לספר על דברים טובים

לספר על דברים טובים../images/Emo23.gif

האם אתן נוטות לספר ולדבר על דברים טובים שקרו לכן? אומרים שלא כדאי לדבר על דברים רעים כדי לא למשוך את הרע וכדי לא להתקע במצב המבאס... אז, אולי כדאי לדבר רק על דברים טובים וכייפים שקורים לנו, אבל אז...יש את החשש מעין הרע, מצרות עין
מה אתן נוטות לעשות?

paloma blanca

New member
תלוי ...

יש דברים שאני מספרת ויש שלא ........ יש דברים מסוימים שאני מספרת לאנשים מסוימים בלבד ........... ויש אנשים מסוימים שאני לעולם לא אספר להם דברים טובים שקרו לי ............. או מה שנרא to be on the safe side

בהחלט מבינה אותך....

ואת יודעת? שמתי לב שבמסגרות מסויימות אנשים ממש לא מסוגלים להקשיב ולשמוע על דבר טוב שקרה לי. אני קוראת את שפת הגוף שלהם ופשוט משתתקת....

שאלה במקום

לפני כשנה הלכתי ללמוד משהו "בשביל הלב" ( משהו שקשור לאסטטיקה). החלטתי מראש שאהיה אמיתית ואבוא עם לב פתוח. פירגנתי , שיתפתי, התבדחתי , הייתי נדיבה וכאן באה ההפתעה... אנחנו פוגשים אנשים בשלבי חיים שונים - שעברו כל מיני חוויות במהלך חייהם, לעולם לא נדע על איזו יבלת אנו דורכים ( מבלי דעת). מה שלמדתי הוא שעלי לגמד ולהקטין את עצמי ואת יכולותי. וכמה נכון המשפט ההוא מהקבלה :"אין הברכה שרויה אלא בדבר הסמוי מהעין". ממש כמו בצבא -> לא להתבלט , להיות כמה שיותר במיין סטרים , לעטות מסכה .

לפעמים...מקומות מסויימים

אני שמה עלי "מסכה" של בינוניות... אבל אז, אני מרגישה שאני מפסידה הרבה וכל זה בגלל החשש מאנרגיות שליליות שנובעות מחוסרר פירגון,צרות עין ועוד... אני זוכרת שכשבעלי ואני התחלנו להיות חברים היינו יחד בצבא. בעלי השתחרר כמה חודשים לפני וכשבנות מסויימות היו מתעניינות לדעת כמה זמן אנחנו כבר חברים וכשהייתי נוקבת בזמן המדוייק תמיד באאותו הערב היינו רבים... אז למדתי להוריד תמיד חודש מהזמן האמיתי... ואז... עוד לא היתה לי מודעות לאנרגיות שליליות וכדומה...

kikona126

New member
כן

זאת שאלה טובה. אני חושבת שאם אדם ידבר רק על הרע שקורה לו הוא יזמן לעצמו רק רע. זה בעצם כוחה של מילה. יותר מזה, מי רוצה קשר עם אדם דיכאוני? ברגע שאנו מספרים על משהו טוב, אנחנו בעצם מפנים מקום למשהו טוב נוסף שיכנס. בקשר לעין הרע, אני חושבת שה עניין של אמונה, אם נגיד שמישהו ישים לנו עין הרע זה מה שיקרה, גם אם לא ישימו לנו אנחנו נשים לעצמנו. אני לא מאמינה בעין הרע, ככה שאני לא נותנת לזה חשיבות. רציתי להצטרף למעגל הנשים, אבל ראיתי אותו מאוחר מידי, והיה ניראה לי שכבר נגמרו ה-72 שעות. בפעם הבאה אני אצטרף. אהבתי את הדמיון מודרך שמוביל למעגל

ברוכה הבאה../images/Emo24.gifכייף לראותך גם כאן../images/Emo23.gif

יהיו עוד מעגלים מעיין אלה ממש בקרוב
אני גם משתדלת לא לחשוב ולאמין בעין הרע אבל ללא ספק יש אנרגיות ליליות שמשפיעות עלינו בסופו של דבר. זה משפיע על ההילה שלנו וכתוצאה מכך גם על גופינו. אני,באופן אישי, משתדלת לתת מקום לטוב ולא לרע גם כשקשה, לראות תמיד את חצי הכוס המלאה. זה לא פשוט... אבל עם אימון זה עובד

kikona126

New member
לדעתי

מהרע אנו לומדים ומתפתחים. אני עברתי לפני כחצי שנה מפולת מאוד גדולה, לקח לי יותר מ- 4 חודשים לצאת ממנה. ממש נפגעתי ממנה. אבל קיבלתי מעין "הברקה" התחלתי לבנות את עצמי מחדש, ללמוד דברים בדרך שונה. להבין שאותו האדם שייך לעבר שלי ואין לי מה להפגע ממנו, יותר מזה שעל מה שהוא עשה הוא צריך לקחת אחריות, ולא אני (חלק מהדיכאו היה בגלל ביקורת עצמית שלי כלפי). מפה למדתי שמהרע אנחנו צומחים, אבל את אותה הצמיחה אפשר לעשות גם ללא הרע, מהמקום הטוב. הרע הוא מונח אוביקטיבי, להגיד שרע לנו זה דבר שקשור לתקופה, אם תסתכלי על זה בעוד מספר שנים זה יראה לך מצחיק... מכל דבר לומדים, כאשר אנו מעבירים אינפורמציה אחד לשני אנחנו בעצם גם לומדים. (בהקשר לשרשור זה - מסיפורי הצלחה וסיפורי נפילה שלנו)

kikona126

New member
אני אשמח להצטרף לבא

ואולי אפילו אעלה פה דמיון מודרך שאני עובדת עליו
(מצטערת מראש שאין לי סמיילים בהודעות, לא זוכרת אותם בעל פה, ועד שזה נפתח במחשב לוקח לזה זמן...)

והנה ציטוט מכתבה בנושא../images/Emo39.gif

"השתיקה יפה מהדיבור" בא ללמדך כי על אף הרצון הטבעי כל כך לזעוק ולנפנף במזלך הטוב שמאיר לך פנים, עליך להפנים את העובדה שלשתיקה שמורות מעלות רבות מאוד, ולפיטפוטי סרק חסרונות רבים עוד יותר. בעולמנו התחרותי המציאות העגומה מוכיחה שרבים הם הקנאים המאחלים בסתר לבם לנפילתו של האדם שאינו שומר את מוצאות פיו, עד כי יאבד את כל שיש לו. לפיכך שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו, כי רק השנאה יכולה להתחרות בקנאה בעוצמת פגיעתה השלילית. אם נבדוק היטב את כישלונותינו, נראה שפעמים רבות הם נבעו מתוך שיתוף אדם אחר שביקשנו עצתו ו/או סיפרנו על רצוננו לפרוץ ולהצליח. ובכן, עליך לדעת כי יצר לב האדם רע מנעוריו וכל אדם רוצה את טובתו קודם ולפני טובתך. לעיתים במזיד, אדם עם נפש רעה, ולעיתים בתום לב מאדם בעל נפש יפה, אך בשל חסר כלשהו שקיים אצלו, עלול להקרין ולהשפיע עלינו. מכאן שאף על פי וככל שתהא אהבתו רבה לזולתו, לעולם לא תהיה שמחתו שלימה בהצלחת רעהו. לכתבה המלאה מתחברות לנאמר?

paloma blanca

New member
מאד מתחברת ....

רק שזה נוגד לי את מה שכתוב בספר "הסוד" ........ כי שם הנאמר לא מתיחס רק למחשבות אלא גם לאמירתם בקול ...... מה דעתכם ?

daimond1

New member
גם וגם

אני מספרת וחולקת דברים טובים עם אנשים, אבל אנשים מאוד ספציפיים, שאני יודעת שבאמת ישמחו בשמחתי, ואני לא מפחדת מעין רעה שיעשו. דברים רעים - אני מספרת, גם לאנשים ספציפיים. אני חושבת שצריך להוציא מהלב את מה שמציק, וגם לא לטחון כל הזמן את הנושא. אפשר להתפרק ולהמשיך הלאה. יום טוב

למעלה