לעזוב את העבודה או לא?

לעזוב את העבודה או לא?

יש לי דילמה!
אני בת 24..
אני יודעת שיהיה קשה למצוא עבודה חדשה ושאין שלל משרות בחוץ, אבל אני לא מתכוונת לעזוב את העבודה הנוכחית עד שלא אמצא משהו אחר..
אני עובדת במקום שנה וחצי כמעט כפקידה במודיעין של הבניין..
קודם כל הסיבות שאני רוצה לעזוב הן בעיקר בגלל שהעבודה לא מספקת אותי, אני לא למדתי פה שום דבר חדש, אין פה לאן להתקדם, מרגישה שהראש שלי ניהיה מנוון כבר!
בנוסף המשכורת דיי נמוכה (4600) ועוד צריכה לשלם שכר דירה כל חודש, לא מעודדים פה אנשים שלומדים ונותנים לצאת מוקדם ללמוד למשל אפילו לא דקה פחות!..
בקרוב אני אתחיל ללמוד קורס ואני לא יודעת איך זה יסתדר.. כי הוא מתחיל בשעה 18:00 ואני מסיימת ב-17:30 לעבוד, המקום שבו מתקיים הקורס הוא דיי קרוב לעבודה.
אבל אני לא יודעת איך אצליח לשלב את זה, ז"א אני אהיה ממש עייפה כל הזמן ואני פוחדת שזה יפגע לי בלמידה..

כרגע אני מפחדת לעזוב כי התרגלתי למקום ולאנשים ושאני דיי חופשייה ואין את זה בהרבה מקומות.. זה מפחיד אותי מאוד להגיע למקום גרוע עוד יותר.
אוף למה הכל מסובך?!
יש לכם איזו עצה בשבילי?..

ebi83

New member
תחפשי עבודה אחרת..

מצאת, תשקלי איזו עדיפה מכל הבחינות- לא מצאת ממשיכים בעבודה הקיימת.

תבדקי אם שווה לך לעזוב או לא מול משרות פוטנציאליות, לא מול הרעיון.

אוקיי ואיך מחפשים בדיוק?

איך עושים את הדבר הבלתי אפשרי הזה- לחפש תוך כדי שאני עובדת!!
איך אפשר ללכת לראיון אם עובדים באותן שעות- אני עובדת רק משמרת בוקר :(
מה גם שלא נשאר לי יום אחד של חופש עד סוף השנה!
גם אם נניח אני רוצה לעזוב איך עושים את זה?
גם יש העניין של אם מתקבלים ואני לא זמינה עדיין לעבודה כי אני צריכה לתת בעבודה הנוכחית התראה של חודש מראש בערך לפני עזיבה.. לא כל מקום שמנסים להתקבל אליו מסכים לזה וגם זה יכול לבוא לרעתי שאני לא זמינה כרגע ומועמד אחר זמין ואין לו בעיה להתחיל מחר..
אוף זה ממש בעיה!!

ebi83

New member
קודם כל שולחים קו"ח

רואים מה בכלל קיים בשוק שיכול להיות יעיל או רלוונטי אלייך.

הבעיות שאת מציגה הן בעיות של כל מי שעובד ומחפש.. מה תעשי?
תתפטרי ותקווי שתמצאי עבודה טובה יותר? תבדקי קודם שיש לאן לשאוף לעזוב, תנסי לעשות דברים בטלפון או אחה"צ, הרבה פעמים באים לקראת מועמדים אם הם נראים רלוונטים וטובים לעבודה.

אם את רואה שיש לך כמה אפשרויות והגיוני שתמצאי עבודה, אז תגידי בעבודה שלאור השכר, חוסר היכולת להתקדם והעובדה שהשעות נוקשות את נאלצת לחפש עבודה אחרת. זה עומד בחודש שאת חייבת וייתן לך מרווח נשימה נוסף.

את מכירה את מקום העבודה שלך, את יודעת מה מתקבל בו טוב ומה לא. את יודעת האם החודש הזה הוא באמת חודש או פשוט עד שימצאו מחליפה... גם איכות הקשר שלך עם האחראים עלייך תבוא כאן לידי ביטוי.

בסופו של דבר, את במקום שאת לא מרוצה ממנו- תבדקי אם יש לך אלטרנטיבה. אם יש, תתחילי להתכונן לעזיבת העבודה, אין- לפחות תדעי את זה..

אחלה תודה רבה

אבל מבחינתי אין דבר כזה "אין עבודה" מחפשים עד שמוצאים בלי להתייאש...
אם נגיד אין נישאר באותו מקום אומלל עד סוף חיינו?.
אני בהחלט אתחיל לחפש בקרוב כי אני ממש לא רואה פה את העתיד שלי.
בנוסף שכחתי להוסיף שאני לא נחשבת לקבועה במקום עבודה שלי ז"א שאם הם מחליטים שאני לא מתאימה מפטרים אותי.
אני חתומה בחוזה עד תאריך מסויים שכשהוא יגיע תיהיה לי שיחה עם החלטה על המשך עבודתי במקום, אם מרוצים ממני אני ממשיכה אם לא.. הביתה.
אני בחוסר ידיעה במקום הזה כל הזמן וזה אחד הדברים שהפריעו לי.. שאני לא על תקן הקבועה, אז כביכול כדאי לי לחכות ולראות מה יהיה איתי אולי הם יפטרו.
יש לי הרבה סרטים במקום הזה..

EdisonGirl

New member
כן, יש לי

דווקא יש שלל משרות בחוץ, ו- 100% תוכלי למצוא עבודה אחרת ומתאימה לך יותר. אני חיה לפי גישה כזו, שמקום שאני סובלת בו- אני עוזבת! ואם אני מרגישה מכל סיבה שהיא, שנמאס לי, אז אני לא אשאר בגלל סיבות מעורפלות כאלה כמו "אולי אני לא אמצא עבודה". אין דבר כזה! אם היו מפטרים אותך עכשיו, היית מוצאת? כן! כי לא הייתה לך ברירה, אז אם מדובר בסבל הנפשי שלך זה פחות חשוב?

צודקת..

ובאמת כנראה שיפטרו אותי כי החוזה שלי עד תאריך מסויים 30.11
עוד מעט.. בתאריך הזה יחליטו אם אני אהיה קבועה או שיפטרו.. או ששוב יחדשו חוזה לא יודעת כבר אני מהיום שהתקבלתי הייתי בחוסר ידיעה לגבי העתיד התעסוקתי שלי בחברה הזאת.
מה שאני מחכה לו זה התאריך הזה בגלל זה ההתלבטות שלי.
ומה אני יעשה את צודקת אני תמיד נשארתי במקומות שלא אהבתי יותר מידי זמן וזה קרה לי הרבה כי פחדתי שהביטחון הכלכלי שלי יפגע וגם עשיתי יותר מידי חשבון..

תודה רבה נקווה לטוב.

EdisonGirl

New member
אכן, אבל למה הכדור בידיים שלהם?

את רוצה להמשיך בעבודה הזו? הרי לא.. אז אין לך מה לפחד שיפטרו אותך. הם רק עושים את העבודה בשבילך...
אם את מוכרחה מבחינה חוזית לחכות עד ה- 30.11, אז תתחילי לרחרח לגבי עבודה חדשה כבר מעכשיו. סתם לבדוק ת'שטח, וככה תוכלי להגיש מועמדות לעבודות הנכונות כשיגיע הזמן.

בהצלחה :) עדכני!

הכדור אצלהם מהיום הראשון שלי

שזה מרגיז לאללה!
ואני לא יודעת איך נתתי לזה לקרות זה כנראה החוסר ניסיון שלי זו עבודה שנייה שלי בגלל זה.. אז אני קצת תמימה.
אבל ככה לומדים לא?
כרגע אני ממש לא מפחדת שיפטרו אותי וגם מבחינה החוזה אני לא חייבת לחכות עד ה-30.11 פשוט אני מעדיפה לחכות כדי לראות באמת כמה הם רציניים לגבי ואולי באמת יעשו את העבודה בשבילי ויפטרו.
הרי יסדר אותי טוב אם יביאו לי פיצויים אוכל לחפש בשקט לפחות עוד חודש שלם.
אין לי מושג איך החזקתי שנה וחצי במקום שלא ממש רציני לגביי

choco2602

New member
הייתי בגישה כזאת אבל היא לא הכי חכמה..

אני במקום הנוכחי שלי לא נהנית בכלל ולא טוב לי. אבל אני מחפשת במקביל ומקווה למצוא מהר. לעזוב לגמרי ולחיות בלי משכורת לא נראה לי הגיוני.

גם אני מסכימה

אני גם לא מתכוונת לעזוב בלי שתיהיה לי עבודה חדשה.
פעם אחת עזבתי עבודה בגלל שבאמת היה בלתי נסבל שם מבחינה חברתית בעיקר.
היו בנות בצוות ששנאתי שנאת מוות!! ואפילו רבנו והגענו לבירור.. הן תמיד היו אומרות עליי דברים רעים למנהלת שהיו לא נכונים! והמנהלת שלי התחילה להאמין לזה.
לא יודעת מאיזה סיבה עשו את זה אולי כי פחות התחברו אליי, אז הן רצו להפיל בנות.
ברחתי משם לפני שהשם שלי יוכתם לגמרי- זה יכל לפגוע בי אם היו צריכים המלצה מהמנהלת..
זאת הייתה הפעם היחידה שעזבתי בלי שמצאתי משהו אחר.. אבל הצלחתי למצוא מהר הייתי חודשיים במשרות זמניות ואז מצאתי עבודה אחרת אבל זה עדיין סיכון שלא הייתי לוקחת שוב.

EdisonGirl

New member
ומה אם העבודה לא משאירה לך זמן לחפש במקביל?

אני מסכימה שעדיף לא לזרוק משהו לפני שמצאת תחליף, אבל לפעמים עדיף לזרוק ולחפש במרץ, מאשר לחפש בשארית האנרגיה כשהעבודה הנוכחית מכלה לך אותה.
כל עניין לגופו

choco2602

New member
לשלוח קורות חיים אפשר בערב

ומקסימום לוקחים ימי חופש בשביל ראיונות.. אבל אם זה ממש בעייתי, כן אין ברירה.
אני סופרת את השניות עד שאני אמצא עבודה חדשה, אבל בינתיים סובלים בשקט (או לא בשקט)

choco2602

New member
זה לא כל כך פשוט..

למצוא משרה בתחום שלי לוקח לאנשים חצי שנה, ושנה לפעמים. לעבוד בינתיים בעבודות סטודנטים אחרות זה קצת בעייתי בשבילי כי אני לא יכולה לעמוד על הרגליים הרבה, מה שמוריד המון אפשרויות.
סובלים בשקט..

EdisonGirl

New member
לא יודעת במה את עובדת ומאיפה את

אבל את יכולה לקחת את העבודה שלי אם את רוצה. לי נמאס לשבת!

לוקחים חופשת מחלה

אומרים לרופא שתיתי חלב מקולקל קיבלתי קלקול קיבה

מזכיר לי שפעם חזרו אליי מכוח אדם לקבוע ראיון עבודה, בזמן שעבדתי עדיין בעבודה הקודמת שלי- הבחורה עושה לי "מה אכפת לך את רוצה לעזוב את העבודה שלך בואי לראיון קחי חופשת מחלה.."
חחח

Purple Mushroom

New member
שלום למלאכית
-ניסיון לעזרה

קודם כל 4,600 ש"ח לחודש, יחסית אלי, זאת לא משכורת נמוכה, יחסית למשק אולי. כמה שכר דירה עולה לך?
עדיף באמת שתחפשי עבודה, תנסי לחפש עבודה טובה יותר, אבל רצוי לא לעזוב את העבודה הנוכחית, למרות האיתגור כאן.
בהצלחה :)
=]

תודב רבה!!

תודה רבה על העזרה..
אני חושבת שזה שכר דיי נמוך כי אני גם בציפייה לחסוך, לא הייתי מסכימה לעבוד במקום שנותן פחות מזה.. וכן לצערנו יש מקומות שנותנים בהם פחות אבל תמיד צריך לשאוף ליותר, מי שלא מדבר או דורש מההתחלה בחיפוש העבודה נדפק עם משכורת ממש נמוכה..
אם הייתי גרה עם ההורים מילא.
העיקר במודעות דרושים יש למעסיקים דרישות מפה ועד הודעה חדשה ומשכורת מינימום למה מה קרה?.. בוא נלך להיות עבד וזהו.
אני גרה עם בן זוג שכר הדירה שלי כל חודש זה 1450 לא כולל כלום- בלי חשמל, מים, ארנונה, גז, ועד בית.. ויש עוד דברים מסביב כמובן.
אני בשאיפה למצוא משהו בשכר של 5000- זה יהיה קשה אבל בשביל זה נרשמתי לקורסים מקצועיים שהמטרה שלהם היא למציאת עבודה ורכישת מקצוע.
אז נקווה לטוב.
וכמובן כרגע אני עדיין בעבודה הנוכחית עד שאני אחפש משהו אחר..

למעלה