לעז, הנה תשובתי לך, אתה מופתע ?

mr-green

New member
לעז, הנה תשובתי לך, אתה מופתע ?

מצ"ב הלינק למהלך התכתובת שממקודם. א. למה זה רלוונטי שאני אזדהה ?, ככה אין לך דיעות קדומות עלי, לא ? ב. זה לא בהכרח כ"כ רלווני להתכתבות שביננו. ג. גם הפרטים שאתה מסרת על עצמך אין בהם איזו שהיא "חשיפה דרמטית". ד. ולמען ה"חשיפה" אני כן מטפל (וגם עם תעודות...), ואפילו גם עובד בזה. לעצם העניין אני חושב שאני מתחיל להבין אותך ! כל מה שקשור לממסד, לחוק, לסדר ולסטנדרטים לא מקובל עליך. זאת גישה בהחלט מעניינת, אך שגויה לדעתי ולדעת רוב אוכלוסית העולם, מה לעשות. נכון, זה עדיין לא מוכיח שזה נכון, אבל אתה יודע... נראה לי שכל מה שאגיד אתה תמצא לו התפלספות נגדית. כל עוד שזה בגדר חילוקי דיעות, זכותך. ברגע שאתה מפזר הבטחות לגבי "ריפוי של סרטנים" זה כבר יהירות וחוסר אחריות. חוסר אחריות שאפילו יכול לגרום נזק למטופל.ואחריות מקצועית זה א-ב של מטפל אפילו אם אין לו תעודות. שים לב שאני בכלל לא הזכרתי בשאלתי את המילים "כסף" או "מר נפש", רק אתה הזכרת את המילים האלו. אז אתה יודע מה ? - על ראש הגנב בוער הכובע. ואם תוסיף לזה את הטון ה"קנטרני" וה"מנסה לעקוץ" שבתשובתך, אז ברור לי בדיוק איפה אתה עומד.
mr-green

עז

New member
לא, אני לא מופתע, ואתה?

ידידה מסרה לי שכתבת לי הודעה, אז נכנסתי לקרוא, להלן התייחסות שלי. א. אין לי דעות קדומות )עם לא עליך(, כל מה שאני יודע ממך זה לפי מה שאתה כותב. ב. זה כן רלוונטי להתכתבות בינינו, לדעת מי הצד השני, כמו בכל דו שיח. ג. אין בפרטים שמסרתי "חשיפה דרמטית", כי אין דרמות בחיי .... ד. כיוון שאני לא רוצה להגיע לטיפול אצל מטפל עם גישה כמו שלך, הייתי רוצה לדעת לאן לא להגיע. ולמען חשיפה נוספת שלי, יש לי תעודות, לא מעט, אך אינני מציג אותם, לא התעודות עושות אותי למטפל, ומי שרוצה לקבל טיפול רק אצל מטפל עם תעודות מוזמן ללכת למטפל אחר. זה בהחלט עיניין עקרוני, את רוב מה שאני יודע למדתי כאוטודידקטי, ואין לידע הזה ערך פחות, אבל אולי יש לי ערך נוסף. לעצם העניין "אני חושב שאני מתחיל להבין אותך !" מזל טוב ! מעולם לא הסתרתי שאני אנרכיסט ואתאיסט, אם קראת הודעות קודמות שלי, בכל מיני פורומים התנהלו וויכוחים עיניניים בנושא. לגבי "התפלספות" ... אם התכוונת למובן האמיתי של המילה, הלוואי שכל תושבי היקום היו פילוסופים, אז בטוח החיה במקום הרבה יותר מוצלח. כמטפל הוליסטי אני מתנגד לסטנדרט במיצוי צמח, כי משמעות הדבר היא התערבות בתוצר, ואני רוצה לטפל עם הצמח במלואו, כמו שהוא גודל בטבע, מנסיוני הקטן, כ-26 שנים, תוצאות הטיפול הרבה יותר טובות כשהטיפול ניתן על ידי מוצרים טבעיים שלא התערבו בהם, ובטח שלא עם מוצרים סינטטיים. פרוש המילה סטנדרט במיצוי, זה הבטחה של מינימום ומקסימום של חומרים פעילים מסויימים, הדרך לבצע את הנירמול, זו התערבות. פרוש המילה הוליסטי זה שלם. הרוב, רוב הזמן טועה. אם אתה רוצה להגיד משהו נמק, להגיד שהרוב חושבים או מתנהגים בצורה מסויימת זו צורה מאוד עלובה לחפש הצדקה לגישתך. "ברגע שאתה מפזר הבטחות לגבי "ריפוי של סרטנים" זה כבר יהירות וחוסר אחריות." עדיין לא יודע מאיפה ולמה החלטת שאני הבטחתי משהו .... "חוסר אחריות שאפילו יכול לגרום נזק למטופל. ואחריות מקצועית זה א-ב של מטפל אפילו אם אין לו תעודות." נכון, אחריות מקצועית, ואחריות בכלל, זה א-ב של מטפל בפרט ושל אדם בכלל, לא חדש, מסכים איתך, אך אני לא רואה במה שעשיתי חוסר אחריות. כיוון שאני לא מוצא את השירשור הקודם, אני לא יכול לצטט, אך אין לי מוגש על מה אתה מדבר כשאתה מזכיר "כסף" "מר נפש" ... אם שמרת את ההודעה המקורית אשמח לקבל אותה. בכל אופן, אני משתדל לדבר עם אנשים בשפה שלהם, כיוון שאתה כותב בצורה מתנשא ותוקפנית, אני כותב לך חזרה בצורה תוקפנית, כי אני מניח שזו הדרך שבה אתה יכול להבין דברים .... בכל אופן אם אתה מוכן לשנות את הטון ולנהל דו שיח ולא הרצאה, אני מוכן להמשיך את הדיון מכאן, אך ללא נאצות, ללא קללות, ותוך כדי שמירה על כבוד הדדי, כמעט בטוח שלא נגיע להסכמה, כי נראה שתפיסות העולם שלנו רחוקות עד מאוד, אך אולי נצליח לתקשר ולהבין יותר אחד את השני. "אם תוסיף לזה את הטון ה"קנטרני" וה"מנסה לעקוץ" שבתשובתך, אז ברור לי בדיוק איפה אתה עומד." אני לא מנסה לעקוץ, ולא מדבר ברמזים, אמרתי בצורה הכי ברורה שאני מסוגל את מה שרציתי להגיד ... אז איפה אני עומד?

mr-green

New member
לאחר תשובתך, אני גם לא מופתע

תראה, קודם כל סחטיין על ההשקעה בתשובה. אני חייב לאמר שניסית להתיחס לכל דבר ודבר שהזכרתי, שזה על הכיפק, אבל במקומות החשובים דוקא התחמקת, אבל לא חשוב. זה הרי לא מעשי שאנחנו ננהל דיון על הנקודות האלו במסגרת הזאת כי הדיון מתקשה להתמקד. וזה לא בגלל חוסר רצון או יכולת מצידך או מצידי. אני חושב שזה המגבלות של פורום, מה לעשות. אתן לך רק דוגמא קטנה : לאמר את המישפט "עוזר בריפוי סרטנים רבים" זה מבחינתי בהחלט הבטחה. אני מתפלא שאתה חושב אחרת. דבר שני, בתשובתך כתבת מספר דברים כגון : 1. שאתה אנרכיסט 2. "הלוואי שכל תושבי היקום היו פילוסופים" אני באופן אישי בדיוק ההיפך מזה ולכן אני לא מתפלא עכשיו, שבתחילת ההיסטוריה של הויקוחים בינינו על כל שאלה רצינית שלי ענית תשובה פילוסופית. מבחינתי תשובה פילוסופית זה נחמד, אבל מתפרש כהתחמקות זולה ואפילו מעט מתנשאת, ואני לא מתכוון לפתוח ויקוח מחדש רק מציין את דעתי. לגבי האנרכיסט - אני יכול להבין, אבל אני מאוד מתפלא !. אל תגיד לי שאתה באמת אוהב חוסר סדר ?. (ובלי תשובה פילוסופית...). סטנדרט של מיצוי צמחי לא בהכרח מעיד על דרישות מינימום או מקסימום. זה מעיד על רפרנס או נקודת יחוס. אין קשר לשום חומר סנטטי, ואין זה צריך לפגוע בשלמות או בהוליסטיות. זה רק יכול לתת קנה מידה על איך האחד ביחס לאחר. האם מיצוי צמח (לפי הקריטריונים ההוליסטים שלך), שמתבצע בחורף או בקיץ, כאן או בברזיל, זה אותו דבר ? אז איך תוכל להשוות. או שגם בהשוואה אין צורך, מתוך שאיפה לאנרכיה ובלאגן ?. לסיכום (ובאמת לא מיתוך רצון להתנשא) אני יכול להגיד לך שאני חושב שיש לי אתך חילוקי דיעות כאלו תהומיים עד כדי כך שאני חושב שגישתך (שאומנם מלאה אולי כוונות טובות) היא מסוכנת ברמה העקרונית. וגם אני כמוך, בהחלט לא הייתי רוצה להגיע אילך לטיפול, ושוב, זה ציון עובדה ולא רצון להתנשא. mr-green

Talia E

New member
רציתי להתייחס לנקודה מסויימת

כתבת: "סטנדרט של מיצוי צמחי לא בהכרח מעיד על דרישות מינימום או מקסימום. זה מעיד על רפרנס או נקודת יחוס. אין קשר לשום חומר סנטטי, ואין זה צריך לפגוע בשלמות או בהוליסטיות. זה רק יכול לתת קנה מידה על איך האחד ביחס לאחר." הנקודה היא ההתערבות בצמח - כדי לעשות סטנדרט (=אחידות) מתערבים בהרכב הצמח. אפילו רק כדי לבדוק, מתערבים בצמח. "האם מיצוי צמח (לפי הקריטריונים ההוליסטים שלך), שמתבצע בחורף או בקיץ, כאן או בברזיל, זה אותו דבר ? אז איך תוכל להשוות." לא, זה לא אותו דבר, אך גם אנשים אינם אותו דבר!
אתה מדבר על סטנדרטיזציה של מוצר, כדי שיהיה אחיד ו"יתאים לכולם" (והנה אתה טוען, ובצדק, שכלל אי אפשר להשוות ובכל זאת מתעקש שצריך להיות מדד זהה ואחיד - לשם כך, כידוע, יש לבצע התערבות כימית ואחרת בצמח) - אך אנשים בינם ובין עצמם הינם שונים. מלבד זאת, אכן יש מיצויים שנעשים רק בעונות שנה מסויימות, ישנם צמחים שמתאימים לטיפול באנשים מסויימים ובאחרים "עם אותו מצב" לא (וכאן צריך להשתמש לא רק בשכל כדי לבחור), ויש דברים שאפשר להפיק רק מצמחים שגדלים במקום מסויים על פני כדור הארץ, שלא לדבר על כך שיש צמחים שמתאימים לטיפול רק באנשים החיים באקלים מסויים... דגש חשוב להבנה, הוא שיכולות הריפוי של הצמח נבדלות ממרכיביו הכימיים. ישנה כיום נטיה לפרק צמח, לנסות למצוא את ה"רכיב הפעיל העיקרי", לעשות סטנדרטיזציה של כמויות, ולשים בקפסולות. אבל מה, זה לא עובד! ראשית, כי יכולות הריפוי של הצמח אינן כימיות בלבד, אלא גם (ובעיקר) אנרגטיות. שנית, אפילו מבלי להתייחס לנושא האנרגטי, מומחים לדבר יודעים ואינם מסתירים, כי אין בידינו המכשור למצוא את כל רכיבי הצמח. גם מה שכבר מצליחים למצוא, אם הוא נמצא בכמויות קטנות בצמח, מתעלמים ממנו (!) מתוך תפיסה שגויה, שהרכיב שיש ממנו הכמות הגדולה ביותר, הוא הרכיב הפעיל העיקרי, ושהריפוי נובע ממנו. בקיצור - מה שמוכרים בבתי טבע ובתי מרקחת לא מתקרב אפילו למיצוי שנעשה בצורה נכונה, על ידי אדם מתאים במצב מתאים (השפעה אנרגטית - זוכר?) מהצמח כולו. ישנן גם קפסולות שבתוכן הצמח מיובש ומרוסק: אילו אמורות להיות אפקטיביות בתנאי שמי שיצר אותן לא בצע התערבויות הפוגעות ביכולת הריפוי. וכאן אני מגיעה לענין האחריות (כתבתי לך גם בשרשור ההוא, שבו כתבת על חוסר האחריות של ייצור בבית, כי אין על זה פיקוח, אך לא התייחסת) - לדעתי, הדבר האחראי ביותר הינו לייצר בעצמך, כי אז אתה יודע בדיוק מה יש בפנים, מה היתה איכות הצמח לפני המיצוי, אתה עוקב אחר כל צעד, וגם משפיע אנרגטית על המיצוי... - בקיצור, אתה יודע את כל מה שאתה לא יודע כאשר אתה קונה בבית טבע. לקחת אחריות זה לבדוק בעצמך. חוסר אחריות, הוא לסמוך על אחרים (משרד הבריאות, למשל) בצורה עיוורת.

האם גם הפורום הזה נועד לזלזל אחד בש

האם גם הפורום הזה נועד לזלזל האחד בשני? מדי פעם אני קוראת את התכתובת בניכם, עז ומר ירוק ואתם קוראים לעצמיכם מטפלים? מטפלים עם שיפוט תהומי כזה? עם גישה שלילית כזו? אכן מרתק יהיה לדעת במי ואיזו הצלחה אם בכלל היתה לטיפולים שלכם? כמה עצוב לקרוא את דבריכם בפורום והרי ישנה דרך אישית להתנגחות אישית יש אי מייל או יש את תפוז מסרים מה עניין לפורום רפואה משלימה להיות מעורבים בדעות אישיות הלקוחות מאדו מנופח להיהלך כאן? סתם מחשבה ישית שלי ואני חושבת שמן הראוי לפורום רפואה משלימה היא לשוחח על רפואה משלימה ולא על חילוקי דעות אישיות מיהו מטפל ועד כמה לא תרצו להגיע לטיפול אחד אצל השני, תנו למקום את הכבוד המתאים לו זאת אשר אבקש בברכת אור ואהבה בת חן ד"א הערה לשניכם: "הבטחות לגדי טיפול" ההבטחה היחידה שיכולה להינתן למטופל היא ש: אם הוא אכן רוצה להבאיר רק בידו הדרך. הוא יבריא מכל מחלה אם יבחר לפתוח את הדלת ולסלק את המחלה מ"ביתו". הבטחות אחרות? לא שייך כלל!!! כי אין אנחנו מלאכים אנחנו בקושי בני אדם.

עז

New member
הגדרת אנרכיה

Anarchism Longmans English Larouse The political theory that individual freedom should be absolute and that all government and law is evil. Capitalism and private property wold be abolished and be replaced by voluntary (From Greek anarchos, without government) התאוריה הפוליטית, חופש הפרט צריך ליהיות מוחלט ושכל שילטון וחוק זה רע. קפיטליזם ורכוש פרטי צריך להתבטל ובמקומו צריך לבוא שיתוף פעולה מרצון )מיוונית אנרכוס, ללא שלטון( The Hutchinson Encyclopedia Political belief that society should have no government, laws, police, or other authority, but should be a free association of all its members. It does not mean "without order", most theories of anarchism imply an order of a very strict and symmetrical kind, but they maintain that such order can be achieved by cooperation. Anarchism must not be confused with nihilism (a pure negative and destructive activity directed against society); anarchism is essentially a pacifist movement. אמונה פוליטית, החברה צריכה להתקיים ללא שלטון, חוק, משטרה, או סמכות אחרת, אלא צריכה להיות חברה חופשית של כל מרכיביה. המשמעות זה לא "ללא סדר", רוב התאוריות של אנרכיזם רומזות על סדר ברור וסימטרי, אבל טוענים שסדר כזה יכול להיות מושג על ידי שיתוף פעולה. לא צריך להתבלבל בין אנרכיזם לניהיליזם )פעולה שלילית והרסנית נגד החברה(, אנרכיזם ביסודו הוא תנועה פציפיסטית.

עז

New member
פילוסופיה

פילוסופיה פרושה אהבת ידע, למה אתה חוזב שזה מזיק? לגבי ארכיזם עניתי בנפרד, הגדרת האנציקלופדיה (ושלי) זה לא חוסר סדר, אלא חוסר שלטון. מיצוי שמתבלע בישראל או בברזיל הם בהחילט שונים מיצוי שמתבצע בחורף ובקיץ שונים גם הם. אנרכיה זה לא בלגן, אלא סדר מסוג אחר, אני לא צריך להשוות בין מיצוי א למיצוי ב ... אני כן צריך לדעת, איזה מיצוי לתת למטופל.

למעלה