לסלוח ולשכוח.......?

shelycat

New member
לסלוח ולשכוח.......?

מה דעתכן על העיניין? אני לא מאמינה בלסלוח ולשכוח ושניה לפני שייקפצו עלי הנה ההסבר: לפי עמדתי אנשים הם בסדר איתי עד שהם מפשלים, כלומר אני בוטחת באדם כל עוד הוא לא גרם לי לא לבטוח בו: אדם הוא חף מפשע עד שהוכח ש"פשע", לעומת גישה אחרת שאומרת שאדם הוא אשם עד שהוא מוכיח עצמו חף מפשע. אבל אני לא מסוגלת להגיע למצב שבו נפגעתי ממישהו (לא סתם דברים טריוויאלים)מסיבה כלשהי ואחר כך נתפייס ואני אשכח. פיוס אכן בא בחשבון אצלי אבל אני לעולם לא אשכח לחלוטין מה גרם לי לכוויה, מין מנגנון הגנה מסוים, כך שלפי שיטתי אדם שנכווה פעם אחת מדבר/אדם/מעשה/עוול X צריך להמשיך אמנם עם מהלך חייו התקין אבל אם יכווה פעם שנייה מאותו הדבר פשוט כי הוא "שכח" יתפרש אצלי כאדם לא חכם שלא הפנים את הפציעה שלו. איך אתן בעיניין הזה? מסוגלות לסלוח ולשכוח בצורה טוטאלית? או שגם לכן יש מין מנגנון (פולני?) שכזה שבו תמיד איפה שהוא בראש תמיד ישאר חדר שבו תזכרו דברים שכאלה ושעוזר לכן לא להפגע פעמיים מאותו הדבר/אדם ולהזהר?

kisses

New member
אני מאמינה בלסלוח בפעם הראשונה

אבל עם נכוותי בפעם השניה אז אין אצלי סליחה אני אפילו לא יוצרת מנגנון אני פשוט מוחקת את אותו אדם מהרשימה שלי וזהו.

אתי@

New member
אני משתדלת לא לנטור טינה לאנשים

(למרות שלפעמים זה מאוד קשה) ולתת להם תמיד צ´אנס נוסף. אני שוכחת די מהר כעסים, שונאת לחיות בהרגשה של "ריב". ובנוסף - פיתחתי מנגנון התגוננות פנימי, שגורם לי לא להיפגע יותר מידי. כשמישהו פוגע בי המנגון הזה אומר לי שהאדם שפגע בי הוא לא חבר אמיתי, ולכן אין לי סיבה להעלב. כי רק מחברים אמיתיים נעלבים באמת! מי שאין לי איתו מה שאני מגדירה כ"מחויבות רגשית", לא יפגע בי, כי הוא לא "חייב" לי כלום ואני לא "חייבת" לו כלום. ואז, כשבראש אני מבינה שמה שקרה - קרה כי האדם השני ואני פשוט לא ממש חברים (אחרת הוא לא היה פוגע בי, חברים לא אמורים לפגוע) - אין לי בעיה להמשיך איתו ביחסים טובים אבל בלי מחויבות רגשית. מקווה שהסברתי את עצמי בברור
זה היה קצת מסובך, לא?

ניקול3

New member
שלי, אני בול כמוך! לסלוח אפשרי,

לשכוח לא. מה לעשות כזו אני. אם מישהו פגע בי, זה לעולם לא יימחק. זה לא אומר שאני נוטרת טינה ולא מדברת איתו יותר, אבל בתוך תוכי אני יודעת שאותו בן אדם הוא לא חבר אמיתי, ויותר אני לא אסמוך עליו. הרי אם מישהו הוכיח לי פעם אחת שלא ניתן לסמוך עליו, מדוע שאעשה את אותה הטעות פעם שניה??? אגב בנושא הזה, אני לא מבינה איך זוגות שאחד מהם בגד בשני (נגיד ניהל רומן) ממשיכים לחיות ביחד כאילו כלום. לכן אני אומרת לסלוח אולי עוד איכשהו, אבל לשכוח דבר כזה??? איך אפשר...

אתי@

New member
הבהרה

כל מקרה לגופו
אם מדובר באדם שהוכיח את חברותו במשך השנים, אני לא מייד חושבת שהוא ואני לא חברים אמיתיים, אלא נותנת לחברות עוד צ´אנס. לא זכור לי שאי פעם התחרטתי על עוד צ´אנס שנתתי
חברות זה דבר יקר מכדי לזרוק אותה בגלל מעידה חד פעמית (או אפילו שתיים). אם מדובר באדם שהוא יחסית חדש בחיי, אז באופן טבעי אני פחות מאמינה בו. ולכן יש יותר סיכוי שאני אפחית בערך החברות ביננו.

Hadar p

New member
בדרך כלל אני סולחת ומעבירה אבל יש

מקרים שאם יש משהו שפגע בי ומנסה כבר על המקום לפצות רק מעצבן אותי יותר! אני צריכה את המרחב שלי אם נפגעתי אני סולחת אבל לוקח לי קצת זמן....

danonit

New member
.......

אני מאוד מסכימה עם אתי לגבי הסטטוס של אנשים - מי שאין לי אליו קשר רגשי עמוק אז בד"כ אין לו את הכלים לפגוע בי וגם סביר להניח שהמעשים שלו לא מי יודע מה יזיזו לי. לגבי אנשים שיש לי אליהם קשר רגשי עמוק אז באמת זה כל מקרה לגופו - מי הבנאדם, מה היתה הכוונה מאחורי המעשה, למה נפגעתי. כל זה ישפיע על ההחלטה - אם לשרוף את הבנאדם סופית, להעביר אותו לרשימת אלה שכבר אין לי איתם קשר עמוק או להמשיך את הקשר כרגיל.

נושא טעון...

אני אומנם מסוגלת לסלוח- ואפילו סלחנית מטבעי, אבל אני אף פעם לא שוכחת. זה מתקשר לי למערכת היחסים עם אחותי האמצעית- שכבר סיפרתי עליה פעם, והיא שנים על שנים פוגעת בי שוב ושוב- עד שהיום גם לסלוח אני לא מסוגלת. אבל האמת היא שאני מסוגלת לסלוח המון- ונותנת עוד הזדמנות ועוד הזדמנות, עד שנשבר. ואגב- אני מזל דלי... זה קשור לזה שאני סלחנית???

אביבית1

New member
אני מזל עקרב

לא שוכחת אם פגעו בי (מילים קצת יותר יפות מנוטרת טינה), ואם אותו אדם יפגע בי שוב חבל לו על הזמן. זה דבר לא הכי טוב אבל הוא טבוע באופי שלי וקשה לי לשנות את זה.

צילולה

New member
אני סולחת די מהר..

אני יכולה לשכוח תוך דקות ולהתפייס. האמת שזה גם מאד תלוי על מי מדובר. עם ניר, למשל, מאד קשה לי לריב, כי גם שהוא מאד מאד מרגיז אותי ואני מאד כועסת אני סולחת ממש מהר, ומספיק שהוא יעשה לי פרצוף מצחיק או יקרא לי בכל מיני שמות מצחיקים ואני אתרכך. מצד שני יש דברים שיכולים לשגע אותי ומאד מפריעים לי וכשהם מצטברים אני מתחילה להיות מאד חשדנית. וזה קורה למשל עם מישהי שאיתי במעבדה, שכל יום שעובר, אני מגלה עליה עוד ועוד דברים, שפשוט מגעילים אותי!! אבל מעצם היותי אני ומעצם האופי שלי אני אהיה לידה נחמדה ואשתדל לעזור לה (אולי קצת פחות לעומת האחרים, ואולי אני אענה לה בציניות מידי פעם, אבל לא נראה לי שהיא תרגיש.. וההתנהגות שלי לא תהיה מתוך צביעות או מתוך נסיון למצוא חן בעיניה..) מה שכן,היו לי ריבים מאד גדולים,שבגללם אני לא מדברת עם כל מיני אנשים,ועבר זמן מאז, והאמת... כבר שכחתי,וסיבת הריב כבר לא נראת לי כזו מהותית,אבל יש מקרים שפשוט יותר טוב לי ככה... הצלחתם להבין ממני משהו בכלל??

סיגל2

New member
אני משתדלת לסלוח גם כשאני נפגעת

אך אם אותו אדם יפגע בי שנית, אני לא אסלח ולא אשכח וזאת במיוחד עם הבהרתי מדוע נפגעתי בפעם הראשונה.

76099

New member
לשכוח ולסלוח?

אני וחבר שלי נפרדנו לפני כ חודשיים ובסוף שבוע האחרון חזרנו לאחר 10 חודשים ביחד וחודשיים לחוד. אתמול התברר לי שהוא ישן אצל חברתו הקודמת בטענה שלא היה כלום האם לשכוח ולסלוח?

למעלה