לעו"ד צפורה גנן

ברקת1

New member
לעו"ד צפורה גנן

בהמשך לתשובתך - הרקע לבעייתי ולהחלטת ראש ההוצל"פ: החייב (מעסיקי לשעבר) ביקש לנכות מקרן החוב בהוצל"פ 30% מס הכנסה, אני התנגדתי בטענה שההוצל"פ אינו זרוע של מס הכנסה ושאני מסדירה ענייני עם מס הכנסה בעצמי וכן שהחייב אינו רשאי לקבוע את שיעור המס בעצמו אלא מס הכנסה, ועניין זה יוסדר ע"פ החלטת ההוצל"פ אם לאשר את הניכוי. 9 חודשים חיכינו לדיון בסוגיה זו, ובינתיים עוכבו ההליכים לאחר שהחייב הפקיד 5,000 שקל, פיקדון ששווה ל-70% מקרן החוב (כלומר, חלק החוב שאינו שנוי במחלוקת). בקשותיי לקבלת דמי הפיקדון ע"ח החוב נדחו עד להחלטת ההוצל"פ בדיון. אולם יומיים לפני הדיון ניכה החייב, לטענתו, 30% מס הכנסה מקרן החוב, ע"פ סכום הקרן ביום פתיחת התיק. בדיון טען כי ע"י ניכוי זה יחד עם דמי הפיקדון סילק את החוב, וראש ההוצל"פ אכן הורתה, לבקשתו, לבטל את העיקולים שהוטלו נגדו. אני ביקשתי לאחר הדיון לקבל את יתרת החוב ע"פ ההפרש בין סכום קרן החוב ביום פתיחת התיק לבין סכום הקרן ביום התשלום (יום הדיון) שחל אחרי שנה וחצי. כן ביקשתי הוצאות דיון לעצמי (אינני מיוצגת). וגם ביקשתי לאכוף על החייב להנפיק לי תלוש משכורת כנגד ניכוי מס הכנסה, בהתאם להחלטת ביהד לעבודה בעניין זה. כל בקשותיי נדחו בטענה שאין להעלות טענות חדשות לאחר הדיון. כעת אני רוצה לערער על ההחלטה שלא לשלם לי את קרן החוב במועד התשלום (כאמור, התחשיב נעשה לפי יום פתיחת ההליכים), וכן שלא לחייב את החייב להנפיק תלוש משכורת ושלא לשלם לי הוצ´ דיון. בנוסף, ראש ההוצל"פ קבעה כי החייב ימציא לי אישור רו"ח על הניכוי בתוך שבוע, ולא - ישלם לי הוצ´ משפט, אבל אני קיבלתי אישור זה רק אחרי שבועיים, מטעם ההוצל"פ, (הוא הגיש המסמך רק להוצל"פ) וגם ביקשתי להוצאות המובטחות נדחתה. על כל אלה (ובהזדמנות זאת, גם על ההחלטה למנוע ממני תשלום הפיקדון במשך 9 חודשי שמירתו בהוצל"פ) אני רוצה לערער. מה דעתך? לאן לערער? ואגב, ככל הזכור לי, התפרסמה ידיעה על תביעת הוצאות מההוצל"פ על גרימת נזק כספי שלא כדין.
 

ציפי ג

New member
ניכוי מס

אני ממש לא רואת חשבון, אבל אם ניכו לך יותר מידי מס, תוכלי להגיש בסוף שנת המס דו"ח ולקבל החזר ממס הכנסה, עם ריבית והצמדה כחוק. זה מבחינת הענין. למעסיק יש חובה לנכות מס הכנסה, ולכן נדחתה הבקשה שלך וגם לא נפסקו לטובתך הוצאות, ולמזלך גם לא לחובתך. מדוע לא שוחררו הכספים קודם, זה באמת מפתיע, אבל מה הנזק? (תכמתי בשקלים). אחור של שבוע בהנפקת מסמך, אולי קומם אותך מאוד, אבל נמצא עדין בתחום האפור, שבימ"ש או יו"ר הוצל"פ, יכול להחליט לגביו לא לחייב בהוצאות שנפסקו ולעיתים מאוד נדירות מחייבים על איחור כזה, בהגשת מסמכים (לא כתבי הגנה, אלא מסמכים ממש), בהוצאות. תביעת הוצאות אם בכלל, זה רק במסגרת תביעה חדשה כנגד יו"ר ההוצל"פ, ואני צריכה לבדוק אם זה אפשרי. (בעבר זה היה אפשרי, להבדיל מתביעה כנגד שופט, אבל למיטב זכרוני, החוק תוקן). גם לגבי ערכאת הערעור אני אבדוק לך, פשוט התוכנה מסרבת לעלות לי כעת. אשלח לך תשובה בבוקר. שנה טובה וכתיבה וחתימה טובה
 

ציפי ג

New member
ערעור

על החלטות מסוג זה, הערעור הוא רק ברשות. אם יו"ר ההוצל"פ נתן לך רשות בהחלטה, עליך להגיש את הערעור תוך 15 יום. אם לא, עליך להגיש בקשה למחוזי תוך 15 יום. להלן התק´ העוסקת בענין: "ד) הרואה עצמו נפגע על ידי החלטה או צו של ראש ההוצאה לפועל, ולא קיבל רשות לערער לפי תקנת משנה (א), רשאי לבקש רשות לערער מאת שופט של בית משפט מחוזי שבתחום סמכותו נמצאת הלשכה שבה ניתנו ההחלטה או הצו. (ה) בקשת דשות לערער לפי תקנת משנה (ד) תוגש בדרך המרצה, תוך חמישה עשר ימים מיום מתן ההחלטה או הצו, אם ניתנו בפני הצד המבקש לערער, או מיום שהומצאו לו, אם ניתנו שלא בפניו ; הבקשה תפרט את נימוקי הערעור ויצורפו אליה תצהיר לאימות העובדות, העתק מאושר מההחלטה או הצו שעליה מערערים והעתק מכל מסמך אחר שעליו מסתמך המערער ; הבקשה והמצורפות אליה יהיו במספר עתקים מספיק לבית המשפט, לראש ההוצאה לפועל ולמשיבים. " בהצלחה.
 
למעלה