לאחרים מה לעשות. מה שכן- אם שמירת השבת על-פי אמונתי היתה מתנגשת עם תכנית הטיול אזי לא הייתי נוסעת. בני- אני חושבת שיש כאן בעיה שונה מזאת שניתקלת בה. מדובר בטיול של בי"ס ישראלי בחו"ל. כללי הביטוח והבטחון לא מאפשרים לתלמידה בודדת להשאר במלון ללא השגחה או לצאת עם קבוצה שאיננה הקבוצה האמורה להיות אחראית על שלומה ובטחונה של הנערה.
מתוך "המקומון", 22/2/06, עמ' 24: באתר של אחד התיכונים, מוצאים למכירה סרטי הוידיאו של המסע לפולין: קלטת ב- 50 ש" ודי.וי.די ב- 75 ש"ח. בעקבות ביקורת ירד הנושא מאתר בי"ס.
אצלנו חזרו תלמידות (דתיות...לא חילוניות , וכמובן שרף הציפיות יותר גבוה, שלא לדבר על זה ששנת לימודים שלימה בזבזו על ההכנות למסע לפולין.. כבר דברנו על זה שהנושא כולו שנוי במחלוקת...) ב ק י צ ו ר , חזרו הבנות ואמרו "היה כיף".
הן בעיירה ויליצקה, 20 ק"מ מדרום-מזרח לקרקוב מקום מדהים ומומלץ יש בו גם פן יהודי (כמו כל מקום בפולין) - היו בו עובדי כפיה במפעל התת קרקעי אני ראיתי וצילמתי מן-דוד חצוב על קיר המלח, בגובה 4-5 מטר, האחד האולמות העמוקים
והתפלאתי שלוקחים אותנו לעיירות נופש כמו זאקופנה ולמכרות המלך. הסיבה שעושים זאת היא כדי לא לצמרר מדי את התלמידים (שבכל זאת אנחנו עדיין ילדים) ולעשות עוד פעילויות חוץ ממחנות ההשמדה... אני אישית לא רואה בזה שום דבר רע...