לסופר נני שלום

5903343

New member
לסופר נני שלום

*שלום סופר נני אני בת 14 בת בן 4 בנים מקום שני מבין הילדים *אני מאוד מאוד לוקחת אחריות על הבית אני חושבת שאני הראש של הבית שאחים שלי רבים אחרי שההורים שלי הולכים לישון בשעות מוקדמות אני צריכה להעניש אותם ואחרי זה אני מסתכסכת איתם ולפעמיים נותת להם מכה קטנה זה כואב לי המאבחנת שלי אמרה לי שאני לוקחת יותר מידי אחריות על הבית ולנסות שלא אבל אין לי את הכלים איך אאני מרגישה שקועה שאני רואה את הסדרה שלך אני משווה את זה אלי כיאלו אני הורה ולא מתוך כוונה בכלל אני שומעת את אחים שלי הקטנים מדברים לא יפה לאמי ולאבי ושהם לא עונים להם אני מרגישה צורך להתערב ואני לא רוצ כי אני אחרי זה מסוכסכת עם כולם ואני סה"כ ילדה . *אני התור ילדה צעירה מאוד אוהבת סדר ונקיון שאני בבית אני רודפת אחרי זה המשפחה מלכלכת אני מנקה עכשיו זה כבר הרגל זה לא שזה עול עלי אני אוהבת את זה ולפעמיים שיש ימיים שלא בא לי לעשות כלום אני מריגשה שאמא שלי כועסת עלי או שהיא מסכנה שהיא עושה לבד *או שלפעמיים אני רוצה לדבר אני רוצה להגיד משהו אני לא יכולה וזה גורם לי הרחקה מהם למרות שאם אני ידבר אני יגיד הכל בפנים דוגמא אמא שלי מאוד מקפידה על לבוש ואני לא כמוה אבל עדיין צנועה חולצות ארוכות וכאלו ואני לא שאני באה אליה אני אומרת להה אמא אני רוצה חולה ללבוש חולצה קצרה היא אומרת לי ישר לא ואני לא מבינה אותה האם זה נכון שהיא כופה עלי דבר כזה או שהם לפעמיים הולכים לסרט גן חיות וטיולים או בכלל יוצאיל לחצר ויושבים אני מעדיפה לא להיןת איתך זה עצוב לי אני מרגישה שהם לא אוהבים אותי ולא מעריכים אותי מספיק ואנשים אומרים שזה לא נכון אני ישמח אם תחזירי לי תשובה ותצילי אתי

הכול יכול להיות גם אחרת...

שלום רב נערה יקרה, אני שומעת שאת בן- אדם מאוד אכפתי, אחראי, רגיש שפועל מתוך כוונות טובות. אחת הבשורות שעזרו לי בחיי ואני מתכבדת לחלוק אותה איתך היא העובדה שכל אדם יכול להיות אחראי ולשלוט על אדם אחד בעולם. מנחשת על מי? רק על עצמו. איש אינו יכול לכפות על האחר איך להתנהג ומה לעשות? לפעמים מתנהגים אלינו לא יפה, מישהו יותר חזק מצר את צעדינו ועוד. גם במקרים אלה יש לנו יכולת שליטה. אז נוכל להפעיל את מחשבותינו ודמיוננו ולבחור איך אנחנו מתחייסים למציאות הבלתי רצויה. הסופר עמוס עוז סיפר שהוריו נהגו להעניש אותו (אגב, עונשים אינם רעיון טוב) ולהכניס אותו לבד לחדר חשוך, ברגעים אלה הוא היה מדליק אור פנימי ומספר לעצמו מעשיות מרתקות. אני חושבת שאת נערה בוגרת ורצינית שיכולה לרכוש דרכים יעילות לתקשר עם בני משפחתך. ראשית, להתמקד בעצמך, לעשות את מה שאת אוהבת ולהינות. שנית, להשאיר את חינוך האחים שלך להורייך. שלישית, לבסס קשר טוב עם אחייך המבוסס על משחקים, שירים וריקודים משותפים. רביעית, לנסות לדבר עם הורייך או לכתוב להם על תחושותייך. חמישית, לשתף חברה, יועצת או אדם מבוגר כמו המאבחנת במה שעובר עלייך. שישית, לזכור שלא נוכל לשנות את העולם ואת האחרים נוכל לשנות רק את ההתיחסות שלנו לעולם ולאחרים. מה דעתך? מאחלת לך כל טוב עינת גבע

למעלה