לעזאזל!!!

בנגלה

New member
לעזאזל!!!

אני מנסה ומנסה וזה פשוט לא נכנס!!! שוב מבחן בהיסטוריה... אני משנן ומשנן ולא מצליח להכניס את הכל למוח!! אלו שאלולת שצריך רק לשנן ואין שום דרך אחרת.. (לפחות לא בשבילי.. שינון הוא הפיתרון היחידי לבעיות שלי במבחן..) מה אני עושה???

שינון לא מצליח לך אבל אתה רואה בו

את הדרך היחידה. חבל. אספר לך מה אני עשיתי: ראשית קרתי סיכום קצר של החומר. מה שזכרתי זכרתי. מה שלא לא נורא. שנית קראתי ספרים מפורטים מאוד על החומר שכוללים הרבה סיפורים מעניינים ואפילו רכילותיים עליו. הרבה מהם נשארו בזיכרון כי הם לא היו יבשים כמו סיכום. שלישית קראתי סיכום קצרצר. שונה המסיכום הראשון כדי להיזכר שוב בחומר. אם יוצא לך גם לראות סרטים על התקופה, זו תוספת מועילה. בכל אופן אל תלך 'ראש בראש' עם הראש שלך.

בנגלה

New member
אני אסביר לך...

יש לנו שאלות מאגר... ככה שאנחנו יודעים מראש מה הולכים לשאול ויש לנו את כל התשובות מראש.. רוב התשובות מחולקות לסעיפים ואני יודע בערך מה הסעיפים.. אם אני אגיע ככה למבחן אני אאלץ לענות תשובה מהראש ולהמציא באותו רגע.. מניסיון התשובות יוצאות קצרות, לא מפורטות מספיק ומסוגננות בצורה נוראית.. כלומר, הדרך היחידה היא שינון.. (זה מה שהרוב עושים במצב הזה..) הבעיה היא שהחומר פשוט לא נקלט..

ברור שהוא לא נקלט כך.

לימוד תשובות מוכנות מראש יהיה הרבה יותר קל אם תכיר את ההקשר שלהן. עליך להבין את העניינים בהן הן עוסקות. למד על התקופות אותן אתה צריך להכיר. אחרכך קרא את השאלות והתשובות המוכנות מראש ואחר כך סיכום קצר לחזרה. זה גם יקח לך פחות זמן אם לא תנסה ללמוד בעל פה דברים מאמרים ארוכים שאינך מבין את הקשרם. לגבי מה ש-'הרוב עושים', אזכיר לך ש-'הרוב' מגלים שקשה להם מאוד ללמוד היסטוריה.

בנגלה

New member
הבעיה בפתרון שלך..

את החומר אני יודע.. אני מבין את ההקשרים ואני מבין הכל.. אבל זה נורא קשה להמציא תשובה במבחן.. (לי לפחות..) בכל מקרה.. היום עשיתי את המבחן.. היה דיי בסדר אני חושב.. היו דברים שלא ממש הצלחתי ללמוד בעל פה אז קיצרתי אותם מאוד וכתבתי קצת לא טוב.. אבל לא נורא.. אני מאוד מקווה שיהיה טוב!

ראשית, בהצלחה! שנית,

האם יש לך גם בעיות נוסוח בתחומים אחרים, כגון ספרות, תנ''ך וכו'?

בנגלה

New member
בחלק..

ספרות למשל כן.. גם שם צריך ללמוד בע"פ את רוב החומר.. תנ"ך פחות.. התשובות בתנ"ך לא מבוססות על זכרון לרוב אלא על הבנה של הסיפורים בתנ"ך והמשמעויות...

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא../images/Emo140.gif

עד כמה שאני יודעת (ואני קצת יודעת) שינון הוא לא הדרך להתכונן במקצועות בהם יש הרבה חומר "לטחון". כן, צריך לשלוט בחומר וצריך במיוחד לדעת לארגן אותו בשעת הלמידה כך ש"מאחסנים" אותו היטב בזכרון לצורך "שליפה" בזמן המבחן. מה שחשוב הוא באמת הניסוח וההבעה. קשה ללמד זאת על רגל אחת באינטרננט, אני יודעת שבתיכון כן מקדישים לזה זמן, איך מתחילים לענות על תשובה, איך מנסחים פסקה, איך מביאים דוגמאות ואיך כותבים סיכום. במקצועות כמו ספרות, תנ"ך והיסטוריה זה המוקש בעצם...

בנגלה

New member
חחחחחחחחח.. את ממש מצחיקה!!!!!

זאת הפעם השנייה שאת אומרת לי ברוך הבא כשאני בעצם יותר וותיק פה ממך!! חחח.. אהבתי... בכל מקרה..הבנה של החומר בהיסטוריה וספרות לא מספיקה כדי לכתוב את התשובות לבד.. במקרא את יכולה להסתכל בספר ולענות על התשובה כמו שאת חושבת.. בהיסטוריה וספרות חשוב להגיד הכל וגם אם את יודעת את הכל (מה שבהרבה מקרים את לא יודעת..) את צריכה לארגן את זה בצורה נורא יפה ומסודרת והרבה פעמים לא מוצאים את הביטויים הנכונים... ניסיתי לעשות את המבחן מהבנה כמו שהייתי עושה אותו עד עכשיו (בחטיבה).. עד עכשיו הייתי פותח את המחברת יום לפני המבחן קורא את החומר והולך למבחן.. בלי שינון ובלי סיכומים.. עכשיו בתיכון זה פשוט לא הולך.. צריך לדעת מלא חומר וצריך לזכור איך הוא מסודר ובאיזה מילים.. רק אנשים מאוד מוכשרים בכתיבה וזכרון יכולים להמציא תשובה באותו רגע...

ניסנת לרשום ראשי פרקים לפני כתיבת

התשובה? אגב, יש ספרי סיכום שבהם מופיעים רק ראשי הפרקים של התשובות. לפי שיטה זו עושים במבחן רשימת דברים שחשוב להזכיר בתשובה ורק אז מתחילים לכתוב אותה.

בנגלה

New member
הבעיה מתחילה כשאין מספיק נושאים..

כלומר, אם יש תשובה שהיא מחולקת לסעיפים ואת אחד מהסעיפים או תתי הסעיפים אי אפשר לחלק לעוד נושאים מתחילה הבעיה. המורה מפתח את הנושא הזה לפיסקה שלמה ואז נורא נורא קשה לזכור את זה.. עכשיו בקשר למצבים אחרים- הבעיה שלי היא לא הראשי פרקים.. אמרתי, אני זוכר את החומר עצמו, מה צריך להיות בתשובה בכלליות אבל כשזה מגיע לפרטים קטנים ומבלבלים זאת בעיה.. בנוסף אפילו כשאני יודע מה צריך להיות כתוב באותו סעיף אני נורא מתבלבל בכתיבה, לא מצליך לארגן את החומר ולמצוא את המילים הנכונות כדי ליישם את החומר.. כך שיוצא שהפתרון האחרון הוא השינון.. כשאמרתי שכולם עושים את זה לא התכוונתי ש-כולם עושים את זה ובגלל זה גם אני עושה. אלא שאני לא היחידי שעושה את זה בדרך הזאת אז כנראה שבאמת זאת הדרך היחידה..

זאת אומרת שיש לך בעיית ניסוח ולא

בעיה בהיסטוריה. האם זה רק בניסוח בכתב? אם תסדר ראשי פרקים בכתב ותתן את התשובה המלאה בעל פה, זה יהיה יותר טוב?

LiorUri

New member
היי- ../images/Emo26.gif

אני כל כך מזדהה איתך. אני למזלי נפטרתי מהסטוריה שנה שעברה, אבל הבגרויות האלה מבוססות על גישה כל כך מוטעית! גם אני גיליתי שלא משנה כמה אני מבינה את החומר מצויין- בלי לשנן אני לא זוכרת כלוווווום. כך שבשבילי הבגרות הזאת הייתה סיוט לגמרייי- פשוט לשנן ולהקיא הכל במבחן אגב קיבלתי בבגרות הראשונה (כיתה י') 99 סופי ושל יא 92 סופי. (ואוי כמה סבלתי בשביל זה..) אם אתה בכל זאת בוחר לשנן את החומר כמה שיטות שאני יכולה לתת לך- קודם כל אם משננים חייייייבייים לסכם אחרת הכל יהיה לך מבולגן, ברגע שיהיה לך סדר בנייר יהיה לך סדר בראש ותזכור מה שיננת. תחלק את זה לפי נושאים: סיבות, מטרות, וכו'. ותסדר את הסעיפים לפי סדר הגיוני שתוכל לזכור. כשאתה משנן אל תשנן סתם- קודם תקרא כמה פעמים ואז תיצור לך סדר הגיוני של זה בראש תזכור מה בא אחרי מה ולמה, ובסוף תשנן ובסוף כל יום גם תחזור על כל מה ששיננת- תספר לאיזה חבר/אמאאבא או משהו- כשמספרים את זה זה נוראאאא עוזר. עוד משהו שיכול לעזור לך זה השיטה של ראשי תיבות. מכיר? יענו להפוך את הסעיפים לראשי תיבות. זה תעשה לסעיפים שאין ביניהם הרבה קשר ואתה פשוט לא מצליח לשנן. ואת הראשי תיבות אפשר לכתוב על השולחן או על היד כי אין להם הרבה משמעות אז אי אפשר לתפוס אותך:) אני תמיד כותבת.. ואם אתה יכול לזכור אז יותר טוב, בדרך כלל הראשי תיבות יוצאים נורא מוזרים ומצחיקים כך שקל יחסית לזכור אותם. סתם דוגמא שאני עדיין זוכרת משנה שעברה: האידאולוגיה הנאצית= גמ"ל מאפ"ס: ג- תורת הגזע, מ- מרחב מחיה, ל- לאומנות, מ- (עקרון ה)מלחמה, א- אנטישמיות, פ- לא זוכרת :), ס- הסדר החדש ותבין שאת זה אני זוכרת אחרי שנה שלא ראיתי את החומר המגעיל הזה... בהצלחה!

בנגלה

New member
תודה לך... למרות ש..

אצלנו דווקא הבעיה של לארגן את החומר היא לא ממש עקרונית.. אצלנו אם לא שמעת (בתוכנית החדשה) יש שאלות מאגר.. תקופה ראשונה, תקופה שנייה ותקופה שלישית אלו שאלות מאגר שהמורה נותן לנו את התשובות אליהן ואז הן באמת מסודרות לפי כל הנושאים.. אני אנסה ליישם את העצות שנתת לגבי דברים שבאמת אפשר ליישם עליהם.. מה שכן, באמת יותר קל כשמוצאים את הקשר בין כל הנושאים ואז את יודעת בערך מה צריך להגיע איפה ומה שנשאר זה לזכור את המלל כשבראש נמצאים הרעיונות העיקריים..

LiorUri

New member
עלקקקקק

כאילו אתם יודעים איזה שאלות עומדות להיות פחות או יותר??? כיף לכם! כמה שאלות יש במאגר? בכל מקרה, בקטע של לשנן אתה עדיין יכול ליישם את מה שאמרתי... בהצלחה! :)

בנגלה

New member
כן כן...

יש לנו שלושה מאגרים.. מאגר 1- 8 שאלות מאגר 2- 6 שאלות מאגר 3- 6 שאלות וידוע לך שהולכים להוריד לך מספר כלשהו של שאלות אז את יכולה להוריד לך מכל מאגר לפחות שאלה ללמידה.. החלק השלישי זאת העמקה שבזה אין מושג מה הולכים להביא... הבעיה המאגרים היא שכל תשובה יכולה להיות מדף (במקרה הכי טוב שזה אומר- שתי שאלות בערך) עד לתשובה של4-5 עמודים בכתב יד... ואם אני לא טועה נצטרך לענות על 9 שאלות בערך בשעתיים בבגרות.. אז הבעיה העיקרית היא איך להספיק.. אני משער לעצמי שעוד נקצר את זה...

LiorUri

New member
וואי אז אתם כמעט לא לומדים!

זה כלווווווום.............. ועוד המורה מביאה לכם את התשובות לא צריך בכלל לסכם.........! החומר נשאר אותו חומר?

InfernalMajesty

New member
../images/Emo26.gif

=] לאא להילחץ! המבחן כבר עבר, אבל בכל זאת חחח גם לי הייתה את אותה הבעיה במבחן היסטוריה האחרון למרות שהיו שאלות מאגר כמעט ולא הצלחתי לזכור ... אני יביא לך דוגמא איך אני לומדת... קודם כל והכי חשוב להכין סיכומים! אףףף פעםםםםםםםםםםםםםם לא ללמוד מהמחברת ממה שהמורה מסכמת. כי ככה החומר לא נכנס לראש, או שיוצא אחרי שעה. חשוב מאוד להכין סיכומים משלך, וגם לשנות את דרך הכתיבה, לא להעתיק בידיוק מה שהמורה הכתיבה במחברת אלא לשנות קצת את הניסוח, לחלק לפרקים שונים וכל מיני זה מאוד עוזר לזכור! אחרי זה אפשר גם כמו שמישהי פה אמרה לעשות ראשי פרקים... ועדיף ראשי פרקים מצחיקים כאלה שרק אתה זוכר. זה מאוד עוזר, במיוחד אם רושמים את זה אחרי זה איפשהו ואז כשמסתכלים במבחן אין לך מושג איך החומר פשוט מעופף ממה שרשמת לראש =] חח... ואת הסיכומים שעשית פשוט תחזור עליהם ... פעם עם הדף בקריאה ופעם בלי הדף בקול לעצמך. ואפילו תעתיק את הסיכומים כמה פעמים [כן כן], למרות שזה דיי מעייף זה בהחלט עוזר לזכור =]

sindy14

New member
גם לי יש את אותה הבעיה!

בהיסטוריה-לי שינון זה הדבר היחידי שעוזר וגם עם זה אני לא ממש מצליחה. אני ממש מבינה אותך זה באמת מעצבן מאוד!!

למעלה