לעינת -אני מחכה הרבה זמן לתשובה אנא עזרתך

שרה172

New member
לעינת -אני מחכה הרבה זמן לתשובה אנא עזרתך

יש לי מספר בעיות אני ינסה לנסח בקצרה: 1. ביתי בת 8 וחצי בת יחידה לי אין הורים ולא אחים ולבעלי יש אחים והורים שאיתם אנו לא בקשר(הכל בגלל שנכנסנו לחובות כלכליים הם התרחקו והתנהגו מאוד לא יפה אני לא יפרט יותר כי זה סיפור מורכב וארוך). הילדה שאלה כמה פעמים למה לא הולכים לסבא וסבתא ואמרנו ואמרתי שכרגע יש בנינו מתח וכשהיא תהיה גדולה נספר לה בדיוק הכל. היא גם שאלה על האחיינים ואמרה לי אמא בטח הם כבר ילדים גדולים. אנו לא בקשר שנתיים עם כל המשפחה חוץ מזה שלחג פסח הצעתי לביתי לשלוח לסבא וסבתא חג שמח היא כתבה ושלחנו וחמותי התקשרה להגיד לה תודה ואמרה תגידי לאבא ואמא שיביאו אותך(זה הכל להראות לילדה שהיא בסדר אנו לא רצויים שם ואני לא אפרט עוד כי זה מורכב וארוך) . אני מצטערת שאמרתי לה לשלוח להם מכתב כי בעלי אומר שבסוף הילדה תחשוב שאנחנו הלא בסדר(כי חמותי יודעת לשחק אותה ולהיות צבועה לצערי). בקיצור אני לא יודעת מה לעשות עם כל המצב הזה כל הזמן הלב שלי נקרע בגלל הילדה בטח היא מאוד עצובה בפנים מה גם שאין לה אחים או סבא וסבתא מצד שני ואפילו לא חברה טובה. מה עושים במצב כזה אבקש הסבר ופירוט כמה שיותר אם אפשר , בברכה ותודה על העזרה. 2. השנה היתה שנה ראשונה של ביתי בביה"ס (כיוןן שהעברנו אותה) היא לא כ"כ הסתגלה חברתית חוץ מהזמן האחרון שיש לה חברה אחת בכיתה. יש ילדה שמרביצה לביתי וקוראת לה בשם מעליב שאחת הבנות המציאה ויש עוד בנות בכיתה שקוראות לה מכוערת וכל הכיתה שונאת אותך ועוד יש לציין שהיא ילדה מתוקה ואין לה ברוך השם איזה פגם. דיברנו עם המנהל ת והיא המורה ועם ההורים כלום לא עוזר אולי ליום יומיים וחוזר מספיק שאחת הבנות מתחילה וחצי כיתה עליה מקללות וקוראות לה בשמות וכו' המנהלת לדעתי התייאשה שהיא לא יכולה על הילדה ועל הוריה ופה ושם מנסים להאשים את ביתי שלא חסר לה גם(וזה לא נכון הן מתחילות איתה). האם את מציעה לנו לפנות לעירייה ,לעיתונות או למשרד החינוך או שזה יכול להתנקם בילדה? 3. לפעמים לביתי יש בעיות משמעת בבית אומרים לה לעשות משהו והיא לא מקשיבה האם במצב כזה מומלץ לתת לה עונש כמו לא לקבל יום אחד ממתק (שהיא מאוד מאוד אוהבת) או לא לראות טלויזה ) אם אני אומרת לה אם לא תקשיבי לי אני גם לא יקשיב לך כשתירצי זה לא כ"כ עובד. או עוד דבר בעיית גבולות למשל בעלי ואני לפעמים משתוללים איתה ומשחקים איתה הבעיה שכשאומרים לה די מספיק היא לא מפסיקה עד שזה הופך לכעס ובכי(במיוחד העניין כשהיא משחקת עם בעלי) מה לעשות. 4. עוד שאלה אחרונה : לפעמים כשנוצר עם ביתי ויכוח כל שהוא היא מאיימת אני יעזוב את הבית הזה (פעם כשהיא אמרה זאת אמרתי לה תעזבי שלום אז היא יצאה מהבית ושמעתי אותה מחוץ לדלת בוכה ופתחתי את הדלת אני כבר לא זוכרת מה אמרתי לה) מה לענות כשהיא אומרת זאת. 5. לא ענית לי אז אני מוסיפה עוד שאלה משהו שקרה שלשום : מחלקים לפעמים וופלים בביה"ס של ביתי אז שבנות לא היו בכיתה היא לקחה לשתי בנות מהשולחן את הוופל שלהם פשוט היא חזרה מביה"ס וסיפרה שחילקו וופלים ויש איזה חברה שהביאה לה את שלה ואמרתי לה שתספר את האמת כמה וופלים היא אכלה היום אז היא אמרה לי אמא אם אני יספר לך לא תכעסי אמרתי לה אני ישתדל אני לא יודעת אז היא סיפרה שלקחה משולחן של בנות אחרות אמרתי לה שאני מאוכזבת כי זה קרה בעבר ודיברנו על זה שהיא לא נוגעת במשהו שלא שייך לה הילדה הזו מאוד אוהבת ממתקים וקשה לה לעמוד בפיתוי הסברתי לה כמה זה חמור וביקשתי שלא יקרה שוב. לא רציתי להעניש כי אם יקרה דבר כזה פעם אחרת היא בכלל לא תספר. האם נהגתי נכון? גם באותו יום לקחתי תפוציפס מהארון בבית ואמרתי לה זה יעמוד על השולחן ואת לא נוגעת היום תלמדי לא לגעת בדבר שלא שייך לך גם שמשהו מפתה אותך תתעלי על עצמך. זהו עד כאן ,הרבה בעיות אני יודעת , אנא עזרתך בברכה ובתודה.

יחסים האתגר -שוויון הטתגר

שלום רב שרה, קראתי בעיון פנייתך. את מביאה אסף בעיות. לצערי, אוכל לתת מענה לחלקן. מזמינה אותך להציג כל פעם קושי אחד. בגדול אדלר אמר ואני מאמינה :" כי בחיים הכל יחסים..." יחסים הם האתגר בימינו. מדובר על יחסים שלכם עם הוריכם, יחסי בתך עם הסבים שלה, אתכם ועם החברות שלה. יחסים טובים כוללים תקשרת טובה, תקשורת פתוחה, גלויה. תקשורת בה כל אחד משתף ומתייעץ מגיעים להסכמות משותפות ומשתדלים לפעול בשיתוף פעולה. משפחה בריאה שואפת ליחסים בריאים בין חבריה. חשוב לכוון מחשבה, מאמצים ועשייה לבסס תקשורת הוגנת, שוויונית, שנותנת לכל השותפים תחושת ערך, משמעות, חשיבות ושייכות. יחסים = אומנות. אנחנו לא נולדים עם מיומנויות תקשורת . אפשר ללמוד דרכים בונות תקשורת מזינה, ומקדמת. איך מלמדים ילדים מיומנויות חברתיות? משמשים להם מודל אישי. מתווכים להם ערכים חברתיים. מדגימים להם התחשבות, אכפתיות, קבלה. דרכים בולמות תקשורת הן: ביקורת, אשמה, הטפות מוסר, איומים וכל דרך שמבטאת חוסר כבוד לזולת כמו: עונשים. דרכים בונות הן : שיתוף, התייעצות, עידוד, העצמה, חיזוק הערך העצמי, מתן אפשרויות בחירה, שיחות בגובה העיניים. עינת גבע.

למעלה