לעזאזל עם ביטוח לאומי!!!

לעזאזל עם ביטוח לאומי!!!

אוף אוף אוף
עושים צרות להורים שלי, פתאום חובות של אלפי שקלים, ואני בכלל לא יודעת מאיזה כיוון להתחיל לטפל בעניין..
אוףףףףףףףףףףף

מיצי2013

New member
בירוקרטיה עושה לי חום

לא יודעת איך להיכנס אליה ולא איך לצאת ממנה.
אבל יש דברים שפשוט חייבים לטפל בהם, וצריך סבלנות.
קודם כל שיבדקו האם בכלל החוב מוצדק, ואם כן אז לא תהיה ברירה אלא לשלם....
אבל אני לא מבינה למה את צריכה לטפל בעניין?
את יכולה לעזור ולתמוך אם צריך, אבל זו האחריות שלהם, למה זה נופל על הכתפיים שלך?

אני תמיד מטפלת

אני מסתדרת עם בירוקרטיה,כאילו אין לי ברירות..אז אני עושה מה שצריך
פשוט צץ פתאום משום מקום אחרי כמה שנים חוב עצום , וגם זה נודע במקרה....בקיצור סיפור סיפור.

אבא שלי חולה, הלוואי והוא היה יכול לטפל בעצמו..אז את מבינה לבד שהוא לא יכול לטפל בזה, אמא שלי לא יודעת מספיק טוב עברית, וחוץ מזה אנחנו יחידה אחת- אני ואמא, היא עוזרת לי, אני לה...החוב שלה הוא שלי ולהפך...

מיצי2013

New member
הבנתי

המשפחה תמיד במקום הראשון. מצטערת לשמוע שאבא שלך חולה, מקווה שזה לא משהו רציני. נשמע שהסיטואציה אצלך בבית לא קלה.
בכל מקרה אתם תעברו את זה, ביטוח לאומי יכול להיות גוף גדול אטום ומטומטם אבל אפשר להסתדר איתו. ותבררי קודם באמת על מה ולמה התשלום, אותי פעם חייבו כפול והחזירו לי כסף אחרי שהעמדתי אותם על טעותם.
וגם אם לא- אולי הם יכולים לפרוס לתשלומים או משהו?
ממש אידיוטי שדבר כזה נודע רק אחרי שנים, הם לא יכולים לשלוח מכתב ברגע שנוצר חוב???

הממ...

אבא זה מאוד רציני, מאוד.. והוא גם לא בבית...
הקטע המגוחך שאחרי 4 שנים פתאום הם מבררים שיש חוב, וזה ממש במקרה נודע לאמא שלי כשהיא הלכה לברר משהו אחר לגמרי..
פתאום הם שמו לב שהם עשו טעות, טיפשים.
אין לי כוח לזה...

מיצי2013

New member

היי48

New member

היי בחורונת,

מצטערת לשמוע על אבא שלך, וגם על העניין עם ביטוח לאומי. אני מסכימה עם מיצי שצריך לבדוק אם החוב הוא באמת נכון, הרבה פעמים הם עושים טעויות לגבי זה. ובכל מקרה, מקווה שזה יסתדר על הצד... טוב, על הצד הכי פחות גרוע (אם אפשר לומר את זה ככה
).

בהצלחה ו

תירגעי, לאט לאט

קודם כל קחי בחשבון שהחוב מתנפח בגלל קנסות אבל ברגע שהולכים אליהם ומסדירים את העניין הם מורידים את הקנסות בלי בעיה בכלל ויש להם הסדרי תשלומים מצוינים.

שנית, באמת כמו שאמרו לפניי אפשר להתקשר אליהם או ללכת לברר במה מדובר, לפחות בסניף שלי מצאתי אנשים ממש נחמדים שבאמת רוצים לעזור ולא ושבאים מאד לקראתך. מקווה שזה יהיה גם אצלך. אם את צריכה עזרה את יכולה לפנות אליי אנסה לעזור לך בידע הכללי שיש לי בנושא.

תשמעי יש להם יועצים

תבדקי איתם מאיפה נולד החוב הזה ואולי זו טעות , תתמקחי איתם אל תותרי
תעזרי בעובדת סוציאלית של ביטוח לאומי או של העיריה שמטפלת באבא שלך

למעלה