיתי
דרך אגב, אתה לא אמור לאמר דברים שאמורים לפגוע, זה נגד חוקי הפורום אם אני לא טועה. לילה טוב

kat re

New member
טוב...

ישבתי וחשבתי הרבה על הוויכוח שלכם ואלה הם מסקנותיי... בהתחלה חשבתי שאני מסכימה עם תומר!!!:) אבל אז הבנתי שדעתי היא בעצם בין שניכם(תומר וג'סטין למי שלא עקב) אני אולי לא יודעת את כל מה שיש לדעת על הוויקה לכל סוגיה אבל אני יכולה להגיד דבר כזה.... הוויקה הדיאנית צמחה מתוך הוויקה. מה הדיאניות בחרו להשמיט ולהתעלם ממנו זוהי בחירתן. אבל כמו שאמרתי היא צמחה מתוך הוויקה ועל כן נושאת את שמה.. יש לי דוגמא שבהססנות רבה אני מעלה פה....(אנא הגיבו בסובלנות). קחו את הזרם הרפורמי ביהדות.... הוא הרי צמח מתוך היהדות הרגילה (לא מצאתי לזה שם יותר טוב) ואלה שהולכים בזרם של היהדות הקונסרבטיבית יגידו שהרפורמים הם כופרים... אבל זאת עדיין יהדות פלוס דברים חדשים מינוס דברים ישנים וכך גם בוויקה, עד כמה אני מסכימה עם הדיאניות והקשרן לוויקה כפי שהתכוון גרדנר זה כבר משהוא אחר... אם לחפור במעמקי הוויקה ההדיאנית אני בטוחה שנמצא עוד מאפיינים דומים לוויקה המקורית של גרדנר. (ג'סטין להשוות את הוויקה שגרדנר התכוון אליה לחוקת ארה"ב זה בלתי אפשרי כי על הוויקה שלו יש המון ספרים אבל על הסעיפים בחוקת ארה"ב אין. יש את החוקה והפירושים המאוחרים....הרי ג'ורג' וושינגטון, אם אני לא טועה זה הוא, לא השאיר אחריו ספרי פירוש וגרדנר כן) לסיכום אני אומר דבר כזה נכון הדיאניות רואות את הנשים כעליונות ובכך הם מבטלות מרכיב עיקרי בוויקה אבל הן צמחו מתוך הוויקה ולכן זכותן להיקרא על שמה.... הרי למה יש זרמים בדתות???? על השאלה עד כמה הן קשורות בוויקה הגרדנריאנית (או איך שלא מבטאים את זה) אפשר לענות צורה פשוטה... הן לא... אבל אני בטוחה שדברים בסיסיים אחרים הן שימרו.... (תקנו אותי אם אני טועה) ולכן אני חושבת שזכותן לשאת את שם הוויקה (ולהישתדל כמה שפחות להוציא לו שם רע) נ.ב. זה שאני חושבת שהדיאניות הן חבורת פמיניסטיות קיצוניות שפשוט נכוו יותר מידיי ע"י גברים ולא למדו איך משחקים עם החיים כדי שכולם יהיו שווים ומרוצים ולכן הן מתוסכלות ומחפשות נקמה ובכך מוציאות שם רע לוויקאניות חמודות כמוני [ :) ] זאת כבר משהוא אחר...

wicca sphere

New member
ההבדל הוא:

שהמסורת הידאנית מבטלת מרכיבים שבעצם הם הוויקה עצמה. הם מבטלים את היחסים של האל והאלה, הם מבטלים את הקוטביות, הם מבטלים אלמנט מרכזי בטקסים הוויקאנים... זה לא כמו ביהדות שהאמונה באל נשארה אותה אמונה, פשוט הם רואים את החוקים אחרת. הדיאניות לא רואות את היחסים של האל והאלה אותו דבר, רובם אפילו לא רואות את האל. עכשיו אם זה וויקה, אז גרדנר מתהפך ב summerlands. שלך Wicca Sphere

Justin Angel

New member
אם אתה וויקאן

הוא יורה לעצמו בראש. תראה, אם אתה יכול לבטל בהינף יד זרם וויקאני שלם, לי לפחות מותר לבטל בן-אדם אחד מהיותו וויקאן? או שהזכות הזאת שמורה רק לאלו שעומדים לעבור העלאה למעמד אלוהות? אפשר להשיג בכלל אקדח בארצות הקיץ? אני מניח שיש וויקאנים שאוהבים לירות ולצוד ובשבילם צריך אקדחים. נושא מעניין, "קטלוג חנות ארצות הקיץ", אני רואה את זה בהחלט. עכשיו השאלה היא אם זה רשת אחת בעלת סניפים בכל רחבי ארצות הקיץ, או שזה חנויות קטנות. ואם זה חנויות קטנות אז בטוח צריך גם לתת מס ולשלם על מכס ודברים כאלו, והשאלה האמיתית כאן - מי מקבל את כספי המיסים שמשלמים החנויות הקטנות בארצות הקיץ? אגב, מאיפה הידע המורחב שלך על וויקה דיאנית?

wicca sphere

New member
מאיפה הידע?

ממספר ספרים שהשאלתי ואני כבר ממזמן צריך להחזיר לצערי.. שלא יסתכלו עלי כגנב
למרות שאני מאוד נהנה מלדון איתך ג'סטין (בשיא הרצינות) אני נאלץ לעזוב את הדיון באמצע.. אין לנו נקודות חדשות לרשום.. במידה ויש מישהו שיש לו משהו להוסיף בבקשה לרשום... כי אני וג'סטין מוכיחים שקשה לנו להסכים או להגיע לנקודה משותפת.. לילה נהדר לכולם.

Justin Angel

New member
הן לא.

לפני שלושים שנה אולי, לא הייתי אז בגלגול הזה ובהתאם לכך גם לא פאגאן ששם לב לדברים האלו. אבל בימינו דיאניות הן מאוד מאוזנות ומאוד נחמדות, אני אישית מצאתי שהן הרבה יותר נחמדים ומקסימים מכמות מזעזעת של וויקאנים ו-וויקאניות שאני מכיר (כן, תתפלאו יש גם גברים דיאנים, והם למעשה מאוד נחמדים ולא-מדוכאים בניגוד לדעה הבורה הנפוצה). כרגע הדגמת חוסר-פתיחות משוועת, בורות מזעזעת ורצון לפעול, זה אף-פעם לא שילוב טוב, דוגמה: קו-קלאקס-קלאן. אולי לפני שאנשים חושבים שהם יודעים משהו על וויקה דיאנית הם יעשו משהו קיצוני ויעברו את תחום ההשכלה שמובא אך ורק על ידי שיחות סלוניות, ובאמת יעשו משהו קיצוני ומזעזע כמו לדבר עם כמה כאלו? ברכות זוהרות, ודיברתי בכלליות, שום דבר אישי

hadaraviram

New member
אהמממ... אהמממ...

"זה שאני חושבת שהדיאניות הן חבורת פמיניסטיות קיצוניות שפשוט נכוו יותר מידיי ע"י גברים ולא למדו איך משחקים עם החיים כדי שכולם יהיו שווים ומרוצים ולכן הן מתוסכלות ומחפשות נקמה ובכך מוציאות שם רע לוויקאניות חמודות כמוני [ :) ] זאת כבר משהוא אחר... " זה די מיותר, ולמותר לציין, נטול בסיס עובדתי. "הדיאניות רואות את הנשים כעליונות." וגם זה כמובן לא נכון. בפמיניזם, ובדיאניות, אין "עליונות". יש השקפה חברתית, לפיה נשים מופלות לרעה בחברה הפטריארכלית, ויש שאיפה לשוויון. יש גם הבנה לפיה נשים זקוקות למרחב משלהן שבו הן יכולות להתבטא רוחנית בנושאים הקשורים להוויה הנשית (אין מניעה שגברים יעשו אותו דבר, במרחב משלהם). להשקפה חברתית זו אין שום קשר לקורות חייהן ולמערכות היחסים בעברן של אלפי הנשים העוסקות במכשפות דיאנית, בהן נשים צעירות, מבוגרות, רווקות, נשואות, אמהות, סטרייטיות, גאות, לבנות, שחורות, צהובות, סגולות... בבקשה, לא להשתלח ב(א)נשים שלא מכירים, בלי בסיס עובדתי!

hadaraviram

New member
ואם רוצים עוד מידע על דיאניות,

למה לא פשוט לשאול, במקום להעליב?

Weirdi

New member
אבל אבל אבל

למרות שכל הרעיון של הדיאניות לא משנה לי כל כך- כי הן עושות מה שנוח להן ואני שמחה בשבילן.עדיין אני חייבת להגיד משהו- שיווין בין המינים לא מקבלים מזה שמבדילים בין הנשים והגברים. הנשים מופלות- וכדי לתקן את המצב מפלות את הגברים... [אני לא מדברת רק על הדיאניות... זה על כל הפמניסטיות למיניהן] אם רוצים שיויון מתיחסים לכולם בשיויון, נשים וגברים, ולא מפלים גברים [או כל אדם אחר]...

hadaraviram

New member
Weirdi יקירתי, כמה מילות הסבר

פמיניזם הוא תחום כל כך עמוק ומורכב, שאי אפשר לפטור אותו בהערות כל כך בסיסיות. "הנשים מופלות- וכדי לתקן את המצב מפלות את הגברים..." אז ככה: ישנם זרמים שונים במחשבה הפמיניסטית. הזרמים המוקדמים, של תחילת המאה, שכונו "פמיניזם ליברלי", האמינו רק ביצירת שוויון במובן זה שלנשים תהיינה הזדמנויות שוות בכניסה למקומות עבודה. אבל זרמים מאוחרים יותר, כמו הפמיניזם הרדיקלי של שנות השבעים, סבורים שאין די בכך. הטענה הרדיקלית היא שצורת החשיבה הגברית כל כך דומיננטית בחברה, ש"התעלמות" מהבדלי מין לא תפתור את הבעיה. במצב עניינים שבו נשים מקבלות בשוק העבודה כ-60% ממשכורתם של גברים על עבודות שוות ערך, דרך כל מיני מנגנונים גלויים וסמויים של אפליה ("מזכירה" ו"יועץ" שעושים את אותה עבודה, למשל), לנסח מודעת קבלה לעבודה כך שהיא מופנית לשני המינים לא יפתור את הבעיה. הרעיון מאחורי ההפרדה הוא שנשים אינן צריכות להתאים את עצמן לאופי ולסטנדרטים של העולם הגברי על מנת להצליח בעולם ולהסתדר בו. הן יכולות לפתח מודלים של תקשורת, התנהגות מקצועית ומחקר אקדמי שמתאימים להן. כמובן, נקודת המוצא של הפמיניזם הרדיקלי היא שהבדלי המגדר (התפיסה החברתית של מהו זכר/נקבה) קיימים, ונשים וגברים הם לא "בדיוק אותו דבר". הם יצורים שווים, אבל שונים. לזכות הפמיניזם הרדיקלי נזקפים הישגים חשובים, כמו המודעות הגוברת לזכויות נשים מאז שנות השבעים, המלחמה באלימות במשפחה (שהוצגה על ידיהן כדוגמה לחברה הפטריארכלית) וכדומה. למה כל זה חשוב לנו? כי הזרם הדיאני בוויקה נוצר בשנות השבעים, על ידי פמיניסטיות רדיקליות. התחושה שלהן היתה שאחרי אלפי שנים של שלטון דתות פטריארכליות תחת אל שזוהה עם המין הגברי, ופרקטיקות דתיות שהשפילו, דיכאו וחנקו נשים, יש לנשים צורך להבין את הרוחניות שלהן לחוד, בלי נוכחות גברית. במובן זה, הן חשו צורך להתנתק מהפטריארכיה הרוחנית כדי לבנות מערכת חדשה, בעלת אופי נשי. אגב, הוויקה הגארדנרית הוזכרה כאן קודם, ואני מעריכה שחלק גדול מהנטייה הבדלנית של הדיאניות מיוחדת לכך שגרדנר עצמו לא היה נקי מפרקטיקות פטריארכליות. אנשים שאני מכירה כאן ושבקיאים ברכילות הפנימית אומרים שהיו הרבה בעיות עם הדרך שבה גארדנר התייחס לנשים, בלשון המעטה. בין היתר, הועלתה הטענה שהוא פיטר את ה-high priestess שלו, שהייתה מבוגרת מדי לטעמו, והחליף אותה בבחורה צעירה ויפה, ושההתעקשות שלו על עריכת הטקסים בעירום (skyclad) עוררה הרבה אי נוחות כי היו כאלה שהרגישו שהמניעים שלו לא היו ממש טהורים. אני לא יודעת אם יש ממש בשמועות האלה. בכל מקרה, העובדה היא שכל זה עורר הרבה אי נוחות, בעיקר אצל נשים. וודאי שמערכת לפיה יש קוטב "נשי" וקוטב "גברי", לא התאימה לעולמם של ההומוסקסואלים והלסביות, שמצאו בית חם במעגלים דיאניים ובזרמים קטנים יותר כמו faery wicca. הפמיניזם הדיאני של היום התפתח הרבה, במקביל להתפתחויות הפמיניסטיות. פמיניזם מודרני אינו גישה כל כך בדלנית כמו בשנות השבעים. התפתחויות במחשבה הפמיניסטית, שכללו פמיניזם סוציאליסטי ואתני, ופמיניזם של "נקודת מבט" (פוסט-מודרני) העלו על המפה את החשיבות של ראיית קריטריונים אחרים לניתוח חברתי. חוויות של אשה ענייה, בת למיעוט אתני מופלה, הן שונות מאוד מחוויות של אשה בורגנית בת המעמד הבינוני. פעמים רבות, ההפרדה האתנית-מעמדית היא חזקה יותר מההפרדה המגדרית, ולכן ההפרדה "נשים/גברים" היא פשטנית מדי. הזרמים הדיאניים מבטאים את ההתפתחויות האלה במגמה לשתף ולשלב אמונות אתניות שונות, לקבל נשים ממקורות שונים ולעודד נשים בנות מיעוטים ונשים דלות אמצעים. זו אחת הסיבות שאמרתי קודם (בתשובה לאלון) שלמכשפות דיאניות אין "מיתולוגיה" אחת: הן מאמצות את הפנים והשמות השונים של האלה מהמון תרבויות. במעגל הדיאני שאני מכירה כאן עורכים טקסים לכבד אלות אפריקאיות, קלטיות, סיניות, הודיות, דרום-אמריקאיות, ועוד.

hadaraviram

New member
ואגב,

אם כבר מדברים, הנה "שני הסנטים" שלי בויכוח בין Wicca Sphere לג'סטין: הויכוח, עד כמה שאני מבינה, הוא לא על השאלה אם לוויקה דיאנית יש זכות קיום. הויכוח הוא על השאלה האם לוויקה דיאנית צריך לקרוא וויקה. והשאלה שלי היא: למה זה חשוב? למה חשוב למכשפות דיאניות להיקרא Wiccan ? לרובן זה לא חשוב בכלל, והן קוראות לעצמן Witches. הזרם הדיאני גם לא מחפש אישור, או "הכשר" מהזרמים הגארדנרים כדי להתקיים. בניגוד לאנגליה, שם הפרקטיקות הפאגאניות הן יותר טקסיות ומסורתיות, רוב הפאגאנים בארה"ב, ערש הולדתו של הזרם הדיאני, הם "וויקנים אקלקטיים" - לוקחים קצת מפה, מלקטים קצת משם. מחפשים את הדרך, מתעניינים בכל מיני מיתולוגיות. לקרוא לזה וויקה? לקרוא לזה כישוף? לקרוא לזה פאגאניות? מה זה משנה? העיקר שמכירים בזה שזה קיים. מצידי, אפשר לקרוא לזה "שולחן". למילה "witch" יש קונוטציות מאוד מסויימות בעולם הפמיניסטי הדיאני, ועליה הן לא תוותרנה בקלות (אם אתם מעוניינים, אשמח לפרט בהזדמנות אחרת, אבל מילאתי לכם את הראש בקשקושים היום וכדאי שאתחיל לארוז לטיסה).

Justin Angel

New member
זה לא חשוב :)

אבל אם מחר אנשים מחליטים שכל קבוצת האנשים הזאת לא וויקאנים למרות שזה מה שהם, אז מחרתיים יחליטו שאף אחד לא וויקאן ואז זה יהיה בעיה. לקטוע את הבעיה במקור, לא לחכות שהיא תהפוך לבורות אצל כולם.

wicca sphere

New member
צודקת במאה אחוז

הוויכוח לא היה על האם יש לדיאניות זכות להתקיים (מן הסתם יש להן זכות להתקיים...) אלא האם הן בקטגוריה של הוויקה, זה הכל. למה זה חשוב? בתור וויקאן לי אישית זה חשוב שבדת שאני מאמין בה יהיו אנשים שמאמינים בדת שלי ולא סתם סוחבים את השם וויקה איתם.

Swicca

New member
היי.....

... אני יודע שאני סתם פתאום נדחף לשיחה שלכם אבל אני רק רוצה להוסיף קצת:) מצד אחד יש להם זכות להקרא ולהכלל בויקה מכיוון שזאת האמונה שלהם למרות שכל הקטע הוא השויון אבל הן שינו את זה קצת שיתאים לצרכים שלהם כמו שלאלה הרבה שמות שכולם מייצגים אותה ולך הזכות לבחור אז הן בחרו בחירה קיצונית יותר להאמין "רק" באלה! (יכול להיות שהן שונאות גברים או פשוט ממש מתחברות לצד הזה של האלוהות:) מצד שני יכול באמת להיות שצריך לנדות אותן ולסכול אותן באבנים או פשוט להכריח אותן שיקבלו גברים לטקסים ולאמונה בכלל אבל אני חושב שצריך פשוט לעזוב את הנושא כי הוא חסר תועלת ועד כמה שאני מאמין בשיויון ובכך שעדיף שלא להחפיש את הדת עצמה ולשנות אותה בדרך כה קיצונית האמונה שלי בזה שלכל אדם יש זכות להאמין ולעשות מה שהוא רוצה גדולה יותר!!! :) אור ואהבה ,שימי.

hadaraviram

New member
אוי, חבל...

אני מגיעה לישראל רק יומיים אחר כך! הייתי מאוד רוצה להשתתף.

Justin Angel

New member
את מגיעה לישראל?

טוב שאת אומרת לפני, תיכננת להגיד לנו שהיינו רואים אותך במפתן הדלת? :) אני צוחק, טוב לשמוע שאת באה. מתי את מגיעה? לאיפה? לכמה זמן? :)

hadaraviram

New member
אכן!

אני מגיעה לביקור. רובו בענייני עבודה, אבל אשמח להגיע לאחד הפיקניקים הפאגאניים הצפויים בקיץ ולפגוש כמה משוכני הפורום.

למעלה