לספר לילדה

אביתר27

New member
לספר לילדה

החלטנו שהגיע הזמן לספר לילדה על המחלה של אמא ועל מה שהולך לקרות. אנו עסוקים בלארוז את הבית,(כאמור החלטנו לעבור לבית הורי אשתי לתקופת הטיפולים), ומתחילים בטיפול כבר בשבוע הבא. שלשום הייתי עם האשה האמיצה שלי כשישבנו עם הילדה וסיפרנו לה מה שאפשר לספר לילדה בגילה. בלי למרוח ובלי לייפות אך גם בלי לעורר יותר מדי חרדה. היא הסבירה לה למה אמא עברה כ"כ הרבה בדיקות, למה אמא תהיה שוב בביה"ח, ולפעמים חלשה ועיפה, למה עוברים לגור עם סבא וסבתא, ולמה לאמא תהיה כנראה קרחת. ניסינו להדגיש את הזמניות של העניין ושבסוף אנו מקווים שהכל יהיה בסדר. בהתחלה הכל בסדר הילדה ממשיכה להתעסק בענייניה ואח"כ מבול של שאלות: "למה ביה"ח צריך את השיער שלך? ומה יעשו איתו? הם יחזירו לך אותו?" "יכאב לך?… יעשו לך זריקה? יש לך פצע? כואב לך פה? ופה גם?" "איפה אני אלך לגן?" "האם גם אני אהיה חולה?" ועוד שאלות רבות. ואשתי עונה בסבלנות ובהבנה על כל השאלות הקשות האלה, מנסה לתאר את הסיטואציה ולענות תשובה פרקטית לכל שאלה… אתמול בלילה הילדה מתעוררת באמצע הלילה בוכייה ומבועתת. כשהיא נרגעה התברר שהיא חלמה על מפלצת שטורפת את אמא. תוצאה כנראה של הצטברות תחושות אינטואיטיביות שהיא חשה כבר זמן. (בשבועות שאנו חשדנו בדקנו ולבסוף גם הבנו) וכעת האישור הסופי שהיא קיבלה מאתנו. 'טוב נו', אני חושב , 'הילדה צודקת יש מפלצת בגוף של אמא שלה'… האם טעינו?! אולי לא היה צריך לספר לה? אני יודע שדבר כזה אי אפשר להסתיר אבל… אשתי נשארת רגועה "זה היה הדבר הנכון לעשות אי אפשר להסתיר את זה ממנה וטבעי לגמרי שיהיו לה חרדות גם לנו יש פשוט ננסה להראות לה שאנו מתמודדים…" היא משתפת אותה בהכנות למעבר דירה , מחליטים על מסיבת פרידה מהגן ומוצאת את הזמן ללכת איתה היום ומחר לבריכה כדי להוכיח לילדה (וגם לעצמה) שהן עדיין יכולות לעשות יחד את כל הדברים שהן עשו קודם. "בטוחה שאת רוצה?" (חושש שהיא שוב עובדת מעל לכוחותיה, רק לפני זמן קצר היא עברה בדיקות מקיפות ומתישות) "כן, חשוב לי שבחודשים הבאים בזמן הטיפולים כשאני אוכל פחות לכייף איתה יהיו לה כמה שיותר זיכרונות טובים מאמא חזקה, בריאה ושמחה. חשוב לי להישאר בעמדת נתינה לגביה כמו כל אמא אחרת…" אשמח לשמוע ממי שיש לו ילדים (בכל הגילאים) איך הם מקבלים את המחלה והשינויים שנלווים לה. בינתיים היא יכולה להיות בעמדת נתינה אבל אין ספק שכל זה מהווה עומס לא קל לילדה. ברור שאני אבלה איתה הרבה זמן גם, ויהיו סבא וסבתא ודודים ובני דודים אבל זה לא תחליף לאמא. ומה יהיה כשהטיפולים יתחילו? אשמח לקבל עיצות. או לחילופין ברוח הימים האלה (שבוע הספר) האם יש ספר טוב לנושא?

אביתר אהלן

1. יש לי ילדות בגילאי 5 ו-7. פנה אלי בפרטי אם אתה רוצה. 2. אפשר לכתוב ספר ביחד עם הילדה. אמא כותבת את ההתחלה, הילדה מציירת את ההמשך או שאלות שיש לה ואמא עונה לה גם אם זה מבית החולים. 3. הכי חשוב בשביל הילדה זה לשמור על מסגרת שיגרה כמה שיותר ברורה וזה כולל לשמור על הדברים הכי קטנים כמו -ציחצוח שיניים, קימה והליכה לישון בשעות קבועות, הליכה לחוג אם היה כזה, יציאה לאותה גינה ציבורית, הליכה לאותם חברים ולמה?כי זה שומר על תחושת נורמליות. 4.יש מפלצת בגוף של אמא ואפשר לצייר אותה ואפשר לצייר מי נלחם בה ואיך כל אחד עוזר למלחמה- ביחד זה נראה המון.(איך הרופא עוזר, איך אבא עוזר, איך הילדה עוזרת, איך סבא עוזר וכן הלאה). פעילות זו לעשות רק בתשובה לשאלה שלה. 5. ספר ילדים מומלץ- "דרקון אין דבר כזה" "דמעות ורודות"/גולדברג. שים לב, אלה הם ספרים שלא עוזרים באופן ישיר לסרטן. אני מאמינה בדיון עקיף עם הקטנה וככה עיבוד החוויות לא כרוך בחרדה. 6. העצות הן ממני, אשת מקצוע בתחום הטיפול, אמא ואשה שעברה כריתת שד לפני שלושה חודשים.

ranvdb

New member
הורים ילדים ומפלצות...

נראה שאתה הגבר היחידי פה שאינו חולה ומביע דעה על נושאי ילדים ואישפוז האישה אני קורא ופשוט רואה את השנה האחרונה שלי במראה שלך (בכל מקרה המסגרת והדילמות דומות) ואני כותב לא רק תשובות גם הרהורי לב בתפזורת מה שגיליתי שחיבים לשדר שיגרה שיגרה שיגרה + רוגע אחרת ההיסטריה חוגגת בבית אם צריך תלמד מאישתך איך לעשות את זה אין בררה היא עושה את זה מתוך הבנה של צורך של הילדים וכשהיא תרגיש רע אחרי טיפול (בגלל הטיפול לא המחלה)אתה לוקח פיקוד. אני בטוח שגם לה בא להיות בלחץ ולצרוח עד לב השמיים. היו לנו כמה חודשים הסטריים עד שלמדתי להיות אבא/אמא גליה נעלמה מהבית בלי יותר מדי הכנה (בערך הודעת טלפון) לחצי שנה ולא היתה במצב לראות את הילדים בבה"ח לא היתה אפשרות לעבור לגור עם ההורים של אשתי. הקטן אז בן שנה ושמונה לא אמר "אמא" כמעט חודש וגם אז רק בבודדת היום הוא בן 2.8 מספר יותר בגן על מה שעובר עליו הגדולה בת 7 גם האישפוז הזה עובר עלהם קשה הקטן הודיע באמבטיה שהברווז שלו (מגומי) בוכה כי הוא מתגעגע לאמא והתגובה המידית היתה לקחת אותו בבוקר לביקור אצל אמא, שנהם (הילדים) בכו בלילה תוך כדי שינה אחרי שביקרו את אמא בבה"ח הגדולה בת 7 הפכה מופנמת בוגרת יחסית עם מעט חברים (נכנסה לכיתה א רק השנה) אבל אני הגעתי ממקום רחוק יחסית והייתי צריך להשלים הרבה בהורות אין לי הורים וההורים של גליה טיפלו בה בצורה מלאה 24ש 7ימים בשבוע - והבעיה שלנו אינטנסיבית כך שאולי אין מקום להשוואה. פשוט חיבים לגלות רגישות לכל אורך הדרך ולהגיב בגמישות לפי הצורך אני מאמין בשיתוף הילדים הם מרגישים כשמשהוא לא תקין ולא שואלים מתוך פחד מהתשובה הם גם רואים דברים אחרת והדגש לא תמיד על מה שאנחנו הבוגרים חושבים שחשוב הסבר גם אם הוא קשה לך ולילדים נותן להם מסגרת, והם לא שומעים את זה ממקור אחר אחרי ניפוח והפחדה הגדולה נרתעת משיחה ישירה זה מפחיד אותה - יש לה כמה חברות "נשמות טובות" שהודיעו לה ש"אפשר למות מזה" למעשה עכשיו אחרי שנה אני מתחיל לגלות את הבעיות כדאי לשקול יעוץ מקצועי בנושא הילדים או לפחות הכוונה לכם ההורים כמו שאמרתי פעם לקחת האוויר להאיט את הקצב ולשמור על מחשבות אופטימיות ועל יציבות איזה יופי שכל המשפחה עוברת להורים זה ישמור על התא המשפחתי ויקל מאד על אישתך ועליך תן לאשתך לעשות מה שהיא רוצה עם הילדה היא מרגישה את הגוף שלה הכי טוב תפקידך ללוות לא להחליט. דרך אגב הקרחת לא תמיד זה ענייו מידי תסתפרו קצר איזה בלבול רן

נאן

New member
סתם הירהורים

אני לא יודעת עם מה שיכתוב יעזור לך כמו שכתב רן זה סתם מחשבות מהרהורי ליבי. ואתחיל מהסוף להתחלה. אני הסתפרתי בשלבים מיום לפני הניתוח עד קצוץ חזק למקרה שיש כימו. להכין את הבנות שלי והיה לי שיער ארוך. שיער זה דבר שגודל בסוף. כשקראתי את כל מה שכתבתם היתי בדילמה מה יותר קשה ילדים יותר גדולים או ילדים קטנים בהסבר על המחלה ועל מה שעמדתי לעבור. המשותף שבכל מקרה יש פגיעה מופנמות וכאב. השוני שלילדים גדולים אי אפשר להסתיר שום דבר ולפעמים אין ברירה לזה בשמו כמו שבתי הקטנה לימדה אותי. אחרי ניסיון הסתרה לשם של המחלה של אמא.הגדולה שלי התיצבה לקבל הסבר אצל הרופא שלה כי לא סמכה עלי שאולי אני משקרת בגודל הנזק.ומה אומרת הסטיסטיקה.ומי יבטיח לה שאמא תחיה. בכל גיל יש פגיעות אבל הכי חשוב זה בצל הבלגן לשדר שיגרה זה עושה איזה סדר בראש של הילדים.בקשר למפלצת.אז היא צודקת מאוד.ככה גם הבת הקטנה שלי קראה לזה. ואני מיד הודעתי להן על המלחמה שאנחנו לא רק אמא יוצאות למלחמה בפולש שחדר לאמא במלחמה הזו יש כמה סוגי טיפולים למגר את הרשע הזה וכמו שהן מכירות את אמא אמא לא תשב בשקט ותתן לו לנהל לה את החיים כמו שהוא היה מעדיף. וזה מלחמה לכל דבר! השאלות הבאות היו למה דוקא לאמא חדר פולש? מה עשינו רע שלאמא שלנו יהיה דבר כזה? זה בגלל שאנחנו טובות או רעות? הקטנה סירבה יום לפני הניתוח לשחרר אותי ולהפרד ממני בבית חולים. זה היה סרט טורקי כל הצוות בכה היא היתה אז בת 11 ואני כמעט אמרתי את יודעת מה אמא לא תעבור ניתוח וזהו. זה היה רגע של שבירה בשבילי. היא היתה משוכנעת שאני לא אחזור כי ברמת הסיכון זה ניתוח לא רק הסרטן. בגדולה היתה בכאילו חזקה.הפינמה הכל ואיך שיצאתי מחדר ניתוח היא מיהרה לשים עלי את הקמע המגן דוד שלי כשהיא ממררת בבכי. כל שלב וגם היום כל צעד אחרי צעד שלב הן עוקבות בשמונה עינים וכל בדיקה הכי פשוטה הן יודעות אין מה להסתיר הן בולשות פשוט ככה. הפחד לאבד הורה הוא גדול מאוד אז הגעתי למסקנה שאין לי מה לנסות להסתיר כי הן הופכות לגששים ובלשים אחרי אמא אז אני מפשטת את סוג הבדיקה מסבירה אותה ברמת החשיבה שלהן וכנ"ל לגבי ילדים קטנים... והבת שלך צודקת יש מפלצת שטורפת את אמא כרגע ומה שצריך עכשו להראות שיש דרכים איך להרוג את המפלצת עם זה השם שהיא בחרה לעצמה במקום המילה סרטן. תקראו לזה בשם שלה. אבל יש גם לחימה במפלצת וכולם נלחמים אמא בראש וכולם עוזרים זה שם המשחק... תראה אגיד את זה בכנות ואולי זה לא ישמע טוב. בשביל לשרוד במצב המשוגע שכולנו נמצאים בו צריך להפסיק לרחם ולהלחם. נכון שהילדים מסכנים מה הם עוברים ומה עובר להם בראש ולנו המבוגרים גם למי שחולה ומי שמטפל זה קשה. אבל עם נרחם לא נוכל לטפל כמו שצריך גם בילדים גם בהורה החולה ובכלל. זה המצב הוא מצב קשה מכאן מה אנחנו עושים. לענות לילד ברמת החרדה שלו לנסות להיות איתו במין שיגרה מסוימת. סתם הירהורים נאן

אביתר27

New member
תודה

הגבתי למטה על הכל ביחד פשוט היו כ"כ הרבה תגובות שפשוט התייחסתי לכולם ביחד.

למעלה