לעבוד בבייג'ינג / שנזן

אודי106

New member
לעבוד בבייג'ינג / שנזן

שלום. אני מתלבט לגבי עבודה בסין. המשרד יהיה בבייג'ינג או בשנזן, ורציתי לדעת: 1. עד כמה נורא שם הזיהום אוויר (יש לי ילדה בת 7 חודשים) 2. עד כמה הקהילה הישראלית שם גדולה? 3. אשתי לא בתחום ההיי-טק. עד כמה קל למצוא שם עבודה? האם נחמד לחיות שם בלי לעבוד או שמשעמם? תודה, אודי.

יכולה לענות לך על שנזן

גיסתי גרה שם ועוד כמה חודשים גם אנחנו נעבור לשם. הבנתי שרוב הישראלים גרים בשכונה שנקראת שקו.ויש שם כ-17 משפחות ישראליות. אגב,גן הילדים שם רק מגיל שנתיים,ככה בין כה לכה נראה לי שהיא תשאר בבית עם הילדה (אגב,הילד שלי בן 8 חודשים.אם בסוף תעברו לשנזן החברה לבת שלך מובטחת
). יש שם גן שמשתייך לחב"ד,אבל זה מאוד תלוי אם יהיה מקום וכו'. לגבי שעמום.נראה לי שממש לא משעמם להן שם.כל יום הבנות נפגשות לקפה וקניות.יש גם בריכה כמעט בכל בניין,וחדש כושר בשכונה (או בכל בניין,זה אני לא ממש זוכרת). לגבי העבודה,הבנתי שכשיש רצון תמיד אפשר למצוא משהו.

אודי106

New member
לעבוד בסין

תודה על התשובה המעודדת. יצא לך לבקר שם? מה שהכי מטריד אותי זה הזיהום אויר. לא הייתי בשנזן, אבל כשהייתי בבייג'ין היה לי ממש קשה לנשום.

עדיין לא היינו שם,אבל הורים של בעלי

נוסעים פעם בשנה ומאוד מאוד נהנים. מסיפורים ותמונות-זו עיר מאוד מאוד מפותחת.יש שם הכל,ואם לא מוצאים משהו תמיד אפשר לקפוץ להונג קונג.זה 30 דק' נסיעה באוטובוס. לגבי זיהום האויר .אני אשאל את גיסתי ואעדכן אותך (בדיוק סיימתי לדבר איתה,חבל שלא ראיתי את התגובה שלך קודם).

לא הייתי קורא לזה זיהום אוויר

שכן מעצם המושג משתמע שיש אוויר בשנזן. זיהום האוויר באיזור (גם בהונג קונג) חמור ביותר. יש המון מפעלים באיזור, ולא משתמשים באנרגיה נקיה. גם כמות הרכבים והמשאיות גדולה מאוד. וכל זה בלי להזכיר שבכל מקום שתלך בסין יש את הריח המסריח של הסיגריות הזולות שלהם. בסין או שאתה מעשן, או שאתה מעשן. לפחות בהונג קונג יש חוק נגד עישון. לדעתי המצב פלוס מינוס דומה למצב בבייג'ין, ואולי אפילו גרוע יותר.

ehudbar

New member
בייג'ינג

זיהום האוויר בבייג'ינג חמור אך לקראת האולימפיאדה מצחילים לראות קצת שמיים כחולים פה ושם ולפעמים גם שומעים ציוץ ציפורים. אני מניח שלאחר האולימפיאדה השמיים יחזרו להיות אםורים והאוויר יחזול להיות מטונף אבל שמעתי שזה מצב טוב יותר מאשר זה השורר בשנזן. הקהילה הישראלית בבייג'ינג די גדולה ומתכנסת מדי פעם בארועים של השגרירות שו של אחת מהמסעדות הישראליות שבאזור (אחת כשרה ואחת ישראלית לא כשרה וטעימה). היצע העבודות לאנשים ללא מקצוע ושלא מדברים סינית דל, אך בשל עלויות המחיה הנמוכות יחסית אשתך תוכל ללמוד סינית או כל דבר אחר שתרצה בזול יחסית ולהשקיע בעצמה.

למעלה