לעבור התחלת התהליך בלי רישומים בקופ"ח

לעבור התחלת התהליך בלי רישומים בקופ"ח

שלום,

בעוד כמה שבועות בע"ה תור מסודר לאנדו' להתחלת הורמונים.

אני בקופ"ח מכבי. האם יש דרך לפחות בשלבים הראשונים שלא יהיה רישומים בקופה"ח שלי ?
אני בקופת החולים כבר שנים, יש לי רופאים מומחים (כמו כירורג וכו') שמכירים אותי. אני כרגע חי כבחור/גבר.. ולא רוצה או מתכוון לפחות לא בתחילת התהליך "לצאת מהארון" בפני כל רופא וברשימות של קופה"ח.
במידה ואקבל הפנייה מאנד' להורמונים.. יש דרך לקבל את המרשם או לבצע בדיקות דם ללא רישומים (שוב ,לפחות בחודשים הראשונים עד תקופות ההסתגלות שלי) בקופת החולים ?

אני קוראת הודעות פה מאוד ישנות בפורום ורואה שזה נעשה בעבר..

hatzilonit

Member
מנהל
על זה תוכלי לדבר עם רופאת האנדו שלך...

וגם,
א. על כל התיק הרפואי שלך יש חסיון והפרת החסיון זו עבירה פלילית.
ב. לרופאים חברים שלך אין סיבה (ובד"כ, גם זמן) לעבור על תיקים רפואיים של כל מי שהם מכירים ולחפש מה חדש...

קודם כל תודה.. אבל יש לי כמה שאלות-

לא התכוונתי ממש שהרופאים הם "חברים" :) אבל אני מניחה שאם מישהו/י בתהליך שינוי מין. .זה בטח מוזכר בתיק לרופאת משפחה או לכל רופא (כירורוג, אורטופד) או אחר שהם הולכים אליו לא ?

וכן - הייתי רוצה לעשות את זה בהתחלה בדיסקרטיות, אני מקווה שהאנדו (הפרטית) שאלך אליה... לא תראה בזה שאני רוצה בשלבים אלו להסתיר את זה , כאי מוכנות בשבילי לתהליך.
אני מודה שאני רוצה תקופת הסתגלות, ולראות אם זה מתאים לי . ייתכן ובסיום המסע הקצר הזה אראה שזה לא מתאים לי
הבעיה שאם הם לא רואים נחישות - הם בטח לא תמיד ישושו לתהליך.
מצד שני יש לי "המלצה"(לא יודעת איך לקרוא לזה) אחרי ייעוץ פסיכולוגי ע"י יועצת מוכרת שהלכתי , להתחיל בתהליך , ככה שמניחה שיהיה בסדר

hatzilonit

Member
מנהל
זה מאד נפוץ ולגמרי נורמלי לא לרצות לחשוף את התהליך

במיוחד בשלבים הראשונים.
זה לא מראה חוסר "נחישות".
כל אחד ואילוצי חיים שלו.

וגם שאת רופאת אנדו' לא כ"כ מעניינת מידת הנחישות שלך. ברגע שאת לוקחת את הטיפול, זה מראה מחויבות.

אבל איך אפשר נגיד

לעשות בדיקות דם בלי ללכת לרופאת משפחה ואז היא תראה בדיקות הורמונים ואז יהיה חובה לספר לה לא ? רופא משפחה לא ירשום סתם הפניה לבדיקות הורמונים בלי סיבה.
אלא אם כן עושים את הבדיקות פרטי בטח בכמה מאות שקלים :|

ותודה על התשובה אגב , כמובן !!

dorints

New member
לא צריך לספר כלום

אני מבטיחה לך שלא מופיע בשום מקום במסך הודעה ענקית באדום "יו! היא טרנסית!"

במקרה של רופא משפחה מופיעה הודעה על אישור למינון חוזר של הורמונים שהאינדוקרינולוג/ית רושמת.
לגבי בדיקות הורמונים - הם נכללות בבדיקות דם אחרות רבות כמו שתן, סוכר בדם, תפקוד כבד ועוד דברים אחרים. יש 1001 עניינים שבגינם צריכים לעשות בדיקות כאלו, ואת הרופאים זה לא ממש מעניין.
&nbsp
בקיצור - מספיק לפחוד שמא "ידעו". גם אם ידעו, רוב הרופאים יודעים להתייחס בצורה נאותה ורופא שלא יכול לחטוף תלונה לוועדת האתיקה.

תודה. אני לא בטוחה שזה ממש מדויק אבל תודה

(כי כדי לעשות בדיקות , ותרופות ומרשמים הכל, צריך לעבור דרך רופא משפחה , ככה שכנראה אי אפשר לעבור את השלבים הראשונים מבלי לספר לו/ה)

Rosie52

New member
כעקרון את לא חייבת להחשף בפני רופא/ת המשפחה שלך

לחלק גדול מרופאי המשפחה יש יום חופשי פעם בשבוע.
מה עושים עם פציינטים שצריכימות לראות רופא/ה ביום החופשי של רופא המשפחה שלהם/ן?
מפנים אותם לראות רופא אחר במרפאה.
בואי בבוקרו של יום החופש של הרופא שלך אל המרפאה ובקשי תור לראות רופא (תגידי לאנשימות שבקבלה שזה מקרה דחוף שלא סובל דיחוי ליום אחר - אם יתעקשו ולא בא לך לומר להם שאסור להם לשאול אותך שאלות רפואיות, תאמרי שיש לך חום גבוה וזהו). הם יהיו חייבים להפנות אותך לרופא אחר במרפאה.

תגידי לו/ה שאת מבקשת הפנייה לפסיכיאטר/ית ואנדוקרינולוג/ית ושיגיש בקשה לטופסי 17 עבורם.

אני אמנם נחשפתי בפני רופאת המשפחה שלי (ולא היה לי קל) אבל כשאני מנתחת את התהליך בדיעבד, יכולתי בקלות לעשות את זה בדרך שהצעתי לך.

בהצלחה,
רוזי

mayan33

New member
היי שונה במינה

אני גם מתחילה תהליך ולא נראה שיש ברירה להיחשף
גם אם מדובר ברופא משפחה או שצריך אישור מקופת חולים
אני גם מחפשת דרך להסתיר בינתיים
שהיה לכם יום נעים
מעיין

רוזי תודה -אבל כנראה זה לא יילך,

מצטערת שאני מתייחסת פה לנושא של הסתרה. אבל זו הנקודה שאני עומדת בה כרגע.
לא חושבת שאפשר להסתיר את זה מרופא וקופ"ח.. נניח שעשיתי את בדיקות הדם ,יהיה אז צורך במרשם להורמונים (שבטח עולים הון פרטי..) וללכת לרופאת משפחה מקופ"ח שתרשום .ואני מבקרת אצלה גם לעניינים אחרים - היא רואה איזה תרופות אני נוטלת סה"כ .
וצריך גם לפעול בתחילת התהליך מול המשרדים של קופה"ח (שגם שם מכירים אותי במזכירות) כי בטח בהתחלה יעשו קצת בעיות עם קבלת סוגים שונים של הורמונים או טפסים ואישורים ובירוקרטיה..
לפי איך שזה נראה לי מכאן יהיה קשה בלי לספר .וחבל כי באמת רוצה לעשות את התחלת התהליך בחודשים הראשונים עם עצמי ולבדוק מה ומי קורה . לא בשלה עדיין לספר.

dorints

New member
קצת נסחפת לדעתי

את בדיקות הדם אפשר לבקש מרופא משפחה שהוא לא הרופא משפחה הקבוע שלך.
&nbsp
הורמונים לא עולים הון (אם הם במרשם) ואין לי מושג איזה רופא משפחה יש לך אבל אם יש לך אחד כזה שמסתכל עלייך "עקום" - תעברי רופא משפחה, מה עוד שיש היום דבר שנקרא "אינטרנט" שדרכו אפשר לבקש מהרופא מרשם חוזר, כך שלא צריך לראות את הפרצוף שלו.
&nbsp
לא יעשו לך בעיות עם קבלת ההורמונים אם תבקשי מהאינדוקרינולוגית שלך טופס 29 ג'. אין לי מושג איפה את גרה אבל יש לא מעט בתי מרקחת של סופר פארם ואחרים שנותנים את ההורמונים בלי לבקש טופס 29 ג' ובלי לעשות שום בעיות ובלי להסתכל עלייך מוזר. תשאלי טרנסיות שגרות באזורך או בעירך.
&nbsp
לא צריך לספר שום דבר בשלבים ראשונים, מה שכן צריך לעשות זה לצאת מהפחדים האלו של אמא'לה ידעו ויזרקו עליי אבנים

למעלה