"לסוע לפולין או לא לחלל שבת"?

"לסוע לפולין או לא לחלל שבת"?

הודעה שלקוחה מפורום "נוער מסורתי". אולי תסבירו לי את הקשר בין מסע לפולין לעיירת סקי שהבחורה מזכירה כחלק מהמסע?!

נתקלתי בתופעה זאת גם אצל מבוגרים.

למי שחשוב שבת, נראה לי שצריך לשמור על העקרונות. נתקלתי גם בתופעות דומות בסמינר משותף בארצות הברית (הייתי יהודי יחידי) הגויים התחשבו והתייחסו בכבוד.

deebeebee

New member
אני לא אוהבת להכתיב

לאחרים מה לעשות. מה שכן- אם שמירת השבת על-פי אמונתי היתה מתנגשת עם תכנית הטיול אזי לא הייתי נוסעת. בני- אני חושבת שיש כאן בעיה שונה מזאת שניתקלת בה. מדובר בטיול של בי"ס ישראלי בחו"ל. כללי הביטוח והבטחון לא מאפשרים לתלמידה בודדת להשאר במלון ללא השגחה או לצאת עם קבוצה שאיננה הקבוצה האמורה להיות אחראית על שלומה ובטחונה של הנערה.

להכתיב לקבוצה אסור

אבל לפעמים קבוצה יכולה קצת להתחשב במיעוט. אם לא הולך, הנערה צריכה לוותר על הטיול למצוא דרך אחרת ביקור בפולין.

אבל אני שאלתי על "עיירת סקי" במסע?!

"...ונסייר איתם בקרקוב כי לשם השכבה שלי נוסעת בשבת בצהריים אחרי ביקור בעיירת סקי או משהו כזה...".

deebeebee

New member
פולין היא עדיין "חו"ל"

וכנראה שהציפיות של הנוסעים הן בהתאם- אושוויץ, קניות, סקי......... סליחה על הציניות.

"עושים כסף מהנסיעות לפולין"

מתוך "המקומון", 22/2/06, עמ' 24: באתר של אחד התיכונים, מוצאים למכירה סרטי הוידיאו של המסע לפולין: קלטת ב- 50 ש" ודי.וי.די ב- 75 ש"ח. בעקבות ביקורת ירד הנושא מאתר בי"ס.

deebeebee

New member
כל נושא הנסיעות הוא מסחרי

סרטי הוידאו הם כסף קטן בהשוואה לשאר.

p a l o m a

New member
ענת נדמה לי שמכרות המלח

(שכרגע פשוט שכחתי את שם המקום...) הם באתר סקי, לא? יכול להיות שהם נוסעים למכרות המלח.. ונקלט להם בראש "אתר סקי"...או שאולי לוקחים אותם לזאקופנה???

p a l o m a

New member
דיבי.. אל לך לבקש סליחה.. את צודקת

אצלנו חזרו תלמידות (דתיות...לא חילוניות , וכמובן שרף הציפיות יותר גבוה, שלא לדבר על זה ששנת לימודים שלימה בזבזו על ההכנות למסע לפולין.. כבר דברנו על זה שהנושא כולו שנוי במחלוקת...) ב ק י צ ו ר , חזרו הבנות ואמרו "היה כיף".
אז מה יש להוסיף על זה?

תותח9

New member
מכרות המלח לא באתר סקי

הן בעיירה ויליצקה, 20 ק"מ מדרום-מזרח לקרקוב מקום מדהים ומומלץ יש בו גם פן יהודי (כמו כל מקום בפולין) - היו בו עובדי כפיה במפעל התת קרקעי אני ראיתי וצילמתי מן-דוד חצוב על קיר המלח, בגובה 4-5 מטר, האחד האולמות העמוקים

תותח9

New member
רוב התמונוות לא יצאו טוב

בגלל תנאי תאורה מצורפת תמונה אחת של במגן-דוד שמצאתי

גם אני הייתי בפולין

והתפלאתי שלוקחים אותנו לעיירות נופש כמו זאקופנה ולמכרות המלך. הסיבה שעושים זאת היא כדי לא לצמרר מדי את התלמידים (שבכל זאת אנחנו עדיין ילדים) ולעשות עוד פעילויות חוץ ממחנות ההשמדה... אני אישית לא רואה בזה שום דבר רע...

למעלה