לעבור או לא לעבור?

Elsewhere

New member
לעבור או לא לעבור?

זאת בהחלט השאלה. 6 שנים אנחנו גרים באבן יהודה. בששת השנים האלה, הצלחתי להתחבר עם בנאדם אחד מכאן- ידידה ממש טובה שלי כיום. מלבדה, לא התחברתי עם עוד אנשים, ואני פחות או יותר לבד מבחינת המושבה. מהנט [למרות שזה הרבה מעבר לכך], יש לי המון חברים. אבל זה לא מספיק. מאז המעבר לחטיבה, לפני 3 שנים, אפשר להגיד שלא היה לי קל. התחברתי עם כמה אנשים, אך הטובה שבהם, שהיוותה מעין 'קשר' ביני לבין האחרים, עברה לתלמה ילין בסוף כיתה ח'. ואני שוב לבד. את ההפסקות שלי אני מבלה בכיתה ובקיוסק, לבד. שומע דיסקמן אם יש, קורא ספר אם אני זוכר להביא... מתבודד, כן. ברור שחלק מזה בא ממני, שאני פחות חברותי בגלל דברים שעברתי, ואולי אפילו בגלל שיש לי תחושת עליונות- כי תחומי העניין שלי הם קצת מעבר לסיגריות, אלכוהול, ספורט ובנות [בנים. נו, אולי גם זו סיבה]. אבל אני בסה"כ גם די נדחה, זה לא רק מצידי. אז כבר שנתיים שאני חושב על לעבור לדרור, ביה"ס הקרוב ביותר לבית מלבד 'הדסים' שבו אני לומד. אבל זו החלטה קשה. מצב חברתי - סיכום. בהדסים, בסה"כ, די רע לי. אולי אם אני אשאר לברר, יתפתח משהו. אבל מצד שני, אין לי שום קצות חוט. בדרור יש לי את החברה הכי טובה שלי, דבר שהוא ללא ספק התחלה טובה. מה גם שעוד עשרה ימים היא הולכת להכיר לי את החברים שלה מהביצפר, שיהיו לי קשרים. מורים אני אוהב את המורה הנוכחי שלי לפיזיקה, המורה הנוכחית ללשון והמורה הנוכחית להיסטוריה, ממש מורים נהדרים. המורה שלי לדוברי אנגלית מתה עליי, וזה ייתרון. יש לי גם את המחנך הכי מדהים בעולם, ואני יודע שיהיה לי קשה לעזוב אותו. סביר להניח שאני אבכה, כי כבר עצם המחשבה על כך גורמת לי להרגיש רע. אמרו לי שהמורה לפיזיקה בדרור גם ממש טוב ושממש אוהבים אותו, אבל הבעיה היא שכאן מכירים את האח הגדול שלי, שהשאיר רושם טוב, ואוהבים אותי בגלל זה, דבר שממש משחק לטובתי. שם- מי אני? אני צריך להוכיח את עצמי מחדש, דבר שעבדתי עליו ממש קשה בחודש האחרון. מקצועות לימוד כרגע, בהדסים, אני מרחיב פיזיקה וכימיה. פיזיקה נראה ממש כיף, וכימיה משעמם אותי עד מוות- כי זה רק מבוא. היתרון שיש לדרור על הדסים הוא האופציה שלי להרחיב פיזיקה ואמנות/פיזיקה ועיצוב, דבר שרציתי לעשות השנה ולא יכולתי. כך שבדרור אני אוכל לעשות משהו שאני באמת רוצה לעשות, ולא להתפשר על כימיה. אבל המורה שלי לפיזיקה ממש טוב [ואף קיבל הוקרה או פרס או משהו כזה], ואין לי הבטחה לזה שיהיה לי שם מורה טוב כמותו. בעיקרון, בדרור אני אוכל למצוא חברים ואני אלמד שני מקצועות שאני רוצה. בהדסים, אולי לא יהיו לי חברים כלכך טובים- אבל מורים נהדרים. כל עצה וכל דעה יתקבלו בברכה. תודה

Thestral

New member
הייתי אומר שדרור../images/Emo108.gif|אבטיח|

כי לפי דעתי מסגרת חברתית יותר חשובה בשנים האלה, כלומר ברור שכשתתגייס[אם תתגייס] אתה תתגבש עם עוד הרבה חבר'ה, אבל גם חשוב ליצור חברויות גם עכשיו אם יהיו לך מורים זבל, זה יש בכל ב"ס, מורים עם השנים רק מתגרעים, וכדי לעבור את השנים האלה בב"ס צריך חברים שאיתם תוכל להתלונן יחדיו על כמה שהמורה זונה והמנהלת כלבה ולתכנן דרכים יצירתיות להרוג את כולם... זה מה שאני חושב כעקרון וזה מה שעוזר לי כעקרון, אז... ההחלטה פה היא שלך:)

noosh

New member
טוב, כשאני קוראת את זה ככה עכשיו

אני עוד יותר חושבת שאתה צריך לעבור. כן, לא יהיה לך את זאב וגבי וחביבה (ושוש! ומיסיז!! יא, מיסיז! אתה חייב למסור לה ד"ש ממני!!). ויהיה קשה להפרד. אבל אפשר ללכת לבקר (אני הייתי עושה את זה אם היה לי זמן, ואני תמיד מתכננת ללכת לבקר) ואח שלי, למשל, שמר על קשר עם המחנך שלו המתיכון די הרבה זמן אחרי שהוא סיים ללמוד. גם אינ עוד בקשר עם מירה לפעמים. אני חושבת שהתחלה חדשה תעשה לך טוב. נכון, אתה יכול לחכות ולראות אם יתפתח משהו, תחילת כיתה י' היא קשה להרבה אנשים ולפעמים דווקא לקראת האמצע מתחילים להתגבש ולהכיר. אבל אם אין לך קצות חוט, אם אתה מכיר כבר את השכבה שלך והשכבה שלך מכירה אותך, ובעיקר אם אתה רוצה להכיר אנשים חדשים - המעבר יכול לעשות לך טוב. מבחינת המקצועות זה גם מסתדר - תוכל להרחיב גם פיזיקה וגם משהו אמנותי יותר (שילוב מנצח
מנסיון), וזה יפתח וייקח אותך לכיוונים אחרים. אם יש משהו ששינה אותי זה לימודי אמנות. רז, אם יש משהו שאני חושבת שחשוב בתקופה הזו של התיכון, זה העניין החברתי. את הגיל הזה צריך לנצל כדי לבלות, כדי להכיר אנשים.. לא כדי ללמוד, להסתגר ולהתבודד. זו התקופה לנסות דברים חדשים, להשתגע, להתפרק ולהרשות לעצמך להנות ולהיות חופשי. אתה צריך מסגרת שתאפשר לך לעשות את כל זה, אנשים שיהיה לך נוח להיות בחברתם, ולו בשביל עצמך. בשביל שתרגיש יותר טוב עם עצמך. אז המורה שלך לפיזיקה לא יהיה המורה הכי טוב בארץ (זה הפרס שגבי קיבל), והמחנך שלך לא יהיה אחד האנשים הכי מדהימים עלי האדמות. אם זו הפשרה שאתה צריך לעשות, אני מציעה לך לקחת אותה. אני יודעת כמה מורים טובים יכולים לשנות אוירה ואפילו ציונים (כי גם אני למדתי איתם ואני חייבת להם המון), אבל חברים טובים יכולים לתת יותר.

noosh

New member
אה, כן

שכחתי משהו - האתגר של להצליח בזכות עצמך, ולא בזכות אח שלך, הוא הגדול ביותר.

daveScorpions

New member
תראה

אצלי הסיפור הוא קצת שונה אבל גם בערך דיי מזכיר את שלך אני עברתי לרחובות בדיוק לפני המעבר לחטיבת הביניים אחרי שבוע פה הלכתי להרשם לחטיבה פה ברחובות "העיר החדשה שלי" ולא יודע לא ממש מצא חן בעיניי וביקשתי מאמא שלי ללכת ללמוד בבית הספר שלה (מקוה ישראל שנמצא בחולון) אחרי כמה זמן הבנתי פשוט מאוד שזאת הייתה הקרבה נורא גדולה הבנתי שחברים פה לא ממש יהיו לי הרי בתכלס ההיכרות שלי עם אנשים נעשת על ידי מסגרות ובצפר היה רחוק אז יצא שהחברים שלי גרו בחולון זה יצא מעפן ... לא החברים אלא העובדה שפה לא היה ואין בעצם אף אחד קרוב :-\ חשבתי על למה לעזעזל אני ממשיך עם זה וצריך כדי לצאת עם חברים שלי לישון אצל דודים שלי בחולון בסופי שבוע או לבקש מאמא שלי שתקפיץ אותי לחולון ודברים כאלה אבל בתכלס זה דבר שעתיד לעבור שלא נדבר על זה שאמא שלי מורה בבית הספר שלמדתי אז גם אני זכיתי ליחס המועדף הזה על ידי המורים ... :-\ משהו שרציתי להרוויח לבד אבל לא ממש יצא כשהם באים אליך עם בטרייה חצי מלאה עוד לפני שהם מכירים אותך אמממ אז ככה בתכלס אני חושב שלא ממש כדאי לך לעבור אלא אם אתה באמת לא מרגיש בנוח שם ורוצה לפתוח דף חדש אני אישית בדעה של תראה אתה יכול להגיע ל"דרור" ולהתקל באותה הבעיה ככה שזה סיכון אחרי הכל השאלה היא אם אתה מוכן ורוצה באמת לקחת את הסיכון הזה ולנסות משהו חדש שלא תדע איך באמת יהיה שם

AndreaCorr ©

New member
רז

לא יודעת מה כבר נאמר בשרשור, ואני לא אכביר במילים, רק משהו אחד - זה אמור להיות ה-גיל מבחינת חברים וחברויות. קח את הסיכון הלימודי בשביל הסיכוי שתמצא חברים. לימודים זה לא הכל בחיים, במיוחד לא בגיל הזה. לפעמים מזון לנפש הרבה יותר חשוב ממזון למוח. לימודים זה דבר טכני מדי מכדי שיעשו אותך מאושר, וחברים, לעומת זאת... מה שלא תחליט, שיהיה לך המון בהצלחה.

buffgirl

New member
../images/Emo127.gif

חוץ מזה, מורים טובים אני בטוחה שיש גם בהדרים. תעשה מה שטוב לך. ואם אתה יכול לא להתפשר על כימיה, יקירי, תאמין לי, עשה זאת. כימיה לא הולך ונהיה יותר מעניין
. בכל החלטה שלך אני תומכת בך יקירי. אוהבת אותך המונים-המונים!

Elsewhere

New member
אההא, עוד סיבה.

הקראש שלי, שנמשך כבר שנה ומשהו, בהדסים. ממ.

אז מה?

ההפך, זו סיבה למה אתה צריך לעבור לבית הספר השני. תתרחק ותבוא עם דף חדש וראש פתוח לסביבת אנשים חדשים..מה רע?

Lost Lullaby

New member
בתור אחת שהייתה לה בעיה דומה...

אני עברתי. אני מרחיבה אותם מקצועות כי לא רציתי אחרים, בעיקרון. אבל הרבה יותר נעים לי לקום בבוקר עכשיו, וללכת לביתספר, ולדעת שלא אסבול בכל שניה שאהיה שם כי אני לא מסתדרת עם החברה. אז לי, אישית, הרבה יותר נעים עכשיו. אני חושבת שקצת התפשרתי על הרמת לימוד [אני מרגישה שפה היא טיפה נמוכה, אבל מה אני כבר יודעת...], אבל הכרתי חברים חדשים, אני נמצאת עם חברים קודמים שלי, וטוב לי. וזה שינוי, וטוב לעשות שינויים לפעמים, גם אם מפחדים. אני אישית מפחדת משינויים אבל אני מודה שהפעם זה עשה לי טוב. בסופו של דבר, אתה היחיד שיכול להחליט כמו שצריך, כי אתה מכיר את המצב הכי טוב. אז כן, לפעמים יהיו תהיות של "מה אם..." אבל את זה תמיד יש, לא? ומקסימום, תעבור לדרור ולא תאהב את זה- תוכל לחזור חזרה, תמיד. אבל לדעתי כדאי לנסות.

De-Panther

New member
../images/Emo12.gif מה גורם לך לחוש|זבנג|../images/Emo23.gif../images/Emo185.gif

עליונות?? מי אמר שלא תחוש את זה גם במקום חדש?? ואולי תחושת העליונות שסיגלת לעצמך היא סתם תרוץ כדי לא להתקרב לאנשים אחרים

Elsewhere

New member
המ.

השאלה הראשונה נשמעה מזלזלת משהו, אבל בכלזאת- זה לראות את המעשים שאני רואה כילדותיים ולגלגל עיניים, זה לשמוע את הבדיחות ואת חוסר האינטליגנציה שבשיחות.. זה גורם לי לחשוב "אני לא הייתי עושה את הזבל הזה. אני יותר טוב". והאמת? אין לי שום הבטחה שזה לא יהיה בבית הספר החדש, אבל שם אני יודע שזו שכבה חדשה ב-95%, וזו שכבה ענקית, ושיש לי הרבה יותר סיכויים למצוא את המעגל החברתי שלי. ואין לי שום בעיה עם קרבה, פשוט קשה לי להתחבר עם אנשים שלא ברמת הבגרות/ברמה אינטלקטואלית הדומה לשלי. ולשם ההבהרה- אני לא אומר שאין בוגרים ומשכילים ממני, ברור לי שיש. כמו כן, ברור לי שכל אחד יכול לבוא ולהרגיש עליונות כלפיי [מעליי? וואטאבר]. לילה טוב

משהו אחר

דרור בית ספר שונה לגמרי, נסיוני, בטח שמעת. זה פתח להמון דברים חדשים שיפתחו אותך למקומות שלא הכרת. אני אומר- לעבור בהיסטריה!

למעלה