לעבוד ולקבל קצבה בלי בדיקה מחדש

mikmic0v

New member
לעבוד ולקבל קצבה בלי בדיקה מחדש

האם ביטוי לאומי יש לי מקל בגלגלים?
רפואי 50% אי כושר 100% לצמיתות מ 2009 עד גיל הפרישה.

"לעבוד ולקבל נכות"- אוקי, אז ביטלו את קצבת העידוד, ומגבלת 3 השנים לרשת ביטחון חזרה לנכות בלי בדיקה מחדש- בוטלה, ובכל זאת , בהנחה שדיברתי אמת בוועדה והצהרתי הכל אמת ונכון, האם המוסד יכול לזמן אותי לבדיקה מחדש בועדה רפואית בטענה שכעת אני מרוויחה ברוטו 4.5 ועד 6.5 אלף ש"ח בטענה שפוטנציאל ההשתכרות שלי גבוה ושהסכומים שאני מרוויחה הם "רגילים" ואינני נכה עוד מבחינת אי הכושר לעבוד?

האם עדיף לעבוד בסכומים של עד 2,500-3,500 על מנת לא לאבד את הקצבה שעתידה לעלות + סיוע בשכר דירה בזכות הנכות + הטבת הארנונה לנכה בעל אי כושר?
זה מסתכם ויסתכם בעשרות אלפי שקלים בשנה. תודה

yoelbeker

New member
ביטוח לאומי רשאי לזמן לוועדות רפואיות חוזרות בכל עת.

יש בתקנות את התנאים לוועדות חוזרות....וכן אם יש לך אי כושר תעסוקתי שונה ממהשדיווחת בוועדה הרפואית...בעיניהם זו רמאות.
ואין דבר כזה % לצמיתות!!!! המילה לצמיתות הכוונה לנכות....לזה שאתה נכה לתמיד.
את % הנכות אפשר תמיד לשנות בוועדות רפואיות חוזרות.
ובשאלה מה כדאי...כל חיי העדפתי לעבוד...להרגיש כאחד האדם..בלי לתת דין וחשבון למישההו כמה עובד, למה עובד, האם יכול לעבוד...אצלי השיקול להעדיף קיצבה ולעבוד קיים לא היה קיים מעולם.

mikmic0v

New member
אם כך אין משמעות להצהרות שנכה

עובד לא ייבדק עם צאתו לעבודה, או כתוצאה מהכנסה ויכול לשוב ולקבל בכל עת את קצבת הנכות מבלי לעבור בדיקה מחדש או להגיש תביעה חוזרת.

מסכימה לגבי העבודה- טוב לגוף ולנשמה ומשתלם בטווח הארוך. אבל זה לא סותר.

בנוסף, מניין לי לדעת אם כושרי להשתכר ולתפקד יעלה במהלך 5, 10 ו 15 שנים?

אני אישית קיבלתי נכות מ 2009, מניין לי לדעת שכעבור 9 שנים הכושר שלי "חזר" ואני כאחד האדם? האם אני צריכה לדווח על כל פיפס בהכנסה? האם הסתרתי? לא חושבת.

הפחד מחוסר וודאות הוא ממשי ואמיתי ונכון אסור שהוא ישתק אותנו, אבל הוא חסם משמעותי עבור רוב הנכים לעבודה מחשש שייפלו במלכודת.

yoelbeker

New member
כשהגשת תביעה הצהרת שעל כל שינוי בעתיד תדווחי.

קיצבת נכות מקבל אך ורק מי שאיבד את כושר השתכרותו ולא מי שנכה גופנית ואם אחרי X שנים כדברייך חזר לך כושר השתכרותך המלא את כבר לא צריכה לקבל קיצבת נכות....

mikmic0v

New member
מה קורה במצבים הבאים....

1. כושר ההשתכרות שב אליי בחודש מסויים בו הרווחתי 6,500 ש"ח ובחודש שאחרי 3,900 ש"ח?
2. כושר השתכרותי בפועל בחודשים בהם מרוויחה 4,000-5,000 ש"ח גבוה יותר ממה שהצהרתי או שמקבלת , בחודשים הבאים הפחתה משמעותית בהכנסות או אבטלה?
3. מה יקרה במידה שיתייחסו בצורה כזו לכל אלפי הנכים העובדים שעברו את הרף, וקל מאוד לעבור אותו, האם כולם ייבדקו מחדש?
4. למיטב הבנתי הנכות צמיתה וגם אי הכושר- לצמיתות. לכן בכל מקום בחוק או בתקנות שבו רשום "ישוב הנכה לקבל קצבת נכות מלאה כל עוד אחוז אי הכושר בתוקף" - קביעה לצמיתות משמעה שאחוז אי הכושר תקף מבחינת המל"ל לצמיתות, אלא אם היו נסיונות הונאה ורמאות, או שבאופן פלאי אתה אינך נכה כתוצאה משיפור רפואי משמעותי וניכר עקב טכנולוגיה רפואית או תרופה אשר הבריאה אותך.
4.ב. הניסוח הזה עמום ובעייתי אבל אפשר להבין ממנו, כאשר אדם עיוור עובר ניתוח להשתלת קרנית והחזיר את פוטנציאל הראייה שלו, או ניתוח מיועד להחלפת מפרק הירך - ברור שה"טכנולוגיה" הרפואית שינתה את הנכות ומכאן את אי הכושר שלו, שבדרך כלל הולך יד ביד אם כי לא תמיד... אך מה לגבי אדם בעל נכות נפשית או קוגניטיבית או התפתחותית, ברור שאין תרופת פלא או מכשור רפואי שיבריא את האדם או ירים אותו מעמדת הנכה לאדם בריא ומתפקד.

ושוב, כאשר מדובר בסכומים ברוטו שהם אולי נחשבים עדיין לקצבת עידוד, אבל הם עדיין פחות מ 60% השכר הממוצע במשק. האם על חודשיים או שלושה של שכר מעל 60% מהשכ"מ יוציאו זימון לבדיקה מחדש?

איזה מידע "חדש" היה בידך בעת הגשת התביעה והבדיקה הראשונית בועדה, שלא פירטת או גילית, או שלא הצהרת עליה, והעובדות היו ידועות וקיימות בעת ההיא, ובאמצעות הסתרתן או השמטתן קיבלת גמלה בכלל, או גמלה מוגדלת?

אני שואלת כיצד הנכים וכיצד ביטוח לאומי יתמודד עם השאלה הזאת.

השתכרות מעל ל50% או 60% מהשכ"מ למשך מס' חודשים היא לא מידע או עובדה שהיה ידוע לי ולא הצהרתי עליו. האם תביעות קצבאות הנכות הכללית ייפלו רק בגלל כמה שורות של הכנסה של הנכה טרם הגשת התביעה, שמגובה בתלושים או אסמכתאות?
והאם נהירת הנכים לבדיקות מחדש בדיונים בוועדות רפואיות ובערר או בערכאות שיפוטיות שווה לביטוח הלאומי את הטירחה, הכסף וכל זה בזמן שמחאת הנכים רק דועכת ושהסכמים שנחתמו נעשו על מנת לשפר את מצבנו?

mikmic0v

New member
הגיעה תשובה מהמחלקה אגב,

"מיכל שלום.
כעת קצבתך היא מלאה ושיעורה 2,701 ש"ח
ונסמכת על עדכון מהכנסה של 2,847 ש"ח.
במידה שההכנסה עד 3,000 אין צורך לשלוח תלוש או לעדכן.
הכל בסדר ואין חוב עבור חודשי השתכרות קודמים.
החל מחודש 03.2018 הכנסה עד 3,700 אין צורך לעדכן,
מעל יש לשלוח תלוש.
בברכה,
מח' נכות"

yoelbeker

New member
אם שלחת תלושי שכר וזו התשובה שקיבלת נפתרה לך הבעיה.

אם לא שלחת תלושי שכר תהיה לך בעיה כשמצבך השנתי יעודכן עם הדיווח השנתי של המעסיק.

mikmic0v

New member
לא מבינה למה לא יצרו חוב

על החודשים שהשתכרתי כ 6 אלף ש"ח, ויש להם עדכון על כך. בכל מקרה אני כבר אשלח תלושים, לא רוצה בעיות ואין לי כוח לבזבז אנרגיה רוצים שייקחו, לא לוקחים אני שלחתי.. תודה יואל!

yoelbeker

New member
זו הסיבה שמתחשבנים כל ריבעון לפי התלושים שאת שולחת..

שאם חודש השתכרת יותר וחודש השתכרת פחות עושים ממוצע.
ובנושא טכנולוגיות תומכות....תתפלאי הן נלקחות בחשבון, קטוע רגל המשתמש בפרוטזה למשל לא נחשב כנכה בביטוח לאומי לצורך אי כושר...יש רשימת ליקויים חדשה שבה טככנולוגיות תומכות מקטינות את % הנכויות.

למעלה