לעיניים שאני לא אשכח לעולם

Y A E LY

New member
לעיניים שאני לא אשכח לעולם

הלכתי בשביל. ילדה קטנה ותמיה. עוד סם ילדה עצובה. סיימתי יום לימודים בכית ד´, רבתי עם חברות והייתי עצובה. גמעה זלגה מעיני וירדהלמטה למטה במורד הלחי שלי. כבר אז חשבתי כמה החיים מסובכים. רציתי שמישהוירגיש בחסרוני, רציתי שמישהו ידע שאני לא שם ושזה מפריע לו, רציתי גם להיות לבד, אני ועצמי. לחשוב. להתגבר, ולא להגיע הביתה עצובה. כשאני מגיעה הביתה עצובה, תמיד חוקרים אותי ממש כאילו פשעתי, כאילו עשיתי משהו לא בסדר. תמיד כעסו עלי כשרבתי עם חברות. תמד אנ הייתי לא בסדר. אז ידעתי, שאני ארד מהאוטובוס ואלך לגן המשחקים, אתנדנד קת, אחשוב על מה שקרה, ארגע, אפסיק לבכות וכשאגיע הביתה, אני אגיע רגועה וגם קצ באיחור ואולי אני אזכה למילה חמה, משהו כמו "יעלי, היית חסרה לנו, דאגנו לך...". התנדנדת עו הדמעה ההיא זלגה מעיני והתחתל לראות הכל טושטש כל כך. הפנים שלי היו אדומות וראשי היה שפוף, הרגשתי כל כך רע עם עצמי, שזה מדהים. פשוט ידעי שאחרי שרבתי איתם (גם אם זו מריבה של בנת בכיתה ד´ שנגמרת אחרי שעה) לא נשאר לי אף מקום בו אני יכולה להוריד את מהשיש לי על הלב. פשו נשארתי אני בודדה בעולם. ילד אחד מיתה ט´ בא עם סיגריה ובירה ואיזה בלונדינית והם רצו את הנדנדה, עזבתי אתהועברתי לשבת על אזה סלע, שחקת בעפר שמתחת לרגלי. פתאום ילדים שגדולים ממני בשנה הגיעו על אופניים, רכבו מאחורי. ה ראו אותי וזה היה כל כך ברור שאי בוכה, כל כך ברור שרע לי ע הנשמה, והם התחילו לצחוק עלי, זרקו עלי אבנים קטנות, הרידו כפת. לבסוף, דחפו אותי מהסלע ואני נפלתי לאדמה ונקרעו לי המכנסיים. יותר מכאב המכה, והידיע שעכשיו עלי גם לתרץ מכנס ג´ינס קרוע, כאב ל על הלב- מה הם רוים ממני חשבתי? אני- הייתי כמעט משכעת, שאני לעולם לא אהה גדולה. כי מה כל כך שווה בלקבל את הכוח ולנצל איתו ילדיםקטנים. הייתי מוטת על הריצפה, ולא הצלחתי להירגע. דמעות נקוו בעיני, והייתי כל כך לבד. פתאום מאחורי הגיחה ילדה קטנה, וחיבקה אותי. ילדה בת ארבע או חמש ראתה אותי, שכל כך רע ל ופשו נתנה לי חיבוק- הדבר שהכי הייתי זקוקה לו. ואז- הסתכלה עלי במבט שכל מה שהוא אומר "אני אוהבת אותך" היא ישבה לידי עוד כשלוש דקותוהלכה. וכן- סביר להניח שהילדה הזאת היא את, אםאת קוראת את המכתב (המכתב נכתב היום בבי"ס, לא במטרה להתפרסם). בודא את שואל את עצמך, למה אני כותבת ע המרה היום, חמש שנים אחרי המקרה. אז בואי ואספר לך- תמד כשהיה לי רע, העיניים שלך ליוו אותי, מעולם לא שכחי אותן, לא ידעתי מה הן, או י ן. ן פשוט היו שם בשבילי מבתכלות עלי ואומרות לי, יעלי אל תמעדי, אנחנו איתך- וזהמה שחשוב את המקרה ההוא הדחקתי, ולא חשבתי עליו מעולם, ממש כאילו פרח לו מחיי. הדבר היחידי שלקחתי ממנו היה העיניים. היום היה לי קצת רע- וישבתי ליעל סלע מכונסת בעצמי, היום בשונה מאז, אני הייתי בעלת הכוח, וידעתי שיש מאחורי גיבוי של אנשים שאוהבים אותי. פתאום כך זתם מאמצע שום מקום בגח מישהו שאוהב אותי, ללא אומר מילה התישב לידי חיבק אותי ולחש לי באוזן: "אני פה יאתך...", והסתכל במבט כזה, מבט של הבנה. ישבנו כך מחובקים בדומיה מוחלטת כשעה, ואני כ אותו זמן החלטתי לשחזר בראשי את המקרה הזה, כן אותו מקרה שהתחיל מרגשה של השפלה, והסתים בעיניים שנתנו לי את התקווה. פעם ראשונ בחמש שנים האלו שהמקרה הזה עבר בראשי. הוא עבר לו כך באיטיות, דבר אחרי דבר, כשאני רואה כל תנועה מאיימת באיטות, כל ירידה, על השפלה. פתאום הבנתי שההשפה היא שנתנה לי את הכוח לחיות. לא פעם עסקתי במחשבה- של מ העיניים האלו. היום אני יודעת- הן של המלאך השומר שלי, הן תמיד היו איתי והן תמיד יהיו איתי. מאז, תמיד ידעתי שזה בסדר שאני בוכה, ושלא משנ מה אני אעשה העיניים שלי לא ישפטו אותי, ויעבירו עלי ביקורת, הן פשוט יהיו שם בשבילי- ללא אומר- רק עם הבנה! את המכתב אני כותבת לך, היום כשאת בטח בקרוב בת מצוה. את סביר להניח לא זוכרת את המקרה ההוא- אבל את הית הבנאדם הכי אאנושי שיש, פעלת לפי האינסטיקטים האנושיים, כייוון שעוד לא נתקת במחומים- שכולם תוצר לוואי של דיכויים שעברו עלינו. בראש וראשונה רציתי להגיד לך תודה על שהיית שם בשבילי, על שהיית שם איתי. את הצלת אתי מלשקוע לתהום עמוקה, מלשקוע לבור ללא תחתית. אני מצטערת שהדחקתי אותך- ואי מקווה שנשארת אנושית כמו שיית כשהיית ילדה קטנה- הלוואי וכולנו היינו כמוך. המשיכי לתת כתף, וחיבוק חם ואוהב- אולי תציי עוד נפש אותי את הרי כמו ילדת מחדש- ילדת לתוךעולם שיש בו הבנה, הקשבה ואהבה. לי- את נתת חיים!!!

קראתי

היום בבוקר כשקמנו- אמרת לי אתה זוכר אתמול שחיבקת אותי? אתה זוכר שהייתי שקועה בהתחלה בתוך עצמי, וחשבתי, ואתה רק נתת לי כתף בשקשט בשקט.. אמרתי לך ברור- מן הסתם זה היה אתמול. ושאלת אותי אתה רוצה לדעת על מה חשבתי?!? עניתי- בוודאי, אבל זאת רק אם את רוצה. אני לא מתכוון להכריח אותך לעשות דברים שאת לא רוצה- ואת יודעת את זה... שלחת אותי ל"פורום". ידעתי שזה הפורום הזה. וקראתי. פתאום התחברו לי כל כך הרבה קצוות, פתאום הבנתי כל כך הרבה דברים. ואני באמת אוהב אותך ומוכן להיות הכתף שלך לכל החיים... האמת? התפלאתי שעדיין לא הגיבו לך, אבל אני הגבתי לך גם במציאות וגם כאן- ואני יודע שאת נוהגת להסתפק במה שיש.

יעלי ../images/Emo24.gif

כמה טוב שהיום את כבר לא לבד. שיש לידך נפש אוהבת הנותנת כתף ומעניקה חום איכפתיות ואהבה. מ-ז-ל-ך! ואותם עיניים שניחמו אז... חושבת שהיא המלאך הטוב שאלוהים אליך שלח...

המכתב מאוד יפה,ואת צודקת!../images/Emo24.gif

המכתב מאוד יפה ואת צודקת! אם נשב ונחשוב,ניזכר בכל מיני מקרים בהם קיבלנו עידוד ממשפט,מחיבוק,מעצה ,ממעשה.... מאנשים שאנחנו לא מכירים שבמקרה נפגשנו איתם. מכתבה בעיתון שסתם היה זרוק על הריצפה. מתוכנית בטלויזיה בערוץ שאף פעם לא בחרנו לצפות בו... הדוגמאות כלכך רבות.. דווקא חוויה כזאת נחרטת לנו בזיכרון יותר,כי היא באה בהפתעה,ממקום שלא ציפינו לו וזה מה שעושה את זה כלכך מיוחד. מה שבטוח שהילדה הזאת בת ה4 תצמח להיות אישה מדהימה. קבלי ממני
ו
וד"ש לחבר
מכל ה

Y A E LY

New member
אישה אורחת

תודה רבה. בעצם פירסום המכתב, רציתי להזכיר לכולנ, שעם כמה שרע- עלינו להיזכר במששהו אחדקטן וטוב, משהו שעשה לנו טוב לכולנו יהיה ולו לרגע קט אחד טוב יותר על הנשמה. אני מקווה שהילדה הזו באמת תגדל להיות מה שהיא היתה בעבר.

Y A E LY

New member
אני מודעת לעובדה שיש לי מזל

עיניה/ ח.נ. ביאליק בראשונה שם בחורשה חרש ראיתיה; הלך הלכה בין צאלים שפי- ופגשתיה. קרני שמש האחרונות קרנו בין העלים; כיתמי אור כדינרי זהב שפכו בין הצללים. בדד הלכה, על-ליבתה שלובת זרועותיה, כתמי אור חכלילי עלו, ירדו בפניה. מפניה נפלו, נחו ארצה לרגליה; אז שני גלילי זוהר נפלו גם על שתי עיניה. נפלו, נחו- פתאום עמדה דומם גם ניצבה... שתי עיניה- שתי גחלים טובלות בלהבה... ותלטשן, ותלהטנה- אלי, אל שמים! מה- תחפוצנה, מה- תשאלנה אלה העיניים? שני צפעונים, פתנים שחורים, אראה בקעו, גחו מעיניה אל- לבתי, ירדו אף- נשכו; אכלו, שרפו, יצקו רעל, אשם אכלתני- שדי, שדי, קרע השטן! לילית צוד צדתני! היא נעלמה ויעלו איתה עקבותיה; אך עיניה ירדפוני תמיד- הה, עיניה! תרנ"ב.

יעלי

בתוך כל הצער והכאב שלי ראיתי מה שכתבת אתמול ולצערי לא היה בי כוח להתייחס עכשיו, רוצה לאמר לך שאני שמחה שלפני 5 שנים היו לך את העיניים והחיבוק ברגע כל כך עצוב חיבוק שנתן לך את הכוח ואת הידיעה שאת לא לבד ועוד יותר אני שמחה שהיום יש לך איש לצידך שנשמע כל כך אוהב ומבין אז אני שמחה בשבילך ובהצלחה

Y A E LY

New member
נתי

מקוו שהצער והכאב הפרטי שלך- במצב יותר טוב. ואני שמחה לדעת את שמחה בשבילי. עיניים/ יעלי *שיר שכתבתי בכיתה ו´- לא לצפות ליותר מדי) עיניים כחולו, עמוקות. בי- אף פעם לא מפסיקות לבהות ולי- הן כל כך מציקות. הן מעולם לא עשו לי משהו רע. תמיד רק דברים טובים- אז למה הן איתי- ואני לא איתן?!? אולי זה סתם- בי הן בוהות כי- אין להן דבר אחר לעשות. רציתי, כל כך רציתי לשאול ולדעת. את בעלת העיניים לחפש יצאתי אבל- היא כבר ל נמצאה ביא מצאה לעצמה מוקד משיכה חדש. ורק העיניים שאותי כל כך ע ו ד ד ו נשארו- ובהו אציל בנפש. ושוב במבט עצוב ללא אומר מילה חבקו.

אופה3

New member
יעלי היקרה, אני כל כך שמחה שהיום

את כבר לא לבד, וטוב שאת מוצאת לנכון, למצוא בכל דבר רע בחיים את האור , את הילדה החמודה הזאת שחיבקה אותך, ילדה זרה מעולם אחר, וטוב שגם היום את מוצאת את החיבוק הנחמד, והלוואי והכתף שיש לך עכשיו לא תיעלם לעולם חמודה שיהיה לך כל טוב והרבה אושר בחייך. באהבה האופה

Y A E LY

New member
משתדלת

לצערי לרוב אני מוצאת בכל אור את הרע ולא בכל רע את האור, אבל הילדה ההיא... אני ממש מחפשת אותה בנרות. תודה

ואוו

וואו אחד גדול, על דרך חיים שונה שניתן לראות במכתבך. ואוו- ממקרה כזה רובינו הייינו זוכרים לעד אלת היד שדחפה אותהו ליפול מהסלע, את אותו הנער והנערה שהורידו אותנו מהנדנדה, לא עיניים טובות ועוזרות. אם לא הייתי ממהרת הייתי מצרפת תמונה של "הנערה האפגנית" עם העיניים המהממות- ובקשר לשיר שלך הוא ממש יפה, ומתאים כאן- את ממש כישרונית אם כתב אותו בכיתה ו´... והשיר של חים נחמן ביאליק- אני אוהבת את ההקשרים שאת עושה. מעניין מאוד.

למעלה