לעזאזל

• פותח הנושא adul
  • פורסם בתאריך

adul

New member
לעזאזל

לפני חודשיים התחלתי להעלות קונספט מסוים שאיתו אני אלך כדי לעצב לי מחדש את החדר (חדר שינה כמובן,לבן 22) אז באמת חשבתי חשבתי וחשבתי על חדר נורא צבעוני בסטייל קירות ענתיקות (שילוב של 3 קירות כתומים ואחד טורקיז) ותוספת של אלמנטים יפואיים אם אתם רוצים לקרוא לזה ככה. זכוכיות וכו' הבעיה היא שבחדר שלי יש ארון לבן מרובע וגדול שישתלב גרוע מאוד בקונספט. אז חשבתי עוד ועוד והגעתי למסקנה שאני הולך על מינימליזם . אז חשבתי לצבוע את כל החדר בלבן,להשתמש ברהיטים עם קוים נקיים מעץ כהה,ותאורה רכה (יש לי המון אור טבעי שנכנס לחדר במהלך היום,כי יש שני כיווני אויר,אז זה מאוד מתאים לגוון הבהיר הכללי שיהיה בחדר). בנוסף אני אתלה תמונות שחור לבן שצלמתי על הקירות. אני מחפש מקום עם מסגרות שוות ,ועם מראות מיוחדות. מישהו מכיר? ומה לגבי תאורה? איזה תאורה תתאים לקונספט המינימליסטי?

adul

New member
ואני מוסיף ומחדד

אני רוצה ללכת על קוים גיאומטרים , מה שאומר - מראה מרובעת , נרות מרובעים, וכו חשבתי ללכת על גוונים בהירים (חום בהיר,קרם,לבן,ירוק בהיר) של נרות כיוון שהם יעמדו על שולחן כהה. איזה עוד פריטים כדאי להוסיף כדי להשלים את המראה?

adul

New member
ואם אתם רוצים,אפשר להכנס לגלריה

שבחתימה שלי כדי לראות את תמונות הש/ל.

החדר...התמונות

נכנסתי לגלריה שלך...ואהבתי מאד את הצילומים. מאד. הרעיון של עיצוב חדר בקווים מינימליסטים - מוצא חן בעיני יותר מהאופציה הקודמת. לגבי תאורה: מה דעתך לשבור את הקוים הנקיים ןלהדגישם על-ידי תאורה מנוגדת לחלוטין לקונספט המינימליסטי: לדוגמא נברשת מקריסטלים או אפילו משהו צבעוני עם רמיזה ל"קיטש" (אבל בטעם ועם "שיק"). הנברשת יכולה להיות תלויה במקום מרכזי או באיזו פינה שאתה רוצה לתת לה תשומת לב בחדר. ואם לא אהבת את ה"אנטיתזה" למינימליזם... מה דעתך על גופי תאורה בקוים פשוטים ויפים , תלויים בצמידות לתקרה או לקירות? לא תאמין...אבל אפילו בACE תוכל למצוא במחירים מאד סבירים. כמו-כן יש גופי תאורה יפים ב"אלקבס" וגם ברח' וולפסון בתל-אביב - אך הם כבר יקרים יותר. בהצלחה!

adul

New member
תודה על המחמאות .

אני חשבתי על הכיוון של נברשות שעל גבול ה"מצועצעות" כדי ליצור את הניגוד שאת מדברת עליו.נראה לי שאני אלך על משהו סולידי יותר,אבל בכיוון שלך. אולי גופי תאורה מזכוכית דקה,שקופה מנצנתץ ומתעגלת שבכ"ז שונה מהקו הכללי של החדר שהוא יהיה כאמור גיאומטרי וחד במידה מסויימת. מה דעתך? מה לגבי 'קרני תכלת' בת"א? יקר מאוד ? שמעתי רבות על המקום. לגבי התמונות . חשבתי על רעיון נחמד- לקחת חלק מקיר ועליו לתלות כמה תמונות ש/ל ממוסגרות במעיין פסיפס שכזה,לא סימטרי ממש. כל המסגרות יהיו שחורות ,אך שונות בעובי ובעומק .

adul

New member
עוד משהו

אני מנסה לחשוב על פתרונות לגבי הסתרת מכשירים חשמל. עלה לי רעיון להכניס את מערכת הסטריאו לארון הבגדים (יש בהחלט מקום) ולארגן יציאה מהצד לכבלים (המקום נסתר ולא יראו את החור). את הרמקולים אני אתלה בפינות החדר (לצערי!). מה דעתך?

תמונות בהבלטה וחשמל בהסוואה

רעיון פסיפס התמונות יכול להיות מעניין מאד. תשחק הרבה עם הקומפוזיציה, עד שתקבל את התוצאה המושלמת בעיניך. תתחשב בתכנים של התמונות, ובעוביים השונים של המסגרות השחורות, ותזכור שאתה בעצם יוצר שלם השונה מחלקיו. יכול לצאת מאד מעניין ודרמטי. הייתי ממליצה לא לשים תמונות אחרות או חפצים אחרים על הקיר הזה, בכדי לא לגרום לעומס על העין, ומצד שני לא להפחית מה"אמירה" של היצירה החדשה שיצרת. בנוגע להסוואת מכשירי חשמל-אפשר בהחלט להכניס לארון הבגדים, ואין שום בעיה לפתוח ממנו יציאה עבור הכבלים. אל תשכח שלושה דברים: א. יש להקפיד שיהיה רווח מספיק בין המכשיר למדף שמעליוולגב הארון, בכדי שיהיה איוורור מספיק במידה שהמכשיר פולט חום. ב. היציאה שאתה פותח צריכה להיות מספיק גדולה בכדי שיעברו בה החוטים והתקעים. אחרת תאלץ לפרק תקע מחוט ולחברו מחדש. ג.מבחינה פרקטית, יש נטייה אצל רבים שמאחסנים מערכות סטריאו או טלויזיות בתוך ארונות סגורים, להשאיר את הדלתות פתוחות לרווחה בזמן שהמכשיר בשימוש. ואז...זה פוגע בחזות החדר. את הרמקולים תתלה בפינות, בגובה האוזן של אדם יושב. גובה כזה הוא גם נכון מבחינת השמיעה וגם לא בולט מדי לעין. (בדר"כ זה מקביל לגובה המשענות של הכורסא או הספה. בהצלחה....

adul

New member
מעצבת- הרבה תודה על העזרה

הטיפים והטעם שלך ממש לרוחי. נראה לי שאנחנו משדרים על אותו "גל"
בנוגע לעיצוב. בהחלט לקחתי את העצות שנתת. מבטיח לדווח. מעוניין גם לדעת מה לגבי יצירת מדפים קטנים מגבס (שוב ,האוירה הכללית של החדר צריכה לשדר נקיון ,אוירה שהיא FRESH שכזה,מאוד לבנה).. איפה קונים? מי עושה את זה? יקר?זול?

adul

New member
היום חשבתי גם על קרניזים בתקרה ,

אבל החלטתי שזה רק יגרע מהמראה של החדר. בכל מקרה אני רוצה להגיד שאני מוצף ברעיונות ..נראה לי שצריך לתת להכל קצת זמן להתבשל..הכיטוב.

מדפים

ממליצה שתבקר ב"איקאה" - יש שם מבחר גדול של מדפים בצבעים, צורות וגדלים שונים. המחירים - מאד סבירים. מדפי גבס - תיקח בחשבון שהם יצברו אבק, ולא יהיו קלים לניקוי כמו מדף פורמאיקה או עץ. אל תיבהל מפורמאיקה. במקרה של החדר שאתה מתכנן, דוקא מדף מפורמאיקה לבנה (ואולי אפילו מבריקה) יכול להשתלב מצויין. ואולי מדף צבוע בלבן מבריק...? שמחה לעזור :)

adul

New member
פורמייקה לבנה מבריקה-חייב לציין

שנשמע טוב! בכ"ז אני אברר לגבי גבס. אפשר לדעתי לנקות את הגבס עם המוט הזו שמלא בחוטים מניילון אנטיסטטי שכזה לגבי תאורה- אני מחפש משהו בסגנון שבתמונה... מקווה למצוא! נכון יפה?

rsmadar

New member
קרני תכלת

מקום מעולה לקנות תאורה. הם מיבאים גופי תאורה של גדולי המעצבים והמחירים בהתאם. אם לא תבחר מותג, תוכל למצוא שם תאורה טכנית טובה ולא יקרה במיוחד. עוד לא הספקתי להציץ בגלריה שלך ועם זאת, אני חושבת שעל מנת לחזק, ע"י תאורה, את הסגנון המינימליסטי בו בחרת, כדאי להאיר בקוים ליניארים, וליצור תאורה אחידה בחלל. ריבוי של אזורי הארה או גופי תאורה, עלול ליצור רעש ולהחליש את הרעיון שלך. בהצלחה.

למעלה