לעזוב את הבית

ariel thats me

New member
לעזוב את הבית

אני בת 24 ועדיין גרה אצל ההורים. מצד אחד טוב ונוח לי בבית, אבל מצד שני אין לי עצמאות. חשבתי על לשכור דירה אבל בכל פעם שאני מעלה את הנושא אמא שלי מתחילה לעשות לי סצינות. היא פשוט לא מבינה למה אני צריכה לשכור דירה - מה רע לי בבית? בכל אופן, יש לי חבר כבר שנה ואני ישנה אצלו כמעט כל יום. בקרוב נעבור לגור יחד (כבר סגרנו על דירה וניכנס לגור בה בעוד חודש) ואז תיפטר הבעיה הזו. אבל יצוצו בעיות חדשות (שכבר קיימות). אמא שלי לא מבינה שאני צריכה פרטיות. בכל פעם שאני חוזרת הביתה היא מתחילה לשאול אותי מה דיברתי עם החבר שלי, מה הוא סיפר וכו'. זה ככה גם כשאני מדברת עם חברות. כשאני מסבירה לה שזה חונק אותי היא נעלבת ומפסיקה לדבר איתי לגמרי בטענה שהיא לא יודעת על מה אני מרשה לה לדבר איתי ועל מה לא. אני פשוט לא יודעת איך להסביר לה שקצת תעזוב אותי. בעיה נוספת היא שהיא לא מבינה את הצורך שלי להיות עם החבר שלי לבד. היא פשוט לא מבינה למה אני צריכה ללכת אליו כל יום והוא לא בא אלי כל יום (ולא ברור לה ההבדל בין להיות בדירה שלו שאין שם עוד אך אחד לבין להיות אצלי עם ההורים שלי ושתי האחיות שלי). ביום יום פתרתי את הבעיה בכך שאני פשוט הולכת אליו ולא מנסה להסביר לה את זה בכלל. הבעיה היא בסופי שבוע. אין מה לדבר על זה שלא נבוא (אני והחבר) בשבת. היא ממש כועסת אם אנחנו לא באים. כשאנחנו באים היא תמיד עושה סצינות על זה שבאנו מאוחר. שוב, היא לא מבינה למה אנחנו רוצים להיות לבד בשבת בבוקר. מה ההבדל בין להיות שנינו לבד לבין לבוא הביתה ולהיות ביחד עם ההורים והאחיות? לא משנה באיזה שעה נבוא זה תמיד מאוחר מידי. גם לא משנה עד מתי נישאר - זה תמיד מוקדם מידי. כשאעזוב את הבית אני לא מתכוונת להגיע להורי בכל יום - זה פשוט לא ישאיר לי זמן לחיים משלי, אבל כבר עכשיו ברור לי שיהיו לי סצינות חבל"ז על זה... אני מרגישה קרועה בין החבר שלי - שאני רוצה להיות איתו לבד וכך גם הוא, לבין אמא שלי שרגילה שאני בבית ומאז ומעולם חנקה אותי ולכן קשה לי לשנות סדרי עולם היום. ראיתי הודעה די דומה פה בפורום, אבל ההבדל הוא שאמא שלי חושבת שהיא עושה לי טוב. היא חושבת שיש בינינו קשר מדהים ושאנחנו החברות הכי טובות אחת של השניה. לפעמים נראה לי שהיא פשוט מקנאה בזה שאני נותנת הרבה תשומת לב לחבר שלי ולא לה. אני יודעת שהכוונה שלה טובה ושהיא רוצה שיהיה לי טוב. אני יודעת שהיא גם רוצה שאני אתחתן, אבל לפעמים נראה לי שהיא היתה רוצה שאתחתן אבל שאשאר לגור בבית איתה... איך אפשר להסביר לה את הדברים בלי שהיא תעלב? (דרך אגב, היא ככה גם לגבי האחיות שלי, אבל הן עוד קטנות כך שזה לא מפריע להן. הן בנות 14 ו-7).

עינת

New member
עשית כאן מישמש אחד גדול

מצד אחד את מספרת שטוב לך ונח לך בבית, מצד שני את בעוד חודש עוזבת את הבית... לי נראה שבעצם מה שאת מעלה כאן אלו החששות שלך וזה בסדר לחשוש זה בסדר להיות מבולבלת... מאוד יתכן שכשתעברי בכלל לא יתעוררו הבעיות הללו שאת צופה, יתכן שדוקא את תחושי צורך להגיע הביתה יותר (יתכן גם שלא) מה דעתך להרפות מהלחץ ופשוט לראות איך יתפתחו הדברים?

faith2

New member
אממ,

הסיפור שלך כל כך מזכיר לי מישהי שאני מכירה. שמעי, אולי פשוט לאט לאט לנתק את הקשר החזק הזה שאימך יצרה בעזרת הלחץ העצום? מה זה אומר? לאט לאט להפחית את השיחות- ואני לא אומרת באופן חריג- במקום נגיד 4 שיחות ביום, נגיד פעם. בימי שבת, פתאום תגידי לה- שיש לכם תוכניות לשבת הזאתי ואתם יוצאים עם חברים, לאט לאט היא תתרגל לשיגרה אחרת שאומרת- ש-לא! לא רואים כל שבת את הבת והחבר, וככה להפר את המסגרות שכבר הפכו לנורמות....לאט לאט אימך תתחיל להבין שלך- לאישה בת ה-24 יש חיים משל עצמה, ואין מה לעשות היא חייבת להבין את זה. המון בהצלחה!

למעלה