לסוע לחתונה או לא?

• פותח הנושא ltz
  • פורסם בתאריך

ltz

New member
לסוע לחתונה או לא?

לאחרונה יצא לי לדבר עם חברים על הסכום שיש לשים במעטפה.... אני שבמשך שנים הייתי שמה 50 ש"ח עם כאב לב על הסכום הגדול גיליתי שמדובר בסכום שהפך להיות בזיוני ושכבר עדיף לא לשים כלום. אני תוהה לעצמי אם יש כאן אנשים שמתמודדים עם ההתלבטות הזו (לצאת לחתונה או לא) {אני רווקה, סטודנטית}

goldy

New member
דף עים עצות לחיים ושאר איחולים

תישאלי את הזוג אים יעדיפו לקבל משהו שהוא לא כסף.

ReRemix

New member
50 שקל אכן אינם "מכובדים" כיום

עלייך לחשוב על מתנה אחרת ולא כסף. בנוסף, החברים שלנו, הם אלו שצריכים לדעת מה מצבנו ולכבד אותנו. אם אין לי לתת (למטרה מסויימת) אני לא נותן. נראה לך הגיוני להרע את מצבך בגלל חתונתם ? נראה להם הגיוני, כחברים שלך, להרע את מצבך ?

Fun Fair

New member
אצלנו בחבר'ה כבר מזמן הסכמנו

שלחתונות של חברים אנחנו "מיישרים קו" ומביאים כולם את אותו הסכום כי כולם לחוצים בכספים ואף אחד לא רוצה "להוציא" את השני "קמצן" (למשל-200 ש"ח חברים ללימודים/עבודה, 250 ש"ח לאדם לחתונת חברים "רגילים", 300 חברים "קרובים", 180 ש"ח בריתות וכו'). בנוסף, פיתחנו מדיניות של "חתונות מאסט"-מחוץ לתחום , כלומר- חתונות של "חייבים ללכת כי לא נעים"- לא קיימות אצלנו (למשל- חתונות של ילדים של קולגות לעבודה וכו'). "לא נעים" מת מזמן וגם מהלוויה הברזתי... לצערי, בשנים האחרונות עולם החתונות הפך לתעשיה שלמה (אני עדיין לא מצליחה להבין למה אני בכלל צריכה לחשוב כמה החתנכלה שילמו לאולם בבואי לרשום את הצ'ק ולמה אני צריכה להכנס לעול כלכלי רק בגלל שהזוג המאושר החליט להתחתן ב"חוות בונבון" שגובה 125$ למנה, או כל אולם יוקרה אחר....), אבל עדיין, 50 ש"ח זה אכן סכום נמוך מאוד . עצתי לך- להפסיק ללכת לחתונות של חברים שאינם חברים קרובים יותר (לפחות עד שתתייצבי כלכלית. זה מה שאני עושה עכשיו...), כך, כשתלכי לחתונות שבאמת חשוב לך להיות בהן, תוכלי לתת קצת יותר. רעיון אחר- אולי להתאגד כקבוצה של חברים אשר נמצאים באותה סירה ולקנות מתנה משותפת (רעיון שבא משכנתי שסיפרה לי שהיא ושתי חברות קנו לזוג סופ"ש ירח דבר ששילמו עליו בתשלומים)

dify

New member
חתונות הן פשוט אבסורד!

האבסורד! חתונה הפכה לעסק כלכלי, והזוג מרשה לעצמו להתחתן בפאר על סמך מתנות האורחים.... הכי אבסורד זה שמאירוע שהיה פעם מבוסס על לשמוח בשמחת הזוג הוא הפך להיות נטל כלכלי לאורחים ופתח לריבים (הם לא הביאו לנו, וכמה מעט ההם הביאו) אני יכולה להגיד לך מה היה הפתרון שלי ביום שהבנתי שהסכומים ששמנו קטנים יחסית (וענקיים יחסית לסכום שאני מוציאה במסעדה או במסיבה על עצמי)- הפסקתי ללכת לאירועים!! אין שום שום שום הצדקה להוציא 200 שח על הזכות לראות את הקייטרינג המופקע והדיג'י. ב200 שח אני יכולה ללכת למסעדה טובה ולהיכנס אח"כ למסיבה ולהישאר עוד עם עודף. אז - לא! ואת יודעת מה עצוב- אני עושה את זה כדי לא לריב עם אנשים, "מסכנים" שירגישו שרימו אותם אם אני אשים סכום יותר קטן מההוצאה שלהם עלי- מבחינתי, בזה שהם בחרו לעשות חתונה אקסטראווגנטית הם בחרו לוותר על השתתפותי בה (או לממן את מנתי). הרעיוןן שלאורך כל ההכנות לחתונה וערב החתונה הזוג מודאג אם הם לא יכנסו לחובות, אחרי החתונה הם כועסים על מי שלא כיסה את מנתו, אלוהים אדירים- איזה מין פתיחה זו לחיים????? !

וואו, לא חשבתי שיש "קמצנית" ממני../images/Emo8.gif

אני נהגתי כאורחת בודדת לשים 100 וגם היום כזוג 100 עד 150 לכל אחד (כלומר 200-300 תלוי בקירבה), בנתיים רק כינו אותי קמצנית אבל לא הפסיקו איתי את הקשר, למרות שמי שבוחר להפסיק איתי קשר בגלל דבר כזה... זב"שו! בכל אופן יש אנשים (ואני לא אציין את העדות שלהם, אבל רק אגיד שאסרתי על חמותי להכין מהצ'קים רשימות) שרושמים כמה הביא כל אחד וככה מחזירים לו בשימחה שלו, כלומר למעשה מדובר מבחינתם בסוג של "תכנית חיסכון" אז תקחי בחשבון שבחתונה שלך תמצאי גם כן כמה וכמה מעטפות עם 50 ש"ח... אני אישית לא אוהבת את זה וגם לא איכפת לי מי מביא מה (חוץ מהדודה שושנה שהביאה סט "מהודר" של 3 מגבות מטבח שקונים בסופר ב10 ש"ח). בכל אופן לשאלתך, תבחרי ללכת רק לחתונות שבאמת חשוב לך להיות בהן, אולי ככה תצמצמי את מס' החתונות אליהן את הולכת ותוכלי להעלות קצת את סכום המתנה.ואני גם חושבת ש - 50 ש"ח הם יותר טובים מכלום

קרנית 1

New member
מתנות לאירועים

אני פשוט לא נותנת מתנות בחתונות... ומאיפה התעוזה? הנה התשובות: חברים טובים- הם מכירים אותי, והזמינו אותי כי יעשה להם טוב לראות אותי בחתונתם, אני לא אמורה לתת להם מתנה נוספת על זה, מספיק שאני משמחת אותם בנוכחותי. (מה שכן, אני משתדלת לבקר אותם קצת אחרי החתונה, ולתת משהו צנוע כאות הוקרה על ההזמנה...) משפחה, כולל אחים, בני דודים וכו', פשוט לא מביאה מתנה! היתה תקופה שלבנות דודות שלי קניתי ספרי בישול, משהו לא יקר ושימושי. הבעייתייים... - חברים לעבודה. אם אין ברירה וצריך ללכת אז מתנה נחמדה שלא רואים שעלתה פחות מ100 ש"ח. חברים קרובים שבכל זאת לא נעים לבוא בידיים ריקות - (היום כבר לא עושה את זה, אבל בהיותי סטודנטית...) הייתי מכינה להם ארוחת בוקר ראשונה - במארז 2 קערות + כפיות, דגני בוקר + חלב עמיד, עוטפת יפה עם מפיות נחמדות וכו'... או טוסטר ב50 ש"ח, עם תפרטים לארוחת בוקר מפנקת... בר מצות - לא הולכת... או קונה תיק / שק שינה ב-80 ש"ח, בריתות - תלוי של מי, אבל בעיקר אני נותנת שוברי מתנה לפעילות שאני מעבירה (שלא עולים לי כסף אמיתי...) בקיצור - להיות יצירתי לא מחייב להיות קמצן... כשהתחתנתי, (לפני 7 שנים) כל החברים היו סטודנטים, ולא ציפיתי לכלום מאף אחד, אבל החברה הכי טובה שלי באה אלי לשבת לפני החתונה, והביאה לי איפור - 3 דברים בלבד! פשוט מאוד. כ"כ שמחתי, ונשאר לי אפילו קצת עד היום! ועכשיו שהיא התחתנה, היא לא צריכה ממני את ה200-300 ש"ח, כי היא מסודרת טוב, ורק שמחה לראות אותי בחתונתה... והכי חשוב, העיקר בשמחות!

jol8

New member
מצטער להגיד לך אבל

את אמנם יצירתית אבל גם קמצנית. אבל אני מבין אותך והלוואי והייתי מצליח לשכנע את אשתי לוותר על התענוג של ללכת בזוג לחתונה של מישהו שלא נראה יותר בחיים (הופ הלכו להם 400 ש"ח). בכל אופן - החתן והכלה, גם אם הם חברים ממש טובים שלך, אמנם שמחים מאוד לראות אותך, אבל היו שמחים הרבה יותר לקבל מתנה בדמות צ'ק, שיחזיר להם קצת מההוצאות. הרי אם הם היו באמת רוצים להזמין רק את האנשים הקרובים, לא היית רואה את הדודה רוזה והדוד פילימון שם. יש לי יותר מחשד סביר שמאחורי גבך הם אומרים דברים פחות נחמדים. לגבי פותחת השרשור - אם חשבת ש-50 ש"ח זה סכום גבוה, אז את כנראה עולה חדשה מאוד. היום ילדים בכיתה ו' מביאים יותר ליום הולדת. אם אין לך - אל תלכי לאירוע. מתנות וסכומים כמו 50 ש"ח, לא מתקבלים בהבנה ובהצדקה (לפחות כך אני חושב). אם מדובר בחברים ממש טובים ואת תקועה ולא יכולה להביא את הכסף, שווה לדבר איתם או לתת להם צ'ק דחוי אבל עם סכום מכובד. רוב הסיכויים, שהם לא יפקידו את הצ'ק.

אירוס2

New member
סכום ליחיד/ה

50 ש"ח?? לא ממש ריאלי.. אני תמיד מביאה 150 ש"ח (ברית/ה), לפעמים לחתונה- 200 תלוי ביכולת שלי ואם אני באה לבד. אני עושה סינון לאיזה אירוע ללכת- אני סטודנטית שמגיעה מב"ש ואני מביאה בחשבון את הנסיעות שלי . אז כשאני הולכת לאיזשהו אירוע זה בא אחרי הרבה שיקולים. אף פעם לא הבנתי את תעשיית החתונות הזאת ואת החשבונאות. אגב, לא מזמן היתה לי שיחה עם ההורים שלי בנושא בה הצהרתי שאני רוצה חתונה מצומצמת ומעדיפה להתחתן ברבנות עצמה/בבית כנסת ולא באולם- הם היו המומים..

אני לא מאמינה

שהיא שמה 50 ש"ח, אולי הכונה 500 ש"ח כי היא כתבה שהסכום גדול, ו-50 ש"ח לא היה סכום גדול אפילו לא לפני 10 שנים. ואם זה באמת 50 ש"ח לדעתי עדיף לתת מתנה נחמדה או אפילו לא לתת בכלל, אם זה חברים טובים שרואים בך אורח רצוי ואמרים כמו שאני אמרתי על החברים שלי "העיקר שיבואו, אפילו בלי כלום". (לדעתי 50 ש"ח אפילו מעליב קצת) לרוב (וגם לחתונה שלנו) הנסיעה ארוכה ועולה גם לא מעט כסף, לפעמים אנשים שמשלמים להם לפי שעה צריכים לצאת יותר מוקדם וגם אז הם מפסידים כסף, צריך בדר"כ לקחת גם בייבי סיטר בתשלום, ובסוף מגיעים לחתונה רואים אולם מפואר ובגלל ש"לא נעים" שמים עוד 500 ש"ח. סה"כ הוצאה לחתונה: 800 ש"ח. לא מוגזם?! אפילו בינינו (האחים) יש הסכם בלתי כתוב שלחתונה אוספים כסף מכל האחים וקונים משהו צנוע לבית, לא יקר מידי. אני מכירה מישהי שהאחים שלה קנו לה מקרר בכמה אלפי שקלים טובים, גם נראה לי מוגזם. יש תקופות שכל כמה שבועות יש חתונה, ואין לי שום כוונה לקחת הלוואה ע"מ לממן את החתונות האלה. מי שרוצה שנבוא, זה צריך להיות בלי תנאים, ומי שמחכה לראות בסוף הערב איזה צ'יק שמנו - בעיה שלו. דרך אגב - לאחרונה היה לי חתונה של חברה טובה, אז קודם כל נסעתי לבד, אז כבר משאירים פחות, השארתי את הבעל בייבי סיטר אז גם חסכתי על זה, ובסוף שמתי 300 ש"ח וזה נראה לי בהחלט מכובד מספיק. עד כאן לדעתי...

תני מתנה בערך שאת יכולה לעמוד בו ורוצה לתת

ושלא תפגע בך כלכלית. זה הכל. ובאופן כללי לא חייבים ללכת לכל אירוע שמוזמנים איליו. כמו שכתבה כאן בחכמה רבה , מישהי, תעשי חשבון לאיזה חתונה/אירוע חשוב לך (והדגש הוא על לך) להגיע ועל מה את יכולה לוותר. גם אני כמו הכותבת למטה מוותרת על אירועים שלא בא לי ללכת אליהם או שהחישובים הכספיים של הזוג החוגג הם לא מענייני.

לי קרה דבר כזה

האמא של החתן הזמינה אותי וגם ציינה כמה עולה כל מנה...ונתנה לי להבין שהיא מצפה ערך המתנה תיהיה בהתאם...אז לא הלכתי. אני לא מבינה כל אלה שעושים אירועים ומצפים למתנות. כמו אצל השכנים שלי שאבדו את הבית בגלל חובות ועשו מסיבה ענקית לבר מצווה בצפיה לקבל את כל הסכום בחזרה. במקרה זה קרה, אבל אם לא, מה היה קורה?

למעלה