לעבוד ביפן

dannyshadow

New member
לעבוד ביפן

מאז ומתמיד אהבתי את יפן והתרבות שלה, אני חושב שהתאהבתי ביפן דרך האנימות והמנגה. קצת (הרבה) מוקדם כדי לסקור עבודות ביפן, אבל בכול זאת- חוץ מעבודה במשרד שגרירות (ודרך אגב, בשביל זה צריך לדעת את כול קבוצת השפות של המזרח הרחוק), איזה עוד עבודות ניתן למצוא ביפן? היתיי שמח אם מישהו היה יכול לספר על החיים שם. תמונות או וידיאו יועילו פי כמה וכמה :) (אני בשלבי סיום של היראגנה, אולי בעוד כמה שנים אני אתחיל לתכנן משהו..)

dannyshadow

New member
עוד משהו

מישהו מוכן לספר לי על ההתנסות שלו ביפן, על האנשים, ועל התרבות? דווקא לנסוע לתילאנד או סין די צורם לי כי בחלק מהארץ הבנתי שהמצב גרוע.

KX250

New member
דני

חפש בארכיון בערך 2000 גולשים שאלו את אותם השאלות ולאף אחד אין כוח לענות ש ו ב על אותם השאלות. יום טוב

dannyshadow

New member
ועד משהו

מההתחלה תמיד שנאתי את הארץ. את התרבות, המנטליות ,וגם רוב האנשים, וביפן משום מה התאהבתי. בעקרון הייתי רוצה לעבוד מאוד במשרד שגרירות- שוהים במדינה כמה שנים ואז עוברים (בקבוצת מדינות, למשל המזרח הרחוק). ולשאלה- עד כמה אתם באמת מתגעגעים לארץ? מי עבר ומתחרט? ומי עבר ולא? תודה =)

KajaGugu

New member
למה שנענה לך? אתה הרי שונא אותנו

"מההתחלה תמיד שנאתי את הארץ. את התרבות, המנטליות ,וגם רוב האנשים..."

dudusan

New member
מצחיק אותי שיש אנשים שחושבים

שיפן זה אוטופיה. המקום הכי מושלם בעולם. יפן רחוקה מלהיות מקום מושלם, יש בה המון חסרונות לא פחות מישראל. הכרתי המון ישראלים שחיו ביפן זמן רב וחזרו לארץ, מה ששבר אותם בסוף זה המנטליות היפנית. ומה שדחף אותם לגור ביפן זה המנטליות הישראלית.

מצחיק אותי שיש אנשים שחושבים

שסין זה אוטופיה. המקום הכי מושלם בעולם. ועדיין יש (יש אפילו תמונה שלו באחד השירשורים...) נו, לא ראית רחוב סומסום? אני לא רוצה להיות כאן, אני רוצה להיות שם. זה בסיסי, מה זה בסיסי.

Ryo

New member
יש משהו בדבריך דודו-סאן.

אני משוגע על יפן ומאוד נהנה מיפן עם כל החסרונות שלה. אני לא יודע אם יש ליפן יותר או פחות חסרונות מישראל, אבל ללא שום ספק אין מקום מושלם, פשוט מאוד. באופן אישי, אני מעדיף את החסרונות היפנים על הישראלים, אבל זה לפחות לכרגע. אם אי פעם אני אתחתן ויהיו לי ילדים, אני יודע שאני לא ארצה לגדל אותם ביפן (יסלחו לי כל אלו שכן בחרו לגדל את ילדיהם ביפן, זו פשוט דעתי האישית), לפחות לא בשלבים הראשונים של ההתפתחות שלהם, מה שכן, לא הייתי רוצה לגדל אותם גם בארץ
. שמתי לב שבארץ הרבה "מושפעים" מהתרבות היפנית בגלל מנגה ואנימה. לא מעט אנשים חושבים שיפן זה בעצם איזה סרט אנימה אחד גדול ושכולם קוראים פה אנימה. שמעתי את זה כל כך הרבה פעמים. האמת שלפחות ממה שאני רואה פה ביפן רוב חולי האנימה (אלו שממש מכורים לנושא) בדרך כלל מוגדרים כאוטאקו או צ'וטטו הן.

dannyshadow

New member
מעניין

אני לא אגיד לך שאני לא מת על אנימה ומנגה, ואולי ההתאהבות הראשונה ביפן הייתה בקטע הזה. תראה, אני לא חושב שיפן היא סרט אנימה גדול, קראתי יומני מסע, התרשמתי מתמונות, אפילו העליתי דיון בשני פורומים על השתקפות יפן באנימה. אז כן, הבנתי, שלא כול הנערים מתנהגים כמו בפרוטס באסקט (אנימה), ולא הכול מושלם, אלב אני לא חושב שאני אהיה מרוצה אם אני לא אנסה לפחות. מקווה להתקבל לאיזה משרד שגרירות, הבנתי שיש אפשרות לעבור לכול מיני ארצות (כול עוד יש התמחות בקבוצת שפות, כמו למשל שפות המזרח הרחוק), אבל לזה עוד יש זמן. לגבי הילדים שלך, ההורים גידלו אותי בדיוק על אותם ערכים, אם חושבים על זה- ובעיקר אבא שלי- הם נתנו לי הרגשה שאני תמיד חייב להוציא ציונים גבוהים, ועכשיו כשקה ללמוד אני צריך ללמוד הרבה זמן כדי להוציא אותם. והנה בביה"ס שלי יש כאלו שמקבלים 17 וחצי (
אין לי מושג למה המורות לא מעגלות) במבחנים, ויש כאלו שמוציאים גם 90 ו100. למי שיש חינוך חזק מהבית לא יושפע מבחוץ, ובגלל ששיעור האלימות שם פחות, גם אני הייתי מעדיף לגדל את הילדים שלי ביפן, או בארץ אחרת,ולא בישראל.

Ryo

New member
שלום לך.

קודם כל שיהיה לך בהצלחה להתקבל לאיזה משרד שגרירות. ואני ממש לא ציני פה.א ד"א זה לא דורש ידיעת שפה או משהו כזה אע"פ שזה יכול לתת לך יתרון מסוים (הקונסול והשגריר שלנו ביפן לא יודעים יפנית והידע שלהם בתרבות יפן שואף לידע שלי באנימה..לצורך העניין אין לי שמץ מה זה פרוטס באסקט
). ההורים שלך ממש לא גידלו אותך על אותם ערכים שילדים יפנים גדלים עליהם, אני משער שכאשר תגיע ליפן אתה תבין על מה אני מדבר. זה ממש שונה. יש לזה יתרונות וחסרונות, זה כבר משהו אישי. ושוב, שים לב, אני בפירוש גתבתי שאני לא ארצה לגדל את הילד שלי ביפן לפחות בשלבים הראשונים של ההתפתחות שלו. לגבי שיעור האלימות - נראה לי שכבר עניתי לך על זה בפורום אחר. ללא שום ספק יפן יותר בטוחה מישראל אבל זה לא אומר שאין פה פשיעה. הטרדות מיניות זה דבר שאני רואה כל שבוע ביפן לצערי. אני רוצה רק להבהיר את עצמי (שוב), אני מאוד אוהב את יפן, זה אחלה מקום, חוויה לכל החיים. אני באתי מסיבות אחרות, באתי אחרי שכבר למדתי על התרבות, שפה, אנשים (אם באוניברסיטה ומקשרים אישיים שיצרתי פה מטעם עבודה ומעבר). אני רק מקווה שאתה תבוא בלי יותר מידי ציפיות לעולם האוטופי שדודו-סאן הזכיר, כי זה ממש לא ככה. ועוד משהו אחרון, לבוא ליפן כתייר ולבוא ליפן כתושב זה שונה ל-ח-ל-ו-ט-י-ן. שוב, בהצלחה!

dannyshadow

New member
=)

תודה, עדיין קצת מפתיע אותי שלא צריך שום ידע ביפנית (העובדים בשגרירות ישראל ביפן- מדברים עם יפנים אנגלית?) חוצמזה שאני חושב שאני לומד יפנית בשביל עצמי. לא סתם לא התחלתי עם סינית או תילאנדית. לגבי החינוך ביפן, אשמח אם תתאר. מעניין אותי לשמוע פרטים על חינוך יפני. אלימות יש בכול העולם, גם לזה אני מודע. אני רק חושב שבישראל יותר גרוע- ואולי אני טועה. אני באמת חושב שאני חייב לעצמי לפחות לנסות לעבוד ביפן. עדיף להוציא מהחיים את המירב, ואני אדם שמאוד אוהב לטייל, אז הכול משתלב.

Aus wizard

New member
48 שעות הייתי בטוקיו

ונשאר לי טעם של עוד, בקושי גירדתי את העיר הענקית הזאת, עיר יפה נקיה ומאוד אנרגטית גם מודרנית וגם עם היסטוריה. לא פשוט להסתדר שם רוב השלטים ביפאנית אפילו על המזון רשום רק ביפאנית, אבל ברכבות יש שילוט באנגלית,האנשים מאוד נחמדים אם תפנה ליפנים הם ינסו לעזור לך גם אם האנגלית שלהם לא משהו וגם הרגשתי מאוד בטוח שם. אני מניח שמי שרוצה לחיות שם ולעבוד שם חייב קודם ללמוד את השפה, הבנתי שחוקי ההגירה שלהם דיי קשים לגבי זרים, לא יודע אם זה בגלל שהיה לי דרכון ישראלי או בגלל שככה הם אבל הם הכריחו אותי למלא בטופס הכניסה הכל כל משבצת וכל כתובת שאני יהיה בה, הם ביקשו לראות אמצעי מימון מזלי שבאתי עם כרטיסי אשראי בינלאומיים שסיפקו אותם, אני מקווה שזאת הדרישה שלהם מכל מבקר ולא בגלל שאולי הייתי פוטנציאל לעובד באסטה לא חוקי מישראל...

dannyshadow

New member
כן, אני לומד יפנית =)

גם אני אנסה לארגן (אולי לא עכשיו, אבל בעוד שנתיים בערך) איזו טיסה ליפן עם המשפחה. הבעיה היחידה היא שמחיר הטיסה כולכך יקר, שאם כבר נשארים שם אז כבר נשארים שבועיים, וגם הבתי מלון שם לא הכי זולים, בעיתי.

GAL426

New member
יפן

לא יודע בן כמה אתה,אבל בכל זאת, כל עוד אין לך קשרים וכאלה,אז עבודה ביפן זה רק בסטות של ישראלים, כסף טוב,עבודה קקה,אבל שוב-כסף טוב. אז למה לא כולם עושים את זה? כי הסיכון להתפס הוא גדול כמובן,כי אתה לא חוקי, אבל..... מי שחכם,מגיע ליפן,ועל ההתחלה מתחתן,וזהו.... פתרת ת'בעייה

למעלה