לספר או לא לספר ליועצת ?

שריד

New member
לספר או לא לספר ליועצת ?

רציתי להוועץ אתכם/ן בנושא עליה לכיתה ז' של ילד הנמצא בטיפולי. הילד אובחן כלקוי למידה בכיתה ד'. עד כה הוא די הסתדר בביתה"ס בעיקר בשל אימו שתווכה בינו לבין המורים. האם נהגה לשבת איתו ולהכין שעורים ולאחרונה הוא מסתדר לבד וכמעט ולא נזקק לעזרתה. הילד עובר ביה"ס מתוקף היותו עולה לכיתה ז' וגם במקביל למעבר דירה ואיזור מגורים. האם מתלבטת האם לספר ליועצת בביה"ס החדש על קשייו כבר עכשיו או בתחילת שנה הבאה. היועצת של ביה"ס יעצה לה לספר אך היא אינה בטוחה שכדאי כדי לא ליצור יש מאין. אולי הילד כבר יכול להסתדר בכוחות עצמו ? כיצד מתמודדים בצורה השקולה עם הדילמה ? אלו נקודות כדאי להביא בחשבון בשקילת הפעולה שתעשה. אני שומר את חוות דעתי כרגע כדי לפתוח לדעות מגוונות... בברכה שריד

Diana M

New member
לספר או לא לספר

לא אחת הורים מחליטים לא לספר על מנת לא לייצר לילד סטיגמה מיידית. מניסיוני, לא אחת גם תקווה (מודעת או שלא) של משנה מקום משנה מזל. מדוע חשוב לדעתי לספר? על מנת לחסוך לילד את הצורך להשקיע אנרגיות מיותרות בלהסתיר את הקשיים. על מנת לאפשר לילד להנות מהתאמות להן הוא זכאי. כי מתן רקע רלוונטי לצוות עשוי לסייע בשילובו המוצלח יותר בבית הספר. מדוע לא לספר? אם הילד מתפקד ללא שום צורך בהתאמות כתלמיד מהשורה, במהלך השנה האחרונה. איני רואה סיבה מדוע צריך לספר. כן חשוב לספר במידה ומתעוררים קשיים. אם הילד מתעקש לפתוח דף חדש וחשוב לו שהנושא לא יעלה בשלב זה. איני רואה סיבה אובייקטיבית כיצד חשיפת הדברים תפעל לרעתו מצד. לקות למידה כבר מזמן אינה מהווה סטיגמה שלילית. קיימת כיום תופעה הפוכה של הורים ותלמידים הפונים לאיבחון, על מנת להנות מתנאים המגיעים למי שמאובחן כלקוי למידה.

שריד

New member
תודה רבה דיאנה, סידרת לי קצת את

הדברים. וגם הזכרת בין השורות את דעתו של הילד שהיא חשובה בעיני. אני חשבתי שכדאי לתת לילד הזדמנות מבוקרת להתנסות בדף חדש עד החגים (בערך כחדש) ואז לראות. בס"הכ הוא בכיתה ז'. על כל פנים חשובה הפריסה של השיקולים ובזה עזרת...תודה על התשובה המפורטת שריד

שריד

New member
לא הבנתי את דעתך עד הסוף אמא

עם מה את מזדהה ומה מתאים לך לספר או לא ? שריד

העברת מידע

אני מזדהה עם השיקולים לכאן ולכאן ועם העובדה שאין תשובה חד משמעית, אלא,יש גורמים משפיעים לכל כיוון. אם אתה צופה, שהילד יצטרך עזרה (ואפילו מעטה) כדי להשתלב טוב בביה"ס החדש, כדאי לתת כל מידע רלוונטי, תוך כדי עבודה אתו על כך שזה יהיה לטובתו וימנע ממנו הרבה צרות. אם לא- מספיק להיות עם היד על הדופק ולהבטיח "רשת בטחון" לכל מצב. אני לא חוששת מםטיגמות של הסביבה, כי, לדעתי, הסטיגמה הכי בעיתית היא זו שהילד שם על עצמו, מול עצמו ומול העולם. דיאנה ניסחה כל כך יפה את מחשבותי, למרות שבד"כ, כמעט אוטומטית, אני ממליצה להורים ,כן לתת מידע, אבל לדאוג לשימוש אתי ומושכל- בשותפות מלאה. מאיה.

לספר או לא לספר...

לדעתי מדובר בילד גדול ומדברך הילד מודע לקשיו. לכן אינו הליה בני הייתי מתייעצת איתוך תוך העלת נקודות היתרון וחיסרון בכל אחת מהאופציות. בהצלחה בכל מקרה דפנה

נונינה1

New member
הבעיה בלא לספר.........היא שאז

יוצרים ציפיות גם מהסביבה וגם מהילד - וזה לא נאמן למציאות. אם לילד היו משקפיים הייתם מסתירים ? למה להסתיר לקות למידה ? זה פגם מבייש, סטיגמה ? אני תמיד בעד להציג את האמת באופן מאוזן, ואז להתמודד.............

לספר או לספר

קראתי את התגובות לשאלתך ואכן חשוב לשקול את רצון הילד במתן המידע לגבי לקותו, עם זאת חשוב לקחת בחשבון שמעבר לחטיבת ביניים קשה מיסודו לכל ילד ובל נישכח שזהו גם איזור מגורים חדש ואני מניחה שחברים חדשיםשעל הילד להסתגל אליהם. לדעתי יש וחשוב ליידע את הגורמים הרלוונטים בביה"ס שכן כפי שנאמר כאן כיום ישנה מודעות גבוהה יותר לליקויי למידה ולדעתי זה רק יכול לעזור לו לקבל את ההקלות והתנאים המתאימים ביותר לצרכיו באם יצטרך, ואם לא.. אשרו וטוב לו... בכל מקרה שיהיה בהצלחה

למעלה