לעו"ד זיסו, ראשית תודה כמו תמיד...

נוריס

New member
לעו"ד זיסו, ראשית תודה כמו תמיד...

מתייחס ברצינות ובמהירות לשאלות בפורום ועל כך תודתי.
אותו משרד טרם הגיש כ' הגנה וביקש וקיבל בפעם השניה(!), באופן די תמוה הארכה להגשת כ' הגנה...(הבנתי שאחרונה).
הבנתי כי הפרקליטות תהיה נציג המשרד הממשלתי הזה במשפט, אגב האם אין בעיה שעו"ד מהפרקליטות ייצג מולי, להבנתי אסור בת.קטנות, ניתן לעשות משהו?
לגופו של עניין כאמור טרם הוהוגש כ' הגנה, מעולם לא יכלו לקבל רישיון ולא קיבלו ממני, אני היחיד שיכול ולא הייתי נותן רישיון שכזה לשיר מסולף ומשובש אם בכלל...
נקווה שאכן ההפרה המתמשכת תסייע לי, מקווה שעניתי לשאלותיך,
שוב תודה לך

אם היית תובע בבית משפט מחוזי

היית יכול לבקש צווי מניעה ועשה קבוע וזמני.
אף שהדבר מותר ואפשרי, איני ממליץ על הגשת תביעות מהסוג הזה לבית משפט לתביעות קטנות.
החוק מרשה לך לתבוע 100000 ש"ח בגין הפגיעה בזכות היוצרים ועוד 100000 ש"ח בגין הפגיעה בזכות המוסרית (המתבטאת במקרה זה בסילוף היצירה), קרי 200000 ש"ח קרן. אתה בחרת לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות, כלומר התביעה מוגבלת ל 30000 ש"ח, אין ספק שהנתבעת צריכה להגיד לך תודה ענקית שהקטנת כל כך את הסיכון שלה ב 170000 ש"ח).
כל הנושא של ייצוג על ידי עורכי דין בבית משפט לתביעות קטנות הוא בעייתי.
הרעיון המקורי היה כי בבית משפט כזה יופיע אזרח מול אזרח, או אזרח מול מנהל/נציג מוסמך של חברה כשהנתבעת היא חברה.
כעיקרון, בית המשפט מוסמך להרשות לצד ייצוג על ידי עורך דין, ובד,כ כשחברה או מוסד ציבורי טוען שאין מי שייצג אותו חוץ מעו"ד וזה עו"ד פנימי, מרשים לו.
ברור שכשצד אחד מיוצג והשני לא, נוצר חוסר איזון ולכן אם תבקש להיות מיוצג, בית המשפט ירשה לך גם כדי לאזן את הייצוג.
בדרך כלל בתי המשפט ליברליים למדי בנושא הארכות מועד להגשת כתבי הגנה.
אין טעם כרגע להכנס לשאלות של מה אתה היית עושה או לא עושה (בעניין מתן רשיון) צריך לראות קודם מה הנתבעת תטען.
אולי זה הזמן לעשות חושבים ולהחליט לבקש להעביר את התיק מבית המשפט לתביעות קטנות לבית משפט מחוזי. כמובן השיקולים הם שלך.

בלי קשר: הגבת לי בשרשור חדש. אין שום סיבה בעולם לכתוב תגובה כשרשור חדש ונפרד, זה גם מבלבל את הגולשים וזה גם "זורק" אחורה דיון אחר. אני מקווה שזה נובע מתוך טעות ולא מתוך כוונה, הפעם אני שרשרתי במקומך, אך אבקש להבא להקפיד ולשרשר.

נוריס

New member
לגבי הגשה לתביעות קטנות עו"ד זיסו, הרגשתי...

בהתאם ל"משובים" שקיבלתי כשהתייעצתי לפני הגשת התביעה, הבנתי שדי נדיר שבימ"ש פוסק מעבר לכמה עשרות אלפי שקלים בתביעות כאלה,(האם יש תקדימים מניסיונך לפסיקה במקרים דומים לשלי בסכומים גבוהים? אשמח לראות..), לכן העדפתי לא לערב עו"ד כמתחייב בבי"מש מחוזי, עם כל מה שכרוך בכךבוודאי הוצאות שכ"ט אגרות וכו' ,ולכן העדפתי ת.ק, מקווה שלא טעיתי אך מסקירה כללית בפס"ד, גם אם יש אפשרות תיאורטית לסכומים גבוהים, העדפתי כאמור ללכת על ת.ק. מהסיבות הנ"ל.
שוב תודה לך עו"ד זיסו.

למעלה