היי- ../images/Emo26.gif
אני כל כך מזדהה איתך. אני למזלי נפטרתי מהסטוריה שנה שעברה, אבל הבגרויות האלה מבוססות על גישה כל כך מוטעית! גם אני גיליתי שלא משנה כמה אני מבינה את החומר מצויין- בלי לשנן אני לא זוכרת כלוווווום. כך שבשבילי הבגרות הזאת הייתה סיוט לגמרייי- פשוט לשנן ולהקיא הכל במבחן אגב קיבלתי בבגרות הראשונה (כיתה י') 99 סופי ושל יא 92 סופי. (ואוי כמה סבלתי בשביל זה..) אם אתה בכל זאת בוחר לשנן את החומר כמה שיטות שאני יכולה לתת לך- קודם כל אם משננים חייייייבייים לסכם אחרת הכל יהיה לך מבולגן, ברגע שיהיה לך סדר בנייר יהיה לך סדר בראש ותזכור מה שיננת. תחלק את זה לפי נושאים: סיבות, מטרות, וכו'. ותסדר את הסעיפים לפי סדר הגיוני שתוכל לזכור. כשאתה משנן אל תשנן סתם- קודם תקרא כמה פעמים ואז תיצור לך סדר הגיוני של זה בראש תזכור מה בא אחרי מה ולמה, ובסוף תשנן ובסוף כל יום גם תחזור על כל מה ששיננת- תספר לאיזה חבר/אמאאבא או משהו- כשמספרים את זה זה נוראאאא עוזר. עוד משהו שיכול לעזור לך זה השיטה של ראשי תיבות. מכיר? יענו להפוך את הסעיפים לראשי תיבות. זה תעשה לסעיפים שאין ביניהם הרבה קשר ואתה פשוט לא מצליח לשנן. ואת הראשי תיבות אפשר לכתוב על השולחן או על היד כי אין להם הרבה משמעות אז אי אפשר לתפוס אותך
אני תמיד כותבת.. ואם אתה יכול לזכור אז יותר טוב, בדרך כלל הראשי תיבות יוצאים נורא מוזרים ומצחיקים כך שקל יחסית לזכור אותם. סתם דוגמא שאני עדיין זוכרת משנה שעברה: האידאולוגיה הנאצית= גמ"ל מאפ"ס: ג- תורת הגזע, מ- מרחב מחיה, ל- לאומנות, מ- (עקרון ה)מלחמה, א- אנטישמיות, פ- לא זוכרת
, ס- הסדר החדש ותבין שאת זה אני זוכרת אחרי שנה שלא ראיתי את החומר המגעיל הזה... בהצלחה!