לעינת חוזרת לעידכון והתייעצות נוספת

מיקמיק38

New member
לעינת חוזרת לעידכון והתייעצות נוספת

היי עינת, אז כמובן צדקת וזה מדהים כמה מהר הבנתי את זה, הילד פשוט מחפש את אותן תגובות קודמות של שיחות והסברים והעלבויות שלי וכשאין לו את זה הוא באמת הקצין את התנהגותו מצד אחד הוא דורש יותר את אביו ואפילו בבכי אומר שהוא אוהב רק אותו ורוצה להיות רק איתו מה שלא נאמר מעולם בעבר מצד שני הוא מתחיל להראות לי יותר ויותר סימני אהבה כמו לחבק אותי במפתיע לומר לי שהוא אוהב אבל תוך חצי שעה זה יכול לחזור לאותו מצב שבו הוא דורש את אביו ומה שהזכרתי, אני מתעלמת מהתנהגות זו ופשוט מסבירה לו מתי הימים של אבא ומעבירה נושא. שאלתי היא כיצד עלי לנהוג כשהוא מתחיל לבכות ולדרוש אותו כשהוא אומר שהוא אוהב רק אותו ושהוא רוצה להיות איתו כל הזמן אני לא ממש יודעת איך להגיב ופשוט לא עונה ומעבירה נושא, מה היית מציעה לי לענות לו כשהוא מתנהג כך?

מציעה ערוץ תקשורת חופשי עם אביו

שלום רב, מברכת אותך על תהליך מהיר הכולל הבנה ותגובות שקולות. האם הילד יכול להתקשר לאביו מתי שהוא רוצה? אני מציעה שיהיה לילד ערוץ תקשורת פתוח עם אביו. מספר טלפון אליו הוא יוכל להתקשר בעצמו, מיוזמתו כשהוא רוצה לדבר/ או לבכות (מה שיבחר) עם אביו. ( בלי קשר אלייך) . ליתר שאלותייך: התגובות שלך צריכות להיות ענייניות( לא אמוציונאליות) שמקפלות מסר של קבלה ואמפאטיה כגון: "אני מבינה שאתה רוצה...", " אני שמחה שאתה משתף אותי" , " אני אוהבת אותך" בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר

מיקמיק38

New member
יש לו ערוץ תקשורת פתוח העניין הוא

שהוא לא מבקש לשוחח איתו בטלפון הוא יודע שקיים ערוץ כזה משום שאני ואביו משוחחים לא מעט בטלפון נהפוכו כשאביו רוצה לדבר איתו הוא לא ממש רוצה, אני מצידי לא מציעה לו דבר בעניין. שוב תודה על עזרתך הייתי זקוקה לכיוונון הנוסף.

שם ה"משחק" הוא כבוד הדדי - הסבר...

שלום רב, תודה על השיתוף. אני שמחה שהוא יודע שיש לו ערוץ תקשורת פתוח עם אביו. זה מה שחשוב. מכאן והלאה שם המשחק הוא כבוד הדדי כלומר אני מכבדת את זכותך להחליט אם ומתי אתה מדבר עם אבא, זכותך לא להיות מרוצה, גם לבכות. אני מכילה ואמפאטית יחד עם זה אני מכבדת את עצמי ושמה גבולות לשיתוף הפעולה שלי . אשתף פעולה כשנעים לי. אצא מהתמונה כשההתנהגות מפריעה לי, מזלזלת או מעליבה אותי. בכך תוציאי את העוקץ מהמטרה המוטעית. בברכת שלום ושלווה. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה