לעזזל... גם כן מקצוע

• פותח הנושא a1b
  • פורסם בתאריך

a1b

New member
לעזזל... גם כן מקצוע

טוב, לכולנו (לפחות לאלו שכן עובדים במקצוע) ידוע כמה זה מרגיז לחפש בר חדש... גם אם יש לך ניסיון , ואתה באמת טוב , הכל כל כך עמוס... חוצמזה, כל המנהלי בר מחפשים ברמניות שנראות טוב, גם אם הן פחות טובות ויעילות מקצועית. אני עצמי נאלתי לחפש ברמניות ממוצעות במקום ברמנים תותחים (שהיו דרושים מאד באותו הרגע) זה שוק מרגיז , הפתרון היחיד הוא פשוט - קשרים.... חייב קשרים בענף , משם כבר הכל יסתדר.

orian20

New member
תספר לי על זה...

גם קשרים כדי לעבוד במקום טוב ואם לא אז לעבוד עם כל מיני בנות שפחות טובות זה בלשון המעטה... אני עובדת עם טמבלית אחת שטוענת שיש לה המון נסיון בברמנות (אחרי דקה של שיחה הבנתי שלא רק שהיא לא מבינה היא גם שקרנית) היא מצביעה על בקבוקים בדיספליי ואומרת לי זה מזויף,וזה לא איכותי בכלל והיא אפילו לא יודעת מה זה הבקבוק או מה יש בתוכו, הטמבלית הצביעה על בקבוק ג'וני ווקר "בלו לייבל" שהבנתי שעולה איזה 1600 שקל,ואמרה שזה תוצרת הארץ וזה לא איכותי- נו לך תעבוד עם אחת כזו שמשחקת אותה ברמנית מס' 1 בארץ. בכל מקרה אין אצלנו דבר כזה אלכוהול מזויף, הכל אמיתי,ולא תוצרת הארץ.אני גם מוצאת את עצמי מסבירה לה על העבודה עצמה-היא לא יודעת כלום,אפילו לא יודעת לפלש כוסות,לא יודעת שיטות הגשה...שאני כולה חודש עובדת ומסבירה לה הכל, מה אני אגיד לך? מי שלקח אותה בגלל הפרצוף היפה שלה עשה טעות כי היא כ"כ טיפשה שזה מפחיד...בעצם בעל הבית התחיל להבין במשמרת האחרונה עם מי יש לו עסק ודי צרח עליה כל הזמן שהיא לא יודעת לעבוד בכלל. לגבי עניין הגברים/נשים, אני חייבת לציין שהיו שלושה מקומות שהייתי בהם שאמרו לי שהם רוצים רק גברים לעבודה בבר. והיה עוד מקום שבו בעל הבית אמר שיש לו בעיה לקחת בחורה בגלל שרוב הברמניות שהוא לקח היו גרועות/מפונקות. אני מאמינה שיש ברמניות תותחיות, רק חבל שלא רואים יותר מהן, ורואים כל הזמן סתם דוגמניות שלא ממש מבינות.

a1b

New member
בהחלט ממרמר... :)

תשמעי , קודם כל , את צודקת. אבל כמו שכולנו יודעים - פרצוף יפה מוכר.... היייתי אחראי על הכנסת ברמנים חדשים לבר שבו עבדתי, וכמובן שברמנית יפה הייתה עדיפה, כי אין מה לעשות , היא מושכת לקוחות לבר, השילוב של יפה ועובדת טוב הוא בעייתי :) אבל זה גם קורה... יש ברים שמעסיקים רק גברים מכמה סיבות : גברים מושכים בנות- שמושכות בנים. כך המקום מתמלא. השמוע מתגלגלת בין הגברים שמצאו מקום שיש בו אחוז גבוה של בנות והם נוהרים לכיוון וכך מתמלא המקום במהרה... וגם , אני מבקש סליחה מראש על המשפט הבא, אבל לרוב בנים עובדים ומבינים טוב יותר מבנות בתחום הזה. בקשר לבחורה שעובדת איתך בבר, תשמעי - תמיד יהיה אידיוט גמור שהבוס לא יבחין כמה הוא פוגע בעסק. ברמנית שעבדה איתי , שחושבת שהיא עובדת טוב - אבל ממש לא, הייתה תמיד מתעצבנת כאמרתי לה מה לעשות , ושהיא יודעת. פשוט הייתי מחכה שהיא תעשה טעות ואז מסביר - כמו ילד מפגר. יש כאלו שהאגו שלהם פשוט מעכב אותם - אבל זה תהליך של התבגרות. -אז אל דאגה בקשר לברמנית העובדת איתך מתישהו האמת תתגלה והבוס שלך יבעט אותה החוצה. דרך אגב, את יודעת על מקומות טובים באזור ראשל"צ ת"א שצריכים ברמן?

orian20

New member
הלוואי

כי אני מזה קרובה לריב איתה, וזה לא יראה טוב.

a1b

New member
לא יראה טוב בכלל

אני בעד לשבור את הכלים כשצריך.. אין בעיה, תשאגי עליה אם צריך! תאפסי אותה. אבל אסור שזה יהיה מול לקוחות, או אם אפשר, לא מול אנשים, כדי לשמור על כבוד מינימלי... :)

orian20

New member
אני אומרת מה שצריך בשקט

בחיים לא מול לקוחות, זה לא שוק....

a1b

New member
יכול להיות שאת צריכה יותר

אם באמת היא מפריע לך, והדרך המתורבתת לא עובדת, אז פשוט חכי לטעות שלה ותכניסי לה מתחת לחגורה. בגדול , אני לא אוהב מלחמות, אבל כשיש עובד גרוע לצידי מאד קשה לי להשלים עם זה.... אבל - כמו כל דבר בחיים , גם זה יעבור :)

orian20

New member
תראה

היא מאחרת לעבודה קבוע,וגם בקטע האישי היא חרא של בן אדם, אז בכלל מבאס לעבוד איתה. זה ממש הגיע למצב ששבוע שעבר אחרי משמרת איתה חזרתי במצב רוח קרבי אש הביתה.. טוב מה לעשות, סה"כ חוץ ממנה כולם שם אחלה, אז בגלל אחת כזו אני בטוח לא אעזוב....לא נכנעת...

a1b

New member
אני מאד מעריך את זה..

כל הכבוד על יכולת הפשרה... הלוואי עלי. אפשר לשאול באיזה בר את עובדת?

vassily

New member
זה באמת מעצבן...

מה שאני אומר זה לא בלשון שובניסטית אז לא להיעלב אני מדבר פה רק על הפוסטמות שסתם שמים אותן מאחורי בר אני לא מזלזל בבנות ואני יודע שיש הרבה ברמניות תותחיות...ברוב הברים שאני מכיר תמיד יש מלא ברמניות שלא מבינות כלום מהחיים שלהם ואיזה ברמן אחד שתיים שמבינים מה הם עושים והם שם כדי להשגיח ולתקן את כל השטויות שהברמניות עושותולפניי כמה זמן הייתה אצלי מישהי על הבר שאמרה לי שהיא גם עובדת כברמנית... אחריי 2 דקות שיחה איתה ראיתי שהיא לא מבינה כלום מהחיים שלה ולא רק זה היא אמרה לי שבבר אצלהם יש רק ברמניות והם לא מעסיקים בנים ולמרבה הפלא רוצים לשמוע איך המקום פועל? בטח שכן...בארץ אין תרבות שתייה ובדרך כלל מקומות שונים יכינו קוקטלים בצורה שונהנכון? נכון אבל לפחות לכל מקום יש את השיטת פעולה שלו והצורה שלו והמרכיבים שלו לקוקטליים שם פתאום באה לי הברמנית הזאת אומרת לי שאצלם כל אחת מכינה כל דבר איך שבא לה ואיך שהיא אוהבת להכין אותו כאילו אפשר לבוא לבר בימים שונים ולקבל דברים שונים שאתה מזמין אותו דבר... מעניין מה עוד הם עושים שם במקום הזה... ודרך אגב היא גם לא הייתה כזאת שווה וגם עוד הרבה ברמניות שלוקחים אותם יענו בשביל למשוך גברים לא כאלו שוות ובטח שלא יגרמו לי לשבת על הבר שלהם בגלל שהן שם

orian20

New member
צודק לגמרי.

אני אישית חושבת שאני הולכת ומשתפרת,וגם ממשיכה ללמוד ולהתעניין אחרי הקורס. חבל שבעלי מקומות עושים לעצמם פדיחות ומעסיקים פריחות. למקומות כאלה אני לא מתקרבת, כבר מחקתי מקומות שראיתי איך עובדים בהם (וזה אומר המון מקומות..). כל העניין הזה הוא קשרים ולפעמים גם אם תבוא מישהי הכי מקצועית וחרוצה בעולם,ויחד איתה תבוא פריחה שמכירה את בעל המקום- הוא יעדיף לקחת לעבודה את הפריחה. אגב יש גם בנות שעברו קורס והן נשארו אהבלות בינוניות ומטה גם אחריו, הן באו לעשות קורס בשביל הפוזה של הברמנית. זה עניין של גישה. אני מחזיקה מברמניות שהן תותחיות והלוואי שיהיו יותר.

מכיר את הסיפור היטב

אם יש דבר שמרגיז אותי בפאבים זה כל מיני פוסטמות שמשחקות אותה ברמניות. לא רק שאין להן מושג בשיט במקצוע,ההתנהגות שלהן כלפי לקוחות היא מזעזעת. עם כל הפוזה האנטיפתית של "אני ברמנית כוסית תותחית על" יש מיקרים שצריכים כמעט להשתחוות בפניהן רק בשביל לקבל שירות. אגב, קבלו סיפור. פעם הייתי בפאב ורציתי להזמין בארנייגר. בואו נבהיר משהוא - כל מי שסיים קורס ברמנים יודע שאין שום קשר בין בארנייגר (ליקר דבש) לבין ייגרמייסטר (דגסטיף), אולי ששניהם מגרמניה ולא יותר מזה. במשך משהוא כמו 20 דקות הייתי צריך להסביר לפוסטמה שמתכנה בתואר "ברמנית" (שאולי הדבר היחיד שהיא יודעת זה לסובב בקבוקים ופחיות רד בול בניסיון מוזר לפליירינג) מה זה בארנייגר בנוסף גם היה לי ניסיון מר שניסיתי להזמין ויסקי סקוטי סינגל מאלט (שלטענתה אין להם, למרות שבדיספליי היו לפחות 5-6 סוגים שונים).

orian20

New member
אוי..איזה עצוב..

היית עושה לה טובה,ואומר לה ייגר דבש,כי ככה היא בטוח מכירה את זה.

maxfain

New member
דעתי..

שמעו בעקרון אני די מסכים איתכם, ברוב המקרים גם אני ראיתי רק פוסטמות, לצערי יצא לי לפגוש רק בחורה אחת שעמדה מאחורי הבר והיתה מקצועית לחלוטין, נראתה סבבה, וחסרת כל פוזה, אבל זהו מקום שמעסיק רק אנשים מקצועיים (הברמנים שם 10 שנים במקצוע לפחות, אני מניח שהבחורה פחות כי היא יותר צעירה). בכל אופן לא חסר גם ברמנים מטומטמים.. מאז שהמקצוע התמסחר ברמות על, כל אחד שסיים קורס ברמנים חושב שהוא איזה איש מקצוע 10 שנים לפחות שיכול ללמד את כל העולם ולתפוס מעצמו מינימום מהנדס טילים.. אין מה לעשות, הכל מתחיל בבעל הבית...

למעלה