לעבוד אצל אמא של חבר שלי?

little thing

New member
לעבוד אצל אמא של חבר שלי?

להורים של חבר שלי יש עסק משלהם.
אמא שלו מנהלת את כל החשבונות, כל הדברים, ועובדת שם באופן רציף. אבא שלו מתעסק בדברים אחרים.
במקום הזה עובדות 3 בחורות, אמא של חבר שלי ו-2 חברות שלה.
אחת החברות שלה התפטרה לאחרונה, כתוצאה ממעבר דירה.
אמא שלו צריכה עובדת באופן מיידי, אז היא הציעה לי לעבוד אצלה.
היא הציעה לי לבוא, שהיא תסביר לי מה עושים ואיך, וכשאני אוכל להסתדר לבד - היא תשכור אותי לעבודה.
היא לא ממש מתכוונת לשלם לי על ימי ההתלמדות (חודש)... ובכל מקרה, אני מסתייגת מההצעה כי לא מערבבים כסף וחברים, ובטח שלא משפחה של חברים. זה סתם ייצור הרבה אי נעימויות.
מצד שני, זו עבודה מאוד זמינה, לא קשה, כיפית, כרגע אני לא עובדת, ובגלל שזו אמא שלו והיא מתה עליי, היא תהיה מאוד טובה וגמישה כלפיי... והיא צריכה עזרה בעבודה באופן דחוף, ומתקשה למצוא מועמד אחר...

מה אתם הייתם עושים?

NEO83

New member
אני אומר

שאם לא הייתה מחפשת לנצל אנשים על ידי "חודש התלמדות", היא הייתה צ'יק צ'אק מוצאת אנשים שיעבדו בשבילה תאמיני לי.
לא חסר אנשים שמחפשים עבודה, אבל כמעט ואין אנשים שמחפשים שינצלו אותם.

little thing

New member
יש לה עסק מקצועי

(מלשון מקצוע מסויים).
היא מחפשת אנשים שמתמקצעים בנושא, ולא סתם אנשים כמוני...
היות ולי יש רק השכלה תיכונית ואני לא יודעת כלום על המקצוע שלה... היא מוכנה לבוא לקראתי וללמד אותי... אבל כל תהליך הלמידה לוקח בערך חודש.
אם הייתי לומדת את המקצוע, או היה לי ניסיון כלשהו, לא היה צורך בהתלמדות.

ואגב, לגביי, קשה לי למצוא כרגע עבודה שמתאימה לי, כי אני לומדת. אני מחפשת עבודה למקסימום יומיים-שלוש בשבוע, ובגלל שאני לא תל אביבית, זה די בלתי אפשרי. אז יכול להיות שזה אולי כן יתאים.
חוץ מזה שאם אני אעבוד אצלה אני ארכוש ידע וניסיון בתחום הזה, וזה יועיל לי המון לעתיד...

אבל כן יש משהו במה שאתה אומר, ואני ממש חוששת להכנס איתה לכל הויכוחים על הכסף והשכר שמגיע לי ולא קיבלתי... ולתקוע את חבר שלי באמצע.

TheSecretWithin

New member
היא לא עסק מקצועי נקודה. עסק מקצועי משלם

למתמחים שלו,זה לא חוקי לעשות אחרת.
פעם אחת עבדתי באיזה דוכן אוכל סיני, הייתי בהתמחות יומיים, הבנתי שלא ישלמו לי על התמחות ואני בינתיים עובדת, עפתי משם מהר מהר, לא תבעתי כי הייתי שם כל יום 4 שעות ולא היה לי כוח להילחם על ה 160 ש"ח שאולי הייתי מקבלת ואולי לא.
ניצול עובדים זה דבר נוראי, תראי מה הולך במדינות עולם שלישי, אנשים יוצרים את המציאות שזה הם חיים ואני לא מוכנה ליצור מציאות של ניצול העובד הפשוט.

little thing

New member
מסכימה

אבל היא לא איזה מעסיק זר... היא אמא של חבר שלי שאני איתו כבר שנים...
זה אחרת... זה לאו דווקא ניצול עובדים... זה יותר טובה תחת טובה מאשר ניצול... ולמה אני רואה את זה ככה? דיברתי היום עם חבר שלי לגבי תקופת ההתלמדות, (אם אני באמת אחליט לעבוד שם), והיא בעצמה לא יודעת ממה לצפות ממני... אם אני באמת אתאים לזה או לא... אם כן, אז ברור שהיא תשלם לי... אם אני אחליט אחרי יומיים שזה לא בשבילי, אז לא...
שוב, אני מדגישה, זה לא איזה מלצרות של בעל בית קמצן ונצלן, זו מישהי שאני מכירה כבר המון שנים ויש בינינו קשר מעולה.
חוץ מזה זה לא מה ששאלתי... אם היא הייתה ממלאת את כל הזכויות שלי בתור עובדת, האם היה כדאי לי ללכת לשם? או שפשוט לא מערבים משפחה של חברים וכסף?

TheSecretWithin

New member
בגלל הקירבה (אמא של חבר וזה..) אני הייתי

מעדיפה שלא, אלא אם כן זו ממש הזדמנות לרכוש נסיון תעסוקתי שלא הייתי יכולה לקבל בכ"כ קלות במקום אחר...
זה יכול ליצור המון אינטריגות.. נכון שעכשיו הכל טוב ויפה אבל מה אם היא לא תהיה מרוצה מאופן העבודה שלך? מה אם את לא תיהי מרוצה מהתנאים או מהיחס? מה אם את תמצאי משהו יותר טוב אבל היא\חבר שלך ילחצו עלייך להישאר כי צריך אותך או כי סמכו עלייך שתעזרי כמה שצריך?
אני יכולה לחשוב על מליון דרכים שזה יכול להשתבש ולדעתי זה לא שווה את זה... וזה לא כי אני סתם שלילית, אני ריאלית.
מספיק להיכנס לפורום חמותי ואני ולהבין איך יחסים עם אמא\אבא של הבן זוג משפיעים על הקשר הזוגי.

FineSilverMan

New member
תלוי באופק המקצועי...

נניח תעבדי שם שנה בסך הכל ובשכר של 11,000 בחודש,
כלומר למעשה תעבדי תמורת 10,080...

ומבחינת זה שזה העסק המשפחתי של משפחת החבר... לא הייתי נכנס לזה.

EdisonGirl

New member
אם זה הכיוון שלך בלאו הכי - לכי על זה

לה יש אינטרס, לך יש אינטרס, וזה מצב של ווין-ווין.
לעומת זאת, אם זה לא הכיוון שלך, מציעה לך לעזור לה למצוא מועמדת מתאימה, ולמצוא לעצמך עבודה אחרת. עדיף להשאיר נושאי כספים מחוץ למשפחה

koryz

New member
גישה אחרת

שלום,
קראתי בעיון את הודעותייך.

יש כאן המון נקודות.
בין היתר, שלאמא של החבר יש עובדות שהן חברות טובות - עובדה שעשויה להעיד על כך שהיא אדם נוח.
העובדה, שאת סטודנטית ויכולה לעבוד מספר ימים ובו זמנית אמא של החבר מחפשת עבודה.
והעבודה - "מאוד זמינה , לא קשה, כיפית" -

לכן, לכאורה, יש כאן מצב של WIN WIN. מה גם שאת יכולה להנות מהניסיון של העבודה,
אבל - אם אכן יש כאן WIN WIN הייתי מצפה מאותה האמא להציע מיוזמתה לכל הפחות שכר מלא.
את מחפשת עבודה - בזמן שתעבדי אצלה לא תוכלי לעבוד או לחפש עבודה אחרת, ואת ממלאת צורך מהצד שלה
אבל, היא לא בטוחה. - ואני יכולה להבין אותה. אין לך רקע, וכו'.

אבל צריך להבין, אם היום את נכנסת לשותפות, לטעמי, את נכנסת מתוך עמדת נחיתות.
וזה בכלל לא משנה שאת יכולה לקבל ניסיון, וכמה שהאמא נחמדה, ואולי תצא לך מזה פרנסה טובה וכו'.
קודם כל, חשוב שיכבדו אותך.
אם העבודה כל כך מהנה, אף אחד לא יפריע לך בזמנך החופשי לסייע לאחר שתימצא הבת השלישית... ואז, תעשי זאת כמה שבא לך ומתי שבא לך.
חוסר התחייבות עובד לשני הכיוונים, לא?

אני גם בעבר הייתי מאוד נגד משפחה ועסקים, היום אני מאמינה שאין משהו חד משמעי, כל מקרה לגופו - וצריך לקחת בחשבון שיש סיכון בנוסף לנושא כלכלי גם לטיב היחסים.
ספציפית כרגע במקרה שלך - לדעתי הסיכון, עבור הכבוד שלך במשפחה, היחסים התקינים שלך עם החבר ועם אמו - שהם במילא כל כך רגישים, לא שווים את זה!!
אל תשכחי , גם אם היא הייתה ממלאת את כל הזכויות שלך בתור "עובדת" - את היית עובדת!! האם היית מרגישה בנוח לקבל הוראות מאימו, לאחר, נניח, ויכוח שהיה ביניכם? או חילוקי דעות ביניך לבין החבר שבהן היא הייתה מתעניינת בזמן העבודה? החברות שעבדו איתה עד עכשיו היו חברות, לא קרובות משפחה.
יש לי הרגשה שיש לך אינטואיציות נהדרות. את כתבת את ההודעה הזו כדי לקבל רעיונות אבל ברמה הפנימית ביותר ברור לך בדיוק מה נכון ומה לא נכון.
בעד ונגד יש תמיד לכל כיוון, אבל לפעמים יש מצפן פנימי שמכוון אותנו, ונראה לי שאצלך הוא עובד מצויין.
והכי חשוב שתעזרי קודם כל לעצמך.
זה לא הוגן כלפי עצמך שתעזרי למישהי אחרת בעבודתה, כשלך אין כזו. אולי בין המשרות שתחפשי לעצמך תמצאי משהו מתאים לשלה, אבל נסי להיות ממוקדת ולקדם את עצמך. אולי כדאי שתתאמצי למצוא אפילו עבודה זמנית, יומיים בשבוע רק כדי לא להיות בבית ולהרוויח קצת, לפעמים זה משפר את ההרגשה - ומשנה את היחס מהסביבה.

מבחינה פסיכולוגית אם תשקיעי זמן ומאמץ ללא תשלום - תרגישי בפנים התמרמרות, וגם אם זה יבוא לאחר הסכמה ממך יהיה בתוכך כעס
שבשלב כלשהו הוא יתפרץ...
אלא אם כן כמובן:
תקחי בחשבון שזוהי עבודה לכל דבר , תהיי מוכנה להתחייב לעבודה מספר ימים ושעות בשבוע כשאת מודעת מראש שזה ללא שכר, למען העתיד שלך
או ש:האמא תציע לך מיוזמתה תשלומים מלאים על כל דקה של התלמדות, כפי שראוי ומגיע לך.
הנקודה, שאם את יכולה למצוא עבודה שהיא כן בתשלום, והאמא יכולה למצוא עובדת מנוסה, אין כאן כל כך אינטרס של אף אחד מכן להתפשר

זו כמובן רק דעתי, חשוב שתראי איך את מרגישה, אלו החיים שלך אחרי הכל

לא מערבבים עבודה עם משפחה...

כמה דברים
1. אין כזה דבר חודש התלמדות - בחינם ... לא היה ולא יהיה אפילו אם את לא יודעת את החומר ..א-י-ן כזה דבר!

2. לא מתעסקים עם האמא של החבר , ועוד כשהיא "הבוסית " שלך
את ממש לא רוצה את ההרגשה הזאת גם כשאת לא בעבודה

3. נגיד ואת לא אוהבת את העבודה , את באמת חושבת שיהיה לך קל ולומר לה " אממ את שומעת אני עוזבת "... נראה אותך ואותה מתמודדות עם הסיטואציה הזאת

4. כשמישהו משלם לך לעשות משהו , רוב הישראלים חושבים שאת די עושה מה שהם יגידו לך כי הם משלמים לך .. עכשיו תחשבי מה קורה שזאת האמא ...

5.להתעסק בכספים של העבודה , ולקחת אחריות .. את באמת רוצה את זה על עצמך??

6. כשתרצי להתמרמר על העבודה שלך , תלכי ותגידו לו " אמא שלך ככה וככה עשתה לי ".. באמת את רוצה לגרום לחבר שלך להרגיש רע שאמא שלו לא מתנהגת כ"בוסית " טובה ..

בואי תחשבי למה זה כן טוב ??
את צריכה כסף ? אמא שלו מתה עליך ?? קחי את זה בחשבון שעבודה יוצרת ניגודים שלא חשבת שיגרמו לך .. וכסף?.. תלכי למלצרות ..תרוויחי יותר..

einat162

New member
לדעתי :

אם מדובר על עבודה שנוגעת בתחום שאת שואפת אליו (אם את יודעת "מה את רוצה להיות כתגדלי") - אז זה יהיה מעולה בתור עוד שורה בקו"ח תחת ניסיון.

בכללי, לא הייתי הולכת על זה :
* חודש התלמדות ללא תשלום? לא לעניין בכלל... גם אותה עזרה דחופה פשוטה צריכה להיות מתוגמלת (תיוק, הקלדה, הכנת קפה לישיבות, מענה לטלפונים והעברה לפי רשימת שלוחות, וכו').
* בגלל שזה ההורים של בן הזוג, אם זה לא יסתדר (ריבים בין האנשים, פאשלות בעבודה, רוצה לעזוב ו"לא נעים") - זה יכול להעיב על הקשר שלכם.

למעלה