לסאמיה בענין ההוראה

elanc10

New member
לסאמיה בענין ההוראה

ראשית עלי לציין את נחישותך להמשיך בלימודי ההוראה,מי כמונו יודע איזה קשיים ולחצים את עומדת לפני כל שעור והרצאה. השאלה האם זה כדאי? חיים שלמים לעמוד בלחצים מול כיתת ילדים, שיכולים להיות אכזריים? לדעתי,עם כח רצונך תוכלי להצליח במקצועות רבים אחרים שאינם מבוססים בעיקר על כושר ביטוי בעלפה. אני מבין שבמיגזר הערבי רוב הנשים נוטות להוראה, אולם אני משוכנע שגם במיגזר הערבי וגם בחינוך ישנם אפיקים שבנויים פחות על הוראה ויותר על הכנת חומר, פיקוח וכדומה. אני משוכנע ואיני אומר זאת רק מרצון לעודדך,כי רצונך העז יוכל לקדמך למקצועות שבהם תוכלי לנצל היטב את הפוטנציאל הטמון בך כאשר לא תסחבי את המשקולת של הגימגום. עשי רשימת מקצועות שאת אוהבת, בדקי אפשרות תעסוקה בעתיד באיזור מגוריך,בדקי מה משקל הדיבור בכל אחד מהם. חבל לבזבז את החיים במאבק אבוד מראש, לעתים יש להתפשר.

סאמיה

New member
עשיתי כמה שיעורים לפני כיתה

בפעמים הראשונים כאשר היתה המפקחת פחדת מאד והיא העירה לי על זה אחר כךץ גם בשיעור המורה המלווה היתי פוחדת ואפילו פעם בכיתי. בשיעורים גמגמתי לפעמים, אך אני נסיתי להמנע מלהגיד מלים שבודאי אני אכשל בהם. גמגמתי בכמה מלים, אני חושבת שאין אדם מעל אדם אחר. אני יכולה להיות מורה ואם אני יכולה להעביר חומר בשימוש תמונות וכדומה. אני חשבתי שאתם תעודדו אותי מה קרה? יש לכם ספק? דרך אגב אני מספרת על עצמי ולא מתבישת , אני רוצה להמשיך הלאה. אני לא ארשה לאנשים נורמלים להדריך אותי.

סאמיה

New member
אני מודה לך. אך יש לי כמה שאלות.

קודם כל אני שמה את ההוראה כאחד האפשרויות אני לא שמה כל הדגש של החיים שלי על ההוראה. אני מנסה ללמוד באוניברסיטה באותו זמן תחום אחר שבמקרה שההוראה לא תלך אני יכולה להשקיע יותר בחוג החדש שלי. דרך אגב איך אני י יכולה לברר בקשר לפיקוח או להכנת חומרים. מה הם דורשים, מה התנאים שצריכים שיהיו לך ואיפה מקבלים מידע על זה. זה לא נכון לשפוט דברים לפני שאתם ניצבים בפניהם. אני לומדת באוניברסיטה ועד עכשיו ראיתי 5 מרצים שהם מגמגמים. וחלקם היו מורים בבית ספר.

elanc10

New member
אני משוכנע שאם תרצי, תצליחי ותהיי

מורה, יש לך רצון אדיר. השאלה, האם את מוכנה לשלם את המחיר בהתמודדות יומ יומית מול כיתה? השאלה האם אין מקצוע אחר שבו תוכלי להפגין את ידיעותיך ואת כשרונך ולהצליח יותר? את תאבקי מול מורים נחותים ממך מכל הבחינות פרט לדיבור שאצלם יהיה קולח! למה לא תבקשי יעוץ באוניברסיטה? או ממשרד החינוך? יש גם באינטרנט כל מיני קהילות, חלקם יכולים להיות במקצועות המענינים אותך.תעלי את הבעיה ותבקשי התיחסות מנסיונם. ישנם קהילות עם אנשים רציניים השמחים לעזור! אל תראי זאת כפגיעה כשמנסים להציע לך אפיק אחר. תעשי שיקול קר,כיצד יראו חיי היום יום שלך במשך עשרות השנים הבאות. אם תחליטי שזה מה שאת רוצה, לכי על זה.

למעלה