לעדי- J1 ויזה

ronhilda

New member
לעדי- J1 ויזה

שלום, רצינו לדעת לגבי הליך קבלת ויזה. אנחנו שני ארכיטקטים צעירים ומעוניינים לעבוד בניו יורק לתקופה של שנה- שנתיים. האם הJ1 היא הויזה המתאימה, או האם לדאוג לH1B כבר עכשיו והאם אפשר לקבל שכר לפני אישורה באוקטובר? האם בJ1 צריך לחזור לארץ כדי לשנות את סוג הויזה הנוכחית (B2) או שמספיק לצאת לקנדה ולשלוח רק את הדרכונים לארץ(אנחנו כרגע בניו יורק)? לאחר 18 חודשים כשמסתיימת הויזה, האם יש איזושהי הגבלה לגבי חזרה ו/או עבודה בארה"ב? האם ניתן לדאוג לשינוי סטטוס עד לאוקטובר ולקבל שכר עד אז? תודה

קצת סדר בבלגן

כדי לעבוד בניו יורק אתם צריכים למצוא מעסיק שיסכים להעסיק אתכם ולסדר עבורכם ויזה. רוב הסיכויים שיהיה מדובר בויזת H1B, ולא ב-J1. הבקשות לH1B יכולות להיות מוגשות כבר עכשיו, אבל תאריך תחילת העבודה ותקפה של הויזה יהיה אוקטובר. לא ניתן לקבל שכר לפני תאריך תחילתה של הויזה. לגבי שינוי סטטוס, את השינוי של סטטוס השהייה שלכם ניתן לעשות מכאן, כמובן אי אפשר לשנות סטטוס לפני תאריך תחילת הויזה באוקטובר. כדי לקבל את הויזה עצמה בדרכון צריך לנסוע לארץ - להגיש בקשה ולעבור ראיון, אי אפשר "לשלוח" דרכונים. באופן עקרוני, לשלוח דרכונים זו עבירה על החוק, הדרכון תמיד חייב להיות אתכם. אתה מבלבל בין כמה דברים, אני לא בטוחה למה אתה מזכיר 18 חודשים, עקרונית אם הייתם סטודנטים כאן בארה"ב על ויזת J1, תוכלו לקבל הארכה של 18 חודשים כדי לעסוק במקצוע אותו למדתם, זה תלוי במוסד המקורי שבו למדתם ושהיה הספונסר ל-J1 שלכם, לא נשמע לי שזה המצב שלכם. ויזות J כפופות לפעמים לתקנה 212E שאומרת שעל המחזיק בה לשוב לארץ המוצא לשנתיים לפני שיוכל לחזור לארה"ב, אבל כאמור אין לכם J1 ולכן זה לא רלוונטי.

aviadl

New member
J1

ויזה J אפשרית גם במקרים בהם איש מקצוע מגיע להתמחות בתחום המקצועי שלו (EXCHANGE VISITOR). ניתן להגיע להתמחות לתקופה של עד 18 חודשים. במקצועות מסויימים קיימת מגבלת השנתיים. חשוב לבדוק האם המקצוע שלכם גם הוא כפוף אליה. ניתן לבצע התמחות בכל תחום כמעט. כדי להגיע על סטאטוס כזה צריך למצוא מקום עבודה שיסכים להעסיק אותכם לתקופה זו ולמצוא סוכנות שתהיה הספונסור (מקום העבודה אינו יכול להיות הספונסור). ניתן לשנות סטאטוס בארה"ב אבל את הויזה תצטרכו להחתים מחוץ לארהב (מומלץ בקונסוליה האמריקאית בארץ ולא בקנדה). אני ממליץ בחום לקחת עו"ד לשינוי הסטאטוס כי יש המון נקודות קטנות שצריך לשם לב אליהן.

ronhilda

New member
to aviadl

תודה על התשובה, אך מדוע לדעתך עדיף להחתים את הדרכון בארץ ולא בקנדה? השאלה נובעת מטעמי חסכון של זמן וכסף לכרטיס לארץ...

aviadl

New member
החתמה בארץ

באופן עקרוני ניתן להחתים את הויזה בקנדה. הבעיה היא שכיום יש בדיקות מחמירות יותר בקונסוליה והקונסול בארץ זרה ייטה להחמיר במידה ואין לא מידע מספיק או במידה ומתעורר חשד. במיקרה כזה לא תקבלו ויזה ואז אתם תקועים בקנדה ללא אפשרות חזרה לארה"ב. אני אישית מעדיף לקחת את הסיכון הזה בארץ.

mal1

New member
מעבר לכך, יש גם את הנושא של משך

הטיפול. בהחתמה בשגרירות או קונסוליה שאינה במדינה בה הינך אזרח, השגרירות "מתחייבת" (וגם זה בערבון מוגבל) לטפל בעניינך תוך 60 יום. יכול להיות כמובן מהר יותר, אבל תאורתית - יכול להיות מצב בו תבלה בקנדה עד חודשיים. גם לכך יש כמובן עלויות (גבוהות מאלו של הנסיעה לארץ). אנחנו החתמנו בארץ 3 פעמים (בעלי ואני כל אחד בנפרד ואח"כ בנסיעה נפרדת החתמנו שינוי סטטוס לילדים). בממוצע, זמן ההמתנה היה שבוע לבעלי (הפריימרי בויזה) לי לקח יומיים ולילדים חמישה ימים. נכון - יקר יותר לנסוע לארץ אבל בחישוב הסופי - יצא זול, מהיר ונוח יותר

bubeut

New member
ויזה H1B

ניתן לקבל יותר פירוט על הויזה הזו בהקשר לחודש אוקטובר? האם מחולקות רק מאוקטובר? האם לא ניתן לעבוד ממאי לדוגמא?

ronhilda

New member
לעדי- J-1 חידוד הנושא.

בהמשך לשאלתנו מפעם קודמת.. כרגע אין אנו יכולים ומעוניינים לחכות חצי שנה כדי לקבל H1B. סיימנו את לימודי האדריכלות שנה שעברה והבנו ש J1 יכול להתאים לנו לתקופה של עד 18 חודשים כמתלמדים.(יש לנו כבר מעסיקים פוטנציאלים). 1. האם הבנו נכון? 2. האם צריך לחזור לארץ כדי לקבל את הויזה או שמספיק לצאת לקנדה? 3. האם אפשר לחזור אח"כ לארה"ב על מנת לעבוד או לטייל עם ויזות אחרות? שוב תודה

תשובות חלקיות

לא כל מעסיק למיטב ידיעתי יכול להוציא J1, אתם צריכים לברר עם המעסיק הפוטנציאלי שלכם אם ביכולתו להוציא לכם J1. יש הבדל בין שינוי סטטוס להוצאת ויזה. אם אתם בארה"ב ומוציאים לכם ויזת עבודה, אפשר לשנות את סטטוס השהייה שלכם מתוך ארה"ב. אם תרצו לצאת מארה,ב ולחזור תצטרכו לנסוע לישראל כדי להוציא את הויזה עצמה בדרכון. עקרונית זה אמור להיות אפשרי גם בקנדה, אבל נכון להיום זה לא עובד, השגרירויות לא מוכנות לטפל במי שאינו אזרח או תושב קבע של אותה מדינה.

אה ולגבי שאלתך האם אפשר לחזור

לארה"ב, זה תלוי בויזה. אם ה-J1 שלכם כפופה לתקנה 212E הרי שתיאלצו להישאר בארץ שנתיים לפני שתוכלו לחזור לארה"ב. אם היא לא כפופה, לא צריכה להיות בעיה לחזור עם ויזה אחרת.

למעלה