לספר או לא לספר בראיון עבודה

efroch99

New member
לספר או לא לספר בראיון עבודה

אני שוקלת להחליף מקום עבודה. התפקידים שאני מעוניינת בהם הם תפקידים של גברים באופן מסורתי, שכוללים נסיעות לחו"ל ושעות עבודה ארוכות. אני פוחדת לעמוד במצב שבו מעסיק עתידי ימנע מלהעסיק אותי בגלל שהוא יניח שבחורה בגילי בקרוב "תיעלם" לטובת הריון והורות. מכיוון שלא חוקי מצד המעביד לשאול על זה, אז סביר שלא תהיה לי הזדמנות להבהיר את עמדתי. האם כדאי להעלות את הנושא מיוזמתי? איך כדאי להציג את זה? ברור לי שעמדת מעסיק שיבחר לו לקחת אישה בגלל חשש שתהפוך בעתיד לאמא זאת אפלייה, וזה לא תקין. אבל אני מציאותית ואני יודעת שזה עלוללקרות. ואם אני יכולה לשפר את הסיכויים שלי על ידי זה שאספר את האמת, זה כדאי, לא?

habubnik

New member
אין לך מושג כמה פעמים שאלתי את

עצמי את השאלה הזו במהלך הלימודים, ועדיין שואלת. אני יודעת בבירור שאני רוצה להעלות את זה, הבעיה שלי היא רק איך.

XUXA141

New member
אם אפשר להקליט, מה טוב..

קודם כל לא להעלות. אין שום סיבה. אולי תתחתני ותרצי ילדים רק בעוד 5 שנים? ועד אז תוכלי להוכיח את עצמך בעבודה? מצד שני אם הוא שואל, ואת מרגישה שהוא משנה גישה בגלל זה ( ובעצם אני לא בטוחה שמותר בכלל לשאול "האם את מתכננת להכנס להריון") אז עדיף באמת להקליט כי זה יכול להיות הוכחה לאפלייה . דבר אחרון , לגבי "זה עלול לקרות" - הוא יכול להעסיק גבר שידרס יום אחר כך. אז? גם זה יכול לקרות. ומעבר לזה גם אם אישה הופכת לאמא זה עדיין לא אומר שאוטומטית העבודה שלה תיפגם. אולי יש לה בן זוג שיטפל בילד? אולי יש לה סידור ?

karnity

New member
שאלה טובה!

כשנשאלתי פעם בראיון עבודה על הנושא - ראשית, כעסתי על חוצפתו של השואל ושנית, שמחתי על ההזדמנות לסובב את העניין "לטובתי" ... אבל, כשאמרתי למראיין שאין בכוונתי להביא ילדים והוא יכול להירגע - אני לא אברח לו לחופשת לידה - הוא פשוט לא האמין לי! כך שאני מניחה שאם תעלי את הנושא בראיון יגיב המראיין כ"אחד האדם"... שלא יאמין שאשה לא רוצה ילדים, שזה יעבור לך וכדומה... אני ממליצה לא להתייחס לסוגיה הזו בכלל...

efroch99

New member
חרב פיפיות

לא רק שהוא עלול לא להאמין - הוא גם עלול להיות מאלה שחושבים שמשהו ממש לא בסדר אצלי אם אני באמת לא רוצה ילדים. זה גם יכול לעורר דיון ותגובה רגשית מצד המעסיק (או מעסיקה! איך שכחנו שזאת יכולה להיות גם אישה), שירגישו מאוימים על ידי תפיסת עולם שמערערת על דרך חייהם. המראיינ/ת עלול/ה להיות "מסיונר/ית"!

efroch99

New member
ועדיין....

אני לא רוצה להיות מופלית לרעה על רקע זה.... הרי לא תהיה לי שום דרך לדעת או להוכיח אם לא מעסיקים אותי בגלל שאני אישה ... אז לפחות לנטרל גורם אחד שיכול להיות לרעתי. מכיוון שמדובר בסביבת הי-טק, אז אני מאמינה שאני אתקל פחות באפלייה כי "אשה לא יכולה להיות טובה כמו גבר" ויותר בחשש הפרקטי שהעלתי.

../images/Emo45.gif אני ממליצה לא להעלות את הנושא

אחת הטענות ששמעתי בהקשר דומה אך אחר היא שבריאיון עבודה, אנשים נוטים להעדיף את המועמדים שהכי דומים להם. זהו תהליך שלא נעשה במודע, שקורה גם אצל האנשים הליברליים ביותר. מה שיקרה אם תעלי את הנושא ותציגי את עמדתך זה שהמראיין יתפוס אותך כ'עוף מוזר' וכמישהי ששונה מאד מהחברה שאותה מכיר המראיין. וזה בכלל לא משנה אם זה מראיין או מראיינת. כמובן שבמקרה זה את מיד יורדת לתחתית רשימת המועמדים, כך שזה רק יכול להזיק. אני מבינה בהחלט את הדילמה שלך. גם אני נמשכת לתפקידים גבריים, וגם אני סובלת מאפליה דומה כבר שנים. אני לא מצליחה להתקבל לתפקידים שאני מעוניינת בהם, ושוב ושוב מוצאת את עצמי במשרד ממוזג עם מסך מול העיניים (שזה בדיוק ההיפך ממה שאני מחפשת). אני לא יודעת איך לצאת מהמצב הזה, ואני כבר שנים מנסה. אם תמצאי את הפיתרון - אנא ספרי גם לי.

efroch99

New member
אוקיי, ומה אם...

אני אסביר שאני מאוד קרייריסטית ואני רוצה קודם כל לפתח את עצמי מקצועית ואני לא מתכננת ילדים נגיד לחמש שנים הקרובות? נכון, זה עיוות של האמת שלי, ומצד שני זה גם עלול להישמע מאוד לא אמין (כי זה משהו שכל אחת יכולה להגיד כשהיא רוצה את העבודה). האם זה ישפר את מצבי מול המעסיק/ה?

אולי

אולי אפשר לשלב כנות בשקר: קודם כל אפשר לומר למראיין/ת שמנסיונך את יודעת שבמקומות אחרים לעתים חוששים להעסיק נשים בגילך מפחד שהן יצאו בכל רגע לחופשת לידה [חשוב מאד שתגידי שזה כך במקומות אחרים ושלא ישמע שאת מאשימה אותו/אותה באיזשהו צל של אפליה] ולכן חשבת רק שכדאי לומר שיש לך בעיה בריאותית כלשהי שלא מאפשרת לך ללדת. גם העברת את מה שרצית, גם עוררת אמפתיה במקום זעם וגם מנעת דיון על למה את לא רוצה ללדת. זה אמנם שקר גס ופגיעה איומה בסולידריות הנשית, אך כך תוכלי להימנע מלהצטייר כילדה קטנה שעוד לא גדלה/ חולת נפש מסוכנת/ משמידת האנושות או כל תואר אחר שהעולם מצמיד למי שבחרה לא ללדת. הייתי זורקת את האמירה הזו לקראת סוף הראיון או כשהשאלות רומזות לכיוון הזה (למשל "לכמה זמן את יכולה להתחייב?" או "האם את מתכננת טיול למזרח בקרוב?"). בהצלחה.

t32

New member
מנסיוני

מהצד השני... לא פעם ראיינתי משיהי מצוינת לתפקיד והיא נפסלה בשלב הגמר ע"י המנכ"ל וחבר מרעיו בתואנה שהיא בטח תיכנס להריון ולא תוכל להשקיע..... שוב ושוב ושוב. אבל, אני נוטה להסכים שאין להעלות את הרעיון כדרך חיים ולו בגלל העובדה שאכן אנו נוטים להעדיף את הדומים לנו. אני הייתי מסבירה שאני מעוניינת לבסס את הקריירה שלי בחמש שנים הקרובות לפחות ורק אז לחשוב על ילדים. שקר לבן בעיני.

efroch99

New member
../images/Emo4.gif

זה טוב לשמוע ממישהי מהצד השני באמת. טוב - אבל מדכא. לא תיארתי לעצמי שזה באמת עד כדי כך. אז את רוצה לאמר שאם אני לא אגיד כלום, פשוט יתייגו אותי "אמא לעתיד" ויפסלו אותי? מאוד מבאס. האם זה גם מקטין את כמות ההזמנות לראיון של נשים (ז"א, האם הסינון מתבצע כבר בשלב הקו"ח?) יש לי ראיון בקרוב, כך שהנושא מאוד אקטואלי. אני אכן חושבת שאני אנקוט בגישה שאת מציעה. אני אשמח לשתף אתכן בתגובות.

galiaS

New member
מה?

אל תגידי שיש לך בעיה בריאותית כי הוא עלול לחשוש שהבעיה הזאת תפריע גם לתפקודך בעבודה. אלוהים, למה צריך להתחבא מאחורי מסכת שקרים כדי להצדיק בחירה כל כך לגיטימית?

galiaS

New member
אני תמיד עבדתי בתפקידים כאלו

היותי אשה מעולם לא היוותה בעיה עבורי בקבלת תפקידים שרציתי בהם. אני לא חושבת שאת צריכה לשתף מראיין בעמדות האישיות שלך (כפי שלמשל לא תעלי על דעתך לשתף אותו בעמדותייך הפוליטיות). אני גם לא בטוחה שאת תשפרי את סיכוייך- בעיני אנשים מסוימים נשים שלא רוצות ילדים הם בגדר תופעה לא מובנת. לכי תדעי, אולי למראיין שלך יש 5 ילדים והוא לוקה בסובלנות נמוכה כלפי מי שבחר אחרת. אגב, בחברה שאני עובדת בה גם סמנכ"ל הכספים וגם סמנכ"ל הפיתוח הן נשים והן מעולם לא נדרשו להצדיק את מעמדן ע"י הבטחה שימנעו מהבאת ילדים לעולם.

t32

New member
אשריך

ברוב החברות שאיתן היה לי מגע- מהמובילות במשק- זו הסיטואציה. לא מדברים על זה. קשר שתיקה. אני בהחלט מסכימה שאין להעלות נושאים כאלו בראיון. לא תחביבים ולא עמדות פוליטיות. גם לא השקפות עולם.

../images/Emo51.gif על הקישור

קראתי ונהניתי. אכן, זו דילמה קשה, ובשביל לפתור אותה צריך להכיר את שוק העבודה ואת האופן שבו הוא מתנהל. האמת, רציתי להוסיף שם את דעתי, כי יש לי הרבה ניסיון וידע בתחום (שצברתי עם הזמן). אבל ראיתי שהשרשור כבר ארוך, וגם לא בדף הראשון, והסיכוי שמישהו יקרא הוא קטן, אז shoyn. חוץ מזה, אף אחד שם לא מכיר אותי והם לא ממש יידעו מאיפה נפלתי...

freestyler38

New member
תגובה

שלום לך, כאשה לאשה אני יכולה להבין את החששות שלך... אך אני חוששת שאם תציגי את עצמך כאשה או אדם (זה נכון גם לגבי גברים שיציגו טענה מעין זו)שאינה מעוניינת בילדים, זה יכול לפעול כנגדך משום שתחשבי כאדם בלתי אנושי. הולדה או המשכיות האדם היא תהליך טבעי שגם לגברים יש רגישות כלפיו ולכן זה מסוכן. אני מציעה שתציגי את עצמך כאשה אמביציוזית שמוכנה להשקיע בעבודה .

למעלה