לעדי ...

tzachi58

New member
לעדי ...

ראיתי מספר הודעות בנושא הגירה לארה"ב וברצוני לשאול שאלה נוספת. נניח שאני מגיע לארה"ב על ויזת תייר ומוצא מקום שאני רוצה לחיות בו את שארית חיי ובנוסף מצאתי מעביד שמוכן לחתום עלי שאעבוד אצלו האם יש סיכוי גבוהה במיוחד לקבל אישור עבודה לאו דווקא אזרחות וכד' אלא פשוט לעבוד באופן חוקי מבלי לעבור על החוק שכמובן זה לא בא בחשבון ! האם ידוע לך על אנשים שקיבלו אישורי עבודה בארה"ב באמצעות מעסיק שחתם להם וללא כל בעיות , כמובן אין לי מעסיק מיועד בארה"ב והכל בהנחה שאם במידה ובמהלך ב 21 ימים של בארה"ב יתחשק לי להשאר עוד ולהתחיל לעבוד !

טל ר

New member
אני לא עדי

אך אנסה לענות. יצחק היקר, אתה ודאי מדבר על Non-immigrant temporary employment visa, הידועה גם בשמה H1. לשם כך, על המעסיק להראות שיש לך כישורים המתאימים למשרה, כאלה שקשה למעסיק לשכור אמריקאי לתפקיד. אין מדובר על הליך "לחתום וגמרנו", אלא המעסיק אמור להגיש בשמך בקשה לויזה ל-INS, הליך אשר באופן טיפוסי לוקח מספר חודשים, וצפוי לעלות למעסיק מספר אלפי דולרים. במצב השוק הנוכחי בארה"ב, נכונות מעסיקים להגיש בקשה לויזה בשם עובדים זרים ירדה פלאים. קח זאת בחשבון. זה כמובן תלוי במצב השוק במקצוע שלך. לאחר כל זה, אם קיבלת אישור לויזה, אז אם אני מבין נכון תהיה צריך לצאת מארה"ב על מנת לקבל אותה באחת משגרירויות ארה"ב. טל.

ישנה גם ויזת J1

עבור מורים לעברית אותה ניתן להסדיר תמורת 350 דולר בלבד אם אתה מוצא בי"ס יהודי שמוכן להעסיק אותך התהליך פשוט ומהיר צריך לצאת מארה"ב, הדבר נעשה בתיאום נקבעת פגישה מראש בקונסוליה שאתה מעדיף

אין סיכוי גבוה בכלל

זה לא כל כך פשוט "מעביד שמוכן לחתום לי". כמו שכבר ענה לך טל, כדי שמעסיק יהיה ספונסר שלך לויזת עבודה, הוא צריך לעבור תהליך די מייגע ולשלם לא מעט כסף. הוא צריך להוכיח שהוא לא יכול למצוא את מה שהוא מחפש בארה"ב, שהוא צריך לייבא עובד ממדינה זרה בגלל כישורים מיוחדים, וכמובן לשלם כמה אלפי דולרים (יותר קרוב ל-10K)... חוצמזה ישנם גם תנאים אחרים לויזה הזו, כגון תואר ראשון ומספר שנות נסיון במקצוע המסויים. כך שברוב המקרים אין סיכוי שב-21 יום תוכל למצוא ספונסר, לא כל שכן לסדר ויזה בזמן הזה על מנת להישאר. אם כל כך תרצה להישאר תמיד תוכל להירשם כאן ללימודים גבוהים ולקבל ויזת סטודנט. התהליך לרוב לוקח מספר חודשים עד חצי שנה במידה ואתה מוצא ספונסר, וכאן אני שוב חוזרת על דבריו של טל - במצב הכלכלה הנוכחי בארה"ב לרוב האנשים במקצועות הטכנולוגיה לוקח בין חצי שנה לשנה וחצי למצוא עבודה. בהצלחה.

למעלה