לעבור לגור ביפן

• פותח הנושא renai
  • פורסם בתאריך

renai

New member
לעבור לגור ביפן

שלום לכולם, אני מבין שזה פורום חדש, אז ברכות. אני שוקל לעבור לגור ביפן בעוד שנה - שנתיים, אני יודע שזה המון זמן ויש דברים שעשויים להשתנות עד אז, אבל הייתי רוצה להגיע לשם "מבושל" כמה שיותר. מעבר ללימודי יפנית, שאני שוקל להתחיל בחודש הקרוב, הייתי רוצה לברר יותר על המשמעויות של מעבר ליפן לצורך מגורים. הסיבה שאני רוצה לעבור דווקא לשם היא שאני מתכוון להמשיך ללמוד שם שיאצו, לאחר השנה הקרובה שבה כנראה אסיים את לימודיי הנוכחיים. אשמח לכל מידע במה הדבר כרוך, מה עליי לברר וגם אולי מה מוקדם מדי לברר. סכום הכסף שאצטרך, אפשרויות מגורים סבירות וכל דבר אחר שעולה בדעתכם. תודה רבה מראש והמשך יום מקסים.

takano

New member
שלום גם לך

תראה ,דבר ראשון ואני מניח שאתה בטח יודע את זה,לא פשוט לעבור ליפן! אבל בהחלט אפשרי, המלצה שלי ,לימודי יפנית -רק ביפן,לדעתי בכחצי שנה של לימוד אינטנסבי אפשר להגיע לרמה בסיסית טובה ביותר ,אך תביא בחשבון שכנראה זה לא יספיק לרמה של לימודים,בשביל רמה כזו תצתרך להשקיע עוד מספר חודשים, לגבי עלויות לימודים,שיאצו-אין לי שמץ.לימודי יפנית-בערך700000 לשנת לימודים(כולל ויזה).

renai

New member
תודה ../images/Emo13.gif

לא חשבתי שפשוט לעבור ליפן, אבל אני מתכוון לעשות זאת בכל מקרה. חלק מהסיבה שאני מברר שנתיים מראש זה כדי להתכונן באופן אופטימלי. כיוון שיש לי שנתיים, אני מתכוון להתחיל ללמוד בקרוב יפנית; לא רואה סיבה לחכות עד שאגיע לשם, גם ככה לוקח זמן ללמוד שפה, ובסיסי ככל שיהיה הידע שלי ביפנית בעוד שנתיים, זה יהיה יותר טוב מלא-כלום. לגבי המחירים, רציתי לדעת יותר עלויות מחייה ולאו דווקא מחיר לימודי היפנית או השיאצו. התכוונתי לסכומי הכסף הדרושים כדי לשכור דירה, כדאיות קניית רכב לעומת שימוש בתחבורה ציבורית, עלות ממוצעת של מזון וכדומה. ברור שבעוד שנתיים זה יהיה שונה, אבל אני רוצה אומדן כדי להיערך כלכלית. כמו כן אשמח לדעת האם יש פרדוצדורות מיוחדות שצריך לעבור כדי לגור שם במשך שנה, האם יש בעיות מיוחדות עם הויזה וכאמור כל דבר אחר שאתם רואים כמידע שימושי. בכל מקרה, שוב תודה רבה. אשמח גם לקבל תשובות נוספות.

renai

New member
הבהרה: במונח "עלות ממוצעת של מזון"

הכוונה כמובן להערכה של מחיר כמות מצרכי מזון לצריכה ביתי בחודש, לא למסעדות או למחירי פריטים בודדים.

ryurach

New member
מה שלומך?

סילחה שלא עניתי עד עכשיו , אבל הנה כמה תשובות בקצרה, אם תירצה אני יפרט יותר. שכר דירה,,,,תלוי איפה ביפן תהיה ומה גודל הדירה שתשכיר, אני גרה בבית של 3 חדרים מאד נחמד אבל ב chiba ולא בטוקיו , על הבית הזה אנחנו משלמים בערך 800 דולר ודירת חדר יכולה להיות הרבה יותר נמוכה מזה אבל!!!! בשביל להכנס לדירה צריך לשלם לפחות חמש או שש פעמים מסכום שכר הדירה החודשי רק כדי להכנס לבית , חלק הולך לבעל הבית , חלק לחברה שממנה השכרת את הבית חלק כבטחון וכו וכו , ככה שזה יכול להיות מאד יקר. זול יותר יהיה אולי להשכיר חדר בגסא האוס. אוטו, מאד זול לקנות כאן אוטו , המחירים ממש בריצפה , אבל המיסים והטסט השנתי עולים המון כסף לפעמים כמו או יותר מסכום האוטו. אוכל , יכול להיות מאד זול , יש היום המון חנויות שאפשר בהם לקנות מצרכים ב 100 יין שזה משהו כמו ארבעה שקלים. אני חושבת שבממוצע , אם אתה לבד ולא אוכל הרבה 1000 יין ליום זה בסדר. (תלוי מה אתה אוכל). בשביל לקבל ויזת לימודים אני חושבת שאתה צריך שיהיה לך משהו כמו מיליון יין בבנק ורק אז הם יאשרו לך ויזה, תחבורה ציבורית, יש אוטובוסים ויש רכבת ורכבת תחתית. התחתית הכי זולה , הרכבת ברגילה טיפה יותר יקרה והאוטובוסים הכי יקרים. מחיר התחלתי ברכבת הוא בערך 130 יין אבל זה רק נסיעה של תחנה אחת, משם זה עולה... זה מה שעולה לי כרגע אם יש לך עוד שאלות , אני ישמח לענות רחלי ביפן

למעלה