לסהר - סליחה...

לסהר - סליחה...

"יש ימים את לא מסתדרת לי את לא מוותרת לי את לא מתקרבת לפעמים פתאום את נהית סגורה ננעלת בתוך בועה על מה את חושבת ... יש ימים הצער כובש אותי רואה רק כאב סביבי וכלום לא עוזר לי יש ימים שאת מתכסה קוצים שולפת הרבה חיצים שאיש לא יפגע... לא יודע מה את מרגישה כשאת נשברת רגע אחד עוד דקה רגע אחד לנשימה..." בא לי לבכות.. בא לי להתפרק.. בא לי למות.. אלה ימים קשים שלי, אתמול אמרתי למטפלת שלי שהטיפול שלנו הסתיים, שאני לא יכולה להילחם על המקום שלי אצלה יותר, שקשה לי מדי ושאני בורחת ונעלמת גם ממנה, רוצה רק להיכנס לתוך הקונכיה שלי ולנוח, רוצה להיכנס לבועה שלי ולהרפות ולוותר קצת לעצמי ועל עצמי.. לא רוצה לדאוג לאף אחד לא רוצה להיות בשביל אף אחד גם לא בשביל עצמי.. סליחה שמרגישה לבד, זאת לא אשמתכם, לא אשמת המטפלת שלי, ולא אשמת האנשים הקרובים אלי, רק אשמתי.. מצטערת.. לא התכוונתי להכביד. קשה לי לבוא לשיחה אישית, קשה לי לבטוח, קשה לי להיפתח, קשה לי להאמין ולקוות שמשהו יכול להשתנות, ניסיתי עם הרבה אנשים אחרים, לפעמים בהתחלה זה הצליח, אבל האכזבה איכשהוא אף פעם לא נמנעת בסוף, ואני נשארת בדיוק כמו היום, אחרי שעזבתי את המטפלת שלי - לבד, פגועה ונעלבת, עם הצפה של רגשות קשים פחדים וחרדות. אני רגישה מדי, כואבת מדי, פוחדת מדי, ובגלל זה אני הולכת. תודה על ההצעה, תודה על הנכונות, וסליחה על זה שאני - אני. אילונה הבוכיה.
 

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אילונה יקרה

מאד מעציב לקרוא את דברייך. ברור שכולנו טועים. אנחנו רק בני-אדם, ולטעות זה אנושי. מי שלא טועה הוא רובוט, לא? אבל בין לשגות לבין לקחת אשמה, בין טעות לבין האשמה-עצמית, בין התנהגות מתוך מצוקה לבין התנהגות בזדון -- יש מרחק, לא? אנחנו לא חושבים שחבל שאת זו את. אנחנו לא מאמינים שאת כזו "נוראית" כמו שזה נראה במה שכתבת... אנחנו מבינים שאת במצוקה, שקשה לך, שאת סובלת, שרע לך, ואנחנו פה הרי בשביל זה -- בשביל אנשים שכואב להם, בשביל להקל. אז אנא, אילונה הבוכיה, אל "תרחמי" עלינו, ואל תברחי מכאן, ואל תקחי על עצמך יותר מדי. בואי, השארי עמנו. אנא -- שקלי בכל-זאת את עניין השיחה האישית איתנו. להרבה אנשים זה קשה. קשה להיפתח ולשתף. קשה לחשוף, קשה לשפוך, ובמיוחד יש כאלו שמתקשים בקשר שכזה, ברשת. אבל מי שנפתח יודע, בדרך-כלל (לא תמיד), שאפשר, שזה מקל, שלפעמים מרוויחים מזה המון. את מוזמנת. נחכה לך. נקווה. אבל בכל החלטה שלך, נאחל לך שיהיה טוב.
 
רק רציתי לחיות בשקט...

ועכשיו, כשהבנתי שאי אפשר, אני רק רוצה למות בשקט... אז שקט בבקשה.. שאני אוכל לנוח.. להרגע.. לישון.. ואולי בחושך, בלילה, בשלווה, בדממה, יבוא המלאך בשחור, ויקח אותי איתו, לעולם אחר ורחוק, שתהיה לי בו הרגיעה המיוחלת, שאני אהיה בו לצד אבא, היחידי שחיבק אותי בעולם הזה, פעם אחת, נדירה, אבל מכל הלב.. רוצה כבר לעבור בין העולמות, שיכניסו אותי לתוך הארון, ויקברו באדמה, ויכסו באבנים, וישליכו את הגופה... רוצה כבר לא להיות פה.. אבל עדיין פה.. הדרכים המהירות כואבות ומפחידות, והאיטיות לוקחות זמן, וכל רגע שעובר הוא סבל ויסורים, רק לי.. אבל אתם יודעים מה ? "אני בסדר, יהיה טוב.." אז אל תדאגו לי, ואל תרצו לעזור לי, אני אסתדר לבד, ואמשיך מפה הלאה, רק רחפתי לשניה, ניסיתי לגעת, ניסיתי להאחז, ניסיתי למצוא משען ותמיכה.. אבל למה ? מה זה יתן - לי, לכם ? רק תנסו להאמין לי כשאני אומרת שיהיה טוב יותר - לי ולכם, באמת אל תדאגו, אני עוד פה, בשקט, בדממה, לפעמים האצבעות נעות מעצמן, כי קשה להן מדי, אז אני גם כותבת, לא מצליחה להכניע אותן, ואת האש שבבטן, אז נותנת לדברים לצאת, ותופסת קצת מקום, מקווה שלא הרבה מדי, משתדלת שזה לא יקרה הרבה.. לילה.. שקט.. חושך.. כולם ישנים.. חוץ ממני.. ואיפה המלאך בשחור ? הוא לא יודע שאני מחכה לו ? הוא לא מרגיש את הציפייה ? הוא לא שומע את התפילה ? שרק יבוא כבר.. ויקח אותי איתו.. שלא ישאיר אותי פה לבד.. כמו כולם.. שלא יאכזב.. שימלא את בקשתי האחרונה.. שיזדרז וימהר.. אין לי הרבה כוחות.. אז מלאך יקר ? יקר באמת.. בוא, אני מחכה, קח אותי, רוצה לבוא איתך, רוצה ללכת.. עכשיו.. בחסות האפילה.. כבר אין דמעות, כבר אין כאב, כבר אין פחד, כבר אין חרדה, רק המתנה.. לך.. וסהר - "אני בסדר !"
 

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אוי אילונה ../images/Emo10.gif

מאד כואב. את מבטאת בכזו צלילות וחדות את הכאב שלך. זה חודר לעצמות. זה מחלחל ללב. ואנחנו נותרים חסרי-ישע. איך לעזור? מה אפשר לעשות? איך לחבק ולהעביר את האהבה לנשמה הזו? איך להזין אותה בכוח? איל לטעת בה מעט תקווה? איך להקל על היסורים? משאלת המוות שלך כל-כך זועקת. וזה כל-כך כואב. אילונה, אנחנו מבינים שמאד קשה לך, אנחנו עוקבים ויודעים על הסבל. אנחנו רוצים, מבקשים לעזור. אנא, תני לנו צ´אנס. תני לעצמך צ´אנס.
 

רקפת....

New member
לאילונה

את יודעת? אי קוראת את דברייך שכתובים כל כך ברור ואני מרגישה שאת בתוך הראש שלי וקוראת את המחשבות שלי וכותבת את מה שאני הייתי כותבת אילו ידעתי לכתוב כמוך. אילונה גם לי כבר אין כוחות וגם אני עדיין פה אבל לי עדיין יש ימים שאני מתעוררת עם תקוה שאולי יום אחד יהיה טוב יותר. אני מאחלת גם לך ימים כאלה בקרוב...רקפת
 

obiter

New member
גם אני רק רציתי למות בשקט פעם

ביקשתי מכל דבר לא מוחשי שבני אדם אי פעם האמינו בו ושאני ידעתי עליו, שרק ימית אותי. אלף פעמים העפתי ריסים שנשרו לי בתקווה שהמשאלה תתגשם. בינתיים היא לא התגשמה. בינתיים אני נהנית ממשאלת המוות שלי כאילו הייתה מקום מפלט, פתח צר להכנס דרכו מפחד ומצרות העולם. בינתיים רוב הזמן אני לא חושבת על המשאלה שלי. איך זה קרה? הסתכלתי יום אחד על אמא שלי שצפתה בטלויזיה. הרגשתי פתאום שגל של אהבה שוטף אותי אליה. עם כל האהבה הזו שלי לאמא שלי, אני בטוחה שהיא אוהבת אותי יותר מאשר שאני אותה, בגלל שככה זה עם אמהות והילדים שלהן. בתוך המערבולת שהגל הזה יצר בתוכי, שאלתי את עצמי איך אוכל לסרב כך למתנה שאמא שלי הנפלאה נתנה לי? מתנה שאני עדיין לא יודעת מה היא צופנת בחובה. אם מסתכלים אל האופק, הוא נראה כל כך ישר וחלק ואופקי כזה, לא? החיים שלנו כל כך מלאי מהמורות, תילים, ואדיות, הרים, צוקים, כמו שהאופק הוא באמת, כשהולכים בו יום יום. וכל האהבה הזו? אולי יום אחד בקרוב מישהו ימצא אותי מחפשת אותו, אולי נהיה יחד, אולי יוולדו ילדים שיהיו שלנו, ילדים, יש דבר טוב יותר? אילונה הבוכיה, יקירתי, תמיד אפשר למות, תמיד אפשר. הבעיה היא שזה כל כך סופי שאי אפשר לחזור חזרה. אז אולי כדאי בינתיים לעשות דברים, אולי קצת לחיות. מה את אומרת? אני בנאלית מדי?
 
לאילונה-קחי את הזמן שלך.......

הרגע המתאים לך יבוא בלי שאפילו תרגישי. שלך חנה גונן
 
למעלה