לסגור ישיבות ההסדר

• פותח הנושא ab138
  • פורסם בתאריך

ab138

New member
לסגור ישיבות ההסדר

בשבת לא יכלתי לעמוד בתפילה לשלום מדינת ישראל "ראשית צמיחת גאולתנו" ראיתי צורך לשנותה שינוי עקרוני שעיקר המגמה היא, שמדינת ישראל תהפך להיות ראשית צמיחת גאולתנו. וכן להוריד תפילה לשלום החיילים ולהצלחה בכל מעשה ידיהם. הציבור הכיפות הסרווגת - רצה לרצוח אותי במקום על ה"פרובוקציה" כי כל מה שמבדיל אותו בסידור מהציבור החרדי - זו התפילה לשלום המדינה. אני מתפלא על כך שלא הפיקו שום לקח מהפוגרום שעשו בהם. אני חושב שהם חייבים להפסיק התיחס למדינה כאל דבר קדוש, ששירות בצה"ל הוא קדוש - ולהורות לרבנים להתעסק רק בדת - ושכל אחד יתגייס וישרת המדינה לפי רצונו האישי בלבד.

ab138

New member
שהמזרחי ישרתו בצה"ל כמו כולם (40%)

לדעתי ההטפה המטומטמת של רבני הכיפות הסרוגות לשרת בצה"ל ובמיוחד ביחידות קרביות היא סיכון חיים מיותר. אסור להטיף לשרת המדינה ושכל אחד יעשה לפי צו מצפונו בלבד. אז נקבל אחוזי גיוס של 50% וגם ברובם ליחידות עורפיות. הרעיון שאם יהיו בצה"ל יוכלו להשפיע ולמנוע פוגרומים בבני עמם הייתה מוטעית מיסודה. הם מבזבזים זמנם בצה"ל ויכולים במקום זה להוציא תארים ולהתקדם בחיים. יש לפתוח להם סדנאות דומות לאלה שראינו בטלויזיה - כיצד לא להתגייס. לאחר שהמדינה תקעה להם סכין בגב - עוד לשרת אותה, זה מזוכיזים... או לחילופין לחוקק חוק שחייל יוכל לסרב פקודה להלחם ביהודים אחרת חיילים אלו ממש מחללים שם שמיים. לצערי צדקו החרדים יותר ביחסם למדינה רק הטעות שלהם היא לא לחנך לרכישת מקצוע מבוקש אז המזרחי לומדים ובעלי מקצועות. ככה יתרמו למדינה בכלכלה, כמו השמאלנים, ומי שלא מצליח להתחמק אז שישרת בצבא. כל מה שעשו הכיפות הסרוגות למדינה - קיבלו בתשובה פוגרומים.... סימן שהם עבדו לאלילים... החרדים לא מתיחסים למדינה כלל - והם גם לא נפגעים ומתקיימים בשלווה. יש לבדוק מדוע זה ככה. השמאלנים הקימו מדינה כפי שרצו: בגבולות 67/49, זאת תוך רמיסת החיים של עשרות אלפי מתישבים. שידאגו לבטחונה בדמם הם. רק לאחר המלחמה הבאה, שימותו כמה אלפי שמאלנים, אם נתקיים, אז יש לחזור לשרת המדינה ולתת לה כיוון יותר נכון.

שמתי לב למשהו מוזר...

א. אתה מדבר על "עליהם" (החילונים) ו"עליהם" (הדתי-לאומיים) ו"עליהם" (החרדים). לאיזה קבוצה אתה שייך?! ב. אתה חושב באוריינטציה אגוצנטרית. אתה מדבר כאילו אתה קיים בשביל עצמך. לדעתי אנחנו (בנ"א בכלל ויהודים בפרט) קיימים בשביל לקדש שם שמים. לא, אני לא קורא לאנשים "להתאבד-על-קידוש-ה'", אלא לחיות על קידוש ה'. אני לא משרת בצבא בשביל לשמור על החיים שלי, אלא בשביל לשמור על חיי העם שלי. אני חי בשביל לתרום לעם ולמדינה. (קצת פאשיסטי, לא?) מדינת ישראל, למרות כל הכעס והכאב, היא ראשית צמיחת גאולתנו. אפשר להתנהג כמו החרדים, להסתגר בשכונות שלנו ולהתעלם משאר העם/עולם. אבל ככה לא תבוא הגאולה. אם אנחנו רוצים מדינה טובה יותר אנחנו צריכים לעבוד קשה בשביל זה. והדרך עוד ארוכה...

היהודי1

New member
אתה רוצה לראות תשובה לגבי זה?

הרה"ג זלמן מלמד שליט"א שאלה: מנהג יהודי חו"ל, בארצות אשכנז לשאת תפילה למלכות. האם הרב חושב שלאחר השבוע המטורף שעברנו , היה כדאי לשנות את נוסח התפילה ולו מתוך אקט של מחאה דתית, לאומית ובעיקר נפשית? תשובה: אנחנו שינינו את הנוסח. ובמקום ברכה לראשיה שריה וכו’ אנו אומרים "והעמד בראשה אנשי חיל יראי אלקים אנשי אמת שונאי בצע". נראה שזה הנוסח הנכון תמיד. וכאשר יהיו ראשיה כאלה הברכה תחול עליהם.

TheOrion

New member
האין לך דיעה?

יש שאלה שאתה עונה עליהן? בינתיים אני רואה אותך מצטט אחרים, כותב מכתבים שנכתבו בידי אחרים וכד'. מתי אתה תענה למישהו פה על שאלה? לא אומר את זה כדי לפגוע, אלא באמת כדי להבין.

כנראה רק כשהוא יהיה רב

רק לרבנים מותר שיהיהו דעות, כי הם יודעים מה אלוהים רוצה בכל זמן נתון.

דיעה?

מחשבה?? תשובה??? השתגעת???? אילו מילים גסות... הכל בידי שם ומה שלא- בידי הרב המייצג. :\

hornyman73

New member
גם את חמתו של האל הם העלו

גם אם יעמוד מולם אלוהים עצמו הם יעדיפו להקשיב לרב שלהם. לא הבנתם עדיין שכל החרדים האלה לא מאמינים באלוהים? זו דת פגאנית שמקדשת את המוות. משתטחים על קברים. הם משתמשים בפסל ותמונה, תמונתו של מלובביץ ועוד רבנים. יש להם קמיעות לרוב: תפילין, חמסה, הכותל. הם לוקחים ריבית על הלוואה מה שאסור לפי התורה. אבל הם שומרים על כשרות. עוד לא התחלתי...

Rotema3

New member
נו תמשיך לשפוך רעל. תמשיך.

תיכף ייצטרפו אליך חבריך הפלסטחארות.

hornyman73

New member
תודה על התגובה העניינית רותם

הרמה שלך משהו משהו... תסלח לי אבל החברים שלי הם היהודונוקקים (על משקל הפלסט חרות שלך). פעם שעברה אלוהים שלח לכם משיח. הוא צעק בבית המקדש על השחיתות. הוא הפך את הדוכנים של אלה שמכרו בבית המקדש ואמר שאסור לעשות כסף מעבודת קודש. צלבו אותו. ועדייו ממשיכים לעשות כסף מאלוהים. אמרתם שהוא משיח שקר, והעונש שלנו היה שמהצלוב צמחה דת שהיא עצמה גרמה לנו לסבל רב, הנצרות. היום שוב ישנם סימנים. האם אתם מזהים אותם? או שאתם טומנים את הראש בחול וקוראים לבני אדם חארות בגלל מוצאם? האם אתה לא רואה שאלוהים רוצה שנחיה באהבה ולא בשנאה? יש לנו הזדמנות לכפר, עדיין לא נסגרה עלינו הדלת. אך מרגע שתיסגר, שוב לא תיפתח לנו ולא תהיה לנו כפרה ברגע האחרון. אנחנו צריכים ללמוד איך לאהוב ולא לשנוא. את אחינו היהודים לאהוב קודם, ואת אחינו הערבים גם כן. אך מי שיטען לעליונות הגזע היהודי, שאינו קיים, כי יש מזרחי ואשכנזי...לא אוסיף עוד. אם יהי בית כנסת אשכנזי ובית כנסת ספרדי לאל אחד שני בתי כנסת, לא יישארו על תילם ביום הדין.

הערות:

"החרדים לא מאמינים באלוקים"? -זה לא קצת יומרני מצידך להגיד במה אנשים אחרים מאמינים?! "מקדשת את המוות"? -מאיפה הבאת את זה?! "הנה נתתי לפניך היום את החיים ואת הטוב, את המוות ואת הרע. ובחרת בחיים" (ציטוט לא מדויק של פסוק). "משתמשים בפסל ותמונה, תמונתו של מילובביץ'" -אם תיגש לחרדי הממוצע ותגיד לו שהוא חסיד של הרבי מילובביץ', סביר להניח שהוא ידקור אותך (אני מקצין). הרב אלישיב אסר על החרדים ללכת לעצרת התפילה בכותל בגלל שיש שם חב"דניקים. חוץ מזה שאף אחד לא סוגד לרבי. "קמיעות לרוב: תפילין, חמסה, הכותל" מה הקשר בין חמסה לחרדים?! זה כמו לקשר בין צלב לבודהיסטים! הכותל הוא לא שייך לחרדים והוא גם לא קמע, הוא פשוט הנקודה הכי קרובה למקום המקדש שבה אפשר להתפלל. ותפילין זה לא קמע. "לוקחים ריבית על הלוואה" -א. יש גופים להם מותר לקחת ריבית, זה נקרא היתר עיסקה וזה מסובך. ב. איזה חרדים בדיוק נותנים הלוואות, שהם יכולים לקחת ריבית?

hornyman73

New member
מקדשים את המוות

חיי אדם נחותים אצלכם לארץ ישראל השלמה.

Rotema3

New member
אתה לא בקיא בענייני דת

ובאיך מתנהלים חיי הדתיים. קל מאוד לראות את זה. אני מציעה לך באמת לבדוק את העניין לפני שאתה שופך החוצה רעל על אנשים.

hornyman73

New member
ענייני דת בקיא?

כן, ענייני דת זה ב קיא. איך התשובה שלך קשורה למה שאמרתי? את רק חוזרת על זה שאני שופך רעל. תעני בענייניות. למה יש בית כנסת ספרדי ואשכנזי (ופרסי ולכל עדה שתחת השמיים)? כי הדת היהודית הפכה למשהו גזעני וחולני. במקום לקרב הדת היהודית שלכם מרחיקה בין חלקי העם. זו לא הדת היהודית שלי. ואהבת לרעך כמוך. לא תרצח. לא תגנוב. לשון הרע. עברתם על הדיברות, לא יעזור לכם הכשרות והציציות.

Rotema3

New member
לכם? למי?

הפכה למשהו גזעני וחולני? לא נכון. בעולם הזה היו הרדות. טבעיות. לא בגלל גזענות. לא בגלל חולי. אלה כי כך הם פני הדברים. התורה לא הפרידה. גם הדת לא. היו הלכות שבגלל הבדלי התרבות בין העדות הקימו בתי כנסת נפרדים-וגם נוסח תפילה. אתה שעומד מבחוץ לא חייב לקום ישר ולצעוק-גזענות. לא לכל דבר זה מתאים, גם אם זה נראה לך דומה. הגיוני, למען הסדר הטוב, ונוחות בני האדם לחיות בתוך ההבדלים האלו. אני באמת לא מבינה מה הבעיה.

hornyman73

New member
סביר להניח שהוא ידקור אותי

אמרת הכל לגבי החרדים. לגבי חוסר הסובלנות שלהם לשונה ולאחר. אמרת: אם תיגש לחרדי הממוצע ותגיד לו שהוא חסיד של הרבי מילובביץ', סביר להניח שהוא ידקור אותך

מצטערים,

אנחנו לא נעשה שומדבר לפי "רצוננו האישי". שזה הקו המנחה של אלה שמימיננו, משמאלנו, מעלינו ומתחתינו. אנחנו ה"פראיירים"! תזכור את זה? טוב?

למעלה