לעבור יחידה במילואים

• פותח הנושא u9999
  • פורסם בתאריך

u9999

New member
לעבור יחידה במילואים

זומנתי למילואים הנופלים באיזור מועד חתונתי, ולמרות החוק המחייב לדחות (לפחות חלק מהימים) את המילואים מערימים עלי קשיים ביחידתי. נאמר לי אפילו במפורש שחסרים להם קצינים, ולכן הם לא יוותרו לי אלא אם כן הם יהיו חייבים. יש לי מוטיבציה לשרת במיחלואים אבל לא במקום כזה המתייחס ככה למילואימניקים שלו. מישהו יודע מה הסיכויים לעבור ליחידה אחרת? מה הנוהל?

פלסטיק

New member
יש טופס בקשה

תבדוק עם קצינת הקישור, נדמה לי 46 מספרו (או משהו דומה) אבל אם אין יחידה שמעוניינת לקלוט אותך והיחידה שלך מעוניינת לותר עליך אז זו די ברכה לבטלה. כדאי לנסות רק בשביל ההרגשה הטובה אופציות אחרות למעבר יחידה הן לא פשוטות. אם לא יגייסו אותך לזמן מאוד ארוך או תהיה זמן ארוך בחו"ל תוצב מחדש בבקו"ם ומשם יציבו אותך במקום אחר שים לב שגם אם תעבור יחידה לא בטוח שהיחידה שאליה תעבור תהיה מוצלחת יותר מהקיימת (תמיד יכול להיות יותר גרוע) אם שירות המילואים נופל בדיוק על החתונה או אחריה כדאי לך לבדוק בקישור לאכ"א כמה ימי חופש מגיעים לך, יכול להיות שדוקא כדאי לך מילואים עם המון ימי חופש על חשבון הצבא במקום חופש על חשבונך מהעבודה. עוד אופציה היא שאם לא יתחשבו בחתונתך תמצא סיבה אחרת לשחרור מהמילואים

u9999

New member
תודה על התגובה. אם אפשר שאלה נוספת

תודה על ההתיחחסות המקיפה. אילו סיבות ניתן לציין בכזה טופס? איך אני יכול לחפש יחידה שתהיה מעונינת לקלוט אותי?

binon

New member
כל סיבה שהיא לא בריאותית

אתה פשוט יכול לאמר את האמת, שמתייחסים אליך כמו זבל ואתה לא מוכן לספוג כזה יחס. במידה ולא עוזר ראיון עם המג"ד/ מח"ט, ואתה מקבל תשובה שלילית לט' 55 פנה לנקח"ל ואל תוותר. הם לא ירצו לעורר מהומות וסביר להניח שישמחו להיפטר מ"טרדן" כמוך...

binon

New member
מספר הטופס הוא 55

כפי שהבנתי אתה קצין ולכן התהליך צריך להיות הרבה יותר קצר. בקש ראיון עם המגד והסבר לו את בעייתך. עפ"י החוק מגיע לך שחרור מהמילואים 10 ימים לפני החתונה, ביום החתונה ו-10 ימים אחרי החתונה, סה"כ 21 ימים. דרוש את זה, זה מגיע לך ולא נתון לויכוח. חשוב להדגיש כי מדובר בשחרור מהמילואים ולא חופש כך שאתה לא מקבל כסף מהצבא עבור ימים אלה. חוץ מזה, שוב אני חוזר לנושא הקצונה, אם אתה לא מסתדר עם המג"ד פנה למח"ט ובקש ראיון עימו. בדרך כלל, מנסיון אישי הדרגים הגבוהים לפעמים יותר קשובים וייתכן שיימצא לך פיתרון במסגרת יחידה אחרת בחטיבה. ועוד משהו, אף מג"ד לא רוצה קצינים "בעייתיים" אצלו שכן הדבר משפיע על שאר החיילים, לכן הסיכויים שלך לעבור יחידה במידה ותבקש הם די גבוהים. בהצלחה

san10

New member
תיקון קטן-

קצינים לא מגישים טופס 55. הם מבקשים ראיון מג"ד ומח"ט ושם מעלים את הטענות. עפ"י החלטת מח"ט תהייה פליטה ליחידה אחרת או סיכום אחר שתגיעו אליו טופס 55 מיועד רק לחיילים

binon

New member
קצינים לא מגישים ט' 55

מפני שבדרך כלל הבעיה נפתרת ע"י ראיון והדבר לא מגיע לכך, אבל אין מניעה חוקית לקצין למלא טופס בנדון. אבל נכון שהתהליך הוא הפוך החייל. חייל קודם ממלא 55 ואח"כ מגיע לראיון וקצין קודם עובר את הראיונות ורק אם לא נפתרה בעייתו (שוב- נדיר) אז הוא ממלא את הבקשה הרשמית.

urizohar9

New member
אקט של מחאה

הכוונה שלי במילוי טופס כזה היא יותר מחאתית (עד כמה שניתן להביע מחאה בצבא) מאשר אמיתית.

למעלה