לסלק את כל הקצונה הבכירה המושחתת

לסלק את כל הקצונה הבכירה המושחתת

הצבא רקוב וחולה כמו החברה הישראלית בכלל. המחלה של הצבא מסכנת את קיומנו. הביצועים העלובים של צה"ל במלחמת לבנון 2, הנחשפים גם באופן רשמי בדו"חות החקירה, דורשים מסקנות חריפות. צריך לסלק את כל שכבת האלופים והתתי-אלופים ולהעלות קצינים מדרגת אלוף משנה וסגן אלוף לתפקידים הבכירים בהליך מזורז. צריך צלבנות את הצבא מחדש עם תורות לחימה חדשות ועם קצונה פטריוטית ובלתי-מושחתת. במלחמת לבנון התגלו קצינים מוכשרים רבים בדרגות הפיקוד הבינוניות והנמוכות והקצונה הבכירה נחשפה במלוא קלונה וניוונה. אילו היתה לנו ממשלה ראוייה היא היתה פותחת מייד במבצע לרפורמות עמוקות בצבא. אבל הממשלה היא מקור השחיתות במדינה, וזה מתחיל מראש הממשלה ומחלחל למטה. כדי שיהיה לנו שוב צבא אמין, חכם ומוכשר וערוך לקרב צריכה להיות לנו ממשלה אחרת, ממשלה נקייה ופטריוטית ולא ממשלה של סוחרי נדל"ן מושחתים ועבריינים.

Fasz

New member
הייתי מציע לשלוח את כל הקצינים

בצה"ל לריענון בארה"ב. באם אתה חושב שקצין צה"לי, אשר באופן פלאי כלשהו, המדינה הצליחה למצוא בעבורו את נוסחת הקסם - הפיכתו לקצין תוך חצי שנה, בעוד שבמדינות אחרות ההליך אורך בין ארבע לשש שנים, פשוט יהפוך למוכשר יותר כשדרגותיו ישודרגו - הינך טועה לחלוטין. הבעיה היא שבעוד שבבעלותינו צבא סוג ב' הנלחם בצבאות סוג ד', האויב הערבי לומד, מתחדש ומשתפר. בעוד שאנו, נשארים דורכים במקומינו. הבעיה מהותית יותר, מאשר הפיקוד במטכ"ל.

מסלול הקידום במלחמת השחרור היה מהיר

ביותר. כנ"ל בצבא האדום במלה"ע ה-2. אתה מדבר על ימי שלום וצבאות סדירים היושבים בקסרקטינים, אני מדבר על עיתות חירום. כל חייל נושא עימו את שרביט המרשל, אמר נפוליאון. חלק מהמח"טים, המג"דים והמ"פים במלחמת לבנון גילו כישורים צבאיים יפים, תעוזה ודבקות במשימה על אף הברדק ואותם צריך להעלות למעלה במקום הדגנרלים פושטי הרגל, ומהר.

Fasz

New member
באם כל קצין טוראי היה מתחיל את

הקריירה הצבאית שלו באקול-מיליטר, ייתכן והיה צדק בדבריך - אך יחד עם זאת, יש להרחיב את ידיעותיהם הצבאיות במסגרת אקדמיות צבאיות, שמשום מה, אינן קיימות במדינת ישראל. הבעיה היא באימון בצה"ל, בהכשרה, בהקניית הידע וכיו"ב. פיטור כל הגנרלים הכושלים, לא יהיה אל פיתרון כמעט חסר משמעות, מבלי שילווה בפעולות נרחבות הרבה יותר.

trigotrigo

New member
לפי האידיאל שלך,

צריך, בעצם, להעיף את כולם מכל מקום! אז מי ישלוט כשהכאוס ייגמר? אתה? קופי ענאן? מחמוד אחמדי-נד'אד? ארנסטו צ'ה גווארה? נפוליאון? אולי בכלל חמורבי?

לא. כ"א יוחלף בטוב ממנו

יש מספיק קצינים טובים בצבא, על כל תפקיד של דגנרל מודח יתחרו כמה וכמה. אותו הדבר יקרה כשהממשלה תוחלף. אין מה להפסיד, היגענו לתחתית כפי שהמלחמה בלבנון הוכיחה.

trigotrigo

New member
אבל מי יחליט מי טוב ומי לא,

אתה? אני לא בטוח שיש לך היכולת לבחור..

אולמרט אחראי למתואר להלן:

חייל המילואים, ברוך עיטם, כך לדוגמה, מתעד באתר Youtube.com את אירועי המלחמה ותסכולו האישי מחוסר הארגון, על-ידי צילום קטעי וידאו אישיים. "כל חייל שאתה מדבר איתו מספר לך על הבלאגן”, הוא אומר בפתח הדברים. "אני מקבל את העובדה שיש חוסר ודאות, כי יש הרבה משתנים, אך פה ההרגשה הייתה של חוסר הכוונה ברמה הגבוה ביותר. מפעילים כוחות בצורה כמעט אימפולסיבית, מכניסים כוח, מוציאים אותו. "התחושה היא, שלא היה ברור מה עושים איתנו, קיבלנו משימה על הדרך. היו 10 דקות ללמוד את הציר, נכנסנו חצי עיוורים”. "התיאום בינינו לבין המסוקים לא היה מספיק טוב”, הוא חושף. "הם נכנסו בשלב מאוחר, היה ליל ירח מלא, אבל הירח היה נמוך, האור שלו שטף חלקים מהרמה. המסוק האחרון היה גדול, הוריד את הכוחות על הרמה, 20 שניות אחרי זה, התרומם 20 מטר, 40 מטר באוויר, "טארח", קיבל את הטיל. יום אחרי - אותה טעות נחיתה. הרמה מוארת, לא היה צריך טיל נ"מ כדי לפגוע בו, פשוט ראו אותו". "זה הרג אותנו, הדהים אותנו, שהם הולכים לנחות באותה נקודה, לא הייתה הכנה רצינית ארטילרית, כאשר המשימה הזו... יום לפני הפסקת האש, לא ברורה לחלוטין. הכוחות שכבר היו בשטח, למעשה לא עשו שום דבר, הם נאחזו בשטח והתארגנו לתנועה קדימה”. עדותו של חייל המילואים, כמו של רבים אחריו, לא מסתיימת כאן. היא ממשיכה ומגוללת את סיפור הקרבות כולו. את הכישלון בשטח, את הביקורת הקשה. אבנר פיפרברג, קשר מ"פ בפלוגת הצנחנים, מהווה גם הוא דוגמה חיה לתיעוד בקול ותמונה. פיפרברג מתאר בדבריו את אסון "דבל" בו נהרגו 9 חיילים ונפצעו 32. “אני מרגיש שהכוחות שעוטפים אותנו היו בשאננות", העיד." http://www.nfc.co.il/archive/001-D-112742-00.html?tag=12-07-37

למעלה