לסיים לימודים בקנדה???

a 7 7 7

New member
לסיים לימודים בקנדה???

קודם כל ברצוני לציין את הפורום , שהוא ממש נותן המון אינפורמציה , בהחלט אחד הפורמים הטובים שיש ל"תפוז" טוב לשאלתי .... אני כרגע סטודטנט בן 23 , לומד הנדסת מחשבים B.SC התמחות בהנדסת חומרה ותוכנה , כרגע אני שנה שניה Bachelor of Science (BS) Computer Engineering בעיקרון אני מאוד מתלבט , חשבתי אולי לקראת השנה ה-3 לנסות ולהתקבל לאחד מהמוסדות להשכלה בקנדה , מכללה או אוניברסיטה , אני מקווה לקבל את ויזת הסטודנט ככה שאני אוכל לעשות רק את השנה ה-4 בקנדה , וכמובן לסיים שם את הלימודים , האם באמת עדיף לקבל תעודת סיום לימודים ממוסד קנדי ? הרי אני מתכוון לעבוד ולחיות בקנדה אחרי הלימודים , אז לבטח המעסיקים שם יעדיפו , תעודה ממוסד להשכלה גבוהה קנדי נכון ? האם הרעיון שלי ריאלי בכלל ??????

tanisha

New member
I think it's a good idea

If you can afford the tuition, you can do it. The tuition is VERY expensive. The hard thing is transferring the courses from Israel. UBC recognized all my classes from the Hebrew University AND from Open University But only the lower-division one (1st and 2nd year) Send me a message for more details.

a 7 7 7

New member
אוקייי

אם כך מה שאתה אומר בעצם שעדיף כבר ללמוד גם את השנה ה-3 ואת ה-4 במוסד קנדי כי באמת שנתיים הראשונות בהנדסה לומדים באמת רק ורק מתמטיקה ופיזיקה ..... בקשר לכסף ללמוד הבנתי שזה נע בין 7000$-14000$ קנדי לשנה , אפשר להגיד שאני יכול לספוג את ה-7000$ קנדי , גם לשנה ה-3 ול-4 , ובקשר לרמת לימודים באנגלית אני מאמין שאוכל להסתדר קיבלתי 135 במבחן אמיר"ם (פטור מלימוד אנגלית באקדמיה) , אהההה מה קורה לאחר שנתיים שאני לומד בקנדה אני מסיים ללמוד שם יתנו לי להישאר שם ? יש מלגות שאפשר לבדוק זכאות ללימודים בחו"ל ?

tanisha

New member
Your numbers are optimistic

Just the *tuition* is WAY more than 14,000 a year. Assume in 1 year you do 30 credits. (you need 120 to graduate) 585$ per credit ( at UBC( for international student $17,550 PER YEAR, you will need twice that This is at UBC - maybe in other places things costs 40% of that and 7,000 will be enough But I doubt it. Now, add all the extra, endless fees And you are suppose to live on something, too.

a 7 7 7

New member
ואיייי

זה ממש ממש ממש יקר 17.500$ לשנה . איך זה הגיוני שצריך בקנדה רק , כן רק 120 נקודות זכות כאשר בארץ אני צריך משהוא כמו 140+ 120 נקודות זה , אם אני לא טועה , מדעי המחשב אם אני לא טועה. תאורטית ,אם אני לא טועה יכול להיות שהרמה בארץ של מהנדסים יותר גבוה מאשר בקנדה יכול להיות?

tanisha

New member
Interesting questions

The thing is.. what is a point? One point at UBC is 1 hour of frontal teaching Or 4 hours of lab. But, in UVic, it's 2 hours of frontal teaching Another example: Infi1 in the hebrew university is 6 credits In UBC the same course (Real Analysis) is only 3.

a 7 7 7

New member
אווווף

אז ככה אני חייב לסיים ללמוד בארץ , זאות אומרת רק עוד שנתיים שאני אסיים ללמוד אוכל לבקש ויזה, ואז עוד שנתיים עד שיאשרו אותה ..... זה 4 שנים זה המון זמן ( ומתסכל מאוד ) אין איזו שלוחה של מוסד אקדמאי של קנדה בארץ שאפשר ללמוד בו ?

a 7 7 7

New member
"אופטימי"

Faculty or program* Domestic tuition International tuition Books & supplies Engineering*** & Software Engineering $9,439 $26,011 $1,416 הם לא רציניים זה יוצא כ 95.000 ש"ח לשנה , בנימה אופטימית זאות אפשר להגיד שנופל הרעיון !!!!!! למישהוא יש עץ שגדלים עליו דולרים $$$ ?

tanisha

New member
Cn be better

Maybe I found a solution for you - look at the table the 2nd page! Only $7000 in Winnipeg ! http://www.cfs-fcee.ca/html/english/research/factsheets/Factsheet-2004-InternationalFees.pdf

a 7 7 7

New member
THIS IS BETTERֱ

היי ממש תודה אני כנראה יייעבור על הרשימה , בחלק התחתון של הטבלה ונראה באיזה מהאוניברסיטאות יש הנדסת מחשבים , ונראה אם אני יכול להתקבל. המון תודות .

tanisha

New member
Do't forget to look at the sites

This table is 2005-2006. Check out the specific web sites - most places increase the fee on a yearly basis.

BABA BOOBA

New member
ענית בעצמך על השאלה

והתשובה הנכונה היא

perelizer

New member
יהיה לך בעיה

רוב המוסדות האקדמיים מוכנים להכיר בקורסים ממוסד אחר עד מגבלה של אחוז מסויים מהתואר. ואם חושבים על זה זה הגיוני - אם מישהו עושה 90% מהקורסים במכללת אזרבייג'ן אי אפשר לצפות מהטכניון או MIT שיתנו לו תעודה כאילו הוא למד אצלהם. כמובן שהקצנתי אבל אני מקווה שהרעיון ברור. וזה עוד לפני שדיברנו על האם יכירו בכלל באוניברסיטה/מכללה שבה אתה לומד (לא ציינת איפה). רק אם אתה מוכן לחזור על כמות נכבדה של קורסים אז זה עשוי להיות ראלי.

אם יש לך כ 15,000 דולר לשנה

לשנתיים האלה כולל מחייה (כי גם את ה 20 שעות שמותר לך לעבוד בשבוע אני לא בטוח שיהיו לך כי הלימודים בפקולטה הזו לא קלים) כדאי מאד לסיים את התואר בקנדה, וכדי להתקבל בלי הרבה השלמות עדיף לבוא בסוף שנה ב' על סמך גיליון ציונים של סמסטר א' שנה ב', ואת ציוני סמסטר ב ' תגיש אחר כך, מי שלמד בקנדה מעל שנה, יכול לעבוד במקום עבודה שקשור במקצועו כמתלמד במשך שנה, ואם הוא מוצא עבודה קבועה הוא ייקבל PR די מהר.

a 7 7 7

New member
לא בדיוק 15.000 $

Faculty or program* Domestic tuition International tuition Books & supplies Engineering*** & Software Engineering $9,439 $26,011 $1,416 הם לא רציניים זה יוצא כ 95.000 ש"ח לשנה , בנימה אופטימית זאות אפשר להגיד שנופל הרעיון !!!!!! לראות ולא להאמין .

tanisha

New member
Don't despair

One: Our Moshavnik usually knows what he is talking about. If he said 15,000 maybe he knows of a cheaper university. They don't all cost the same If it's a college - make sure it offers the 3rd and 4th years - some of them only offer the first two years. Two: Go over ALL the universities in Canada and find one with cheap international student fees. It's not going to be a great university, but if you want to move to Canada, I think that a (recognized) Canadian degree will be better than any Israeli one.

a 7 7 7

New member
מה לגבי מוסדות להשכלה גבוה בארץ?

האם יש קיימת בארץ שלוחה אקאדמית של אחד מהמוסדות להשכלה גבוה קנדיים , אולי אוניברסיטה , או מכללה ??? אותו עיקרון כמו שעושים אוניברסיטאות בריטיות , פותחות בארץ שלוחות שלהם .

EB2

New member
ל-777

באוניברסיטת ווטרלו שנמצאת כשעה מטורונטו לומדים חצי שנה ועובדים חצי שנה במסגרת קו אופ זה המקום ללמוד הנדסת מחשבים http://www.eng.uwaterloo.ca/admissions/Programs/Computer.htm

tanisha

New member
high tuition

The tuition for this program (co-op) for 3rd and fourth year is $18,798 - $20,000 each year Check out http://findoutmore.uwaterloo.ca/financing/expenses.htm And look under the column International tuition In the 2nd table (upper -year)

למעלה