לעזרתכם... השאלה האחרונה קריטית

לעזרתכם... השאלה האחרונה קריטית

קיבלתי היום צו ראשון ל 28.10 בתל השומר, רציתי לדעת אם יש מישהו שקיבל פה גם לאותו תאריך.... יהיה סתם נחמד להכיר מישהו קודם שיהיה אפשר לדבר איתו שמחכים שם שלוש שעות לפחות. יש לי תוספת זמן בעיקרון, כדאי לי להראות להם את זה או שלא? בקשר לראיון אישי? אני לא כל כך יודע מה אני רוצה ואני מפחד שהם יגידו לי שנגיד כדאי הנדסה קרבית וכו ואני אסכים ואחרי זה אתחרט..... מה עושים??????

tali_le

New member
אז ככה...

השאלה היא כמה הכרחית לך ההארכת זמן... כי אם כן אז תראה להם אותה אחרת תידפק ואם לא, אז חבל שתיפגע כי לא הספקת שאלות.. ובקשר לראיון, שאלות שם הם לא מדויקות, הם נועדו רק לבחון מוטיבציה... אם תגיד כן לקרבי תקבל קב"א גבוהה יותר שיעזור לך להגיע ליותר יחידות טובות אבל תקבל גם זימונים לקרבי...

אממ...

אז ככה, זה לא כזה הכרחי בשבילי התוספת זמן, אבל זה עוזר המון השאלה אם אני אראה להם את התוספת זמן זה יוריד לי אפשרויות ישר כמו טייס וכו´. ואז עדיף לי לנסות בלי התוספת זמן, בקשר לראיון הבנתי שהיא כותבת את העדפויות שלך משהו כזה... ואמרו לי להזהר מאוד במה שהיא כותבת ולא לתת לה בעיקרון להכתיב לי את סדר העדפויות כי אחרי זה אני לא אוכל לצאת מיחידות שלא ארצה.

guyt7

New member
תשמע...

זה שיש לך הארכת זמן, זה לא אומר שום דבר שאתה לא טוב כמו כולם. לכן, אם הנתונים שלך מתאימים לטייס ולדברים אחרים אתה תקבל זימונים ואין שום קשר לזה שיש לך הארכת זמן. מקווה שעזרתי. נ.ב. שיהיה לך המון בהצלחה בצו הראשון! תהיה מרוכז באותו יום ואם אתה קצת עייף תבקש לדחות את המבחנים כי הם מה שקובעים לך את העתיד...

rocken

New member
שטויות

הראיון הזה לא מייעד אותך לשום מקום. ועד כמה שאני שמתי לב, היא רק רושמת האם יש לך נכונות לשרת בחי"ר או לא. המטרה היחידה בשאלות האלה היא לבדוק האם אתה פוטנציאל לבעיות או שיש לך מוטיבציה ונכונות לשרת בחי"ר במידה ותגיע לשם. אבל, בשום אופן זה לא אומר שבהכרח תגיע לשם. מה שכן יכול להשפיע על השיבוץ שלך זה המנילה (שאלון העדפות) וקצין מיון.

מתי זה?

הקצין מיון, והשאלון העדפות זה בצו ראשון? כי שמעתי שהיא שואלת נגיד אם אני רוצה שריון (ואני לא) ואם היא שאולת אם יכריחו אותך וכו וכו ואני לא יודע ממש מה לענות....

rocken

New member
תשובה

בקצין מיון והשאלון העדפות הם לא בצו ראשון. אם יש לך פרופיל קרבי, אתה תקבל כמה חודשים לאחר הצו הראשון (לא יודע בדיוק, כי גם אני לא עוד לא קיבלי) שאלון ושם תוכל לדרג את המקומות בהם היית מעדיף לשרת (פרופיל לא קרבי מקבלים מנילה אחרת שהיא כבר כוללת אשכולות בהתאם לקב"א). אם לא ענית על השאלון, אז קרוב לודאי שתזומן לקצין מיון. אותי היא דווקא לא שאלה על שריון, אבל שאלה על יחידות לא פופולריות אחרות. מאוד חשוב להם אמינות, אז לדעתי תאמר לה את האמת (שהיית מעדיף לא להגיע לשם), אבל שאם בכל זאת ישבצו אותך לשם אז אתה לא תעשה בעיות.

ועוד דבר.....

בקשר למבחן העברית באימות נתונים, כולם אומרים פה שזה לא נכנס לקב"א וכו´... אז לאיפה זה כן נכנס המבחן הזה?

okok4

New member
תישמע ממישהו שקצת מבין:

אתה לא "אומר" להם שאתה צריך תוספת זמן. אין כזה דבר. הם דורשים לקבל את האיבחון שלך (אתה בטח מבין למה אני מתכוון אם יש לך תוספת זמן). ואת כולו! בקיצור נדרשת הקרבה ואתה מספק לצבא פרטים רבים, לפעמים פרטים רבים מידי. משום מה הצבא החליט שתוספת הזמן - שעזרה לי לעבור את בחינות הבגרות בהצלחה רבה - והאיבחון שלי בכללותו לא מספקים אותם, והטיל וטו מיידי. כך שלא זכיתי לתוספת זמן ולא ממש הספקתי את כל הפרקים במבחנים, במיוחד את הפרק המתמטי. אגב, זה לא ממש "תוספת זמן", אלא אתה לא עושה את המבחן על המחשב הפרימיטיבי כמו כולם, אלא על דפים. אני ממליץ לך לשלוח. זה רק עוזר (במקרה שהצבא מסכים לכך, כמובן). מקווה שעזרתי

תודה אבל,

השאלה שלי יותר שאם הם מקבלים את התוספת זמן וגם אם לא, אם זה מוריד לי משהו ואם בגלל זה נגיד יהיו שני חיילים שאותו דבר לטייס אבל לאחד יש תוספת זמן ולאחד לא, הם ייקחו את זה בלי נכון?

okok4

New member
כעיקרון

אנשים בטייס צרכים יכולת התמודדות במצבי לחץ ברמה גבוהה. תוספת הזמן מראה שמצבי לחץ הם לא בדיוק הצד החזק שלך... בכל אופן, ניראה לי שהאבחון פגע בי, שכן קיבלתי זימון לבני משקים אבל לא לטייס, שהקב"א המינילית הנדרשת לשניהם זהה (אני חושב 53).

אז אם אני מבין נכון...

לא להביא להם את האיבחון הדידקטי שלי ולהגיד להם שעשיתי.....

טל עדתו

New member
אתה תעשה טעות גדולה מאוד

בכך שלא תראה להם את האבחון הדידקטי שלך.... אני מדברת מתוך ניסיון... את המבחנים הפסיכוטכנים שלי עשיתי בפעם ה1 בלי הקלות...משום מה הם החליטו שאני צריכה לעשות קודם רגיל ורק אז הם יבדקו את האבחון הדידקטי שלי ויחליטו אם מגיע לי או לא ואז לקרוא לי שוב... הלך לי ח-ר-א! לא הספקתי הכל...וההוכחה היתה שהמנילא שלי היתה קצרה מאוד ולא כללה בתוכה תפקידים איכותים שדורשים קב"א גבוה... לאחר כמה חודשים חזרו אלי מהלשכת גיוס ונתנו לי תאריך להתיצב ולעשות את המבחנים הפסיכוטכנים עוד הפעם , רק שהפעם זה עם הקלות: הארכת זמן + הפסקות קצרות. הפעם הזאת שכיצאתי מהמבחנים הרגשתי אחרת לגמרי...הלך לי ממש טוב...והספקתי לענות על הכל. אני ממליצה לך כן להראות את האבחון הדידקטי ואם מגיעות לך הקלות אז להשתמש בהן. בקשר לטיס...אין שום קשר בין השנים...זאת אומרת זה שיש לך אבחון דידקטי ואתה לקוי למידה לבין המיונים לטיס. אם אתה עומד בקריטריונים אז יזמנו אותך למיונים... אני מכירה אנשים לקויי למידה שזומנו למדקי צוות אוויר (כמוני). שיהיה בהצלחה. טל.

okok4

New member
לך לפחות הם שלחו הזמנה

למבחן נוסף. אני קיבלתי מיכתב מנומס שפשוט לא מגיע לי כלום. ממש ככה. הרי הם יודעים יותר טוב מהמאבחנים המיקצועיים, הם צבא. די חוצפה.

אבל,

השאלה אם הם יקבלו מישהו לטיס שיש לו תוספת זמן או שמראש יפסלו.... כאילו אני לא רוצה שזה יוריד לי איפהשהו ויפסול לי אפשרויות קיימות..

galiltalil

New member
אל תדאג (סמוך).

בתור לקוי למידה הבאתי איתי לצו את האבחון ו הם זימנו אותי ליום מתיש של מבחנים בכתב במקום על מחשב - ולגבי טייס - אני יודע שאין שום קשר - ושום השלכות על טייס - קיבלתי זימון לטייס למרות האבחון ואולי רק בגלל הארכת הזמן שקיבלתי. תביא את הזימון איתך - לא מזיק.

למעלה