לעזוב...לעזוב...לעזוב...

לעזוב...לעזוב...לעזוב...

נכנסתי אל הפורומים כי ידעתי שאוכל ללמוד מזה...נכנסתי לניהול כי ידעתי שזה יעזור לי להתפתח כאדם. הכל אגואיסטי, אך זו היתה המטרה שלי לפני שנתיים כשהתחלתי עם כל זה. ואכן למדתי המון,התפתחתי,צמחתי,גדלתי...ולא בזמן עבר. כל יום זה ככה. אבל עכשיו אני תוהה אם אולי יד אחת בונה ואחת הורסת. מצד אחד לומדת ומקבלת את החיזוקים להם אני כ"כ זקוקה, מצד שני משמשת שק איגרוף לגולשים עם ביקורת מתמדת שרק מגדילה את הבור שנקרא "הביטחון העצמי". אז אולי בכלל כדאי לי לעזוב.

qt1

New member
קוקי היי, נעים מאוד- פעם ראשונה...

שיוצא לי להגיב להודעה שלך אם אני לא טועה, בתור אחת שגם נמצאת בבאסה, מה גרם לך להגיע לחשיבה על פרישה? הביקורת? איך את מתמודדת במציאות עם ביקורת? האינטרנט אמור לשקף למיטב הבנתי הדלה את עצמנו במציאות , מה את אומרת? אני למשל לא טובה בקבלת ביקורת ומרימה ישר ידיים , איך את? חיבוק

פעם ראשונה שאת מגיבה../images/Emo13.gif

אבל אני "עוקבת" אחרייך בכל מיני פורומים והדברים שלך מחזקים אותי
קשה לי להתמודד עם ביקורת,בעיקר שהיא מגיעה בצורה כזו מרוכזת.אפילו שמדובר על מספר מאוד מצומצם של גולשים ואני יודעת שהשאר מרוצים. בעיקר מפריע לי כשזה קורה בפורום אופנועים בו אני מכירה אישית את האנשים ואולי מצפה מהם להפגין קצת יותר אנושיות... אני לא מרימה ידיים.אני סופגת וסופגת וסופגת...אני אפילו לא מגיבה,כי ביקשתי שזה יהיה במסרים והם לא מכבדים את הבקשה שלי. אני יודעת שמדובר באנשים קטנים.ראיתי מה הם עושים לאחרים. אני יודעת שיש לי כל הצדקה שבעולם למחוק ועדיין לא מסוגלת לעשות את זה. ברור לי שהכל נעוץ בי ובחוסר הביטחון שלי. לכן גם כתבתי-יתכן שזה לא המקום להיות בו אם זה רק מעודד את חוסר הביטחון שלי.

sh53

New member
מעתיקה מה שכתבת ומתייחסת לשם הנוחות

"קשה לי להתמודד עם ביקורת,בעיקר שהיא מגיעה בצורה כזו מרוכזת.אפילו שמדובר על מספר מאוד מצומצם של גולשים ואני יודעת שהשאר מרוצים. בעיקר מפריע לי כשזה קורה בפורום אופנועים בו אני מכירה אישית את האנשים ואולי מצפה מהם להפגין קצת יותר אנושיות..." *** הביקורת שמגיעה, צריך לקחת אותה בערבון מוגבל, הרי היא מגיעה מאנשים מתוסכלים, מאנשים שלא יודעים להעריך אנשים אחרים, מאנשים חסרי תרבות, מאנשים שלא יודעים לומר תודה ולהעריך - אז למה לתת לזה לפגוע בך? למה לתת לאנשים כאלה את היחס והכבוד שהם לא ראויים לו ולפגוע בך? נסי להסתכל עליהם מנקודת המבט שלי, אנשים שיודעים רק להעביר ביקורת, לא לתרום מעצמם, אנשים שכל מה שתעשי בשבילם לא מספיק - אז למה להפגע מאנשים כאלה? "אני לא מרימה ידיים.אני סופגת וסופגת וסופגת...אני אפילו לא מגיבה,כי ביקשתי שזה יהיה במסרים והם לא מכבדים את הבקשה שלי. אני יודעת שמדובר באנשים קטנים.ראיתי מה הם עושים לאחרים." *** את לא צריכה לספוג ואת גם לא צריכה לייחס לזה חשיבות, איך עושים את זה? משהו פוגע ומעליב אותך - למחוק את זה מעל גבי הפורום. כן גם את בת אדם, כן גם את ראויה לכבוד, כן גם את ראויה להערכה ולא לתת לזה להתנוסס מעל גבי הפורום כאילו זה בסדר וכאילו לא מפריע לך, אלא למחוק. פשוט למחוק ולשלוח מסר יבש ביותר, לא להשקיע יותר מדיי מחשבה או רגש בהודעה ששולחים לאנשים כאלה, משהו בסגנון "הודעתך נמחקה מהפורום כי עברה על נהלי תפוז". ישלחו לך הודעה/צעקה - "כל דבר את מוחקת", "את היחידה שמוחקת פה הודעות" וכו' - להעביר לתפוז להמשך הטיפול. "אני יודעת שיש לי כל הצדקה שבעולם למחוק ועדיין לא מסוגלת לעשות את זה." *** למה? למה כשאחרים מבקשים למחוק את כן מסוגלת ואילו למען עצמך את לא מסוגלת? יכולה להצביע על הנקודה ממנה זה מגיע? למה למען אחרים את יכולה להשתדל ולהענות להם ולמען עצמך לא? התחילי לפעול למען עצמך, מחקי הודעות שפוגעות בך, לא קשור שאת כן או לא מנהלת, הודעות פוגעות בך ואת בת אדם ואת ראויה ליחס של כבוד. "ברור לי שהכל נעוץ בי ובחוסר הביטחון שלי. לכן גם כתבתי-יתכן שזה לא המקום להיות בו אם זה רק מעודד את חוסר הביטחון שלי." האם ברגע שתעזבי את הניהול יהיה לך בטחון עצמי או בטחון עצמי מופרז? האם ברגע שלא תהיי כחולה אז לא ייפגעו בך? פוגעים בך כי נהנים לפגוע, כי יודעים שאת פגיעה ויש אנשים שזה הכיף שלהם (עצוב, אבל זה מה יש), וזה בכלל לא קשור באיזה צבע את בפורום. אפשר לפגוע בך גם בפורומים בניק שחור, אז מה תעשי? לא תכתבי בפורומים בכלל? האם לא תהיי פגיעה בגלל שהניק שלך יהיה בצבע שחור? הפגיעות שלך לא קשורה בצבע בו את מופיעה בפורום. למה לא להתחיל להתמודד עם הבעיה ולנסות לעזור לעצמך בדרכם של אחרים? ניסית את הדרך שלך והיא לא הצליחה? זה הזמן לנסות את דרכם של אחרים, כי אולי דווקא הדרך הזאת תצליח? אם בכל זאת תבחרי לעזוב את ניהול פורום אופנועים, זו החלטה שלך ואני בטוחה שהיא תבוא אחרי שיקול מכלול השיקולים, אך לפחות נסי דרך אחרת ותני לעצמך הזדמנות.
חמודה

מה יקרה אם תעני להם במסר?

מסר שהשורה הראשונה שלו היא באופן קבוע: יאמר לך בעבר לשלוח ביקורת אישית רק במסרים. החל מהשורה השניה תעני לגופו של עניין. אם הגולשים הקטנוניים האלה מגבירים קול ביקורתי אצלך, אולי תגובה שלך תגביר קול אחר אצלך? אגב, הערכה עצמית מאוזנת היא אתגר עבור הרבה מאוד אנשים.

אולי...

האמת היא שהגולשים הבעייתיים שלי בכלל לא עונים למסרים שלי...הם מגיבים עליהם על גבי הפורום

../images/Emo24.gifאולי

אולי תוכלי לשלוח את הביקורת והתשובה לאדם שלישי. העיקר שלא תחניקי את התשובות הטובות שיש לך לביקורת הקטנונית. שליחה לאדם אחר חיונית כדי שתטיבי לנסח את התשובות.

../images/Emo22.gifהעתיקי את הפניה הקטנונית,

כיתבי לה תשובה ושילחי את הכל לאדם אחר. למשל פרסמי את הפניה עם התשובה בפורום הזה.

מוּסקט

New member
האמת?

אני צריכה לחשוב על מה שכתבת עוד קצת. מעניין שבחרת לתאר "ביטחון עצמי" כבור - כלומר במצב של חוסר - בעוד את יודעת בודאות שבשנתיים האחרונות התפתחת, צמחת וגדלת כאדם. רציתי רק לחזק את הנקודה שהערכה עצמית, או ביטחון עצמי, הוא משהו שאת מודדת כלפי עצמך ולא כלפי אחרים. כלומר, ההערכה היא איך את היום לעומת שנה שעברה, ולא איך את לעומת [נניח] ראש ממשלת בריטניה. הרי לא משנה כמה טובים נהייה, תמיד אפשר למצוא מישהו בעולם טוב יותר מאיתנו. זו לא הנקודה. הנקודה היא האם אנחנו השתפרנו בעיני עצמנו. מה את חושבת?

qt1

New member
קוקי ש"עוקבת אחרי"../images/Emo8.gif

לפחות מעניין לך?
נראה לי שמוסקט צודקת , אם הייתי פותחת את הפורומים שלי לפני יותר משנה כשהמצב של הבטחון שלי היה באדמה , הייתי בטח עפה לי אחרי חודש בגלל ביקורת אחת , וזה אחרי שבפורטל אחר השתתפתי בערך שנתיים בתור סגנית של המנהלת ועשו לי לינץ' ואאוטינג שחבל"ז, מה שלא העלה לי את הבטחון בכלל. טוב , אין ממש קשר או שיש , השעה עושה את שלה... בכל-אופן מה שאני אומרת זה שתתחילי לשים גבולות לגולשים בפורום אופנועים ויפה שעה קודם
אל תעשי את השטות שעשיתי בפורטל הקודם שבו השתתפתי, אל תעשי את השטות שעשיתי לפני שבועיים עם גולשת שאצלי והכנסתי אותה הביתה ורק אחרי הנחיות כאן הבנתי שאני צריכה להגיד לה שביקורת היא תעביר אך ורק בצינורות המקובלים קרי מסרים/מייל/הנהלתה... ובשום פנים ואופן לא מעל דפי הפורום כי ההודעות שלה ימחקו! אני מניחה שאת נפגשת עם החבר'ה גם במציאות ואני יכולה להגיד לך קוקי בלי להתחנף או משהו שיש לך אחלה רפיוטיישן ,הכינוי שלך חזק וזה אומר שיש מישהי חזקה מאחוריו , אז בטח שמקנאים בך אחות שלי, וזה לא משנה אם יש יותר טובים או פחות טובים ממך , את הצלחת לעשות דברים איכשהו בצורה כזו שהשם שלך תופס חזק, אז שיקפצו לך ואל תהססי לשנות דברים בפורום אם הם מפריעים לך! אני באמת מתכוונת לכל מילה ומקווה שתחזיקי מעמד ותתחילי להיות יותר אסרטיבית , ואני מבטיחה ללמוד ממך...
שלך...

../images/Emo9.gifהכינוי שלי "חזק"?

באמת? אני יודעת שאלו אנשים קטנים...אני רואה מה הם עושים לאחרים ואני תמיד בעמדת מגן על האחרים...רק כשזה מגיע לעצמי פתאום אני משתתקת. כשהם אומרים שאני מוחקת מה שבא לי פתאום אני בודקת את עצמי...למרות שאני יודעת שכל מחיקה עוברת כל כך הרבה חשיבה...לעיתים יותר מדי... אני באמת צריכה להיות אסרטיבית.ידיד שלי אמר לי אתמול שגם אי החלטה היא החלטה, ולרוב דווקא לא להחליט זה מה שחוסם אותי מלהחליט אח"כ...העניין הוא שאני כ"כ מפקפקת בעצמי...

אכן...

אני מרגישה שהביטחון העצמי שלי הוא כמו בור ללא תחתית...מדי פעם מתמלא,אף פעם לא מספיק...לרוב מתרוקן. ולביקורת שלילית,גם אם לא מבוססת, תמיד יותר קל להיכנס מאשר למחמאות...
את צודקת,אני צריכה להתחיל לבחון את עצמי על פי ההשגים שלי ולא על פי המ קום אליו אני רוצה להגיע... עכשיו כשכתבתי את זה,מעניין אם זה יעזור לשינוי...

qt1

New member
קוקי ../images/Emo23.gif קראתי את ההודעה שלך על

הגולש , זו שהשארת בפורום מנהלים ,אני באמת מציעה לך לשנות דברים בפורום ,תגידי? יכול להיות שאת טיפהל'ה יותר רגישה לאחרונה בגלל שינוי שקורה בחיים הפרטיים שלך? כי זו התחושה שלי,לא שאין לי מה לעשות בחיים חוץ מלחדור לך לפרטיות , אבל תשמעי... כשדלת אחת נסגרת נפתחים המון חלונות ואל תתני לאף אחד לספר לך אחרת! יהיה בסדר, פשוט תחליטי שאת נוקטת בעמדה אסרטיבית בפורום ומי שלא ירצה יילך , עדיף לך 5 גולשים מאשר 50 שלא מעריכים את הזמן שאת משקיעה וכו'...

הגולש שלח לי מסר פייסני ורוצה

שניפגש... כמו שכתבתי בהודעה הראשית-זו כבר המסה של הדברים...אני מנהלת 5 פורומים. מתוכם שניים שבתקופות שונות הם ממש מעמסה. אני פשוט תוהה אם זה טוב לי אישית ההתמודדות הזו. עד כה סברתי שאני לומדת ומחכימה מזה.עכשיו...לא ברור...

למעלה