Torn Identity
New member
לנתק או לא לנתק?
אוקיי, אז הנה הסיטואציה. היה לכם קשר זוגי, קצר מאד, נגמר רע מאד. לאחר חודש של סינונים, חזרתם לדבר, נהייתם ידידים און ואוף במשך איזה חודשיים - שלושה טעונים בו העניינים מעולם לא לובנו, רבתם לא מעט ובסוף היה פיצוץ ונתקתם קשר לגמרי. כעבור כמה חודשים התחלתם שוב לדבר קצת פה ושם, בעיקר ב"אירועים" (ימי הולדת וכדומה) אבל לא מעבר. אח"כ שיחה איזו פעם בחודש, שוב ריב ופגישה לא נעימה, שוב סליחה וסליחה והשלמה ואז מפגש נוסף והופס, פתאום קשר ידידות נחמד וטוב (כבר במשך כמה ימים
) וזה נראה הדדי מאי פעם (אני תמיד רציתי את זה, אך לא הרגשתי שזה אפילו קצת הדדי). וזהו, זה המצב. אבל. חשבתם שהרגשות מתו (או לפחות ניסיתם לעבוד על עצמכם), לפחות ברמה של לא להפריע כבר. אבל אולי לא. וזה מסוכן. ומפתחים ציפיות ואומרים, "אולי רק במקרה זה הדדי...?" אבל אסור, זה רע, זה מציק וזה מעיק. אבל עזבו את זה אפילו, מילא, נניח ועל זה כן אפשר להתגבר אם יש מספיק רצון, כי הקשר מאד חשוב לכם והבנאדם מאד חשוב לכם בחיים ואתם רוצים אותו בחיים שלכם, הייתה לו השפעה גדולה ו... אתם יודעים, לא שולטים ברגשות. אתה אוהב בנאדם (לא משנה אפלטונית או יותר כרגע) אז רוצים אותו כחלק מהחיים. אבל מה אם למרות השמחה והששון על החזרה לקשר, למרות שכיף ממש לדבר שוב (והרבה), תחושת המועקה אפילו יותר גדולה? המחשבה האובססיבית? הפחד שמילה אחת לא נכונה והקשר ידידות הזה ילך פייפן (כמו כשזה קרה בפתואמיות בקשר הזוגי)? זה לא בריא. זה קשה וזה לא כיף וזה מציק. אז מה עדיף? להתמודד עם המועקה הזו והכאב והפחד ולקוות שיום אחד, נקווה שמהר, זה כבר יעבור והקשר ירגש בטוח ומבוסס ובאמת אמיתי והדדי (מבחינת ידידות, אני בכלל לא רוצה לחשוב על האופציה של יותר) ולא כמו בועה עדינה שיכולה להתפוצץ בכל שניה או לחסוך מראש את הכאב הזה, להתמודד איתו עכשיו בבום ופשוט להתרחק שוב? לא יודע אם נתק מוחלט לגמרי לגמרי, אבל לא ממש קשר קבוע וטוב. איף, דברים כאלה גורמים לי לרצות פשוט ללכת לישון ולא להתעורר ולא להתמודד עם זה לעולם.
אוקיי, אז הנה הסיטואציה. היה לכם קשר זוגי, קצר מאד, נגמר רע מאד. לאחר חודש של סינונים, חזרתם לדבר, נהייתם ידידים און ואוף במשך איזה חודשיים - שלושה טעונים בו העניינים מעולם לא לובנו, רבתם לא מעט ובסוף היה פיצוץ ונתקתם קשר לגמרי. כעבור כמה חודשים התחלתם שוב לדבר קצת פה ושם, בעיקר ב"אירועים" (ימי הולדת וכדומה) אבל לא מעבר. אח"כ שיחה איזו פעם בחודש, שוב ריב ופגישה לא נעימה, שוב סליחה וסליחה והשלמה ואז מפגש נוסף והופס, פתאום קשר ידידות נחמד וטוב (כבר במשך כמה ימים
![](https://timg.co.il/f/Emo3.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo4.gif)