מתנות לאירועים
אני פשוט לא נותנת מתנות בחתונות... ומאיפה התעוזה? הנה התשובות: חברים טובים- הם מכירים אותי, והזמינו אותי כי יעשה להם טוב לראות אותי בחתונתם, אני לא אמורה לתת להם מתנה נוספת על זה, מספיק שאני משמחת אותם בנוכחותי. (מה שכן, אני משתדלת לבקר אותם קצת אחרי החתונה, ולתת משהו צנוע כאות הוקרה על ההזמנה...) משפחה, כולל אחים, בני דודים וכו', פשוט לא מביאה מתנה! היתה תקופה שלבנות דודות שלי קניתי ספרי בישול, משהו לא יקר ושימושי. הבעייתייים... - חברים לעבודה. אם אין ברירה וצריך ללכת אז מתנה נחמדה שלא רואים שעלתה פחות מ100 ש"ח. חברים קרובים שבכל זאת לא נעים לבוא בידיים ריקות - (היום כבר לא עושה את זה, אבל בהיותי סטודנטית...) הייתי מכינה להם ארוחת בוקר ראשונה - במארז 2 קערות + כפיות, דגני בוקר + חלב עמיד, עוטפת יפה עם מפיות נחמדות וכו'... או טוסטר ב50 ש"ח, עם תפרטים לארוחת בוקר מפנקת... בר מצות - לא הולכת... או קונה תיק / שק שינה ב-80 ש"ח, בריתות - תלוי של מי, אבל בעיקר אני נותנת שוברי מתנה לפעילות שאני מעבירה (שלא עולים לי כסף אמיתי...) בקיצור - להיות יצירתי לא מחייב להיות קמצן... כשהתחתנתי, (לפני 7 שנים) כל החברים היו סטודנטים, ולא ציפיתי לכלום מאף אחד, אבל החברה הכי טובה שלי באה אלי לשבת לפני החתונה, והביאה לי איפור - 3 דברים בלבד! פשוט מאוד. כ"כ שמחתי, ונשאר לי אפילו קצת עד היום! ועכשיו שהיא התחתנה, היא לא צריכה ממני את ה200-300 ש"ח, כי היא מסודרת טוב, ורק שמחה לראות אותי בחתונתה... והכי חשוב, העיקר בשמחות!