לעוז 2002

לעוז 2002

בוקר טוב לך. שמתי לב מעל דפי הפורום,שאתה חזק במחשבים,ובתוכנות.אני צריך ומבקש בדחיפות את עזרתך.אין לי מושג איך עושים: "איחוי קבצים"(אני מקווה שקראתי לזה נכון) אמרו לי שפעולה זו מנקה את המחשב ומורידה את כל הפסולת והשאריות.(לא שאני יודע מה זה?) הבנתי שכשעובדים עם המחשב הרבה זמן? אז בריא לעשות את האיחוי לכל הכוננים,ואז אין הפרעות.ואתמול היה לי קטסטרופה בהרקדה,עם המון הפסקות באמצע נגינת השיר. זה היה מביש כי לא ידעתי מה לעשות. פשוט חיכיתי שזה יסתדר מעצמו.מאז שיש לי את המחשב, היה לי חבר שעשה זאת עבורי כל שבועיים, ומעולם לא היו לי בעיות עם המחשב.מזה כחודש לא עשיתי את הפעולה הזאת. אז אולי הגיע הזמן? אתה חושב שתוכל לעזור לי? אני אודה לך מאוד. תוכל לכתוב לי במסר אישי ,כדי שלא נלאה כאן את חברי הפורום.אם יותר נוח לך בטלפון אז הנה המספר:058416483 שיהיה לך יום טוב.

גם לי לא היה מושג והצלחתי

יום טוב, סוף סוף השתלתי תמונה - ניסיתי וניסיתי ולבסוף יש תוצאה.

עוז 2002

New member
כשהמחשב חולה...../images/Emo101.gif

יום טוב ידידי, אתה זוכר מה הרגשת כשאנשים איבחנו את הבעיה ושלחו לך תרופות דרך האינטרנט?? אז כנ"ל לגבי המחשב. צריך לבדוק ולראות מה קורה כדי להבין איפה הבעיה. אבל מכיון ששאלת על איחוי דיסקים - הנה התשובה: כששומרים קובץ לדיסק, הכתיבה מתחילה באזור הפנוי הראשון. כשהמקום צר מלהכיל, הקובץ מפוצל למספר חלקים שמקושרים ביניהם במצביעים. אחרי תקופה ארוכה של שימוש, הדיסק יראה כמו מסננת. קבצים גדולים יפוצלו לעשרות רסיסים, והתנועה הארוכה של ראש הקריאה/כתיבה תתורגם לביצועים נמוכים משמעותית. הפתרון למצב השכיח הזה, הוא איחוי דיסק או "דפרגמנטציה" (Defragmentation): חלקי הקבצים נקראים בזה אחר זה, ונכתבים מחדש ברצף. יעילות התהליך גדלה, וזמן הביצוע שלו (מספר שעות לעיתים) מתקצר, ככל שהדיסק נקי יותר מקבצים ויישומים מיותרים (זמן טוב לחזור לסעיף הקודם...). הדרך הפשוטה לבצע איחוי היא באמצעות ה-Disk Defragmenter של Windows (נמצא בתפריט Start / Programs / Accessories / System Tools). החסרונות העיקריים שלו הם ביצועיו הגרועים, והשליטה המוגבלת מאד במאפייני התהליך. כדי לעשות את העבודה טוב ומהר יותר, כדאי להשתמש ב-Norton Disk Doctor הוותיק, או בכלים כמו McAfee Utilities או O&O Defrag 2000 (אפשר למצוא ב-tucows). הדפגרמנטציה הינה תהליך הסבוך ומסוכן לדיסק קשיח. לא הייתי מציע לעשות זאת לעיתים קרובות ובודאי שיש לדאוג קודם לגיבוי.

למעלה