לעבוד מהראש.

לעבוד מהראש.

אני יודעת. זו כמעט קללה בעידן המודרני. כל הזמן מבקשים מאיתנו להתחבר, לדבר מהבטן, להיות ריגשיים , להיות באינטגריטי , להגיד מה שאנחנו חושבים וכדומה. אני אישית מגלה היום שיותר מידי הלכתי עם הרגש. יותר מידי הקשבתי לקולות הפנימיים שלי. היום הכרזתי על פרק זמן שבו אני מתחייבת לעבוד מהראש. קרי: מהמקום שחושב מה נכון לי לעשות ולא רק מה אני רוצה לעשות. (כי אני רוצה לאכול, לעשן, לחזור לאקס שלי, לקנות ולעשות בניית ציפורניים). מעוניינות לשמוע על זה?

אופירA

New member
מנהל
גם אני

איפה נשמע שצריך לחשוב מהבטן כל הזמן על כל דבר? יש דברים ששייך רק להתחבר לבטן ולרגשות. יש דברים ששייך רק לחשוב מהשכל, ולנטרל לחלוטין את הרגשות. תלוי במקרה, במצב. למה גורף?

E D G Y

New member
מסכימה עם אופירה...

יש מקרים ויש מקרים... בגדול אני חושבת שזה נכון לעבוד מהראש כשהרגש אינו מאוזן, ולכן אני פועלת כך לאחרונה והתוצאות הן חיוביות בשבילי.. סבלנות היא גם כן שם המשחק הקשה הזה... בהצלחה לכולנו:)

טבעונית

New member
באוכל ובעישון - לפי הראש

לי מאוד ברור שרצוי להתרגל לאכול לפי הראש - לפי מה שאנחנו יודעים שבריא לאכול, ולא לפי מה שאולי מהנה אותנו יותר - גלידה, שוקולד... אז כל מי שרוצה להיות בריא, לחשוב לרגע מה יותר טוב, ולקחת פרי. אצלי זה כבר בשליטה, תודה לאל. וגם העישון - ההנאה לא שווה את הסבל והיסורים שעלולים לבוא. לחזור לאקס - כן, אם הדברים השתפרו אצלו מאז נפגשתם לאחרונה... ובניית ציפורניים = עד כמה שידוע לי, זה עלול להזיק, "לחנוק" אותן. יש המון דברים בחיים שאפשר ללכת בהם לפי הרגש. אפשר לעשות רשימה.

ווול...

אז הנה השיטה שעובדת אצלי הכי טוב: בזמן האחרון נאלצתי לקבל כמה פעמים החלטות קשות מאוד (קשות במובן ההתמכרותי שלהן כאילו "ללכת נגד עצמי" להעדיף את מה שנכון לי ולא מה שאני רוצה) באקראי לגמרי הבחנתי שהזמן הכי נכון בשבילי לקבל החלטות הוא בערך חצי שעה אחרי אימון גופני. ההגיון הפיסיולוגי של זה הוא שאז הגוף נמצא בשיא הפרשת האנדרופינים שלו (חומרים שמאוד מעלים את מצב הרוח) ואז הפכתי את זה לשיטה: בכל פעם שאני צריכה לתת תשובה על משהו , או שאני נורא מתלבטת - אני יודעת שאחרי ספורט אני בשיא הצלילות המחשבתית. טיפ שני אני רושמת את ההתלבטויות שלי. לפעמים עצם הרישום שלהן מהווה השהייה לדחף.

טבעונית

New member
מצאת שתי שיטות טובות

שתיהן, בהחלט, מתקבלות על דעתי. האימון הגופני - זה בהחלט מקורי. לי יש דרך מסויימת, שגיבשתי במשך שנים (ואני לא טוענת שהיא טובה, אבל מצאתי שהיא מתאימה לי) - כאשר אני מהססת בין שתי אפשרויות, לעשות משהו או לא לעשות, ברוב המיקרים זה יהיה לא לעשות. קו המחשבה, (אולי הוא לא נכון) הוא שאם זה אני צריכה לעשות את זה, אז הייתי מרגישה בטוחה שזה כן...

למעלה