לסטודנטים לפיזיותרפיה

זיגזג8

New member
לסטודנטים לפיזיותרפיה

אם יש כאלה פה... שלום :) אני מתחילה ללמוד פיזיותרפיה באוקטובר הקרוב באוניברסיטה. לא כ"כ בא לי לבוא ליום הראשון של הלימודים ולדעת שאין לי שמץ של מושג לאן ללכת/עם מי ללכת, וממש ממש לא בא לי להיות שוקיסטית. אז רציתי לדעת אם יש פה אנשים שלומדים את המקצוע הזה, שאפשר לדבר איתם, לקבל מהם עצות וכו'. לילה טוב לכולם :)

בוריס1987

New member
אהלן ברוכה הבאה לחוג

אני סיימתי שנה א' (כרגע תקופת בחינות כי לא שבתנו), אפשר לדבר איתי במסרים, יש לי הרבה עצות לתת : )! איך הזמן טס, בשנה שעברה אני פרסמתי הודעה כזאת... בהצלחה!

בוריס1987

New member
הרוב אצלנו סגל זוטר

במיוחד בשנה א'... שבתנו רק בקורס אחד ואותו השלמנו בסמסטר ב'.

stkachov

New member
למה במסרים?

אולי יהיו עוד אנשים שהעיצות שלך יכולות להיות להם לעזר...

זיגזג8

New member
אחלה, לא ציפיתי שיענו לי כ"כ מהר :)

תודה רבה, גם לך! אז איך זה שנה א' מבחינת העומס (מקווה שזו לא שאלה רטורית)? במקרה התחלתי לברר כמה דברים והנה כבר יש לי שאלה אחת חשובה שמציקה לי מאוד: בדקתי באתר של האוניברסיטה לגבי מלגות, ויש איזה מלגה למצטיינים, ע"פ ציון הפסיכומטרי. בעקרון, אני עומדת בקריטריונים של ההצטיינות שם, אבל אני לא מבינה למה דווקא הסטודנטים בחוג לפיזיותרפיה (כמו גם בעוד כמה חוגים ששמתי לב שהם קשורים) לא זכאים למלגה הזאת, במיוחד לאור העובדה שזה תואר שהוא קריעת תחת עצבנית שלא מאפשרת כ"כ לעבוד תוך כדי... וחוץ מזה, אם יש לך מלגות אחרות שאתה אולי שמעת עליהן (שהן לא לאתיופים/דרוזים/בדואים/עולים חדשים/נזקקים), אני ממש אשמח אם תספר לי עליהן, כי כרגע אני די אובדת עצות בעניין... לילה טוב :)

stkachov

New member
וואלה

תוכלי להביא לינק לזה? נשמע קצת תמוה.בעקרון מי שיש לו פסיכ' 700-730 מקבל חצי שכר לימוד ומי שיש לו 730 ומעלה מקבל פטור מלא משכר לימוד. בשנה הראשונה בלבד כמובן.

robinebony

New member
לפי מה שהבנתי

מכיוון שסף הקבלה של החוג לפיזיוטרפיה (וגם של קלינאות תקשורת, למשל) הוא גבוה מאוד, רוב התלמידים שם עוברים את סף הזכאות למלגה, ולכן האוניברסיטה לא נותנת להם מלגות. במילים אחרות, מכיוון שהציון האמור לא נחשב להצטיינות בחוגים האלה אלא כנורמה, לא ניתנת מלגת ההצטינות.

זיגזג8

New member
זה נחשב סף גבוה יחסית?

כי אני לא חשבתי ככה... אני לא ממש בקיאה בספי כניסה לאונ' חיפה...

almi1

New member
אני סיימתי עכשיו שנה ב'

ואשמח לעזור.. :) מבחינת עומס, הסמסטר הראשון עמוס גם בגלל השוק מכל המסגרת החדשה וגם בגלל שיש הרבה קורסים ומבחנים... סמסטר ב' עד כמה שזכור לי היה הרבה יותר קליל.

זיגזג8

New member
תודה :)

האמת שלא נראה לי שיהיה לי את הקטע של השוק, כי עשיתי כמעט שנה וחצי בטכניון, ככה שכבר הספקתי להבין מה זה לחרוש מצאת החמה ועד צאת הנשמה.. האמת שהשאלות שלי כרגע הן יותר בכיוון של עבודה/מלגה(של יותר מ1000 שקל, משהו שאני אוכל לחיות ממנו באמת), איפה אני יכולה למצוא והאם אני יכולה לשלב עבודה עם לימודים? (לא כולל מלצרות, כי אני לא יכולה מטעמים פיסיים לעמוד על הרגליים הרבה זמן)... אז אם תוכ/י לעזור לי עם זה, זה יהיה נהדר :) לילה טוב!

למעלה