לעזוב (א- לעזוב את בית הורים...

OpiumPoppy

New member
לעזוב (א- לעזוב את בית הורים...

אני בן 23, עבדתי רצוף שנה מהשחרור. ואני חושב על לעזוב את הבית. עם הרצון העז באות גם החששות , אולי לא אסתדר אסתדר,אולי לא אעמוד כלכלית וכו אני חושב גם על להתחיל ללמוד ואני פשוט לא יודע איך. איך עוזבים את הבית? איך מספרים להורים? איך יודעים מה רוצים ללמוד? איך אתם עשיתם את זה?. אני מרגיש קצט אבוד...

יש סיבה מסויימת לזה שאתה רוצה לעזוב את הבית

או שאתה סתם באופן כללי רוצה לצאת לעצמאות?
כי היום בכלל לא פשוט לשכור דירה...

OpiumPoppy

New member
אני חושב שמיציתי

לגור אצל ההורים זה כבר בלתי נסבל. וגם אני מעדיף לעבור למרכז כי אין לי כיוון להתפתח פה...
זה כלכך נורא להשכיר דירה?

Hawkgirl

New member
עם שותפים עוד אפשרי

לבד מאוד קשה להשכיר דירה אלא אם כן יש לך הכנסה מאוד טובה

אז ככה

שמע זה עניין של סדר עדיפויות, אם אתה ממש מרגיש כבר מועקה ולא יכול לסבול את העניין של לגור לבד אז פשוט תעזוב, קח בחשבון שתצטרך לעבוד כמו חמור בשביל באמת לתחזק את הדירה
וכמובן שהתחזוק הוא לא רק התשלום החודשי רק על הדירה, יש הוצאות נוספות. דבר שני אמרת שאתה מתכנן ללמוד, אני באופן אישי חושבת שלימודים, עבודה ודירה לבד זה משהו שמאוד קשה לתחזק- שוב זה סדר עדיפויות. אתה יכול למצוא שותף או לחלופין אתה אפילו יכול לגור במעונות כשתתחיל ללמוד ושם גם תגור לבד וגם תחסוך איזה 1000 שקל שאתה משלם לדירה רגילה (אולי אפילו יותר). באיזשהו שלב אתה תצא מהבית כך או כך, אני הייתי ממליצה לצאת כשיש לך עבודה מסודרת ואתה מרוויח סכום סביר בשביל קיום, חבל שתקלע למצב של מינוסים כבר בגיל כ"כ צעיר בגלל דירה

ד"א

אני לא חושבת שזאת פרוצדורה של גיל, זה עניין של עצמאות יותר. יש לי חברה שבגיל 21 כבר עברה לגור בשכירות

OpiumPoppy

New member
אני חושב שמיציתי

לגור אצל ההורים זה כבר בלתי נסבל. וגם אני מעדיף לעבור למרכז כי אין לי כיוון להתפתח פה...
זה כלכך נורא להשכיר דירה?

spaysi8

New member
פשוט אומרים..

הם לא מצפים שתגור איתם כל החיים הרי :p
לגבי מה רוצים ללמוד-
יושבים וחושבים מה אני אוהב? במה אני טוב?
אם באמת לא מצליח לחשוב על כלום, יש מקומות שעוזרים בזה..

oromer

New member
מנהל
חששות

כל התחלה חדשה ושינוי הם מובנים. תראה לא שני רוצה חלילה להיכנס לך לכיס אבל אתה צריך לדעת אתה מסוגל להחזיק את עצמך ולשלם את ההוצאות. דרך אגב, שתהיה סטודנט זה יהיה יותר קשה ויש סטודנטים שממשיכים לגור בבית במהלך הלימודים.
תברר גם עולה שכירות באיזור שאתה רוצה לגור בו- ותבדוק מה כולל בפנים- ארנונה, מים, חשמל, יס/ כבלים אינטרנט, ועד בית (בצפון יש מקומות שהשכירות כוללת מרכיבים ממה שציינתי. לרוב בלי חשמל).בנוסף יש עלויות של מזון, חומרי ניקוי ציוד- בחלקו תשיג מאחרים וחלק תקנה.
עבודות מזדמנות ועבודות סטודנטיאליות מקשות מאוד להשכיר ולחיות ברמת חיים סבירה. משרה מלאה עם שכר מעל מינימום. אולי אני קצת פאסימית ואני לא רוצה לדכא אותך, פשוט אני טוענת שאם המצב עדיין נסבל, תחסוך את הכסף. עצמאות יהיה לך כל החיים. לחיות היום לבד זה יקר בטירוף.

כמובן שאם אדם מרוויח טוב אז סבבה, אתה עדיין צעיר וזה לגיטימי לגור אצל ההורים. תחסוך את הכסף לחו"ל ללימודים או לכל צורך אחר. אתה תזדקק לו. אני שומעת איזה שכר דירה אנשים משלמים בשביל חדרון.

OpiumPoppy

New member
אני ממש מופתע

כל התגובות הן שאני צעיר מכדי לעבור. אני כהר בן 23. מתי לצאת מהבית בגיל 40? אני לא יכול להתפתח בבית הורים, זה תוקע אותי. אף אחד פה לא עבר לגור לבד?

NEO83

New member
בוא נתחיל מזה

כמה אתה מרוויח שאתה חושב שאתה יכול לצאת לגור לבד?

OpiumPoppy

New member
אני לא מרוויח טוב בכלל

וזאת חלק מהבעיה, כל עוד אני אצל ההורים אין לי כיוון להתפתח מבחינת תעסוקה, זה רק לימודים וקריירה במרכז.
למה אני צריך מליונים כדי לשכור איזה חדר?

NEO83

New member
אני לא מבין

למה אתה צריך לגור לבד כדי להתקדם מבחינה תעסוקתית? אתה לא יכול להתקדם כאשר אתה גר עם ההורים? מה מונע ממך?
אתה לא צריך לשלם מיליונים כדי לשכור חדר אבל עדיף שתרוויח סכומים סבירים ולא שכר מינימום על מנת להתמודד עם החיים.
מה עדיף? לצאת עכשיו מהבית של ההורים ולשרוף את כל הכסף שחסכת בשנה?

OpiumPoppy

New member
אחד הדברים החשובים בתחילת קרירה זה הלוקיישן

במרכז האופציות יותר רחבות, כרגע זה רק עבודות זמניות, אני לא אגיע לביסוס כלכלי כל עוד אהיה רחוק מהמרכז. בנוסף אין לי חופש בבית.

NEO83

New member
אז במרכז יש יותר אופציות

זה לא אומר שאי אפשר להצליח במקום אחר.
אין חופש בבית? מה זה אומר בעצם? נועלים אותך בחדר כל עוד אתה לא עובד/לומד?

סלח לי אבל הכל נשמע לי כמו תירוצים.

oromer

New member
מנהל
לא ממש הבנת נכון את מה שכתבתי

אתה לא צעיר מכדי לעבור... כבר שמעתי על יותר צעירים שעברו. כתבתי שאתה עדיין צעיר. היות וכך עדיין כביכול יש לך לגיטימציה לגור עם ההורים. אם היית אומר לי שאתה עובר לגור עם בת זוג אז עוד מילא. אבל לבד או עם שותפים??

במקום לקחת את הכסף ולחסוך אותו ללימודים/ הקמת עסק/ טיול לחו"ל אתה רוצה לשרוף אותו על דירה שלא תהיה שלך בסוף... למה?

מה זה נקרא להתפתח? במרכז יוקר המחייה גבוה יותר. איזה עבודות טובות יותר מחכות לך. רק במזל וקשרים חיילים משוחררים מצליחים למצוא עבודות ממש טובות. מה זה נקרא להתפתח? צריך ללמוד משהו כדי להתפתח.. בד"כ ככה זה עובד..

OpiumPoppy

New member
למה זה צריך להיות לא מושג?

דירה זה לא כזה יקר. סיפור של אלפיים, שלושה בחודש. סכום שאני יכול להרוויח במלצרות בסופי שבוע ובחופשות, לפני שאני נוגע בכלל בחסכונות שלי. התמונה שאני רואה לא אמינה?

oromer

New member
מנהל
תלוי... מה השאיפות שלך והרצונות שלך

אם אתה מעוניין לגור בחדרון קטן, בתנאים לא משהו? מה הרמת חיים שאתה רוצה לגור בה? אתה צריך להרוויח להערכתי בסביבות 6000 בחודש לפחות (ואולי אני אופטימית כדי לחיות ברמה סבירה). אנשים מדי פעם רוצים ללכת למסעדה לצאת בסופ"ש מחליפים פלאפון פעם ב.. לנסוע לחופשה, יש הוצאות שוטפות.. אל תחייה על הקצה על השקל..

רק הדיור כולל מים, חשמל, ארנונה, תשתית אינטרנט , כבלים...יכול להגיע ל 4000.

אם ממש לא טוב לך בבית תעזוב. תיקח בחשבון שרצוי לצאת כשיש משכורת גבוהה ויציבה. אני בגישה אולי שונה משל אחרים. שכירות= לשלם הרבה כסף על דירה שלא תהיה שלך בסוף. למה לא לקנות בית ולשלם על זה משכנתא?
כי צריך להביא הון עצמי. תמיד רצוי לחסוך את הכסף. ואם כבר משכירים למה לא לשלם סכום נמוך יותר? כי הדירה לא תהיה שלך באף שלב.

אם הביקוש לשכירות ירד גם המחיר ירד. ישכיר מי שהולך ללמוד במקום אחר .

היי הייתי בגילך בערך שעזבתי את הבית.

גם כן עבדתי שנה וחסכתי, הכרתי את חבר שלי ועברנו לגור יחד.
טוב אז מה שאני חושבת כמו עוד כמה שהגיבו לך...
שלדעתי אם אתה רוצה לעזוב וזה מרגיש ממש מועקה עם ההורים תעזוב, זו בערך גם הסיבה שאני עזבתי וגם בגלל המיקום שבו בחרו ההורים שלי לגור.
אני ממליצה לך מאוד שתגור עם שותפים/ במעונות אם תתחיל ללמוד/ עם חברה או חבר טוב שאפשר לסמוך עליהם.
לגור לבד לא הייתי מסוגלת אישית מאחר וזה ממש קשה לתחזק את הכל לבד! יש הרבה תשלומים ופשוט חייב להתחלק עם עוד מישהו.
במיוחד אתה כחייל משוחרר שככל הנראה לא ירוויח מספיק לא ממליצה לקחת את הסיכון לגור לבד.
כיום גם על חדרון מסכן דופקים מחיר. לצערנו...

לגבי החשיבה שלך על לימודים, אתה מעט ממהר.. תעשה סדר עם עצמך מה אתה בדיוק רוצה לעשות.
נניח לספר להורים לראות איך הם מגיבים קודם?... ואולי הם יוכלו לתת לך עצות טובות?
החלטת לעזוב? יופיי.. תתחיל בחיפושים ותראה מה המחירים של דירות להשכרה באזור שתרצה לגור בו, כשתחליט ותחתום תראה איך מסתדר לך ואם אתה עומד בהוצאות.
כי בשביל ללמוד צריך כסף ו-הרבה!!
כמובן שחייב לפני המעבר שיהיו לך מספיק חסכונות ועבודה כלשהי לא חשוב איזו העיקר שיהיה.
עוד אפשרות שגם הציעו פה.. לגור במעונות ולהתחיל ללמוד..
לגבי מה ללמוד אני לא יכולה לעזור לך לצערי גם לי יש את הדילמות האלו גם היום בגיל 25 חחח

בכל מקרה ממליצה לך מאוד להיכנס לפורום יוצאים מהבית שעזר לי המון בדילמות מעבר דירה:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=794

בהצלחה!

pouchka

New member
אל תיבהל ממה שאומרים לך

המצב היום בישראל הוא בלתי נסבל! כן, לצאת מהבית בגיל 23 זה מתבקש, פשוט החיים בארץ קשים ויקרים.
אבל זה לא אומר שלא צריך לעשות את הצעד לעצמאות - עצמאות היא הכרחית לאושר - לפי דעתי לפחות. אני שנאתי להיות תלויה בהורים.

עזבתי את הבית בגיל 21, לאחר שעבדתי (ולמדתי גם קורס מקצועי תוך כדי) חצי שנה בעבודת שכר מינ׳ ועוד חצי שנה בעבודה נורמלית. רק אחרי שהשגתי את העבודה הנורמלית (תודות לקורס שלקחתי שנתן לי נקודת התחלה טובה), עם המשכורת הקבועה והגבוהה יחסית, עשיתי את הצעד הזה בלי לחשוב יותר מדי. פשוט בבוקר בהיר אחד יצאתי לראות דירות, וסגרתי על דירה עוד באותו היום. רחוק מהעיר שבה גרתי עם ההורים. זה הרגיש כל כך טוב.
כשזורקים אותך למים אתה לומד לשחות. אין מה לעשות, אלה החיים.

למעלה