לעבוד בזמן לימודי רפואה

• פותח הנושא סבT
  • פורסם בתאריך

סבT

New member
לעבוד בזמן לימודי רפואה

עד כמה זה אפשרי? האם יש כאן מישהו שמצליח לעשות את שניהם- לומד רפואה ועובד, ואם כן- באיזה סוג עבודה ואיזה היקף משרה? ועד כמה זו קריעת תחת? אני מאוד רוצה להמשיך לעבוד במהלך הלימודים, לפחות לימודי השנה הראשונה (כמובן בהנחה שאני אתקבל :) ) ורציתי לברר עד כמה זה ריאלי. ובכלל - עד כמה שנת הלימודים הראשונה עמוסה מבחינת מערכת שעות/ מבחנים/ שיעורי בית? (כמובן לאחר ההתגברות על ההלם הראשוני) תודה מראש לעונים...

GooD LucK 4 us

New member
אני לא הייתי ממליצה על זה...

גם אני עובדת עכשיו....והחלטתי להפסיק לקראת הלימודים למרות שאני צריכה כסף !!! אני לא נסיתי, אבל אם אתה רוצה להיות רופא מוצלח, תקדיש את רוב זמנך למען הרפואה.... בהצלחה

natalysh

New member
אבל אם עוד לא התחלת ללמוד על סמך

מה את ממליצה? אני עבדתי לפני תחילת הלימודים בעבודה קצת תובענית והפסקתי בה כמה חודשים לאחר תחילת הלימודים, ואז אחרי מספר חודשים מצאתי עבודה בתוך הקמפוס, ועד עכשיו זה מעולה. הנוחות זה עוד מילא, אבל זה מאפשר לך הרבה דברים שאתה לא מקבל בסתם עבודה.

סבT

New member
ומה מבחינת מערכת השעות?

עד כמה המערכת עמוסה וכמה שעות עבודה בשבוע היא מאפשרת? ותודה לכל מי שענה... הרגעתם אותי קצת.

natalysh

New member
משתנה ממוסד לימוד אחד לשני

במוסד שלי (ת"א) שנה א' מאפשרת עבודה בצורה טובה. אומרים שגם שנה ג' (ואני מכירה הרבה שעובדים בשנה ג') אבל שנה ב' היא סיפור אחר...

nightriders

New member
אפשר לעבוד במשרה חלקית

הרבה עושים את זה , ואין עם זה בעיה. אבל מומלץ להתחיל אחרי ההסתגלות הראשונית.

יוסי n

New member
קשה, אבל אפשר.

כל הסטודנטים לרפואה שאני מכיר קבעו חד-משמעית שניתן לעבוד במקביל ללימודי רפואה, ולא משנה באיזו שנה. זה קשה, וברור שכל אחד היה מעדיף להשקיע את כל כולו בלימודים, אבל אם נהיה ריאליים - כולנו צריכים עבודה. רובם עבדו מתחילת התואר ועד סופו. דוגמא לעבודה שמסתדרת מצויין עם לימודי רפואה היא הדרכת פסיכומטרי. עובדים יחסית מעט שעות בשבוע (שיעור או שניים בני 4.5 שעות בממוצע - תלוי במכון) והשכר, בעיקר כשצוברים ותק, גבוה. כמובן שבתור מדריכים צעירים - במהלך תקופת ההכשרה והמועד הראשון אותו מעבירים - צריך לעבוד קשה מאד וקשה לשלב את זה עם הלימודים, אבל אח"כ נהיה יותר קל, ומאד מתגמל. בהצלחה.

למעלה