לסרס או לא לסרס?

gal616

New member
לסרס או לא לסרס?../images/Emo4.gif

טוב רציתי לשמוע עוד דעות- כמו כל אחד שיש לו סייח זכר-נשאלת השאלה אם לסרס או לא? רציתי לדעת מה דעתכן בנושא? נשאר לי בערך חודשיים להחליט אם לסרס או לא-ואני עוד מתלבטת-חלק אומרים לי שלא לסרס, וחלק אומרים לי שכן לסרס. אני חושבת שאני ילך על כן לסרס אותו-אבל בכל זאת- מה אתם הייתם עושים במקומי?!

gal616

New member
אמממ

אבא שלו זה תות (קיצור של השם שלו-כי אני לא יודעת לכתוב את השם המלא שלו-לא חשוב אני מבינה) , ואמא שלו זו פוקהונטס והינה תמונה של האבא-

gal616

New member
אהה והוא

קווטר טהור גזע-והוא בן שנה וחודש-עם תעודות

אם הוא קווטר טהור עם תעודות...

אז לא לסרס... בגלל שאת תוכלי להרוויח ממנו כסף על הרבעות.. אם הסוס היה סוס לא טהוןר גזע ומקומי אז אני במקומך הייתי מסרסת.. אבל חבל סתם לסרס סוס שיכול להביא לך תועלת חוץ מהרכיבה..

TauraMan

New member
ברור שכן../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

יש לך סיבה אחרת להתעסק שעות נוספות עם סוס שרוב הסיכויים יהיה יותר קשה לטיפול וכדומה? רק כדי להרוויח מהסוס הזה קצת כסף בנוסף,

GrEeNwOmAn

New member
לדעתי.../images/Emo175.gif

סוס לא מסורס- סוס עם יותר אתגרים. סוס מסורס- סוס עם אתגרים, אך פחות מהסוסים שלא מסורסים. תוכלי להגיד לי מאיזה גזע הוא... אבל כעיקרון אני הייתי חושבת על זה המון, מתייעצת, ומגיעה למסקנה. הייתי מסתכלת עליו, וחושבת מה עדיף לי. את מעדיפה יותר אתגרים? על תסרסי. את מעדיפה פחות? תסרסי. איזה סגנון את רוכבת? *סוסים לא מסורסים בדרך כלל קצת יותר שובבים- אבל הם נשמות~

gal616

New member
הוא פשוט דבר כל כך רגועעעע

ואני לא רוצה להסתכן-כי שאני ירכב לעיו-שלא ישתגע לי הוא פשוט עכשיו כל כך רגוע-אבל זה יכול להשתנותת-והוא ישמש לטיולים-לא למשהו מיוחד השאלה אם אני יצליח לרכב עליו בלי שישתגע לי?

Shai Felton

New member
טוב../images/Emo63.gif

אמרת שהוא קווטר טהור גזע עם תעודות - זה דבר שיכול להביא לך תועלת חוץ מהרכיבה עצמה... מצד שני את רוצה סוס רגוע לטיולים. לדעתי את צריכה פשוט לחשוב מה יותר חשוב לך כרגע - ואם אפשר לקבל דעות נוספות מהאנשים בחווה שלך, שמכירים ת'רכיבה שלך ואת הסוס.

gal616

New member
מה שהכי הכי חשוב לי

זה שאני יוכל לרכב עליו בלי שישתגע-זה הכי חשוב עכשיו להרוויח כסף מההרבעות זה לא הכי חשובבב-אפילו זה כמעט בכלל לא אז אתם אומרים לסרס?

Shai Felton

New member
אז אני חושבת שכן../images/Emo63.gif

וממש מציעה לך לשאול אנשים מהחווה שלך שיודעים איך את רוכבת ומכירים ת'סוס.

gal616

New member
../images/Emo8.gifטוב תודה רבה לכולם!!

ואני ימשיך להתייעץ

niko girl

New member
תסרסי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

זה אחד בהדברים הכי טובים שיקרו לך עם הסוס! כי לגדל זכר זאת אחריות מאוד, מאוד גדולה! והשאלה היא אם הוא קווטר גזעי.......כי אם כןאת כבר צריכה ללכת לאיש סוסים מומחה!! אבל אני הייתי אומרת לכי לסרס אותו!

את זה תגלי כשהוא יתבגר

לכל זכר לא מסורס יש התנהגות אחרת יש זכרים לא מסורסים שיותר רגועים מנקבות השאלה היא אם הוא באורווה או אצלך כי אם הוא באורווה אז לא יהיה לך קל איתו וגם לא יהיה פשוט (בקיץ) להוציא אותו למרעה כי עם זכרים אחרים הוא עלול לריב ועם נקבות הוא ישתגע בהצלחה בהמשך ואני מקווה שתבחרי את מה שמתאים לו תמרה

gal616

New member
אז ככה

הוא באוורוה שנמצאת 2 דקות מהבית שלי-זו אורווה פרטית ויש שם רק זכרים. וביינתים הוא מסתדר מצוין עם כולם.

תשאיר לא מסורס.

למה לא לסרס: 1. גם אם הסוס לא מסורס ניתן לרכב עליו... 2. ברגע שיש לו אמא כמו פוקהונטס... שווה לבדוק הרבעות. 3. תמיד אפשר לסרס אותו.

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif

לא ממש אפשר לסרס סוס אחרי זמן מסוים- יש סוסים שנכנסים לדיכאון מזה

לא ממש....

לרוב אלה פשוט סוסים שמסתבכים בהורדת הביצים ואף עלולים למות מכך. לכן אתה חייב להחליט מהר.

למעלה